Mac OS x86 - Dlaczego Tępiony
Napisano 29 stycznia 2007 - 17:07
Napisano 29 stycznia 2007 - 17:12

Napisano 29 stycznia 2007 - 17:19
Napisano 29 stycznia 2007 - 17:25
Napisano 29 stycznia 2007 - 17:31
Napisano 29 stycznia 2007 - 17:50
Napisano 29 stycznia 2007 - 17:54
A ja ma sie to stwierdzenie do propagowania piractwa?gdyby na forum wszyscy byli tacy święci... to po co komu ipod 80 gb ?? mi by starczyła szufelka 1 gb ... jeśli wiecie co chcę powiedzieć...
Napisano 29 stycznia 2007 - 17:58
gdyby na forum wszyscy byli tacy święci... to po co komu ipod 80 gb ?? mi by starczyła szufelka 1 gb ... jeśli wiecie co chcę powiedzieć...
Ripy plyt mojego ulubionego zespolu (ktore mam oryginalne oczywiscie) do ALE zajmuja okolo 8gb - a to tylko 1 zespol i ma w miare malo albumow

Napisano 29 stycznia 2007 - 19:04
Napisano 29 stycznia 2007 - 19:07
Napisano 29 stycznia 2007 - 20:04
Napisano 29 stycznia 2007 - 20:17
podkrecanie procesora itp to lamanie licencji Hardware producenta
Mogę wiedzieć jakiej licencji?? Wiele rzeczy kupowałem (dyski, pamięci, karty grafiki, całe kompy) i jeszcze do żadnego nie dostałem żadnej licencji na użytkowanie.
Natomiast przy uruchamianiu czy instalacji większości programów pojawia mi się tekst, który mogę zaakceptować lub jego warunki odrzucić.
Zaakceptowanie warunków i ich złamanie jest karygodone i nie popierane na tym forum (czyli jeśli podczas instalacji akceptujesz warunki licencji, to jeśli to robisz na "zwykłym pececie" to jest to nielegalne i łamiesz prawo).
Wystarczy?
Napisano 29 stycznia 2007 - 20:27
gdyby na forum wszyscy byli tacy święci... to po co komu ipod 80 gb ?? mi by starczyła szufelka 1 gb ... jeśli wiecie co chcę powiedzieć...
To fajnie, ale nie wszyscy słuchają mp3 w 128 kb/s

---- Dodano 29-01-2007 o godzinie 20:29 ----
Trzeba jednak pamiętać, że pecety występują w najrozmaitszych konfiguracjach sprzętowych, więc ryzyko pojawienia się niezgodności jest dość duże, a wtedy łatwiej do siebie zrazić.
Właśnie, dzięki temu, że Apple wie, pod jaki sprzęt robi programy, to są one dobrej jakości

Napisano 29 stycznia 2007 - 21:03
Bardzo proszę abyś się wypowiadał tylko za siebie. Czy masz pewność, że 100% użytkowników forum uważa tak jak Ty?tepimy bo jest to nielegalne i juz!!!!!!!
Ja się nie przejmuje aż tak prawem. To zasady utworzone po to aby mniejsza grupa ludzi mogła kontrolować większą. Wolę swoje sumienie i moją etykę. I tak zgadzam się. że instalacja na PC tego systemu celem użytkowania zamiast kupna sprzętu Apple' a nie jest w porządku wobec producenta. Jednak moim zdaniem nie jest niczym złym instalacja tego systemu w RAMach testu. Wiem, że większość się ze mną nie zgadza, więc nie będe kontynuował, bo mnie ktoś zablokuje.
Jak by poszukać, to na forum jest dużo rzeczy, które świadczą o tym, że nie każdy jest aż tak legalny jak pisze. Ciekawe po co Wam eMule. Bo na Torrencie to jest sporo przydatnych bezpłatnych programów. Większość dystrybucji Linuksa tak ściągnąłem eMule to jednak całkowite siedlisko zła. Akurat na iPodach wszyscy mają tylko legalne zgrane z kupionych płyt nagrania. Nikomu się nie zdaży poszukać seriala zamiast wydać $100 na program.
Podsumowując, jak ktoś chce to w Google znajdzie bardzo dużo sposobów na posadzenie Mac OS Xa na PC i to zarówno opisy po polsku jak i bardzo dużo po angielsku. Jestem zwolennikiem testowania nowego systemu w tej sposób, ale przeciwnikiem otwierania takiego działu na forum z opisami. Niestety moderatorzy są mocno przewrażliwieni, a i wśród zwykłych użytkowników jest sporo fanatyków Apple' a. Mam wrażenie, że panuje tutaj cenzura jak za dawnych (nie)dobrych czasów. Ostatnio padłem ofiarą moderatora, któremu brakuje umiejętności czytania ze zrozumieniem.
Kto potrafi szukać to sobie poradzi, a kto nie to PM albo e-mail do mnie.
Napisano 29 stycznia 2007 - 21:12
Bardzo proszę abyś się wypowiadał tylko za siebie. Czy masz pewność, że 100% użytkowników forum uważa tak jak Ty?
Myapple jest moderatorem, więc innego zdania na forum mieć nie może

Napisano 29 stycznia 2007 - 21:20
Napisano 29 stycznia 2007 - 21:32
Napisano 29 stycznia 2007 - 21:32
No i doszliśmy do sedna sprawy. Już kiedyś przedstawiłem swoje zdanie na ten temat, ale jeden z moderatorów usunął wszystkie moje wypowiedzi. Wiem, że można iść do iSpota i się pobawić. Ja jednak nie muszę mieć kogoś kto stanie nade mną i mi będzie wszystko pokazywał przez godzinę. Niech pomoże tym, którzy potrzebują tego. Ja wolę sam się pobawić i wtedy wiem wszystko, a często tak, że jeszcze temu prezenterowi mogę wyjaśnić, bo on to raczej marketing robi, a nie rzetelną informacje.Ja uważam, że to co tutaj się dzieje, to przesada, jak chcę sprawdzić płytę - najpierw ściągam, jeśli mi się nie spodoba, wywalam, jak mi się średnio spodoba, to wrzuce na iPoda, jak uznam, że praca artysty jest tego warta, albo mp3 będzie miało chałową jakość to kupię oryginał.. Powinni moim zdaniem udostępnić triala tygodniowego na "ogarnięcie" systemu, żeby później nie było płaczu, że się kupiło coś, czego się nie chciało wzorując się tylko opinią innych.
Tutaj też masz rację, że deklaracje od rzeczywistości się bardzo różnią. Nie uważam, żeby mnie to zwalniało z czegoś. Nie znaczy, że jak ktoś kradnie to usprawiedliwienie dla mnie. Ja kieruje się swoimi zasadami. Czasem kupię, a czasem ukradnę - mój świadomy wybór. Nigdy nie namawiam innych do naśladownictwa. Chyba, że ktoś poprosi sam.Rozumiem, że wszyscy tutaj mają legalne programy typu PhotoShop?
No właśnie niektórzy przeginają. Jest tutaj co najmniej dwóch Moderatorów z którymi miałem do czynienia i uważam, że niebyło by przegięciem zmiana ich plakietki na Cenzor.Moim zdaniem, nie dość że walka z makowym piractwem jest bezsensowna, to to syzyfowa praca. Ja nie popieram piratów, którzy mają wszystko z internetu, ale przegięcie w drugą stronę też jest dziwne..
Napisano 29 stycznia 2007 - 21:34
Nie mamy o czym dyskutować. Nie będę mówił, że może z tego wyrośniesz, bo zaraz odbijesz piłeczkę mówiąc, że czepianie się wieku, bla, bla bla… Jeśli chcesz jeszcze pożyć na tym forum to proponuję się powstrzymywać przed takimi wyznaniami.Ja się nie przejmuje aż tak prawem. To zasady utworzone po to aby mniejsza grupa ludzi mogła kontrolować większą. Wolę swoje sumienie i moją etykę.
Napisano 29 stycznia 2007 - 21:46
Napisano 29 stycznia 2007 - 21:48
Losowe 30. sekundJak chce się sprawdzić płytę, to można w iTunes przesłuchiwać próbki utworów. Zupełnie za darmo, w dobrej jakości pierwsze 30 sekund każdeg utworu.

Napisano 29 stycznia 2007 - 21:57
Jak chce się sprawdzić płytę, to można w iTunes przesłuchiwać próbki utworów. Zupełnie za darmo, w dobrej jakości pierwsze 30 sekund każdeg utworu.
Jakość jest tak beznadziejna, że podziękuje, poza tym, 30 sekund losowo wycięte z utworu to śmiech na sali... Poza tym, nie wszystkie utwory ruszają od razu "z całej pary".. Posłuchaj sobie proszę tą Twoją próbkę np. Pink Floyd - Echoes... W sumie Pink Floyd to jedyny zespół, którego mam oryginały, każde wydane CD i winyl...
Napisano 29 stycznia 2007 - 22:04

Napisano 29 stycznia 2007 - 22:11

Napisano 29 stycznia 2007 - 22:15
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych