iPad czesto traci zasieg Wi-Fi
Napisano 22 września 2010 - 16:21
Napisano 22 września 2010 - 16:25
Pusze czesto przychodza w momencie wygaszania lub wznawiania iPada, stad wrazenie bywa, ze przyszly przy zgaszonym.
Poza tym jak masz iPada wygaszonego, ale wygaszales go w trakcie jakiegos procesu (pobieranie poczty, ogladanie youtube, czy czatowanie na jakims komunikatorze) to dziala on tak dlugo az sie proces zakonczy (w sytuacji komunikatora (pod warunkiem ze ten jest na wierzchu), konczy sie w wyniku bledu zwykle).
Specyfika 3.x - po prostu WiFi normalnie przestaje byc zasilane w trakcie uspienia.
---------- Wpis dodano o 17:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:22 ----------
, ani nie doszło żadne urządzenie ani nic,
A w sasiedztwie tez?
Wystarczy ze gdzies uzyles na przyklad SSID: Free Public Internet (czesto spotykany). I teraz obok cos takiego Ci sie identyfikuje, to Twoj iPad moze miec klopot z podlaczeniem (zreszta to dzieje sie w przypadku normalnych notebookow tez).
Trzebaby pozapominac wszystkie sieci nieuzywane, badz wyzerowac ustawienia sieciowe.
Napisano 22 września 2010 - 16:28
A widzisz, czlowiek uczy sie cale zycie.
Pusze czesto przychodza w momencie wygaszania lub wznawiania iPada, stad wrazenie bywa, ze przyszly przy zgaszonym.
Poza tym jak masz iPada wygaszonego, ale wygaszales go w trakcie jakiegos procesu (pobieranie poczty, ogladanie youtube, czy czatowanie na jakims komunikatorze) to dziala on tak dlugo az sie proces zakonczy (w sytuacji komunikatora (pod warunkiem ze ten jest na wierzchu), konczy sie w wyniku bledu zwykle).
Specyfika 3.x
To ze przy wygaszeniu czy jak cos dziala to wiem, tylko, ze on lezy sobie grzecznie np. 2 godziny po czym slysze rownoczesnie prawie na iPhone i iPadzie "ping" ze przyszedl mail po pushu. Cos mi ewidentnie podtrzymuje WiFi, musze sprawszic czy ktoras aplikacja z Cydii nie trzyma tego.
---------- Wpis dodano o 17:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:27 ----------
hmmm szcezrze, to nic nowego w domu z netem się nie zmieniło, ani nie doszło żadne urządzenie ani nic, reseta robiłem ( zasilanie on off )
Sprobuj na Routerze zmienic kanal na ktorym lata WiFi, wystarczy, ze jakis sasiad odpalil mocny router ktory zakloca.
Napisano 22 września 2010 - 17:55
pzdr. Łukaz
---------- Wpis dodano o 18:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:56 ----------
hmm z wielkimi bólami się podłączył ( wywaliłem jego adres maca w menu neo i dodałem od nowa ), ( nie wiem jak IP zmienić ), no ale w każdym bądź razie po 30 minutowej walce podłaczył się i póki co trzyma ... od jakis 10 min się bawię i póki co jest oki.
Edit: teraz do tego wszystkiego doszło to, że jakby antena od wifi nie zbierała dobrze zaiegu wsio bangla ( powiedzmy ), jak jestem blisko rutera jak odejdę na ileś tam metrów np do drugiego pokoju to się rozłącza....
da się jakąś diagnostykę ipada przeprowadzić ??
Edit kolejny: w sumie widzę, że pod ruterem też się rozłącza ..... więc jestem w ptk wyjścia .... kabel od anteny nie mogł się wypiąć bo wtedy w ogóle by wifi nie łapało.... ehhh... drażni mnie to .... powoli, jakby u mnie w "mieście" było 3g to olał bym to na 2 miechy do czasu pojawienia się iso 4...
pzdr. Łukasz
Napisano 22 września 2010 - 21:08
Szkoda, że mój iPad o tym nie wie, i dziś mnie mail (push z gmail) obudził (dźwiękiem) o 1:30 w nocyPusze czesto przychodza w momencie wygaszania lub wznawiania iPada, stad wrazenie bywa, ze przyszly przy zgaszonym.

Napisano 22 września 2010 - 21:34
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych