Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Darmowa nawigacja (NAVIGON select PL) na iOS’a wyłącznie dla klientów PTC T-mobile

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#76 Dzióbel

Dzióbel
  • 7 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 14 września 2010 - 08:44

Bez obaw można instalować ww. navi . Aplikacja tylko raz pobrała mi dane aktywacyjne - do dnia dzisiejszego nie pobrała żadnych cennych (100kB+100kB 24gr ? ) danych :) Korzystałem już dwa razy w sytuacji awaryjnej i myślę, że warto zainstalować choćby ot TAK :)

#77 sieja123

sieja123
  • 134 postów

Napisano 14 września 2010 - 09:00

Ja może trochę z innej beczki. Od kilku dni mam problem z pobraniem tej aplikacji przez iTunes. Za każdym razem jak licznik dochodzi do 1.71 gb to iT zaczyna pobierać do początku. Czy ktoś miał ten sam problem. iT 10, IP 3G OS3,1.

#78 Elvira

Elvira
  • 14 postów

Napisano 15 września 2010 - 13:39

@w124 dlatego mi się bardziej już podoba propozycja konkurencyjnej Orange. Tam co prawda,wykupuje się abonament na NaviEkperta ( np. 25zł za miesiąc). Dostaje się dostęp do aplikacji i co najważniejsze transfer danych jest już uwzględniony w cenę nawigacji. To wydaje mi się, bardziej opłacalnym rozwiązaniem niż np. taka darmowa nawigacja w Erze. W której, za każdorazowe wczytanie mapy z aktualnymi informacjami trzeba płacić za połączenie z netem.

#79 w124

w124
  • 58 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 września 2010 - 21:10

trochę dziwne, bo (2x włączyłem) pobrało z 1,5mb...

#80 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 16 września 2010 - 10:33

@w124 dlatego mi się bardziej już podoba propozycja konkurencyjnej Orange.
Tam co prawda,wykupuje się abonament na NaviEkperta ( np. 25zł za miesiąc).
Dostaje się dostęp do aplikacji i co najważniejsze transfer danych jest już uwzględniony w cenę nawigacji.
To wydaje mi się, bardziej opłacalnym rozwiązaniem niż np. taka darmowa nawigacja w Erze.
W której, za każdorazowe wczytanie mapy z aktualnymi informacjami trzeba płacić za połączenie z netem.

NaviEkspert? Od kiedy to jest dostepne na iPhone'a ?

//T

#81 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2010 - 12:40

trochę dziwne, bo (2x włączyłem) pobrało z 1,5mb...

Zrób aktywacje a po aktywacji (jak masz soft 4.x) wyłącz internet i koniec. Ja jakoś używam bez internetu :roll:

#82 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 września 2010 - 08:16

Z tym internetem to zawsze problem ... Jest tak: Navigon łączy się z netem przy pierwszym odpaleniu - aby sprawdzić czy to Era, czy nie Era i powiedzmy autoryzować program. Później połączenie jest fakultatywne i polega na ściągnięciu tzw. efemerydów - małych paczek pozwalających szybciej złapać fixa, taki A-GPS, więc jeśli ktoś ma transmisję danych włączoną i będzie często gubił zasięg GPS'a to połączenia z siecią będą wykonywane. Ja jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, a szykuje mi się dłuższa trasa więc pozwolę sobie zapytać - są ostrzeżenia o radarach ? To piękne "uwaga, niebezpieczne miejsce" :D W Navigonie 1.5 i 1.6 zaoszczędziło mi to dobrych kilkaset PLN ... No i faktycznie - program jest za darmo, ale to wersja bodaj 1.2, więc przy bieżącej 1.6 staroć nieaktualny na maxa. Choć darowanemu koniowi w zęby ... Pzdr. P.S. - Ja kiedyś używałem wyłącznie Auto Mapy, po przesiadce nie czuję większej różnicy ... A już na pewno nie in minus.

#83 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 19 września 2010 - 20:36

A da sie toto zainstalowac na IP 2G z roqyBT?

#84 kimkolwiek17

kimkolwiek17
  • 1 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2010 - 19:28

mam iphone 3g i caly czas mam "sygnal gps chwilowo niedostpny" wiecie jakie sa tego przyczyny?

#85 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 września 2010 - 10:06

mam iphone 3g i caly czas mam "sygnal gps chwilowo niedostpny" wiecie jakie sa tego przyczyny?

Ale usługi lokalizacji włączyłeś tak ? :D

I sam sobie odpowiem na pytanie.
Navigon w tej wersji nie ostrzega o "niebezpiecznych miejscach" czyt. fotoradarach.
Dodatkowo nie proponuje alternatywnych tras (MyRoutes).

#86 piotrmi

piotrmi
  • 227 postów

Napisano 22 września 2010 - 12:47

glupie pytanie zanim pociagne tego selecta. czy to sa mapy europy (tak powinno byc sadzac po wielkosci paczki), czy Polski - jak napisali na stronie Ery? z gory dziekuje za info od kogos kto juz ma tego navigona

#87 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 września 2010 - 13:13

A przeczytałeś cały wątek ? Nie, bo po co ? Mapy są, ale zablokowane. Jak wykupisz na nie abonament to będą od ręki, bez dodatkowego zasysania softu.

#88 alufraam

alufraam
  • 1 postów

Napisano 22 września 2010 - 20:48

Mam pytanie, jak kolega wczesniej. Co zrobic jesli iphone mowi ze jest za malo miejsca na aplikacje, pomimo 4 gb wolnego miejsca. Ponawiam pytanie poniewaz nie mam dostepu aktualnie do komputera z ktorym IP jest powiazany, a zalezy mi na tej aplikacji. Z gory dzieki :)

#89 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 22 września 2010 - 22:44

Mam pytanie, jak kolega wczesniej. Co zrobic jesli iphone mowi ze jest za malo miejsca na aplikacje, pomimo 4 gb wolnego miejsca. Ponawiam pytanie poniewaz nie mam dostepu aktualnie do komputera z ktorym IP jest powiazany, a zalezy mi na tej aplikacji.
Z gory dzieki :)

Miałem podobny problem. Rozwiązaniem było pobranie z iTunes i wgranie z komputera na telefon.

Navigon w tej wersji nie ostrzega o "niebezpiecznych miejscach" czyt. fotoradarach.
Dodatkowo nie proponuje alternatywnych tras (MyRoutes).

Obie funkcje możesz odblokować. Oczywiście za każdą uiszczając odpowiednią opłatę.

#90 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 września 2010 - 06:21

Miałem podobny problem. Rozwiązaniem było pobranie z iTunes i wgranie z komputera na telefon.

No niestety ja miałem tak samo przy zgrywaniu z iTunes. Musiałem zwalniać miejsce aż do skutku, w efekcie wywaliłem z pół zawartości iP'ka zanim dało radę ...

#91 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 23 września 2010 - 09:45

To jak go zmusisc zeby zainstalowal sie na 2g?

#92 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 września 2010 - 12:46

To jak go zmusisc zeby zainstalowal sie na 2g?

Zwolnij 5GB i spróbuj po Bożemu przez iTunes ?

#93 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 23 września 2010 - 23:31

Zwolnij 5GB i spróbuj po Bożemu przez iTunes ?

Sprobuje...

#94 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 29 września 2010 - 02:02

Nie da rady zainstalowac.

#95 Saqool

Saqool
  • 11 postów

Napisano 14 października 2010 - 21:42

Witam. Pobrałem aplikację działam na niej, a moje pytanie do Was brzmi tak: Czy po zakupie jednego z tych dodatków i otrzymania licencji bez limitu czasu, dalej będzie to NAVIGON SELECT ERA EDITION, czy też stanie się ona produktem pełnoprawnym Navigon MobileNavigator ? To samo pytanie zadałem poprzez mail do Navigoan i taką odpowiedź otrzymałem: "Jeżeli wykuipi pan owe dodatki i otrzyma licencje bez limitu czasu, to będzie Pan miał pełną wersję Mobile Navigator." A jaka jest prawda ? Dzięki za odpowiedź.

#96 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 15 października 2010 - 09:24

Przedwczoraj kupiłem pakiet z panoramą 3D i nadal program wita nas oknem z informacją, że jest to produkt stworzony dla sieci Era. Z tego co mi się wydaje, to nie jest możliwe, żeby się nagle przepoczwarzył w pełną wersję Navigona dostępną w Appstore. Ja mam tylko nadzieję, że będzie aktualizowany na równi z pełną wersją (czyli będzie zyskiwał te same funkcjonalności) a co najważniejsze, że dostaniemy aktualne mapy.

#97 Saqool

Saqool
  • 11 postów

Napisano 15 października 2010 - 10:36

Dzięki za szybką odpowiedź. Co do aktualizacji, w mailu także zapewniali mnie, że będzie ona aktualizowana, ale widać jak traktują klienta, podając w "pełni wiarygodne" informacje :)

#98 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 października 2010 - 13:07

Dzięki za szybką odpowiedź. Co do aktualizacji, w mailu także zapewniali mnie, że będzie ona aktualizowana, ale widać jak traktują klienta, podając w "pełni wiarygodne" informacje :)

Jak będzie aktualizowana jak wyszła w wersji 1.2, kiedy w tym czasie istniał już Navigon v1.6 ?
Pisałem to już gdzieś - to staroć, którego Era pewno wzięła po taniości, żeby sobie marketing poprawić.
W sumie to i tak darowanemu koniowi ...

#99 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 października 2010 - 20:02

W tym wypadku 1.2 = 1.6, 1.3 = 1.7 itd. To wcale nie jest staroć, aplikacja jest jak najbardziej aktualna. W wersji 1.2 nie było przecież panorama view ani live traffic.

#100 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 15 października 2010 - 21:00

A ja nie moge się połączyć, mam pakiet 300 mb w 99zł multimedialnym, wyłączam wi-fi, daje usługi lokalizacji, włączam EDGE i tak pisze mi ze byc moze mam tryb samolotowy, lub nie ma zasięgu. Ogólnei to mam duże problemy z łączeniem się do neta z ery :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych