Zarządzanie domową biblioteką.
Posted 25 August 2010 - 07:18
Posted 25 August 2010 - 15:32
Posted 25 August 2010 - 15:37
Posted 25 August 2010 - 15:58

Posted 25 August 2010 - 18:50
Przy odrobinie szczęścia da się wprowadzać nowe tytuły via iSight

Jest zakładka z historią wypożyczeń, okładki można wrzucać ręcznie bądź po wyszukaniu w zasobach bibliotek (m.in. Biblioteki Narodowej)
Gorzej sprawa wygląda z przechowywaniem info w chmurze, albo ja tego jeszcze nie obczaiłam :]
Posted 25 August 2010 - 22:09

Posted 25 August 2010 - 22:25

Posted 25 August 2010 - 22:38
Zainstalowałam dzisiaj Books po ponad rocznej przerwie (zmiana kompa i takie tam), i trochę zmian przyuważyłam.
Po pierwsze, jest Plugin Manager, gdzie można sobie wybrać bazy z dość dużej listy bibliotek (m.in. wspomniana już Biblioteka Narodowa)

Po drugie, żeby zadziałała opcja "quick fill", trzeba ją ręcznie odpalić (kiedyś była domyślnie włączona):

Po trzecie, w celach testów wrzuciłam jedną książkę - nawet udało mi się zeskanować kod kreskowy. Jednak baza Biblioteki Narodowej nie widziała tej pozycji, dopiero Amazon UK coś znalazł. Nie wszystkie ściągnięte dane są prawdziwe, ale spokojnie można z palca wyedytować.
Masz tu parę zrzutów:

Jak na darmową aplikację, daje radę mimo swych niedoskonałości (czasem potrafi wynaleźć zupełnie inny tytuł z identycznym ISBN)

P.S. Okładka "sama" się załadowała

P.S2. Jak chcesz ładnie graficznie, to np. Delicious Library , ale to już nie będzie darmowe.
Posted 16 January 2021 - 12:10
Mam pytanie czy macie może instalkę tego programu?
Posted 16 January 2021 - 14:01
Brawo, wygrałeś Złotą Łopatę, ten wątek ma 10 lat.
Tak czy tak, nigdy finalnie nie użyłem Books. Mam Libip (na komputerze w przeglądarce, na telefonie w aplikacji) i mogę polecić z czystym sumieniem.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users