Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ipod 80GB za 999zł Allegro - To chyba jest jakaś ściema!

• Please log in to reply
92 replies to this topic

#76 super_xxl

super_xxl
  • 45 posts

Posted 06 February 2007 - 22:25

to prosze o przynajmniej link. chętnie poczytam bo jakos na tym forum nie moge znalezc odpowiedzi.

#77 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 February 2007 - 22:26

oto link

#78 super_xxl

super_xxl
  • 45 posts

Posted 06 February 2007 - 22:31

dzieki ale jakoś potrafie się posługiwać wyszukiwarką...:) tyle, że nie moge znaleźć odpowiedzi. przeczytałem to wszystko 100 razy i nie ma tam grama odpowiedzi na moje problemy

#79 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 February 2007 - 22:43

widzisz wiem ze takowa odpowiedz sie pod podanym linkiem znajduje bo sam ja napisalem na tym forum... kilkakrotne

#80 super_xxl

super_xxl
  • 45 posts

Posted 06 February 2007 - 22:51

migrena, czy nie rozumiesz, że jestem ciemny? nie znam sie na tym. prosze tylko o wskazanie konkretnej odpowiedzi albo adresu.. myślałem, że fora są po to żeby pytać a nie tylko szukać i czytać po 50 postów/temat.. możesz mi udzielić odpowiedź? bardzo prosze. pozdr

#81 michalroman

michalroman
  • 51 posts

Posted 06 February 2007 - 22:58

I tylko sprzedawane są w nielegalny sposób? :-)

Błagam cię, Lack, przestań :)
Skąd wiesz czy gość się rozlicza ze skarbowym czy nie. Masz wgląd w deklaracje które składa?

#82 Lack

Lack
  • 2171 posts
  • SkądGdynia

Posted 06 February 2007 - 23:11

Błagam cię, Lack, przestań :)
Skąd wiesz czy gość się rozlicza ze skarbowym czy nie. Masz wgląd w deklaracje które składa?

Nie wiem. Nie wiem, jak można sobie uzasadniać tysięcy możliwych zbiegów okoliczności i przypadków które sprawiły, że sprzęt który ewidentnie wygląda na mniej lub bardziej "lewy" okazał się jednak najbardziej w porządku.

#83 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 February 2007 - 00:24

legalna sprzedaz = dowod zakupu, czy ten czlowiek taki dokument ci wystawi? raczej nie wiec nie placi od tego podatku...

rece opadaja - http://www.myapple.p...264&postcount=3 - to dotyczy sugerowanego rozwiazania problemu kompatrybilnosci plikow wideo z ipodem

#84 f3nikz

f3nikz
  • 43 posts
  • SkądWielkopolska AvE!

Posted 08 February 2007 - 22:07

Ja właśnie zamierzam kupić http://www.allegro.p...ipod_80gb_.html

za 1k w zasadzie plus koszta przesyłki i koleś się wydaje ok, jednego już sprzedał i dostał za niego pozytywa... napisałem do kolesia, który od niego kupił i czekam na odp. ale chyba się połaszę na tego ipoda choć z 2 strony wiem, że 1k piechotą nie chodzi i specjalnie muszę jutro zapierdal** do kantora wymienić moją gaże co otrzymałem w euro.. Koleś mówił, że faktury nie ma więc pewnie czysta karta gwarancyjna z numerem seryjnym i hologramem będzie w pudełku, a pudełko zafoliowane... w sumie gwara jest na 12m tylko więc pozostaje modlić się, że ipod nie będzie trefny.. Ciekawe jak będzie z tą gwarą eh..

#85 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 08 February 2007 - 22:41

jaka gwarancja? przeciez koles nic nie pisze o gwarancji, zapomnij ze cos takiego otrzymasz :P spytaj sie sprzedajacego czy mozesz dostac orginalny dowod zakupu tego ipoda inaczej zaden serwis ci tego nie przyjmie no i za cene przesylki to mozesz sie przejechac odebrac ipoda osobiscie, unikniesz pozniejszych nieporozumien (odpukac) ;)

#86 banan

banan
  • 765 posts
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Posted 09 February 2007 - 00:49

Olej dowod zakupu. Popros go o numer seryjny. Wejdz na strone Apple -> Support -> z prawej strony masz "About Your Support Coverage" -> bedziesz mial napisane kiedy byl zarejestrowany. Dodaj od tej daty rok i juz masz kiedy gwarancja wygasa. Co Wy z tymi rachunkami? Mamy xxI wiek, wszystko maja w komputerze :D

#87 Lack

Lack
  • 2171 posts
  • SkądGdynia

Posted 09 February 2007 - 06:39

Olej dowod zakupu. Popros go o numer seryjny. Wejdz na strone Apple -> Support -> z prawej strony masz "About Your Support Coverage" -> bedziesz mial napisane kiedy byl zarejestrowany. Dodaj od tej daty rok i juz masz kiedy gwarancja wygasa.
Co Wy z tymi rachunkami? Mamy xxI wiek, wszystko maja w komputerze :D

Kto? SAD?

#88 f3nikz

f3nikz
  • 43 posts
  • SkądWielkopolska AvE!

Posted 09 February 2007 - 08:55

Więc okazało się, że koleś wziął je hurtowo na jedną zbiorczą fakturę i jedyna rzecz jaką może dla mnie zrobić to dać mi kserokopie tego rzecz jasna bo przecież oryginału mi nie podeśle skoro dostał naście sztuk. A co do wiarygodności to jest ok, w poniedziałek bądź wtorek o3mam swego poda i się podzielę wrażeniami;p

#89 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 09 February 2007 - 21:01

niestety jest tak jak sugeruje Lack, u nas papierek jest wciaz wazniejszy niz dane elektroniczne

#90 luke_z

luke_z
  • 414 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 10 February 2007 - 00:34

niestety jest tak jak sugeruje Lack, u nas papierek jest wciaz wazniejszy niz dane elektroniczne

Dowodzi o tym to że wiele jeszcze dokumentów nie można przesłać mailem, a fax'em!!!

#91 f3nikz

f3nikz
  • 43 posts
  • SkądWielkopolska AvE!

Posted 12 February 2007 - 12:22

Przyszedł już mój nowy ipod 80GB i wszystko z nim jest SI, sprawdzałem legalność na stronce i wszystko ok;))) Jestem mega szczęśliwy;dd

---- Dodano 12-02-2007 o godzinie 12:27 ----
Jeszcze jedno z wrażeń.. dali mi czarne etui do czarnego ipoda;p ipod z tego co widzę został zakupiony we Francji bo instrukcja jest only in french and german... ;/ Ale sępy nawet nie dali cedeka z itunes, ale mam na dysku i to żaden problem przecież nie jest... Wszystko ogólnie w jak najlepszym porządku, teraz to będę miał mp-trójek full ze sobą;p

#92 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 February 2007 - 16:35

w takim razie dodam sobie tego kolesia do ulubionych na allegro, moze beda jeszcze wieksze promocje

#93 super_xxl

super_xxl
  • 45 posts

Posted 12 February 2007 - 20:29

hmm ja też jestem zachwycony, naprade. 0 problemów! w niedziele zamówiłem i we wtorek odebrałem:) polecam tego Pana:-) Pozdr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users