Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS x86 - Dlaczego Tępiony

• Zamknięty Temat jest zamknięty
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 29 stycznia 2007 - 22:16

Slim Poul'a ktoś zlutował :)

#27 Hackmaniak

Hackmaniak
  • 459 postów

Napisano 29 stycznia 2007 - 22:23

Nie mamy o czym dyskutować. Nie będę mówił, że może z tego wyrośniesz, bo zaraz odbijesz piłeczkę mówiąc, że czepianie się wieku, bla, bla bla? Jeśli chcesz jeszcze pożyć na tym forum to proponuję się powstrzymywać przed takimi wyznaniami.

A to już pewnego rodzaju groźba i szantaż. Jeżeli mogę sobie zarzucić głopotę czy naiwność to chyba tylko wtedy, gdy myślałem, że Cenzorów wśród Moderatorów jest tylko dwóch. Jak się teraz okazało, nie tylko...
Ja na pewno nie mam takiego podejścia do prawa jak Ty. Nie zamierzam robić wszystkiego, co mi ktoś narzuci. Ciekawe, czy jak [url=http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=21289]to[/url] przyjmą (uchwalą) i stanie się obowiązujące to wszyscy przyjmą i nagle przestaną używać tego o czym mowa w artykule. Zauważ, że tylko pierwszy lepszy przykład, a nie wyjątek.
Czy chce pożyć na forum? Staram się ograniczać, ale pewne minimum wolności słowa musi być. Jak mi znów dacie ostrzeżenie albo co lepsze bana (luta?) to poproszę administratora o trwałe usunięcie mojego konta i zablokowanie dostępu do forum. Znajde sobie inne ciekawe miejsce w sieci.
P. S. Wieku nie podałeś, ale ze zdjęcia wnioskuje iż nie jesteś o wiele starszy ode mnie.

#28 maniacco

maniacco
  • 382 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 29 stycznia 2007 - 22:24

kurcze... teraz sobie pomyślałem... jaki jest sens startowania z tego typu tematami... jeszcze bym zrozumial gdyby autor tematu miał problem w stylu jak zainstalować OSX na duronie czy coś... i chciałby pomocy... ale cholera po co pytać czemu nie można... hehehe... czy ktoś z nas miał jakikolwiek wpływ na jakąkolwiek decyzję podjętą przez apple ??

dlaczego apple
dlaczego ugryzione
dlaczego Ipod
dlaczego steve
slaczego mac
dlaczego to
dlaczego tamto...

wolę puszczanie bąków....

---- Dodano 30-01-2007 o godzinie 00:28 ----
hack maniaku... czy ty ostatnio oglądałeś może ten film o mitnicku ... jak to było...nieważne... ale zachowujesz sie jakbyś miał 14 lat i wczoraj ten film lookał... wiesz... znam kilku hakerow... też czasem przy piwie coś powiedzą o wolności w internecie...
ale gwarantuje ci że gdyby ktoś sie dowiedział o kolesiu który ma NICK HACKMANIAK
w dodatku na forum zupełnie nie związanym z tematem wszystkich wyzywał od cenzorów ... to wierz mi że buchneli by śmiechem... i miałbyś opinię buraka
ciekawe czy na jakimkolwiek forum hakerskim masz cokolwiek do powiedzenia... ciekawe czy znasz jakieś....

forum fanów filmu hakerzy z a.jolie sie nie liczy...

#29 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 29 stycznia 2007 - 22:30

A to już pewnego rodzaju groźba i szantaż. Jeżeli mogę sobie zarzucić głopotę czy naiwność to chyba tylko wtedy, gdy myślałem, że Cenzorów wśród Moderatorów jest tylko dwóch. Jak się teraz okazało, nie tylko...

Będąc użytkownikiem tego forum zaakceptowałeś regulamin który głosi:

4. Na forum zabronione jest:
(...)
e. rozpowszechnianie informacji stanowiących pomoc w dokonywaniu czynności niezgodnych z obowiązującym prawem, w tym szczególnie informacji o metodach zdobycia i uruchomienia nielegalnych kopii programów oraz innych plików chronionych prawem autorskim,

Lutecki ci nie grozi tylko o tym przypomina. I wszyscy moderatorzy go poprą. To nie ma nic wspólnego z cenzurą.

#30 Hackmaniak

Hackmaniak
  • 459 postów

Napisano 29 stycznia 2007 - 22:45

hack maniaku... czy ty ostatnio oglądałeś może ten film o mitnicku ... jak to było...nieważne... ale zachowujesz sie jakbyś miał 14 lat i wczoraj ten film lookał... wiesz... znam kilku hakerow... też czasem przy piwie coś powiedzą o wolności w internecie...
ale gwarantuje ci że gdyby ktoś sie dowiedział o kolesiu który ma NICK HACKMANIAK
w dodatku na forum zupełnie nie związanym z tematem wszystkich wyzywał od cenzorów ... to wierz mi że buchneli by śmiechem... i miałbyś opinię buraka
ciekawe czy na jakimkolwiek forum hakerskim masz cokolwiek do powiedzenia... ciekawe czy znasz jakieś....

forum fanów filmu hakerzy z a.jolie sie nie liczy...

Film o Mitnicku oczywiście oglądałem, ale powiedziałbym, że raczej dawno, a nie ostatnio. Oglądałem też wiele innych fascynujących filmów związanych i nie związanych z tematyką komputerową. Tylko co to ma wspólnego tematem?
Bardzo mnie dziwi nawiązywanie do kwestii wieku. Chyba, że ktoś chce robić autokompromitacje Uważa, że jest stary, wszystko już wie i nic się nowego nie dowie i jest ponad. A tak wogóle to mam 20/21 (zależy jak kto lubi liczyć) lat. To trochę więcej niż 14.
Nie wątpie, że znasz wielu ciekawych ludzi i chcesz się tym pochwalić, ale proponuje zapoznanie się wcześniej z definicją słowa hacker zanim głupoty zaczniesz pisać. Nick HACKMANIAK nie oznacza, że jestem hackerem albo jakimś wielkim znawcą tematu i w Twoim wyobrażeniu psuje komputery ludziom, ale znaczy tylko tyle, że mam lekkiego świra na punkcie komputerów i nazwa mi się spodobała.
Nie muszę korzystać z forów hackerskich, ale zapewniam, że bywam w wielu miejscach sieci i buchania śmiechem nie zaobserwowałem. A jeżeli ktoś trochę pobucha to mu na zdrowie wyjdzie.
Zauważ też, że nie wyzywam wszystkich od cenzorów (tylko niektórych?), ale stwierdzam obiektywny fakt.

Będąc użytkownikiem tego forum zaakceptowałeś regulamin który głosi:

4. Na forum zabronione jest:
(...)
e. rozpowszechnianie informacji stanowiących pomoc w dokonywaniu czynności niezgodnych z obowiązującym prawem, w tym szczególnie informacji o metodach zdobycia i uruchomienia nielegalnych kopii programów oraz innych plików chronionych prawem autorskim,

Lutecki ci nie grozi tylko o tym przypomina. I wszyscy moderatorzy go poprą. To nie ma nic wspólnego z cenzurą.

Tylko, że ja po przeczytaniu tego punktu rozumiem, że nie mogę pomagać innym w moich postach w np. ściągnięciu czegoś nielegalnie pisząc im jak tego dokonać itp. Zgadza się? Dostałem ostrzeżenie za to, że napisałem, że ja sam sobie coś ściągnąłem i mi się nie podobało. Teraz pisze, że prawo mało mnie interesuje. Wskaż mi w jakikolwiek sposób jakie dałem instrukcję oraz gdzie tu rozpowszechnianie informacji stanowiących pomoc w dokonywaniu czynności. Chodzi tylko o to. Nie dam instrukcji jak zainstalować Mac OS Xa na PC, bo to ewidentne złamanie tego punktu. I to zaakceptowałem w momencie rejestracji. Czy jak napiszę, że ja sobie zainstalowałem (to jedno zdanie bez opisu metod) i swoje wrażenia to też podlega pod ten punkt? Moim zdaniem nie, ale nie ja to tworzyłem.

#31 maniacco

maniacco
  • 382 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 29 stycznia 2007 - 22:53

spoko... przy zalozeniu ze masz choc troche racji . (BTW: jestesmy rowiesnikami) po co dyskutujesz na ten temat ?? nie widzisz ze to jest bez sensu ?? heh ... puszczasz bąki w kościele... wyjdż na zewnątrz... albo rób to po cichu.... a jak już zacznie śmierdzieć to nie próbuj nikomu wmuwić że powinni ten zapach zaakceptować...

#32 Hackmaniak

Hackmaniak
  • 459 postów

Napisano 29 stycznia 2007 - 23:13

kosciol, wiara w japco i sw.stefana...hmmmm... zaczyna to brzydko pachniec :(

Czy nie pisałem już kilka postów wyżej o fanatykach. Na Linuksie też było takich ludzi pełno, ale oni bardziej traktowali to jako żarty. Mieli świra na tym punkcie, ale za to pozytywnie. Tutaj niestety jest inaczej...

#33 maniacco

maniacco
  • 382 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 29 stycznia 2007 - 23:18

hehe... fajnie trafiles... bo ja osx srednio lubie... linuxowiec jestem ;D.... hehehe... a ponadto chodzi mi tylko o to ze jest od zatrzaskania stron o osx86... po co tu to dowalac skoro ludziom sie to nei podoba ??

#34 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 29 stycznia 2007 - 23:23

Poanowie ilez mozna? Ten watek sie od dna za chwile odbije :/ To tego typu tematy wnosza na forum? Nie szkoda Wam pradu?

#35 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 30 stycznia 2007 - 01:01

jednak racja ze wlozylem patyk w mrowisko ... moze jako osoba ktora zalozyla temat wypowiem sie na temat postow ktore przeczuytalem w paru pktach

1. Soft sciagam z netu ckakuje go sprawdzam wywalam kupuje orginalny jesli mnie stac (dlaczego ? bo opinie specjalistow mam gdzies wole sam sie przekonac do czego i jak dziala program)

2. ten temat nie jest o piractwie o programach sciaganych z neta tylko o OSX x86

3. 90% postow w tym temacie jest nie na temat moze i ja sobie zaczne postowac raporty na paru moderatorow ktorzy sami tutaj nie wniesli niczego zdaje mi sie ze pisanie nie na temat to "spam" (przepraszam nie chce tu zadnej wojny)

a tak na serio moze przestaniemy sie klucic i zajzyjmy w problem jak dorosle osoby albo poprosze o usuniecie tematu bo jesli nie wnosi on nic na forum to jest on zbedny
pozdrawiam i przepraszam z gory jesli kogos obrazilem tym postem

jeszcez dodam cos na temat samych pomocnikow projektu x86 ... w sumie nie bede dodawal przeczytajcie co ma do powiedzenia jeden admin projektu x86

We have had so many threads asking “Where do I download OSx86” that I thought I would make this definitive thread to discuss downloading it.

First, you should know that downloading OSx86 is totally illegal. Period. Even if you owned your own copy and downloaded it via bittorrent, you’re still sharing it with people who don’t.

Secondly, it’s immoral. Apple has spent thousands of man-hours working on OS X and you’re getting it for nothing. You’re not helping Apple along and you’re not helping yourself in the long run.

Most people download OS x86 via bittorrent and usually find it on the Pirate Bay or Demonoid. These are not the only two sites but they are the ones most talked about.

I tell you this not because this site supports pirating (we don’t) and doesn’t support search engines (we do) smile.gif. Information needs to be shared, and as long as its not illegal information (which this hardly is) we’ll be happy to share it!

#36 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 stycznia 2007 - 05:45

Teraz pisze, że prawo mało mnie interesuje.

Jeśli masz takie podejście to gratuluję. Prawo Cię nie interesuje? W tym sensie w jakim to piszesz oznacza to tylko i wyłącznie, że jesteś i zamierzasz pozostać przestępcą. Jestem zdziwiony więc, że nie brzydzisz się żyć w społeczeństwie, które ma swój kodeks praw i zasad. Może należy pomyśleć by wyprowadzić się do lasu? Tam z pełną swobodą można wyrazić swój brak respektu wobec prawa.

Umówiliśmy się na tym forum, że nie będziemy pewnych tematów omawiać. Również dlatego, że pewne tematy przyciągją specyficzne osoby wraz z ich określonym podejściem do różnych spraw, zachowaniem i ideologią. Na temat osx86 można za to bez przeszkód dyskutowac na macplug. Wolny wybór, tc utworzył taki dział między innymi dlatego, że my takiego działu nie chcemy a dobrze jednak dla społeczności, żeby gdzieś było miejsce dla takich rozmów.

Kolejna sprawa: oskarżenia o fanatyzm. Zadziwiające. Miłośnicy komputerów macintosh skorzystali z możliwości jakie daje internet i utworzyli miejsce gdzie o tych komputerach można porozmawiać. Takie miejsca w sieci mają miłośnicy np aparatów fotograficznych Olympus czy samochodów Volvo v40. Nikt nikogo na siłę nie zmusza by akurat tych marek używać i takie miejsca w internecie odwiedzać. Pasek adresów przeglądarki jest dosyć elastyczny i zachęca do odwiedzania innych , równie ciekawych miejsc. Adres www.myapple.pl jest miejscem spotakń osób, które lubią komputery Apple. Przez takie osoby miejsce to zostało utworzone, takie osoby poświęcają swój czas by to forum utrzymać, by prowadzić też różne strony ułatwiające życie wchodzącym w świat Apple użytkownikom. Codziennie wiele osób czyta to forum i stara się zadbać o porządek, kulturę i poziom tego miejsca. Nikogo jednak na siłę nikt tutaj nie zatrzymuje: ktoś chce odejść? Droga wolna. Zachęcamy z całego serca by odwiedzać inne miejsa w sieci i znaleźć swoje. My znaleźliśmy www.myapple.pl. I to jest nasze miejsce. Tak, można nazwać nas fanatykami. Zachęcamy innych do tego fanatyzmu, przekonujemy i tłumaczymy dlaczego lubimy te a nie inne komputery. Mamy hopla. Ale nie życzymy sobie by mówić o nas "fanatycy" w obrażliwy sposób. W dodatku na "naszej" stronie, na "naszym" terenie. W naszym domu nie chcemy by nas obrażano. I nie zamierzamy na to pozwalać. Będziemy wyrzucać za to z forum. Chyba stawiam sprawę jasno?

---- Dodano 30-01-2007 o godzinie 08:02 ----

Nikomu się nie zdaży poszukać seriala zamiast wydać $100 na program(...)
Kto potrafi szukać to sobie poradzi, a kto nie to PM albo e-mail do mnie.

Za to jest ban na tym forum. Potraktuj to jako ostatnie napomnienie.

#37 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 06:18

A to już pewnego rodzaju groźba i szantaż.

A to dobre :) Może jednak zainteresuj się choć trochę prawem ;)

P. S. Wieku nie podałeś, ale ze zdjęcia wnioskuje iż nie jesteś o wiele starszy ode mnie.

Jestem trochę po 20-stce. Tylko wiesz, że tu nie chodzi o dojrzałość cielesną, lecz dojrzałość psychiczną?

2. ten temat nie jest o piractwie o programach sciaganych z neta tylko o OSX x86

OSX x86 to zcrackowany Mac OS, więc jeśli o nim mówisz to mówisz o czymś co jest nielegalne, czyt. łamie prawo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych