Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Darmowa nawigacja (NAVIGON select PL) na iOS’a wyłącznie dla klientów PTC T-mobile

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#51 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 września 2010 - 17:59

1,7 gb jak na sama mape Polski to trochę duzo

#52 marco1958

marco1958
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2010 - 18:07

1,7 GB to pełna aplikacja Navigonu. Po kupnie określonych dodatków, są one jedynie aktywowane, a nie dodatkowo pobierane

#53 fredy

fredy
  • 74 postów

Napisano 05 września 2010 - 18:17

http://myapple.pl/ip...aplikacje_.html
macie jakiś pomysł?

#54 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 05 września 2010 - 18:23

instaluj przez itunes, w iphone mialem 3,2gb wolnego i nie chciało (oczywiście przez wifi)a w itunes bez problemów ;)

#55 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 września 2010 - 19:18

mam pytanie a jaka to jest wersja 1.6 1.6.1 1.5 ?

#56 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2010 - 19:19

1,7GB oO Zainstalowałbym, ale mam tylko iPhone 3G 8GB :/. Poczekam aż będę miał 4 ;)

#57 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 05 września 2010 - 21:10

Aplikacja jest pyszna! Dziś pobrałem i od razu przetestowałem w trasie. Sprawdza się znakomicie, ponieważ drogę znałem świetnie mogłem sprawdzić jak szybko program oblicza nową trasę. Robi to znakomicie. Zwykłe nawigacje przy tym rozwiązaniu to już przeżytek. Myślę, że Era zdobędzie z powodzeniem całą rzeszę nowych użytkowników dzięki tej promocji i z marketingowego punktu widzenia zrobili świetną akcję!

#58 barol

barol
  • 40 postów

Napisano 05 września 2010 - 21:55

A ja mam takie pytanko czy jesli mam zablokowana transmisje danych w erze to nie da rady aktywowac tej nawigacji?

#59 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 05 września 2010 - 22:05

Wydaje mi się że tak. Za pierwszym razem kiedy uruchamiałem - program wymusił wyłączenie WiFi. Po tej operacji można program używać do woli. Ciekawe czy można zaktywować na Erze a następnie używać innej sieci... ;D

#60 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2010 - 22:40

Mam pytanie : Jaka jest różnica (po za cena) miedzy pakietem premium a pakietem 3D ???

#61 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 września 2010 - 12:54

Ciekawe czy można zaktywować na Erze a następnie używać innej sieci... ;D

Można, wystarczy przełożyć kartę po włączeniu się aplikacji, ale po co?

#62 w124

w124
  • 58 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 września 2010 - 19:25

Słuchajcie używam tej wersji i mam takie pytanie: czy wam pobiera dane przez choćby 3G tylko na poczatku czy caly czas czy moze wogole? Mialem mozliwosc przetestowac to tylko na b. krotkich trasach i do konca nie jestem pewien, a widzialem, ze pobiera przez kilkanascie sekund kilkaset KB.

#63 rysal

rysal
  • 7 postów

Napisano 07 września 2010 - 16:39

Od lat przyzwyczajony jestem do AM i teoo typu produkcje jak Navigon to dla mnie porażka.

Przyłączam się do tej opinii !! Dla mnie Navigon to najgorszy "badziew" ze wszystkich navi.
- mało czytelny ekran
- brak możliwości planowania tras alternatywnych
- żre baterię
- koszmarny głos tej kobity (na szczęście można wyłączyć, ale nie zawsze jest to możliwe)

Używałem pełnej wersji i wyłączyłem , a już ta od Ery to jakaś (stara wersja 1.2) kompletna porażka.

#64 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 07 września 2010 - 17:21

fajny dodatek, aczkolwiek ja również pozostanę przy zwykłym GPS z AM, który nigdy mnie zawiódł jeszcze. :] to raczej traktowałbym jako... aplikacje do szukania ulic w mieście (pokonywanych pieszo) hehe

#65 zibi2000

zibi2000
  • 181 postów

Napisano 08 września 2010 - 13:02

Zainstalowałem, działa, ale ciekawe jaka jest różnica między tą wersją 1.2 a płatną 1.6?

#66 arius

arius
  • 161 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 września 2010 - 13:29

- koszmarny głos tej kobity (na szczęście można wyłączyć, ale nie zawsze jest to możliwe)

Jak dla mnie oprócz barwy głosu zupełnym nieporozumieniem jest to ciągłe "Proszę". "Proszę za 50m skręcić w lewo", "Proszę za 100m skręcić w prawo", "Proszę za 100m trzymać się lewego pasa, a następnie proszę skręcić w prawo", "Proszę na najbliższym skrzyżowaniu zawrócić i następnie proszę skręcić w prawo.".
Naprawdę robi się niedobrze od takiej sztucznej dawki uprzejmości co parę minut. Zupełnie nie da się tego używać w takiej postaci. Dziwne, że nikt tego od producenta nie przetestował przed wypuszczeniem na rynek.

#67 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 08 września 2010 - 14:24

Jak dla mnie oprócz barwy głosu zupełnym nieporozumieniem jest to ciągłe "Proszę". "Proszę za 50m skręcić w lewo", "Proszę za 100m skręcić w prawo", "Proszę za 100m trzymać się lewego pasa, a następnie proszę skręcić w prawo", "Proszę na najbliższym skrzyżowaniu zawrócić i następnie proszę skręcić w prawo.".
Naprawdę robi się niedobrze od takiej sztucznej dawki uprzejmości co parę minut. Zupełnie nie da się tego używać w takiej postaci. Dziwne, że nikt tego od producenta nie przetestował przed wypuszczeniem na rynek.

Przypuszczam, ze ostre wzorowanie sie na 'zachodzie' gdzie 'please' jest non stop na porzadku dziennym. Mnie tez to irytuje, ale 'co kraj to obyczaj'. Szkoda tylko, ze na sile robia to samo z nami :-)

#68 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 08 września 2010 - 15:28

co złego w słowie proszę? ja rozumiem, że niektórzy wolą wojskowe rozkazy: "w prawo zwrot"... Słowo proszę jest tak samo nie lubiane w naszym kraju jak inne słowa grzecznościowe: przepraszam, dziękuję. Nawet większość maili zaczyna się od durnego "witam", choć mamy swoje dobre formy (szanowny/a Panie/Pani, Dzień dobry, Dobry wieczór, Kochana/y). W słowie "proszę" nie ma nic złego. ponieważ nie opóźnia to działania nawigacji, to wolę to słyszeć. To słowo daje wybór. "Proszę skręcić w prawo". Jak nie skręcisz, to nie ma strachu - POMOGĘ pojechać dalej. To jest znacznie bardziej komfortowe uczucie niż po komendzie, z którą trudno dyskutować: "skręć w prawo". Panowie - wątek słowa "proszę" mnie rozbawił serdecznie;) pozdrawiam wszystkich i PROSZĘ o wyrozumiałość. parmenides

#69 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 08 września 2010 - 15:41

Ja osobiscie nie mam nic przeciwko slowu 'prosze' a tym bardziej 'dziekuje' jednak takie angielskie 'Please' jest zdecydowanie naduzywane i brzmi juz kretynski gdyz jest przeinaczone w cos w stylu 'pleeeesss' co brzmi jak wycie. Podobnie jak 'byeeeee'. Ogolnie mysle, ze tym slowom nalezy sie wiecej szacunku i ich naduzywanie jakos mi nie pasuje. Tym samym przepraszam za kolejnego OT i koncze ten 'mini watek'. Pozdrawiam

#70 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 08 września 2010 - 17:18

Tiger style - chyba żartujesz. W angielskim słowa "please me" należą do jednych z najprzyjemniejszych;)

#71 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 08 września 2010 - 18:58

Pojawia się teraz pytanie czy ta wersja od Ery będzie uaktualniana? Bo mapy niestety nie są aktualne.

#72 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 września 2010 - 12:39

A wie ktoś może jak "odchudzić" tą aplikacje? Wiem, że są jakieś sposoby żeby otworzyć plik *.ipa i powywalać zbędne elementy. Navigon ERA tyle waży bo ma dużo elementów w "In App Purchase".

#73 jurgeen

jurgeen
  • 21 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 września 2010 - 13:37

W Heyah też aktywuje się i działa bez problemu. Brawo ERA!

#74 w124

w124
  • 58 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 września 2010 - 18:28

Czy możecie sprawdzić, czy łączy się za każdym razem z 3G/E, ile pobiera i czy samo się wyłącza? Jestem przerażony, bo jak mam płacić za transmisje danych darmowej nawigacji to wiem już czemu Era dala za darmo stary program i jeszcze starsze mapy kupione pewnie za grosze.

#75 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 września 2010 - 20:49

Czy możecie sprawdzić, czy łączy się za każdym razem z 3G/E, ile pobiera i czy samo się wyłącza? Jestem przerażony, bo jak mam płacić za transmisje danych darmowej nawigacji to wiem już czemu Era dala za darmo stary program i jeszcze starsze mapy kupione pewnie za grosze.

Oczywiście, że się nie łączy, pobiera tylko pierwszy raz do aktywacji i z tego co czytałem na stronie Navigon pobiera całe... 2KB :D

P.S. Na stronie było także napisane, że co jakiś czas może pojawiać się prośba o aktywacje ale to są jakieś micro połączenia, micro ilości danych ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych