Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Darmowa nawigacja (NAVIGON select PL) na iOS’a wyłącznie dla klientów PTC T-mobile

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#26 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 września 2010 - 14:13

Świetnie, że Era się postarała. Ciekawy jestem tylko jednego. Chciałbym mieć widok 3D. I tak będę chciał coś dokupić, żeby znieść to 2 letnie ograniczenie, ale czy jak kupię pakiet 3D, czyli m.in, panorama view 3D to czy z automatu dostanę też to co jest w pakiecie premium czyli nawigacja 3D (perspektywa z lotu ptaka). Patrząc logicznie to panorama view jest lepszym widokiem 3D.

#27 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2010 - 14:17

Ta nawigacja jest rewelacyjne ! Dziś ja zainstalowalem i pojechałem rowerem do lasu kabackiego. Ustawilem w opcjach rowerzyste, i wpadłem w szok! Nawigacja ta wskazuje w lesie ścieżki przez krzaki o szerokości 50cm! Z Konstancina dałem opcje powrót do domu i pieknie przeprowadziła mnie przez las,pózniej ścieżkami rowerowymi z ursynowa na Mokotów bez problemu! Dodam ze nie mam uchwytu iPhone - rower. Telefon miałem w kieszeni i słuchałem komend ,od czasu do czasu na red świetle zerkalem na ekran żeby sparawdzic jak wskazuje drogę . Brawo Era !!! Swietna nawigacja za free !

#28 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 04 września 2010 - 14:19

ja jade po pizze to przetestuje

#29 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 września 2010 - 14:22

Od lat przyzwyczajony jestem do AM i teoo typu produkcje jak Navigon to dla mnie porażka.

#30 seula

seula
  • 105 postów

Napisano 04 września 2010 - 14:24

A do tego trzeba mieć koniecznie iphona w erze, czy wystarczy być klientem era ? Bo zastanawiam się, czy jeśli mam komórkę na abonament w erze, to czy mogę z tej nawigacji korzystać na iPadzie?

#31 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 04 września 2010 - 14:45

Tylko na abonament, czy też ci, co korzystają z karty też będą mogli używać?

działa i na abo i na karcie - zainstalowałem na TakTaku córki i nie ma było problemu z aktywacją
:)
pozdro

#32 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 września 2010 - 14:48

A do tego trzeba mieć koniecznie iphona w erze, czy wystarczy być klientem era ? Bo zastanawiam się, czy jeśli mam komórkę na abonament w erze, to czy mogę z tej nawigacji korzystać na iPadzie?

Wystarczy być klientem Ery

#33 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 04 września 2010 - 15:03

Od lat przyzwyczajony jestem do AM i teoo typu produkcje jak Navigon to dla mnie porażka.

Brakuje Ci siermiężno-buraczanego interface'u ? :P
A tak na poważnie- AM na Polskę jest bardzo dobra, tylko co z tego skoro póki co nie ma jej na iP.
Żeby nie było- przerobiłem AM, TToma, Navigona i iGo. (nie tylko w Polsce)
Navigon jest naprawdę porządnym produktem.

#34 adimg19

adimg19
  • 301 postów
  • SkądWładysławowo, PL

Napisano 04 września 2010 - 15:16

działa i na abo i na karcie - zainstalowałem na TakTaku córki i nie ma było problemu z aktywacją
:)
pozdro

A co po wyjeciu karty z Ery? Nadal dziala?

#35 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 04 września 2010 - 15:38

niestety ->
[IMG][IMG]http://a.imageshack.us/img39/8938/img0001f.th.png[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

#36 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 04 września 2010 - 15:47

telefon musi mieć aktywną transmisję danych przez siec komórkową, bez tego nie ruszy, dotyczy to samo Ipada, musi być 3G z kartą ery w środku i transmisją danych. przejchałem się trochę i nawigacja działa bardzo dobrze, szybko łapie fixa, jedyne co mnie zaskoczyło to fakt że po wpisaniu ODOLANOW nie znalazło miejscowości ODOLANÓW. lekko irytująco.

#37 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 września 2010 - 15:47

czyli logicznie rzecz biorąc, na iPodzie touch nie będzie działać. Myślałem, że mi się uda ;)

#38 adimg19

adimg19
  • 301 postów
  • SkądWładysławowo, PL

Napisano 04 września 2010 - 16:12

jak ma dzialac, jak iPod Touch nawet GPS nie ma

#39 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 września 2010 - 16:13

można dokupić gps np. od nokii, który łączy się przez bluetooth. oczywiście jb wymagany

#40 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2010 - 16:19

Działa...W trakcie dzialania nawigacji przelaczasz w tryb samolotowy i wycigasz karte i dziala bez problemu.
Nawigacja potrzebuje danych z ery tylko przy jej wlaczeniu.(zalogowaniu sie)
po ustawieniu tracy i odpaleniu `GPS nie potrzebujew zadnej karty do sprawnego dzialania.

#41 zbenek

zbenek
  • 26 postów

Napisano 04 września 2010 - 19:25

Działa...W trakcie dzialania nawigacji przelaczasz w tryb samolotowy i wycigasz karte i dziala bez problemu.
po ustawieniu tracy i odpaleniu `GPS nie potrzebujew zadnej karty do sprawnego dzialania.

Navigon za każdym razem przy uruchamianiu łączy się z siecią?

#42 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 04 września 2010 - 19:45

powiem szczerze że nie próbowałem, nie po to mam telefon żeby z niego wyciągać kartę :D

---------- Wpis dodano o 20:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:42 ----------

Navigon za każdym razem przy uruchamianiu łączy się z siecią?

tak

#43 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 04 września 2010 - 19:51

a że niby po co on się łączy z tą siecią?
1post

Aplikacja nie wymaga połączenia z Internetem, dzięki czemu przy korzystaniu z nawigacji nie pojawiają się opłaty związane z transmisją danych.

#44 Skora

Skora
  • 70 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 04 września 2010 - 20:09

Zainstalowalem ten sam Navigon ( przez Itunes ) na iphone i ipadzie ale niestety na ipadzie mam język angielski. Czy jest możliwość zmiany języka na polski ?

#45 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 04 września 2010 - 23:03

Aktywował ktoś może ten pakiet bonusowy? Mimo otrzymania linku z aktywacją na maila, że wszystko jest ok, nadal mam klepsydrę w zakładce dodatki. -------------------------------------------------------------- Już rozwiązane. Za pierwszym razem kiedy otrzymujemy link do aktywacji zakłada nam się konto na stronie navigona. Trzeba po raz drugi wejść w zakładkę dodatki wpisać ponownie dane po czym ujrzymy nasz email oraz miejsce na wpisanie hasła. Po jego podaniu pakiet bonusowy zostaje aktywowany.

#46 6abstruse

6abstruse
  • 23 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2010 - 11:31

Kupiłem 2pakiety po 10€ i jeśli chodzi o Polskę mam w pełni zadowalającą nawigację za niecałe 80zł. Brakuje mi tylko map UK i Skandynawii.

#47 zbenek

zbenek
  • 26 postów

Napisano 05 września 2010 - 12:03

Już sam sprawdziłem.. Nawigacja łączy się z internetem tylko raz (nie sprawdzałem jak jest po wyjęciu i ponownym włożeniu karty) przy pierwszym uruchomieniu. Dzisiaj jadąc na zakupy sprawdziłem program w praktyce. Navigon błyskawicznie złapał fix-a (odbiornik gps włączyłem tuż przed odpaleniem programu) i radził sobie całkiem nieźle. Jak na produkt darmowy świetna sprawa.

#48 pkos

pkos
  • 242 postów

Napisano 05 września 2010 - 12:48

Wczoraj na iphone kilka razy pojawiła się czerwona belka na górze z informacją o dokładności 162m, krótka trasa w centrum miasta. Oczywiście przy takiej dokładności nawigacja przestawała działać. Prawdopodobnie jakieś problemy z satelitami, ale zastanowiło mnie że to zawsze było dokładnie 162m. Gdyby przypadkiem ktoś z osób odpowiedzialnych za lokalizację czytał - myślę że może nawigacja mówić "skręć w prawo" zamiast "proszę skręć w prawo" :)

#49 Mik187

Mik187
  • 60 postów

Napisano 05 września 2010 - 16:32

podczas próby instalacji pojawia mi sie komunikat zbyt mało wolnego miejsca. Wykasowałem już muzykę z iPhona i mam prawie 4GB wolne w moim iPhonie 8G ale nadal nie chce zainstalować.... macie pomysł co zmienić ?

#50 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2010 - 16:41

restart robiłeś? po osunięciu? może to pomoże... :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych