Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 4 - uniwersalny jailbreak comex'a dostępny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
679 odpowiedzi w tym temacie

#176 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 02 sierpnia 2010 - 17:35

Przecież nie robisz jb z poziomu kompa a iPhone, wiec wersja iTunes nie ma znaczenia...

#177 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 02 sierpnia 2010 - 17:50

3GS 4.0.1 nowy bootrom wszytko smiga jak narazie

#178 lukasz1260

lukasz1260
  • 10 postów
  • SkądPodkarpacie :)

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:01

Ja mam Iphone 4 Ale jak narazie boje sie cokolwiek z nim zrobic straszne! zalezy mi bardziej zeby mial oryginalne oprogramowanie bo mnie niepotrzebne bajery Cydii itd. martwie sie jedynie tyle ze bede musial bo simlocka nie sciagne :(

#179 argas

argas
  • 14 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:01

Czy po Jailbreaku tym sposobem softu 4.0.1 w Plusie wyskakuje "Przekazywanie połączeń aktywne"?

#180 deusz

deusz
  • 174 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:09

Próbuje i za cholere nie moge niestety. Ciagle mi wyskakuje błąd że nie może znaleźć hosta. Oczywiście po kilkusekundowym ładowaniu.

Ja mam Iphone 4 Ale jak narazie boje sie cokolwiek z nim zrobic straszne! zalezy mi bardziej zeby mial oryginalne oprogramowanie bo mnie niepotrzebne bajery Cydii itd. martwie sie jedynie tyle ze bede musial bo simlocka nie sciagne :(

A w UK jest simlock jeszcze?

#181 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:16

Czy po Jailbreaku tym sposobem softu 4.0.1 w Plusie wyskakuje "Przekazywanie połączeń aktywne"?

Wyskakuje. Trzeba temu zaradzić ręcznie, na szczęście się da. U siebie zlikiwidowałam już ten komunikat, co niezmiernie mnie uradowało.

#182 jacobkroolik

jacobkroolik
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:19

Próbuje i za cholere nie moge niestety. Ciagle mi wyskakuje błąd że nie może znaleźć hosta. Oczywiście po kilkusekundowym ładowaniu.

A w UK jest simlock jeszcze?

Właśnie mam ten sam problem, co kolega. Może ktoś powiedzieć o co chodzi? Zrobiłem upgrade na 4.0.1 i za każdym razem, jak chcę zrobić jb, to wyskakuje komunikat o problemie z znalezieniem hosta.

#183 argas

argas
  • 14 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:19

Wyskakuje. Trzeba temu zaradzić ręcznie, na szczęście się da. U siebie zlikiwidowałam już ten komunikat, co niezmiernie mnie uradowało.

A możesz mnie odesłać do jakiegoś tutka jak to zrobić? Albo mi to opisać na priv? Miałem już iOS 4 i zszedłem do 3.1.3 bo nie mogłem sobie z tym poradzić, a na maxa mnie to irytowało.

#184 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:25

mi też wyskakuje ten problem ze znalezieniem hosta:/

#185 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:26

A możesz mnie odesłać do jakiegoś tutka jak to zrobić? Albo mi to opisać na priv? Miałem już iOS 4 i zszedłem do 3.1.3 bo nie mogłem sobie z tym poradzić, a na maxa mnie to irytowało.

Połączyłam dwa sposoby (dopiero wówczas zadziałało). Najpierw ściągnęłam z Cydii programik opisany tu, a później wgrałam plik carrier podany w tym poście (w tej kolejności), następnie zrestartowałam telefon. I zadziałało :).

#186 argas

argas
  • 14 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:31

Połączyłam dwa sposoby (dopiero wówczas zadziałało). Najpierw ściągnęłam z Cydii programik opisany [URL="http://myapple.pl/iphone-poradniki/46492-jak-ukryc-napis-przekazywanie-polaczen-aktywne-call-forwarding-active.html"]tu[/URL], a później wgrałam plik carrier podany w [URL="http://myapple.pl/iphone-pytania-i-problemy/143692-plus-gsm-i-poprawny-profil-ipcc-2.html#post1288020"]tym[/URL] poście (w tej kolejności), następnie zrestartowałam telefon. I zadziałało :).

ok, potestuje, a nie masz takiego objawu (j tak miałem w iOS 4.0, że dźwięk dzwonka odpala się z opóźnieniem? np. jak ktoś mi puszczał sygnał to nawet nie słyszałem......

#187 deusz

deusz
  • 174 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:36

Właśnie mam ten sam problem, co kolega. Może ktoś powiedzieć o co chodzi? Zrobiłem upgrade na 4.0.1 i za każdym razem, jak chcę zrobić jb, to wyskakuje komunikat o problemie z znalezieniem hosta.

mysle, ze padlo na amen.

sprobuje zrobic restart telefonu i ponowne wyczyszczenie safari, moze nawet restart modemu. zobaczymy co z tego wyjdzie.

edit: No niestety wyskakuje ten sam blad ze znalezieniem hosta.

#188 Darcorn

Darcorn
  • 99 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:38

smiga az milo. Ipek 3GS iOS 4.01 :)

#189 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:42

Pytanie do wszystkich, którym witryna nie chce zadziałać: próbowaliście tego alternatywnego adresu? Podobno działa. Ja akurat miałam to szczęście, że tylko raz mi się sypnęło, później poszło jak złoto.

#190 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:42

Ja próbuje od 10 minut na jednym i drugin adresie i dupka....

#191 jacobkroolik

jacobkroolik
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:44

Ja próbuje od 10 minut na jednym i drugin adresie i dupka....

No, ja tak samo. Tylko czy to wynika z przeładowania, czy po prostu pliki zostały skasowane z serwerów. Kurde, siedziałem w pracy i tylko czekałem, żeby wrócić i pobawić się nowymi możliwościami, jakie daje jb i co? dupa.

E: mam nadzieję, że nie jest to wina tego, że próbuję go ściągnąć przez wi-fi?

#192 Frondeus

Frondeus
  • 42 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:48

U mnie to samo : Po restore (czysty soft) bez zadnych kopii zapasowych etc. wlaczylem safari. Probowalem przez oba adresy : Na kazdym to samo. Pewnie serwery sie przeciazyly ;)

#193 deusz

deusz
  • 174 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:50

Mysle, ze trzeba bedzie na to poczekac z dzien lub dwa. edit: Po kilkunastu probach wogole mi sie wlaczylo okno sciagania. Ale stoi w miejscu, wiec tak jak mowilem przedtem - trzeba bedzie pewnie poczekac na odciazenie serwerow.

#194 zbynek1977

zbynek1977
  • 51 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:59

Jestem w szoku, że wszyscy tak bez niczego wchodzą sobie na tą stronę i bez żadnego podejrzenia "łamią" sobie telefony!!! Nikogo nie zastanowiło to, że "zwykła" strona internetowa potrafi tak zmodyfikować system iPhona? Bóg wie co jeszcze dostało się do telefonu, co ukrył programista i co może zrobić z telefonem bez naszej wiedzy! Mam nadzieje, że nic złego się nie wydarzy, ale żeby nie było płaczu i zgrzytu zębami jak ktoś będzie miał dostęp do wszystkich naszych haseł i oczyści konta. Ja się wstrzymuje i mam nadzieje, że nie będę złym prorokiem. Pozdrawiam

#195 pasko

pasko
  • 405 postów
  • SkądZywiec, Poland

Napisano 02 sierpnia 2010 - 19:01

Juz sie nie da robic jb - pisze "file recived invalid" - chyba padlo.

#196 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 sierpnia 2010 - 19:04

Jestem w szoku, że wszyscy tak bez niczego wchodzą sobie na tą stronę i bez żadnego podejrzenia "łamią" sobie telefony!!!
Nikogo nie zastanowiło to, że "zwykła" strona internetowa potrafi tak zmodyfikować system iPhona? Bóg wie co jeszcze dostało się do telefonu, co ukrył programista i co może zrobić z telefonem bez naszej wiedzy!
Mam nadzieje, że nic złego się nie wydarzy, ale żeby nie było płaczu i zgrzytu zębami jak ktoś będzie miał dostęp do wszystkich naszych haseł i oczyści konta.

Ja się wstrzymuje i mam nadzieje, że nie będę złym prorokiem.

Pozdrawiam

Tak, jasne. Każdy szuka 5ciu złotych by z naszego konta zadzwonić do mamy...

---------- Wpis dodano o 20:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:02 ----------

Juz sie nie da robic jb - pisze "file recived invalid" - chyba padlo.

Na to wygląda... to się nacieszyliśmy......

#197 pasko

pasko
  • 405 postów
  • SkądZywiec, Poland

Napisano 02 sierpnia 2010 - 19:07

No i zostalem z iPodem, telefonu nie bedzie. Jeszcze nie moge skopiowac kontaktow do telefonu no i nawet numerow nie mam :/

#198 Frondeus

Frondeus
  • 42 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 19:09

Comex nic nie pisze nt tego bugu na twitterze wiec nie chyba to nie jest trwały bug ;)

#199 Elbow

Elbow
  • 25 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 sierpnia 2010 - 19:09

Jestem w szoku, że wszyscy tak bez niczego wchodzą sobie na tą stronę i bez żadnego podejrzenia "łamią" sobie telefony!!!
Nikogo nie zastanowiło to, że "zwykła" strona internetowa potrafi tak zmodyfikować system iPhona? Bóg wie co jeszcze dostało się do telefonu, co ukrył programista i co może zrobić z telefonem bez naszej wiedzy!
Mam nadzieje, że nic złego się nie wydarzy, ale żeby nie było płaczu i zgrzytu zębami jak ktoś będzie miał dostęp do wszystkich naszych haseł i oczyści konta.

Ja się wstrzymuje i mam nadzieje, że nie będę złym prorokiem.

Pozdrawiam

No proszę Cię... To nie jest ktoś anonimowy tylko Comex... a tak BTW to czekałem miesiąc, żeby teraz serwery się przeciążyły :) nie ma to jak moje szczęście :)

#200 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 sierpnia 2010 - 19:17

Aczkolwiek przyznać trzeba, że jest ten jailbreak nieco kulawy. Niektóre rzeczy dziwnie chodzą, inne nie działają jak należy (choćby to Weather Elements, które tak chciałam). Nie ma co się tak gorączkować, sądzę, że i tak wypuszczą niedługo dostępne "naziemnie" i nieco solidniejsze narzędzie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych