Nie mogę zainstalować oprogramowania dla iPada.
Napisano 29 sierpnia 2010 - 10:13
Napisano 29 sierpnia 2010 - 11:00
Jednak nie wierzyłem i nie uwierzę, że większość ludzi robiących Jailbreak robi to z czystych pobudek bo tak nie jest. O ile, jak przytoczyłeś "noże w kuchni" nie służą typowo do zabijania, o tyle Jailbreak w urządzeniach Apple służy do kradzieży w wielu przypadkach. Pół biedy, kiedy użytkownicy jawnie się do tego przyznają, że nie chcą płacić i szukają sposobu na piracenie - przynajmniej, tematy takie zostają szybko "zamiatane pod dywan" i problem wydaje się nie istnieć.
Jednak - nie wierzyłem i nie uwierzę - że osoba nie mająca za bardzo pojęcia czym jest Jailbreak jest gotowa na swoją działalność naukową, aby urządzenia były lepsze, bardziej funkcjonalne, bardziej bezpieczne.
Ludzie sie dziela przy JB na 3 kategorie: simlock, aplikacje z Cydii, Installous. Oczywiście, że cześć robi JB, tylko i wyłącznie, żeby kraść, ale utożsamianie JB z piractwem jest dużą nadinterpretacją. Google pozwala na wyszukiwanie piratów, czy to znaczy, ze używanie google jest rownoznaczne z piraceniem ? Analogia jest dość oczywista. Mi tylko wylacznie o to chodzi, ja nie neguję, że ludzie dodają warezowe źródła do Cydii, ale tak samo ludzie dodają warezowe zakłądki do przeglądarki.
Apple umie - ale Apple nie chce. Fakt, że niezależni twórcy dokonali tego i owego udowadnia, że można to zrobić w urządzeniach Apple. Jednak, może obawa przed zmniejszeniem przychodów ze strony aplikacji, czy też multimediów sprawia, że owe urządzenia nie będą nigdy otwarte w takim zakresie jak komputery.
Nie kryję, że nie raz mnie dziwiło, ale jednocześnie cieszyło, że na Maca można pobrać każdy plik, zainstalować co tylko mamy ochotę - oczywiście zgodnego z Mac OS'em.
No wlasnie, ale w przypadku iOS juz nie jest takie oczywiste, bo o ile na OsX możesz instalwoać wszystko, o tyle na iOS tylko to, co pozwoli Apple. APple nie powinno walczyc z JB bo on nakreca im sprzedaż tak na prawdę. Powinni raczej się wziąć za lepsze zabezpieczanie aplikacji z AppStore.
Napisano 29 sierpnia 2010 - 11:12
Napisano 29 sierpnia 2010 - 11:20
Napisano 29 sierpnia 2010 - 13:10
Napisano 29 sierpnia 2010 - 13:33
ale nigdzie nie napisalem o cydi store o której ty wspomniałeś. No tak racja odeszlismy troche od tematu
Ale nieraz ostra wymiana zdan jest ok ;D pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 30 sierpnia 2010 - 14:41
Po kilku dniach bardzo ciekawej i pouczającej zabawy z JB, zastanawiam się nad pozbyciem sie JB i ściągnięciem dla iPada ,nowej wersji ( 3.2.2 ) oprogramowania. Jednak wciąż problemu jaki ukazałem wcześniej, nie udało mi sie rozwiązać, dlatego drodzy forumowicze proszę Was o pomoc.
Pytanie ukazałem w poniższym cytacie:
Z iPada bezpośrednio nie udało mi sie ściągnąć oprogramowania, ( 3.2.2 ) gdyż w momencie początku ściągania, pojawiał sie pusty ekran. Jednak udało mi sie ściągnąć program na Windows 7. Myślałem ze po synchronizacji iPada z Komputerem automatycznie iTunes przekaże uaktualniony program do iPada, jednak okazało sie ze chyba tego nie zrobił, gdyz po odpięciu iPada od laptopa, gdy podłączam go ponownie ukazuje sie wiadomość ze
Dostępna jest nowa wersja ( 3.2.2 ) oprogramowania dla iPada.
Fotki, filmy, i programy zakupione, potrafię poprzez iTunes Synchronizować z iPadem, jednak wgrane w komputer oprogramowanie 3.2.2, nie wiem jak teraz wgrać do iPada.
Bardzo prosił bym o wskazówki i przypominam że pytanie moje brzmi:
Jak teraz z laptopa ( Windows 7 ), gdzie mam zainstalowany program 3.2.2 mógłbym poprzez iTunes, zainstalować powyższy program do iPada.
Dziekuje.
Dziękuję za pomoc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych