Dlaczego zrezygnowałem z MobileMe?
Napisano 15 sierpnia 2010 - 16:40
Napisano 15 sierpnia 2010 - 17:20
Napisano 15 sierpnia 2010 - 17:31
Napisano 15 sierpnia 2010 - 17:44
Napisano 15 sierpnia 2010 - 18:44
Napisano 15 sierpnia 2010 - 20:27
Napisano 15 sierpnia 2010 - 21:07
Napisano 15 sierpnia 2010 - 22:12
Napisano 15 sierpnia 2010 - 22:23
Czesto, jezeli korzystasz z "darmowych" uslug, to tez placisz, ale swoja prywatnoscia (np. uzywajac gmail).
Chyba zapomniałeś jak Apple potrafi inwigilować.
Robi to przy każdej aktualizacji oprogramowania, z czego kiedyś bardzo się tłumaczyli, że niby nikomu tego nie udostępniają.
Napisano 15 sierpnia 2010 - 22:26
Napisano 15 sierpnia 2010 - 22:46
Napisano 15 sierpnia 2010 - 22:49
Chyba ktoś zapomniał ile informacji Google zbiera i wykorzystuje ;]Chyba zapomniałeś jak Apple potrafi inwigilować.
Napisano 16 sierpnia 2010 - 00:11
Napisano 16 sierpnia 2010 - 06:13
Chyba zapomniałeś jak Apple potrafi inwigilować.
Bo my w dziwnych czasach żyjemy, Apple stał się monopolistą, Google jest zły, a Microsoft leży na przegranej pozycji. XXI wiek troszkę zamieszał
---------- Wpis dodano o 05:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 05:12 ----------
gejfona
Mówisz o iPhone? Nazywając go w ten sposób rozumiem, że przyznajesz się do swojej orientacji seksualnej... Ale możesz to przecież zrobić wprost, bez kombinacji słownych.
Napisano 16 sierpnia 2010 - 08:13
A chwalisz się czy żalisz? MobileMe nie przypasowało, zrezygnowałeś, ale po co ku temu zakładać osobny wątek? Wszyscy wiemy co w tym pakiecie jest, jakie są alternatywy, jak się ich używa, a jak MobileMe.
Dwa miesiace temu sam przeszukiwałem forum w poszukiwaniu informacji o MobileMe. Przez 2 miesiace przetestowałem usługę, przemyślałem i uzasadniłem decyzję. Mam nadzieję, że mój temat przyda się takim jak ja - poczatkujacym, poszukujacym zbiorczej ppodstawowej rzetelnej wiedzy.
Napisano 16 sierpnia 2010 - 13:33
Napisano 16 sierpnia 2010 - 13:53
Za darmo? Ale jest totalna kontrola w stylu Orwella, na pewno Google współpracuje z CIA i FBI
A co piszesz z terrorystami? Ustalasz plan unicestwienia świata? Kto chciałby czytać akurat twoje maile?
Napisano 16 sierpnia 2010 - 14:39
Napisano 16 sierpnia 2010 - 14:45
Mówisz o iPhone? Nazywając go w ten sposób rozumiem, że przyznajesz się do swojej orientacji seksualnej... Ale możesz to przecież zrobić wprost, bez kombinacji słownych.
Mówię? Nie mówię. Piszę.
O iPhone? Tak, o iPhone.
Nazywając go w ten sposób? Nazywając go w ten sposób nazywam go tak jak chcę, lubię i mam ochotę, jak - zresztą - nazywam go od dawna.
Dlaczego? Bo mogę.
"rozumiem" - nie rozumiesz.
http://myapple.pl/bl...-gejfon___.html
Napisano 16 sierpnia 2010 - 15:40
Napisano 16 sierpnia 2010 - 15:48
Dlaczego zrezygnowałem z MobileMe?
[Ciach]
Poczta
Używam darmowego Gmaila Google. Skrzynka Apple to taki ładniejszy MS Outlook. Nie potrafi łączyć maili w wątki. To zamyka temat, ale dodatkowo Mail Apple zamiast etykiet ma tylko flagi.
hmmmm.. u mnie zarówno na maku, jak i na iPhone, wątkuje.
iCal źle synchronizował mi się pomiędzy MobileMe, makiem i iPadem. Nie wiedzieć po co stworzyły się aż trzy identyczne kalendarze: z maka, z iPada i z MobileMe. Zdarzenia wpisane w jednym z tych miejsc, nie zawsze pojawiały się w pozostałych. Pewnie mógłbym to jakoś skonfigurować, ale nie po to używam Apple zamiast Microsoftu, by dłubać w jakichś „ustawieniach”. Kalendarz Google działa idealnie. I jest darmowy.
wydaje mi się, że miałeś zaznaczone w iTunes synchronizację kalendarzy. stąd problem; nie powinno tak być. w moim przypadku mam tylko jeden kalendarz na wszystkich urządzeniach
Dysk w chmurze
Metoda „drag and drop”, czyli „przeciągnij i upuść” nie działa na PC. To zamyka temat. Dropbox ma tę funkcję i do tego jest dwa razy tańszy.
podpinałeś jako dysk sieciowy? u mnie na PC w pracy działa w ten sposób
Napisano 16 sierpnia 2010 - 20:11
hmmmm.. u mnie zarówno na maku, jak i na iPhone, wątkuje.
U mnie wygląda to tak jak na screenie poniżej. Przykładowo, maile od niejakiej Magdaleny (zaznaczyłem na czerwono) w skrzynce Apple wyświetlają się każdy pojedynczo, a w Google w wątkach:
A to mnie miło zaskoczyłeś. Nie zrobiłem tego, bo nie przyszło mi to do głowy.podpinałeś jako dysk sieciowy? u mnie na PC w pracy działa w ten sposób
Dropboxa nie musiałem ustawiać jako dysku sieciowego. Zainstalowałem i działa i na Maku i na Windows.
To samo kalendarz Google. Kupiłem na iPada aplikację, włączyłem i działa i na padzie i na maku. Do głowy nie przyszło mi dłubać w iTunes. Dlaczego właściwie w iTunes? Co ma iTunes do mojego kalendarza?! (oczywiście wiem, co ma, ale specjalnie pokazuję sprawę z punktu widzenia całkowitego laika, by obnażyć windowsowatość MobieMe).
PS Sporo trolli podłączyło się do wątku. Poczułem się jak celebryta :-) ;-)
Napisano 17 sierpnia 2010 - 05:13
W mail.app:U mnie wygląda to tak jak na screenie poniżej. Przykładowo, maile od niejakiej Magdaleny (zaznaczyłem na czerwono) w skrzynce Apple wyświetlają się każdy pojedynczo, a w Google w wątkach
1. Musisz wlaczyc "watki"
2. Musisz wlaczyc automatyczne Bcc do siebie samego.
---------- Wpis dodano o 05:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 04:55 ----------
Apple nie uczynilo z inwigilacji glownego zrodla dochodu.Chyba zapomniałeś jak Apple potrafi inwigilować.
Robi to przy każdej aktualizacji oprogramowania, z czego kiedyś bardzo się tłumaczyli, że niby nikomu tego nie udostępniają.
Oczywiscie, to Twoja prywatnosc to Twoja sprawa, a niektorzy z pokazywania wszystkiego uczynili sposob na zycie.
Napisano 17 sierpnia 2010 - 07:21
Mógłbyś pokazać, gdzie ta opcja jest? Ta druga, to wiem, a ta pierwsza?W mail.app:
1. Musisz wlaczyc "watki"
Napisano 17 sierpnia 2010 - 07:46
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych