Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipod 80GB za 999zł Allegro - To chyba jest jakaś ściema!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
92 odpowiedzi w tym temacie

#26 seba22

seba22
  • 421 postów
  • SkądKensington Beach

Napisano 01 lutego 2007 - 17:14

Ludzie ale macie problem, moze chce sie ich szybko pozbyc i specjalnie dal tak niska cene zeby je sprzedac w 1 dzien tymczasem wszyscy go podejrzewaja o Bog wie co... Podejrzewam, ze gdyby cena byly powiedzmy 1111 zl sprzedal by znaczna czesc tych iPodow...

#27 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 17:29

Nie chodzi tylko o cene, chodzi o BRAK PARAGONU + duza ilosc + niska cena + nowy sprzet Gdyby sprzedawal bez paragonu, ale uzywany i po niskiej cenie, nie byloby problemu. Tu za duzo czynnikow spotyka sie w 1 miejscu..

#28 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 01 lutego 2007 - 17:35

Wedlug mnie wygladaja realnie, ALE: 1) iPody 5.5G widze tylko dwa. Reszta to 5G 2) Brak paragonu wyglada dosc dziwnie 3) Jak znasz angielski dostatecznie dobrze to Ci iPoda naprawia z pocalowaniem reki w SADzie :D

#29 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 17:58

Wyslalem maila kolesiowi. Odpisal ze nie moze zrobic zdjec ipodowi, bo wszystkie sa zapakowane. Ja na to, ze przeciez na zdjeciu ma jednego otwartego, wiec niech mu zrobi zdjecia i wysle. On na to, ze nie zrobi bo juz go nie ma.Poprosilem,zeby zrobil zdjecia kodu kreskowego. Zobaczymy co bedzie dalej.

A co dalej? Kontakt bardzo dobry, widac ze zalezy mu na sprzedazy, wyslal zdjecie:

Dołączona grafika

Wyglada na to ze wszystko OK, choc nie wiem jak z numerami seryjnymi. Przy zakupie 3 ipodow, kolega daje 200 zl znizki..

#30 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 lutego 2007 - 18:29

This post is useless without quoting a source :>

http://www.myapple.p...ead.php?t=32716

Pytalem w Cortlandzie i mowia to samo - dostawa zostala skradziona.

#31 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 18:31

Fajnie, jakby podali numery seryjne sprzetu. Latwiej by bylo namierzyc.

#32 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 01 lutego 2007 - 18:38

z tego co wiem, to wpierw trzeba je miec... Pzdr

#33 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 19:07

Czyli że co, oni nie wiedzą jakie są numery sprzętu który im buchnęli??? No bez jaj!

A wszystkie iPody są na pewno 5.5G, bo na pudełku tych wersji z jednej strony są Piraci z Karaibów a z drugiej Stadium Arcadium Red Hotów! Pudełko ma dwie strony :D

#34 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 01 lutego 2007 - 20:27

[QUOTE=51m0n;258821]Czyli że co, oni nie wiedzą jakie są numery sprzętu który im buchnęli??? No bez jaj!

Tez mi ciezko w to uwierzyc, ale na dzien dzisiejszy taka jest prawda (wg zaufanego zrodla).

Pzdr

P.S. Ja tez tego nie rozumiem - mysle, ze przy tak malym rynku mac-owym w polsce i posiadaniu n-row skradzionego sprzetu, to przy pomocy spolecznosci mac-owej udaloby sie wylapac gdzie ten sprzet wyplynie.

#35 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 20:36

Ja tez tego nie rozumiem - mysle, ze przy tak malym rynku mac-owym w polsce i posiadaniu n-row skradzionego sprzetu, to przy pomocy spolecznosci mac-owej udaloby sie wylapac gdzie ten sprzet wyplynie.

Dla mnie to jest nie do pojęcia! Przecież ludzie tacy jak my wszyscy na forum mogli by im pomóc. Ale oni chyba nie chcą... Śmieszne to jest dla mnie. Jak nie chcą odzyskać tego sprzętu, to nie :P ;)

#36 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 lutego 2007 - 21:00

Wyslalem maila kolesiowi. Odpisal ze nie moze zrobic zdjec ipodowi, bo wszystkie sa zapakowane. Ja na to, ze przeciez na zdjeciu ma jednego otwartego, wiec niech mu zrobi zdjecia i wysle. On na to, ze nie zrobi bo juz go nie ma.Poprosilem,zeby zrobil zdjecia kodu kreskowego. Zobaczymy co bedzie dalej.

A co dalej? Kontakt bardzo dobry, widac ze zalezy mu na sprzedazy, wyslal zdjecie:

Dołączona grafika

Wyglada na to ze wszystko OK, choc nie wiem jak z numerami seryjnymi. Przy zakupie 3 ipodow, kolega daje 200 zl znizki..

Wpisałem nr z pudełka na www.apple.com i wyświetliło że:

iPod 5th Generation (Late 2006)
9C6492Q5V9P
Our records indicate that your product is covered under Apple?s Limited Warranty and your date of purchase was 14-Jan-07. Depending on when or whether you registered your product, if you purchased it from an Apple authorized reseller, or purchased an iPod shuffle from the online Apple Store, the estimated purchase date may be incorrect.

Więc sprzęt zakupiony niedawno, dodatkowo wyprodukowany w grudniu.
(info z cocoIdentyCard)
sprawdzałem też na stronie www.powermax.com (mają bazę danych skradzionego sprzętu z którą łączy się m.in. cocoIdentyCard ) w dziale skradzionych i nic nie wykazał :D
Może więc faktycznie trochę źle gościa oceniamy?

#37 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 21:11

My go wcale źle nie oceniamy, tylko chcemy pomóc. Można powiedzieć, że zastosowaliśmy procedury nieco ponad standartowe :) ale nic złego na gościa nie mówimy.

#38 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 02 lutego 2007 - 13:25

Ale kupowales 80GB? Dla mnie ta cena 999 zl jest zadziwiajaca. Taniej niz w USA, nawet gdyby kupowal 10 sztuk, niemozliwa jest az tak wysoka znizka, by mogl zarobic na nich przy tej cenie. Moze dorwal jakies refurbished, ale brak paragonu przy tej cenie, swiadczy prawie jednznacznie o niezbyt legalnym zrodle ich nabycia..

Tak 80GB, zapomniałem dodać najważniejszego ^^"

Od czasu do czasu różne rzeczy się trafiają. W tej sytuacji ja przepłaciłem troszkę bo się trafiła okazja, ale miałem go już na kilka dni po przemierze więc nie narzekam >:3

#39 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 02 lutego 2007 - 13:38

Ma już jeden pozytyw za aukcje z iPodami... Od kogoś z Radomia.

#40 super_xxl

super_xxl
  • 45 postów

Napisano 02 lutego 2007 - 22:24

witam serdecznie miałem przyjemność rozmawiać z tą osobą z Radomia. mówi, że wszystko jest jak na opisie i jest ok. ja się chyba zdecyduje, i jak zakupie to się z Wami podziele:) narazie to mam na sprzedaż ipoda nano 2gb (plastikowego) w dobrym stanie, z etui, pudełkiem, cd, gwarancją usa (niepodbitą) w okazyjnej cenie :cool: gg: 2 5 1 8 8 8 8

#41 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 02 lutego 2007 - 23:35

Czyli że co, oni nie wiedzą jakie są numery sprzętu który im buchnęli??? No bez jaj!

A wszystkie iPody są na pewno 5.5G, bo na pudełku tych wersji z jednej strony są Piraci z Karaibów a z drugiej Stadium Arcadium Red Hotów! Pudełko ma dwie strony :D

No fakt :D Czasem to ze mnie tez idiota niezly ;) Zapomnialem, ze pudelko ma dwie strony ROTFL

#42 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 02 lutego 2007 - 23:39

No fakt :D Czasem to ze mnie tez idiota niezly ;) Zapomnialem, ze pudelko ma dwie strony ROTFL

Hehe, nie przesadzaj, bo popadniesz w depresję ;) Każdemu się może zdarzyć :)

#43 AppleMaster

AppleMaster
  • 32 postów

Napisano 03 lutego 2007 - 00:59

Ale robicie gosciowi reklame :D

#44 Matteusso

Matteusso
  • 6 postów

Napisano 03 lutego 2007 - 19:45

Gość zakończył aukcje przed czasem a wszystkie sztuki mu nie zeszły, raczej są kradzione...:sad:

#45 tomrod

tomrod
  • 15 postów

Napisano 04 lutego 2007 - 07:54

Wiesz jakby byly kradzione to watpie ze by kradl same białe :)

#46 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2007 - 09:09

były oryginalne i zapewne z "niepewnego" źródła. :P

#47 super_xxl

super_xxl
  • 45 postów

Napisano 04 lutego 2007 - 11:20

ja kupiłem i sie okaze

#48 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 04 lutego 2007 - 14:18

Mysle, ze rzucac oskarzenia jest zawsze najlatwiej - a tymczasem ipody sa czesto bonusem przy zakupach - ot np. ostatnio ipody nano byly dodawane za free do pakietow Adobe, czy np teraz przy zakupie jednego z modeli notebookow Toshiba dostaje sie za free iPoda nano 8Gb! - i wlasnie w takich przypadkach gwarancja jest problematyczna, bo jako tako ipod nie jest wyszczegolniony na f-rze, albo jest za 1zl i nikt tego nie chce przefakturowywac z cena sprzedazy. Druczkow z gwarancja na ogol tez nie ma w takich kompletach. Mozliwe tez, ze pochodza z jakiegos innego typu promocji, konkursu, czy czegokolwiek innego niz KRADZIEZ. Pzdr

#49 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 04 lutego 2007 - 18:51

Ja dostalem nano jako bonus, ale paragon uprawniajacy do gwarancji rowniez. Co do tej aukcji, ipod jest OK, tyle ze nie ma paragonu, czyli kupujemy ryzykujac ze trafimy na jakis felerny model i pozniej nic juz z tym nie da sie zrobic. Wiadomo, wszystko powinno byc OK, ale czasem zdazaja sie takie przypadki, jak ze wszystkim. super_xxl, jesli myslisz, ze ipod zakupiony przez ciebie, jest tej samej grubosci, co na zdjeciach z tej aukcji to sie GRUBO mylisz..

#50 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 04 lutego 2007 - 19:24

Mysle, ze rzucac oskarzenia jest zawsze najlatwiej - a tymczasem ipody sa czesto bonusem przy zakupach - ot np. ostatnio ipody nano byly dodawane za free do pakietow Adobe, czy np teraz przy zakupie jednego z modeli notebookow Toshiba dostaje sie za free iPoda nano 8Gb! - i wlasnie w takich przypadkach gwarancja jest problematyczna, bo jako tako ipod nie jest wyszczegolniony na f-rze, albo jest za 1zl i nikt tego nie chce przefakturowywac z cena sprzedazy. Druczkow z gwarancja na ogol tez nie ma w takich kompletach. Mozliwe tez, ze pochodza z jakiegos innego typu promocji, konkursu, czy czegokolwiek innego niz KRADZIEZ.

I co, ktoś kupił 10 pakietów czy 10 notebooków i nie ma co zrobić z ipodami?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych