Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wł/wył ipad podczas ładowania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 sierpnia 2010 - 00:52

Mam taki problem, ipada nie idzie wyłączyć podczas ładowania tzn. mam słabą baterię i chce go naładować np. przez noc, wpinam ładowarkę i go wyłączam, a on po chwili uruchamia się samoczynnie. Nie zawsze się tak dzieje, ale tak jest na jakieś 99% przypadków. Z moim ipadem jest coś nie tak czy tak ma być?

#2 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 01:56

to normalne ;)

#3 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 sierpnia 2010 - 03:09

normalne, czyli wina softu czy tak ktos sobie to wymyslil?

#4 colinQ

colinQ
  • 182 postów
  • SkądLębork

Napisano 21 sierpnia 2010 - 08:36

Wymyślił. Z iPhone jest bodaj podobnie.

#5 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2010 - 20:26

Normalne, że urządzenie włącza się na początku ładowania, żeby poinformować użytkownika o tym, że się ładuje. A co Ci przeszkadza włączony iPad podczas ładowania? ;)

#6 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 sierpnia 2010 - 23:38

no nie wiem czy takie normalne, moj telefon tez sie uruchamia po podlaczeniu, ale pojawia sie logo a pozniej tylko wkaznik ladowania. A nie bez sensu uruchmaia sie i dziala jak nie jest potrzebne.

#7 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 00:04

Jak ja czasami was nie rozumiem xD. Dla mnie to normalne. Rozładował się, wyłączył no to go podłączam i a sprzęt bez mojej ingerencji sam się włącza i powraca do stanu jaki jest dla mnie pożądany. Dla mnie właśnie nienormalne jest to, że po podłączeniu do prądu wszystkich tych nokii i SE i innych one czekają, aż użytkownik je włączy. www007 ty mam nadzieję, że nie wyłączasz iPada jak go nie używasz? Przecież po uruchomieniu i tak się usypia i nie żre baterii. To nie jest PC'et xD

#8 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2010 - 00:16

Chodzi mi o to ze sam che decydowac czy ipad ma byc wlaczony czy nie. Ja najczesciej laduje go w nocy kiedy spie, wiec chce zeby byl wtedy wylaczony. To samo dotyczy telefonu, a tak jestem zmuszony uruchamiac tryb offline/samolotowy, a baterii ubywa w ipadzie tez wifi ciagnie. Nie wiem czy chcialbys mniec lapka ktory uruchamia sie po podlaczeniu zasilania.

#9 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 01:23

Pewnie, że bym chciał bo strasznie mnie irytuje jak się nagle rozładuje albo kabel bez baterii odepnie. Przecież jak ładujesz urządzenie to baterii ci nie ubywa. Więc nie trzeba wyłączać sprzętu. Leży sobie grzecznie uśpiony i czeka aż go weźmiesz do ręki.

#10 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2010 - 01:40

Widocznie mamy inne oczekiwania dot. sprzetu. A jesli chodzi o baterie to ubywa, ipad podlaczony przed snem (spalem troche dluzej ok. 10h), bateria po przepudzeniu moim i ipada 98%.

#11 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 02:06

To jest zabezpieczenie niepozwalające przeładować baterii. Po naładowaniu do 100% proces zostaje zatrzymany i kiedy bateria troszkę rozładuje się ładowanie jest wznawiane. W iPhone'ach to bodajże 96% jest granicą.

#12 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:02

Wiem o tym, ale chcialem pokazac ze spada poziom naladoeania, co mie mialo by miejsca przy wylaczeniu.

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:07

Tylko iPad zostal zaprojektowany wlasnie po to, zeby byl zawsze gotowy do uzycia, bo w innym wypadku, tyle samo mi sie duzy komputer wlacza, wiec jaka by byle przewaga iPada nad kompem ?

#14 Beck

Beck
  • 237 postów
  • SkądUK

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:33

Wiezyc mi sie nie chce ze przez taka bzdure ktos nie moze spac. Co za roznica czy sie sam wlacza czy nie i niech mi ktos wyjasni sens kompletnego wylaczania iPada na noc!

#15 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:55

Nie pisze że nie mogę z tego powodu spać, tylko chodzi mi o to że pierwszy raz spotkałem się z tak dziwnym rozwiazaniem, które moim zdaniem jest niepraktyczne i tyle. Co dziwnego jest w tym że chce wylączyć urządzenie którego nie bedę używał przez dłuższy czas.

#16 Beck

Beck
  • 237 postów
  • SkądUK

Napisano 22 sierpnia 2010 - 12:22

Nie zrozumiałem Cię, myślałem że chodzi Ci o wyłączanie iPada co noc. Standby time to około miesiąca więc wyłączanie iPada co noc żeby zaoszczędzić baterię to głupota. Jeśli jednak nie planujesz używać iPada przez dłuższy czas to ok. Zresztą, rób co chcesz, w końcu to Ty zapłaciłeś za ten sprzęt no nie ;)

#17 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 12:40

Nie pisze że nie mogę z tego powodu spać, tylko chodzi mi o to że pierwszy raz spotkałem się z tak dziwnym rozwiazaniem, które moim zdaniem jest niepraktyczne i tyle. Co dziwnego jest w tym że chce wylączyć urządzenie którego nie bedę używał przez dłuższy czas.

Przeciez da sie wylaczyc iPada, zdecyduj sie, jezeli nie chcesz go uzywac przez dluzszy czas to po co chcesz ladowarke do niego podlaczac. Jedno sie kloci z drugim.

#18 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2010 - 14:39

a najczesciej laduje go w nocy kiedy spie, wiec chce zeby byl wtedy wylaczony.

Pozostaje tylko kwestia po co? Ty sobie śpij i niech iPad sobie śpi (jest w stanie uśpienia) i sobie "je" ;)

#19 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2010 - 16:02

To samo dotyczy telefonu, a tak jestem zmuszony uruchamiac tryb offline/samolotowy, a baterii ubywa w ipadzie tez wifi ciagnie.

Zdajesz sobie sprawe, że taka funkcje jak wifi w iPadzie da się wyłączyć? Twoja filozofia nie trzyma się kupy. Chcesz wyłączyć iPada bo myślisz że oszczędzisz baterie, ale wifi w nim nie wyłączysz gdy do nie używasz? Ehhh...

Nie wiem czy chcialbys mniec lapka ktory uruchamia sie po podlaczeniu zasilania.

Patrząc przez to co robie po podłączeniu lapka do zasilania to tak. Bo co robie? Naciskam przycisk włączania.
Rozumiem, że ty jeśli wiesz, że tego dnia wyjdziesz z domu to nie używasz kompletnie laptopa (mimo iż podłączony jest do ładowarki) tylko dlatego, że może się nie naładować cały i zamiast 100% będziesz miał 99%? :D

Co dziwnego jest w tym że chce wylączyć urządzenie którego nie bedę używał przez dłuższy czas.

Dla Ciebie nieużywanie sprzętu przez 10h podczas gdy śpisz to jest "dłuższy czas"? Rozumiem jakbyś miał wyjechać na miesiąc gdzieś, ale nie na czas snu. Wiesz, że prawdopodobnie więcej energii zje Tobie ponowsze załączenie wszystkich podzespołów, niż jakbyś zostawił go śpiącego? Co do ubywania energii podczas ładowania to widze że masz lekką manie. Jakby sprzęt powinien byc wyłączany do ładowania to jak byk napisali by to w instrukcji.

Mam wrażenie, że niektórzy robią same problemy, zamiast sprzętu po prostu używać w sposób w jaki sam producent pozwala :/

#20 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2010 - 18:31

Producent wlasnie nie pozwala, nie moge wylaczyc ipada podczas ladowania, a ja wlasnie tak robie wylaczam telefon na noc i w tym czasie go laduje i to samo chcialem zrobic z ipadem. Takie cos umozliwia jakies 99% urzadzen mobilnych, tylko nie apple bo oni lepiej wiedza co mam robic ze swiom ipadem. Idac tropem waszych argumentow, apple wpadlo by na funkcje automatycznego wylaczania urzadzen pomiedzy 22-6, to zaraz pojawily by sie wpisy ze super pomysl, aplle dba o nasz sen:)

#21 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 18:43

Producentow polowy samochodów tez krytykujesz, ze nie pozwalaja sluchac radia bez wlaczonego zaplonu i dbaja, zebys nie zapomnial radia na noc w samochodzie wylaczyc, a moze ja powinienem zaczac protestowac ze nie moge mojej myszki wylaczyc podczas ladowania, wlasnie zauwazylem, ze moj telefon stacjonarny tez sie wlacza po wlozeniu w ladowarke, chyba pozwe Panasonica... Kurcze w lodowce tez nie moge wylaczyc swiatla w ciagu dnia jak jest jasno i mi sie zarowka zuzywa, a ja nie chce zeby mi sie w dzien swiecilo swiatlo jak otwieram lodowke... Caly ten watek jakas bzdura jest... ;)

#22 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 22 sierpnia 2010 - 18:45

www007: Ale o co te krzyki? Przecież mamy wolny rynek. Zagłosuj pieniędzmi - kup Ekena czy iPeda, one pewnie ładują się jak są wyłączone.

#23 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2010 - 19:59

Caly ten watek jakas bzdura jest... ;)

Dokładnie. Użytkownik www007 wyraźnie chce sobie nabić trochę postów ;)

#24 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 21:57

www007 po prostu dziwi mnie twoje podejście do tej sprawy. Ludzie którym 2% robią różnicę nazywani chyba są onanizatorami liczbowymi xD.

P.S. Sory nie mogłem się powstrzymać :P

#25 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2010 - 22:36

Konczmy ta dyskusje, bo widze ze sie nie rozumiemy, to co mnie interesowalo dowiedzialem sie po kilku postach. A co do ilosci postow "kazdy ocenia po sobie", zwlaszcza jesli pisza to osoby wtracajace swoje nic nie wznoszace trzy grosze w kazdy watek. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych