Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zmiana wyglądu Mac OS X

• Zamknięty Temat jest zamknięty
304 odpowiedzi w tym temacie

#101 ridley

ridley
  • 121 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 23:48

Jak zmienic ikonke np. avi ale nie pojedynczo (bo to już mnie męczy) tylko wszystkie naraz, jakie mam na HD

Podpisuje sie pod pytaniem, a dodatkowo powiedzcie mi prosze czy sa moze w systemie jakies dodatkowe "akcje" znane m.in.z roznych linuxow, np efekty przy minimalizowaniu,otwieraniu,przenoszeniu okien, pulpit 3d, i inne tego typu bajery?? O albo np. czy da sie ustawic zeby otwieraniu normalnych programow towarzyszyl efekt jak przy dodawaniu widgeta w dashboard?

#102 Relentless

Relentless
  • 269 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 10:02

NIestety, chcąc takie bajery należy zdać się na programy zewnętrzne. A to już chyba zaśmiecanie rodem z Windows. W każdym razie, takich opcji OSX nie oferuje, Pozdrawiam:)

#103 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 lutego 2008 - 10:21

Jak przywrócić domyślną ikonkę iPoda video? Bo zmieniałem i teraz mam taką zwykłą ikonkę jak urządzenie przenośne :/

#104 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2008 - 16:37

Tak jak i każdego innego pliku - otwierasz Plik/Informacje (jabłko+I) zaznaczasz ikonkę w lewym górnym rogu okienka Info tak, aby podświetliła się niebieską obwódką i klepiesz Backspace... ;)

#105 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 lutego 2008 - 17:19

Tak jak i każdego innego pliku - otwierasz Plik/Informacje (jabłko+I) zaznaczasz ikonkę w lewym górnym rogu okienka Info tak, aby podświetliła się niebieską obwódką i klepiesz Backspace... ;)

Tak samo zrobiłem już wcześniej i niestety wtedy robi się zwykła ikonka dysku przenośnego :( Rozwiązaniem jest restore ale nie chce mi się wgrywać tyle plików ;) Na razie ustawiłem sobie inną ikonkę ;)

#106 ridley

ridley
  • 121 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 19:41

NIestety, chcąc takie bajery należy zdać się na programy zewnętrzne. A to już chyba zaśmiecanie rodem z Windows.

W każdym razie, takich opcji OSX nie oferuje,
Pozdrawiam:)

Ok, powiedzmy ze linuksowy pulpit 3d juz sobie darujemy, zewnetrzne "windowsowe"spowalniacze systemu rowniez ;) ale skoro w systemie jest efekt towarzyszacy wlaczaniu widgeta to moze jednak zna ktos sposob na przeniesienie go poza dashboard? :P Po prostu jest moim zdaniem genialny i bardzo ucieszylaby mnie mozliwosc zobaczenia go przy wlaczaniu kazdego programu... Ewentualnie moze jednak jakis program oferujacy taki bajer?? :P

#107 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 23:59

Witam!!! "Nie chcę ale muszę...." :)) Powtarzam pytanko. Moje pytanko jest następujące. Jak zmienic ikonke np. avi, mp3, doc, itp ale nie pojedynczo (bo to już mnie męczy) tylko wszystkie naraz, jakie mam na HD Czy jest możliwość zmiany za jednym tzw. kliknieciem :) Pozdrawiam

#108 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 lutego 2008 - 00:56

W CandyBar 2 to się robiło 2 kliknięciami, 3ka widzę została upośledzona w ta opcję ehh. Wszystko im nowsze tym gorze.

#109 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 18:37

A możesz mi wytłumaczyć?? "candybar 2" Pozdrawiam

#110 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 lutego 2008 - 23:25

A możesz mi wytłumaczyć?? "candybar 2"

Pozdrawiam

Udało mi się znaleźć, CandyBar 2.6.1
Mam nadzieję ze masz tigera, jeżeli leoparda, to nawet nie klikaj ;)

#111 LOCOSP

LOCOSP
  • 197 postów
  • SkądOpole

Napisano 12 lutego 2008 - 02:48

jak sie nazywa odpowiednik shapeshifter dla leoparda jesli cos takiego jest ?? i jeszcze jedno zainstalowalem shapeshiftera zanim doczytalem ze nie dziala na leo jak wywalic go z preferencji (bo zostal po deinstalacji )

#112 ridley

ridley
  • 121 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 10:57

Ok, powiedzmy ze linuksowy pulpit 3d juz sobie darujemy, zewnetrzne "windowsowe"spowalniacze systemu rowniez ;) ale skoro w systemie jest efekt towarzyszacy wlaczaniu widgeta to moze jednak zna ktos sposob na przeniesienie go poza dashboard? :P Po prostu jest moim zdaniem genialny i bardzo ucieszylaby mnie mozliwosc zobaczenia go przy wlaczaniu kazdego programu... Ewentualnie moze jednak jakis program oferujacy taki bajer?? :P

To jak, jest takie cos?? :P :confused:

#113 MaTi

MaTi
  • 230 postów
  • SkądKalisz

Napisano 12 lutego 2008 - 18:16

Juz jest wersja na Leo - Candy 3 (ma "wbudowanego" Pixadeksa): Panic - Shockingly Good Mac Software.

#114 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 lutego 2008 - 18:24

o 3ce to już wiadomo dawno, pixadex jest tam jakimś rozwiązaniem, ale nie każdy lubi się bawić w gotowe zestawy, tak wiem można robić własne. Ale i tak w 2ce było to rozwiązane o wiele lepiej.

#115 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 21:58

No mam jak narazie tigera :) ale dalej nie wiem jak ma zmienić masowo ikony za jednym kliknieciem pliki np. avi, jpg, doc itp.

prosiłbym o pomoc :)

#116 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 lutego 2008 - 22:04

Nie pamiętam, tak dawno to było ;) Ostatnia zakładka ? Aplikacje przeciągasz ikonę aplikacji np preview i wyskakują ikony podpisanych plików, np. JPG zmieniasz i wszystkie jpg mają ta ikonę. Pewnie źle powiedziałem ale już naprowadzony jesteś :)
A mam, App extras
http://img1.nnm.ru/i...a2ceb2_full.jpg
  • apokryf lubi to

#117 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 22:17

AAAAA to tak się robi kumam masz już plusik u mnie. Dzięki od długiego czasu szukam a nie wpadłem na ten pomysł. Co za szok heheh. Pozdrawiam dzięki jeszcze raz "HEX"

#118 poniat

poniat
  • 15 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 20:39

Czy znacie może jakiś program działający podobnie do ShapeShifter kompatybilny z Leopardem? Bo sam ShapeShifter nie jest kompatybilny z leo, z tego co mi wiadomo jeżeli sie mylę ( a mam nadzieje ze tak :) ) proszę wyprowadzić mnie z błędu ;) Pozdrawiam.

#119 Matiek

Matiek
  • 185 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 20:50

@Up Sciagnij, dopiero napisz!!! Nie nabijaj postow...

#120 terran

terran
  • 269 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 lutego 2008 - 21:11

jest jakiś sposób na brushed metal w leopardzie ?

#121 poniat

poniat
  • 15 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 21:38

---- Dodano 20-02-2008 o godzinie 21:46 ----

@Up
Sciagnij, dopiero napisz!!! Nie nabijaj postow...

Kolego Matiek, program ShapeShifter zainstalowałem nie działa, pytanie zadałem w celu znalezienia alternatywnego programu, bądź sposobu na odpalenie ShapeShifter na leopardzie, być może wyraziłem sie nie jasno. Niniejszym uważam ze mój post jest merytoryczny i nie służy "nabijaniu postów", ponadto twierdze iż to właśnie twój post temu służy...

Pozdrawiam

#122 seq0

seq0
  • 54 postów

Napisano 07 marca 2008 - 15:03

Dobrym i szybkim rozwiązaniem do zmiany icon jest program Liteicon. Jest darmowy i jest wersja na tigera i leosia.
Pozdro

Edit
Sorry nie zauważyłem tego we wcześniejszym poście.

#123 dick.advocaat

dick.advocaat
  • 93 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 09 marca 2008 - 20:07

a ja mam takie pytanko: czy istnieje w leopardzie możliwość zupełnego ukrycia paska przewijania w oknach? :)

#124 westu

westu
  • 203 postów
  • SkądChrzanów / Kraków

Napisano 20 marca 2008 - 14:26

A ja mam problem z podmianą ikonek dla stacks, a konkretnie dla folderów "downloads" i "applications".
Znalazłem ten post:

Fajny trick do Stacks, XD - Stacks Overlays
u mnie to wygląda tak:
Dołączona grafika

wiem ze to dział dla 10.4 ale gdyby był jakiś osobny dział moding'u z podziałem na dock, ikony itd. To by było chyba lepiej :)

ale nie za bardzo rozumiem jak wykonać powyższą operację...

#125 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 20 marca 2008 - 14:35

Lepiej zainstaluj sobie to: Stacks In Da Place
Wtedy przeciągasz sobie wcześniej pobrane ikonki (można je pobrać poprzez menu programu) do okna programu, i to wszystko! ;)
PS. Musisz popatrzeć jak Ci pasuje sortowanie w tych stackach, tak aby dana ikonka była na przodzie. (prawyklik->sortuj wg)

jest jakiś sposób na brushed metal w leopardzie ?

Możesz ściągnąć: Secrets a następnie w preferencjach zaznaczyć opcję zaznaczoną na załączonym screenie.
Dołączona grafika
PS. Innej możliwości nie znam... :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych