Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Różnice pomiędzy Ipadem (Polska - USA )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubulek

kubulek
  • 50 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 16:47

Mam takie małe pytanie. Czy Ipad kupiony w USA różni się czymś od tego kupionego w USA (poza wtyczką ) ? Czy może jest tak samo jak w PS3 ,że na PS3 ze stanów gry i filmy kupione w Polsce nie działają. Nie wiem czy kombinować z kupnem Ipada w stanach czy poczekać i kupić go w Polsce. Ciekawe też jak z gwarancją. Nie ukrywam ,że wolałbym kupić go w USA ,zawsze kilka stówek w kieszeni .

#2 panic

panic
  • 360 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 17:17

Skoro wolisz kupić w USA, to nad czym się zastanawiasz? iPad'a jeszcze na polskim rynku oficjalnie nie ma, a jeśli już będzie (ponoć w październiku) to cena będzie zdecydowanie gorsza. Gwarancja - tylko w USA, niestety, ale znajdą się i takie serwisy, które naprawią Ci go tutaj na miejscu. Gry i aplikacje - zakładasz konto amerykańskie i ściągasz/kupujesz do woli.

#3 kubaamm

kubaamm
  • 252 postów
  • SkądPL|USA

Napisano 25 sierpnia 2010 - 17:17

Niczym się nie różni, prócz tego co wspomniałeś ma inna wtykę do ładowania;) Jak masz możliwość to kupuj w USA, tylko pomyśl nad gwarancją;)!

#4 rafals

rafals
  • 418 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 17:57

Gwarancja na wszystko apple jest miedzynarodowa na podstawie SN. Niekotre serwisy moga wymagac dowodu zakupu. Ale kazdy autoryzowany serwis ma obowiazek przyjac urzadzenie do naprawy gwarancyjnej niezaleznie od miejsca zakupu.

#5 seula

seula
  • 105 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 19:46

Oczywiście w Polsce taka międzynarodowa gwarancja będzie uznawana dopiero, jak iPad będzie w oficjalnym kanale sprzedaży.

#6 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 sierpnia 2010 - 21:34

Na jesień iPad powinien być oficjalnie dostępny. Kwestia miesiąca, dwóch, biorąc pod uwagę cenę w USA i kwotę, która prawdopodobnie będzie w PL to mimo wszystko lepiej kupić za Oceanem.

#7 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 sierpnia 2010 - 22:09

Ostatnio byłem w iSpocie w Złotych Tarasach i miła pani mnie poinformowała, że zarówno iPhone 4 jak i iPad będą u nich dostępne od dnia 1 września ;)

#8 Ania_B

Ania_B
  • 58 postów

Napisano 15 września 2010 - 21:18

ciekawa jestem teraz co "ta miła Pani" mówi dziś...?..:).. mi w ispocie powiedzieli że najszybciej połowa listopada..powoli mija się z celem kupowanie ipada ver.1, bo pewnie w styczniu/lutym będzie ipad ver. 2 ...

#9 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 15 września 2010 - 23:29

ciekawa jestem teraz co "ta miła Pani" mówi dziś...?..:)..

mi w ispocie powiedzieli że najszybciej połowa listopada..powoli mija się z celem kupowanie ipada ver.1, bo pewnie w styczniu/lutym będzie ipad ver. 2 ...

... który to będzie w Polsce najszybciej w połowie listopada 2011, którego to kupowanie będzie mijać się z celem, ponieważ w styczniu 2012 będzie iPad wersja trzecia, który to będzie w Polsce...

#10 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 15 września 2010 - 23:31

... który to będzie w Polsce najszybciej w połowie listopada 2011, którego to kupowanie będzie mijać się z celem, ponieważ w styczniu 2012 będzie iPad wersja trzecia, który to będzie w Polsce...

Piękna wypowiedz!

#11 niekumaty

niekumaty
  • 250 postów

Napisano 15 września 2010 - 23:37

Piękna wypowiedz!

Oj tak. Patrząc w ten sposób, to nie opłaca się kupować niczego.

#12 armani

armani
  • 182 postów

Napisano 16 września 2010 - 06:57

ciekawa jestem teraz co "ta miła Pani" mówi dziś...?..:)..

mi w ispocie powiedzieli że najszybciej połowa listopada..powoli mija się z celem kupowanie ipada ver.1, bo pewnie w styczniu/lutym będzie ipad ver. 2 ...

właśnie nad tym sie zastanawiam, warto kupowac ipada ver1, czy moze poleci z ceny z 3 miesiace? Jaka moze byc cena ver2 po wejsciu

#13 radkovski

radkovski
  • 88 postów

Napisano 16 września 2010 - 07:31

no bez przesady dopiero co wyszedl ipad a juz ma byc 2 ver? ;)

#14 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 września 2010 - 07:35

Zapewne bedzie co roku jak iphone.

#15 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 16 września 2010 - 07:37

Dokladnie ja mysle, ze ipad 2 bedzie conajmniej po 2 polowie przyszlego roku. To w sumie pierwszy tablet appla wiec tez ciezko powiedziec kiedy bedzie kolejna wersja, za 2 miesiace bedzie nowy soft, i jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby za kolejne 2 miechy byl nowy ipad Pzdr. Łukasz

#16 OzzyMac

OzzyMac
  • 324 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2010 - 07:42

właśnie nad tym sie zastanawiam, warto kupowac ipada ver1, czy moze poleci z ceny z 3 miesiace? Jaka moze byc cena ver2 po wejsciu

Nie mogę .......... w Polsce nie było jeszcze premiery Ipada a tu pytania o cenę kolejnej wersji?
Czy to forum dla wróżek?

#17 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 16 września 2010 - 08:16

Jak z USA to brać, brać i brać. Przecież i odsprzedając później w Polsce nic się nie straci z powodu horrendalnych cen na naszym rynku i względnej taniochy w USA. Prócz wtyczki nie ma żadnych inności.

#18 iArek

iArek
  • 127 postów
  • Skądinąd

Napisano 16 września 2010 - 10:44

Skoro versja beta 4.2 dla ipada obsługuje wpełni polski język to jest to znak (mam nadzieje) że Ipad wejdzie na rodzimy rynek. Co do gwarancji, po krótkiej rozmowie z kolega z serwisu regenersis ipad jak najbardziej bedzie serwisowany. Natomisat co do zakupu ipada polecam polska stroną Deluxury.pl - Buty, torebki, okulary, biżuteria, zegarki, naszyjniki, bransoletki - Armani, Gucci, Dior, D&G, Versace, Prada, Marc Jacobs, Swarovski jeszcze nie powariowali z cenami. przypuścmy że nasz ipada zwariował i nie da sie go naprawic co wtedy? A no wtedy jak mamy ipada kupionego w Komputroniku czy w Vobisie czy w Deluxury korzystamy z niezgodności z umową ( dal osób prywatnych jest na 24 m-ce dla firm rękojmia 12 m-ce). Jest to wyjście doskonałe a to z tego powodu że jak sprzedawca nie wyrobi sie w przeciągu 14 dni dostajemy nówke sztuke albo zwrot gotówki. Więc radze zastanowic sie nad kupnem Ipada w USA.

Pozdrawiam AG

#19 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 16 września 2010 - 11:05

Natomisat co do zakupu ipada polecam polska stroną Deluxury.pl - Buty, torebki, okulary, biżuteria, zegarki, naszyjniki, bransoletki - Armani, Gucci, Dior, D&G, Versace, Prada, Marc Jacobs, Swarovski jeszcze nie powariowali z cenami.

APPLE iPAD 16GB WIFI
Deluxury.pl - 2 625 zł
Apple UK - 2 014 zł
Apple DE - 1 963 zł

APPLE iPAD 16GB WIFI + 3G
Deluxury.pl - 3 395 zł
Apple UK - 2 484 zł
Apple DE - 2 357 zł

Faktycznie, rzeczony sklep tani jak barszcz. Ja bym jeszcze napiwki im zostawał, aby pokryć ewentualne straty.

#20 niekumaty

niekumaty
  • 250 postów

Napisano 16 września 2010 - 11:14

Faktycznie, rzeczony sklep tani jak barszcz. Ja bym jeszcze napiwki im zostawał, aby pokryć ewentualne straty.

Nic dodać, nic ująć. Drożyzna, Panie :P

#21 iArek

iArek
  • 127 postów
  • Skądinąd

Napisano 16 września 2010 - 11:16

Zyskując gwarancję naprawy prez okres 2 lat - bezcenne :) Panowie . ok trochę mnie poniosło z tym tanim sklepem :P

#22 niekumaty

niekumaty
  • 250 postów

Napisano 16 września 2010 - 11:29

Ja bym się bał kupować iPada w USA, ale to tylko i wyłącznie przez groźbę naliczenia cła. Pewnie jak ktoś znajomy jedzie do Stanów na tydzień-dwa, to jasne, może przywieźć ze sobą w torbie, ale tak pocztą, ze sklepu... to nie na moje nerwy :)

#23 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 września 2010 - 11:30

Ja bym się bał kupować iPada w USA, ale to tylko i wyłącznie przez groźbę naliczenia cła. Pewnie jak ktoś znajomy jedzie do Stanów na tydzień-dwa, to jasne, może przywieźć ze sobą w torbie, ale tak pocztą, ze sklepu... to nie na moje nerwy :)

Jakiego cla? Nie ma cla na iPada?

#24 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 16 września 2010 - 12:15

APPLE iPAD 16GB WIFI
Deluxury.pl - 2 625 zł
Apple UK - 2 014 zł
Apple DE - 1 963 zł

APPLE iPAD 16GB WIFI + 3G
Deluxury.pl - 3 395 zł
Apple UK - 2 484 zł
Apple DE - 2 357 zł

Ceny masakryczne. Biorąc po uwagę, że sprowadzając przez osobe przywatną z USA można zapłacić poniżej 3k za 64GB z 3G... Ale najłatwiej to chyba pozostaje zrobić kurs do Berlina.

#25 niekumaty

niekumaty
  • 250 postów

Napisano 16 września 2010 - 12:21

Jakiego cla? Nie ma cla na iPada?

Okay, chyba faktycznie wyraziłem się nieprecyzyjnie. Chodziło mi o VAT, który mogą dowalić kochani celnicy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych