Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad czesto traci zasieg Wi-Fi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:25

Mam pewien problem z iPadem (3.2). Od pewnego czasu traci on zbyt czesto zasieg Wi-Fi. Na poczatku myslalem, ze to problemy po stronie mojego routera, ale skoro komputer i iPhone nie traca no to musi byc cos nie tak z iPadem... Kiedy traci zasieg zaraz potem pojawia sie komunikat "connecting" czy "connection" - nie wiem dokladnie... Czy ma/mial ktos podobne problemy? Albo wie jak temu zaradzic?

#2 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:30

Update systemu powinien rozwiązać problem. Przynajmniej Apple pisze, że 3.2.1 rozwiązuje problemy z WiFi.

#3 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:43

Ok, jutro z updatuje i zobacze jak dziala..

#4 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 postów
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 23 sierpnia 2010 - 20:05

tylko pamiętaj, że teraz będziesz miał update do 3.2.2 i zablokowaną możliwość JB, jeśli z niego korzystasz.

#5 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 20:13

mam JB, dzięki za ostrzeżenie :) a może to wina tego JB? Tak naprawdę to nie potrzebuje go tak bardzo na iPadzie. Jedyne co mam z cydii zainstalowane to MXTube i iFile...

#6 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 postów
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 23 sierpnia 2010 - 22:18

mam JB, dzięki za ostrzeżenie :)
a może to wina tego JB?
Tak naprawdę to nie potrzebuje go tak bardzo na iPadzie. Jedyne co mam z cydii zainstalowane to MXTube i iFile...

nie nie, to na pewno wina OS3.2. Już po wejściu iPada na rynek to była jego największa wada i wszyscy ci antyjabłkowi dali mu za to do wiwatu :) ale tak jak wspomniał kolega wyżej OS3.2.1 miał już to poprawione i o tym oficjalnie informowało Apple.

Jeśli nie potrzebujesz to śmiało instaluj albo chwilę się wstrzumaj do ukazania się JB na 3.2.2

#7 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 sierpnia 2010 - 23:16

mi tez wariowało na początku wifi pomogło zresetowanie ustawień sieciowych :)

#8 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 24 sierpnia 2010 - 10:36

chyba aktualizacja pomogla. Na ta chwile nie przerwal ani razu :)

#9 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 sierpnia 2010 - 21:40

Też mam problem z WiFi. Aktualizacja do 3.2.1 nie pomogła. Wątpię aby 3.2.2 też coś dało. Miałem dokładnie to samo, początkowo myślałem, że wina routera... Może nie tyle, co rozłącza, ale siła sygnału jest bardzo niska (na iPhone w tym samym miejscu - max).

#10 dortmund76

dortmund76
  • 24 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 22:06

Miałem Podobny problem zmieniłem anteny z 2 na 9 db ipad 64 jb 3.2.1

#11 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 sierpnia 2010 - 20:52

Jak z zmieniłeś te anteny?

#12 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 08 września 2010 - 17:09

a ja mam problem mam mojego ipada połączyłem sie po wifi z neostradą po liveboxie, wszystko przebiegło oki, jest ikonka wifi ale po odpaleniu safari czy czegokolwiek wyskakuje komunikat ze safari nie może otworyzc strony poniweasz nie jest podłaczone do internetu ... Ipad jest z usa pzdr. Łukasz EDIT- moj błąd, źle wpisałem klucz do sieci ( 1 cyferka nie ta ), co dziwnego ipad nie wykazał błędu połączenia tylko podłączył się z siecią, ikonka wifi się pokazała, że jest zasięg itp itd, po opuszczeniu tej sieci i ponownym podłączeniu z dobrym kluczem WEP wszystko śmiga.

#13 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 09 września 2010 - 09:06

Mam problem z wifi na ipadzie w pracy, gubi bardzo szybko zasięg po podłączeniu się do sieci, iPhone działa cały czas ( własnie z niego pisze ). A iPad łapie zasięg na 1-2 min i wypraw się i specjalnie nie chce wracać do tej sieci. Pa w domu na neostradzie działa oki. W tym miejscu MBP, netbook lenovo, iPhone, inne kompy co tu sa, wsio dzala po wifi. Jest coś co można zrobić ?? Pzdr. Łukasz

#14 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 września 2010 - 13:30

jaki masz soft?

#15 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 09 września 2010 - 13:54

wczoraj aktualizowałem więc najnowszy ( 3.2.2 ) w domu na liveboxie, pięknie śmiga, zero problemów ... pzdr. Łukasz

#16 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 10 września 2010 - 07:58

Hmmm dziś odziwo net działa po wifi bdb. Dziwne to jakieś, że wczoraj nie mógł.... Pzdr. Łukasz

#17 Beck

Beck
  • 237 postów
  • SkądUK

Napisano 10 września 2010 - 18:17

A ja ciągle mam problem ze znikającym wifi gdy blokuję ipada. Czasami po odblokowaniu net wraca a czasami nie. Ma ktoś jakieś sugestie zanim zabiorę iPada do apple store??

#18 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 11 września 2010 - 07:41

Jakie masz zabezpieczenia ustawione w routerze? Jeżeli WEP to zmien.

#19 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 22 września 2010 - 13:45

A ja ciągle mam problem ze znikającym wifi gdy blokuję ipada. Czasami po odblokowaniu net wraca a czasami nie. Ma ktoś jakieś sugestie zanim zabiorę iPada do apple store??

hej ostatnimi czasy ( 2 dni ) też mi zaczął tak głupieć, w pracy był to w suime standard ( chodź czasem załapał na długo ), w domu było zawsze lux nie zależnie od pory czy stanu spoczynku po odpaleniu net był zawsze dostępny, teraz też w domu zaczęły się cyrki, 3 iphony i mbp 1 lenovo, 1 HP, wsio śmiga po wifi a ipad głupieje...., ważne pliki załadowałem na dropboxa i robię restore zobaczę czy coś to da...

pzdr. Łukasz

#20 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 września 2010 - 14:01

Przeciez to jest normalne w systemie 3.x, ze nie trzyma wifi po wygasnieciu, jesli zaden proces sciagania nie jest aktywny. Kompletnie nie rozumiem o co Wam chodzi.

#21 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 22 września 2010 - 14:07

Chodzi o to, że jak wybudzicie/odblokujecie iPada to jeszcze nie ma znalezionego internetu, czy co?

#22 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 września 2010 - 14:55

Przeciez to jest normalne w systemie 3.x, ze nie trzyma wifi po wygasnieciu, jesli zaden proces sciagania nie jest aktywny. Kompletnie nie rozumiem o co Wam chodzi.

A czy kiedys uzywales iPada i widziales na oczy 3.2.x ? Bo to co piszesz jest bzdura, chyba, ze swoja madrosc czerpiesz ze znajomosci iPhone a nie iPada. Oczywiscie, ze iPad nawet po uspieniu podtrzymuje WiFi bo inaczej jak by mialy pushe dochodzic na iPadach bez 3G ?

#23 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 22 września 2010 - 15:12

nom chyba nie takie normalne, wcześniej mi trzymał ( bynajmniej w domu ) bez najmniejszego problemu, teraz jakiś cyrk się zaczął, siedzę teraz w pracy ( bez wifi ), i konfiguruje sobie z doskoku ipada, ( nie brałem przywracania z dnia tylko robię to od nowa ), o 18 bede w domu to sprawdzę co i jak śmiga. po wybudzeniu i połączeniu ręcznym do wifi też po chwili je gubi... BTW. mogli by juz dać softa 4.x .... pzdr. Łukasz

#24 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 września 2010 - 16:13

Kolego Oleyek, mam iPada.
Co wiecej jestem na tyle rozgarniety, ze w instrukcji rozumiem co oznacza "iPad can receive pushed data over an Internet connection only when iPad is awake (the screen is on, or you connect iPad to your computer or a 10W USB power adapter)." (str 36).
Instrukcja dostepna na stronach Apple dla systemu 3.2.2.

Nastepnym razem radze sprawdzic, niz palnac glupote.

---------- Wpis dodano o 17:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:05 ----------

nom chyba nie takie normalne, wcześniej mi trzymał ( bynajmniej w domu ) bez najmniejszego problemu,

Moze byc kilka przyczyn. Na przyklad ktos mial podobnie nazwany SSID, ktorego uzyles, teraz Twoj iPad nie laczy sie juz tak od reki, bo nie ma domyslnych ustawien dla jednego SSID.
Mogly pojawic sie zaklocenia w sieci np. obok ktos sieje bardzo mocnym sygnalem, powodujac rozlaczanie Twojego sprzeta, ktory probkuje sygnal. Albo po prostu czas zrestartowac router (to np. w pracy podejrzewam), bo z automatu nie przyjmuje urzadzen, ktore nie trzymaja sesji (jak iPad wlasnie) badz zmienic na nim ustawienia i moze skonfigurowac iPada nie pod DHCP tylko z recznie przydzielonym adresem poza zakresem przydzielanym przez router - zeby nie generowac konfliktow.

#25 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 września 2010 - 16:17

Kolego Oleyek, mam iPada.
Co wiecej jestem na tyle rozgarniety, ze w instrukcji rozumiem co oznacza "iPad can receive pushed data over an Internet connection only when iPad is awake (the screen is on, or you connect iPad to your computer or a 10W USB power adapter)." (str 36).
Instrukcja dostepna na stronach Apple dla systemu 3.2.2.

No to ja mam jakas awarie, bo push dochodzi nawet jak nie jest podpiety, to by tlumaczylo wieksze zurzucie baterii, musze zobaczyc czy cos po JB nie podtrzymuje WiFi w takim razie, chociaz wydawalo mi sie, ze to normalne w przypadku iPada WiFi, ze trzyma WiFi wlaczone non stop...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych