Nie mogę zainstalować oprogramowania dla iPada.
Napisano 27 sierpnia 2010 - 09:59
Juz kilkanaście dni, borykam się z zainstalowaniem oprogramowania dla iPada nowej wersji ( 3.2.2 ).
Po kilkudziesięciu minutach ściąganie stale się przerywa i pojawia się napis:
Wystąpił błąd podczas pobierania oprogramowania dla Ipada.
Połączenie sieciowe zostało wyzerowane.
Upewnij sie ze ustawienia sieci są poprawnie i połaczenia sieciowe jest aktywne lub spróbuj pożniej.
Gdy podłączam iPada do komputera, Windows 7, poprzez iTunes, wpierw pojawia mi się napis:
Dostępna jest nowa wersja ( 3.2.2 ) oprogramowania dla iPada. ,,,,,,
Mam tam dwie opcje,
-POBIERZ I ZAINSTALUJ
lub
TYLKO POBIERZ.
Ja stale klikam na POBIERZ I ZAINSTALUJ, ale stale po kilkudziesięciu minutach się przerywa. Czasem wystarczy do końca ściągania 30 minut a czasem kilka minut, jednak nigdy nie ściągnie oprogramowania do końca.
Identyczny problem mam z iPhonem, gdy chcę zaktualizować iPhona do najnowszej wersji. Tutaj również bardzo prosił bym o pomoc, chyba że załażę nowy wątek w dziale poświęconym dla iPhonów.
Czy jest coś o czym nie wiem?
Proszę o pomoc i bardzo Dziękuje.
Napisano 27 sierpnia 2010 - 12:50
Napisano 27 sierpnia 2010 - 12:59
Napisano 28 sierpnia 2010 - 10:08
Dostępna jest nowa wersja ( 3.2.2 ) oprogramowania dla iPada. ,,,,,,
Gdy chciałem sprawdzić jakie mam w iPadzie oprogramowanie kliknąłem na:
-General,
-about
tam wyświetliło mi sie :
- version 3.2
Fotki, filmy, i programy zakupione potrafię Synchronizować, jednak to oprogramowanie 3.2.2, nie wiem jak wgrać do iPada.
bardzo prosił bym o wskazówki jak teraz z laptopa w7, poprzez iTunes, mógłbym zainstalować program 3.2.2 do iPada.
Dziekuje.
Napisano 28 sierpnia 2010 - 10:20
Napisano 28 sierpnia 2010 - 12:21
tracisz możliwość JB
Czy mógłbym prosić o link który wyjaśnił by znaczenie skrótu JB.
Dziękuję.
Napisano 28 sierpnia 2010 - 12:23
Napisano 28 sierpnia 2010 - 12:29
Czy mógłbym prosić o link który wyjaśnił by znaczenie skrótu JB.
Dziękuję.
JB- JailBreak, dodanie alternatywnego sklepu Cydia z tysiącami różnych usprawnień, ogólnie złamanie oprogramowania.
Napisano 28 sierpnia 2010 - 12:34
A mi się kojarzy to przede wszystkim z piraceniemJB- JailBreak, dodanie alternatywnego sklepu Cydia z tysiącami różnych usprawnień, ogólnie złamanie oprogramowania.
Napisano 28 sierpnia 2010 - 12:46
Napisano 28 sierpnia 2010 - 13:34
Napisano 28 sierpnia 2010 - 14:21
A to, że Apple nie umie dopuścić do AppStore aplikacji, które w WM czy Androidzie są w standardzie, to jest problem Apple, czy to, że wydałem na aplikacje w Cydia Store ponad 100$ stawia mnie na równi ze złodzielami? Pomyśl nad tym...
Napisano 28 sierpnia 2010 - 14:40
Napisano 28 sierpnia 2010 - 14:47
a żeby zrobić JB wystarczy wejść z ipada na strone http://www.jailbreakme.com/ i przeciągnąć pasek jak przy odblokowywaniu
(zobacz sobie tematy w dziale iphone "pokaż swój springboard" i zobacz ze to wszystko co ludzie tam pokazują to dzięki JB)
Ja np dzięki JB mam polski język w iPadzie. Bo standardowo apple o nim zapomnialo. Więc skonczcie pierdzielić ze JB to tylko piractwo bo nie moge już tego słuchać
Napisano 28 sierpnia 2010 - 14:51
arturcisz - a zmiany wyglądu telefonu po jb?? A blacklist?? można by wymieniać do jutra + przerobienia softu w ipadach i iphonach tak samo ipodach touch. Do autora - zrób sobie JB zobacz z czym to sie je. Jak Ci sie nie spodoba to napisz do mnie pw powiem Ci jak wgrać softa 3.2.2
Zmiana wyglądu, blacklist ma mnie przekonać do słuszności JB? Nie przekona, mi to nie potrzebne, nie widzę żadnej przewagi aby to robić, Ty widzisz i robisz super, cieszę się razem z Tobą.
Napisano 28 sierpnia 2010 - 14:53
Napisano 28 sierpnia 2010 - 14:55
Napisano 28 sierpnia 2010 - 14:57
do autora tematu Cydia - Aplikacje i rozszerzenia zapoznaj się z tym działem
dodatkowo pewnie jak zauważyłeś w iphonowym docku mozna miec tylko 4 ikony po JB można mieć pięć lub więcej
A takie koncowe zdanie JB i cydia były nawet przed App Store
Napisano 28 sierpnia 2010 - 21:27
Napisano 28 sierpnia 2010 - 22:00
artucisz - dokładnie jak mi
- ja osobiście u siebie nie widzę zastosowania JB, a jedyne przykre skojarzenia, to zmulenie sprzętu (za pewne już to nie występuje przy iP4 i iPadach, ale niesmak z 3G został).
Przy iP3Gs nie ma zamuleń (działam na 4.0, kilka programów uruchomionych w tle poprzez backgrounder zero zmułki, temacik z winterboarda, infinidock i infinifolders)
Napisano 28 sierpnia 2010 - 23:54
no widzisz to ty sobie czekaj
a my mamy to już + wieeele wieeele więcej
do autora tematu Cydia - Aplikacje i rozszerzenia zapoznaj się z tym działem
dodatkowo pewnie jak zauważyłeś w iphonowym docku mozna miec tylko 4 ikony po JB można mieć pięć lub więcej
A takie koncowe zdanie JB i cydia były nawet przed App StoreApple umie ściągać pomysły i trzepać na tym kase.
Skad Ty czerpiesz takie rewelacje? Otwarcie Cydia store mialo miejsce 4 marca 2009 roku, rzeczywiscie Appstore byl pozniej hahahah
Napisano 29 sierpnia 2010 - 02:22
Napisano 29 sierpnia 2010 - 09:09
wystaczy mi data twoje zarejstrowania na forum
i już wszystko wiadomo
zanim się odezwiesz najpierw coś przemyśl....
Najpierw był installer potem cydia (aaaa potem cydia store) powodzeniazanim apple dało możliwość instalowania aplikacji na iphonie ludzie z JB mieli to już dawno
Co ma data mojej rejestracji?
Piszesz o Cydii a jak ktos Tobie daje fakty to manipulujesz i piszesz, ze wczesniej byl installer. Manipulujesz faktamimi stosujesz polprawdy. Ogolnie nie wiem o co Tobie chodzi w tych wypowiedziach adresowanych do mnie, napisalem juz, ze mnie nie interesuje JB i Cydia a Ty niby okej a dalej podajesz mi fakty (choc ciezko to nazwac faktami), majace mnie do tego przekonac. Jestes zwolennikiem JB super a ja nie, uszanuj to i zakoncz ta dyskusje i osobiste wycieczki.
Napisano 29 sierpnia 2010 - 10:12
arturcisz, każdy mierzy swoją miarą. Jeżeli nawet developer myli zcrackowanie aplikacji z Jaibreakowaniem, to nie dziwie się, że później tak Ci się kojarzy. Jeżeli nawet w tak chorym kraju jakim jest USA prawnie JB jest legalny, to jak można stawiać znak równości między JB a złodziejami. Obrażasz takim myśleniem ludzi, którzy mają JB. To tak samo jakbyś powiedział, że jestem gwałcicielem, bo mam "narząd" albo mordercą, bo mam w kuchni noże. A może jestem alkoholikiem, bo mam w barku Whisky?
Temat Jailbreaka jest dość złożony i oczywiście, że nie można mierzyć każdego jedną miarą. Szczególnie, na chwilę obecną, Jailbreak w iPadzie, przy braku polskiego języka i litery Ą, ma w pełni logiczne uzasadnienie.
Na temat Jailbreaka w rozumieniu wolności napisałem już parę słów w tym temacie - nie chcę się dublować z wypowiedziami:
http://myapple.pl/wi...tml#post1339588
Jednak nie wierzyłem i nie uwierzę, że większość ludzi robiących Jailbreak robi to z czystych pobudek bo tak nie jest. O ile, jak przytoczyłeś "noże w kuchni" nie służą typowo do zabijania, o tyle Jailbreak w urządzeniach Apple służy do kradzieży w wielu przypadkach. Pół biedy, kiedy użytkownicy jawnie się do tego przyznają, że nie chcą płacić i szukają sposobu na piracenie - przynajmniej, tematy takie zostają szybko "zamiatane pod dywan" i problem wydaje się nie istnieć.
Jednak - nie wierzyłem i nie uwierzę - że osoba nie mająca za bardzo pojęcia czym jest Jailbreak jest gotowa na swoją działalność naukową, aby urządzenia były lepsze, bardziej funkcjonalne, bardziej bezpieczne.
A to, że Apple nie umie dopuścić do AppStore aplikacji, które w WM czy Androidzie są w standardzie, to jest problem Apple, czy to, że wydałem na aplikacje w Cydia Store ponad 100$ stawia mnie na równi ze złodzielami? Pomyśl nad tym...
Apple umie - ale Apple nie chce. Fakt, że niezależni twórcy dokonali tego i owego udowadnia, że można to zrobić w urządzeniach Apple. Jednak, może obawa przed zmniejszeniem przychodów ze strony aplikacji, czy też multimediów sprawia, że owe urządzenia nie będą nigdy otwarte w takim zakresie jak komputery.
Nie kryję, że nie raz mnie dziwiło, ale jednocześnie cieszyło, że na Maca można pobrać każdy plik, zainstalować co tylko mamy ochotę - oczywiście zgodnego z Mac OS'em.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych