Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 4 - uniwersalny jailbreak comex'a dostępny

• Please log in to reply
679 replies to this topic

#201 deusz

deusz
  • 174 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 02 August 2010 - 19:19

Na iPadzie mi dziala bezproblemowo. I nawet nie muli. A iPhone 4 nie zdarzylem zrobic, teraz juz rzeczywiscie nie moze znalezc strong na safari przez telefon.

#202 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 02 August 2010 - 19:20

Jestem w szoku, że wszyscy tak bez niczego wchodzą sobie na tą stronę i bez żadnego podejrzenia "łamią" sobie telefony!!!
Nikogo nie zastanowiło to, że "zwykła" strona internetowa potrafi tak zmodyfikować system iPhona? Bóg wie co jeszcze dostało się do telefonu, co ukrył programista i co może zrobić z telefonem bez naszej wiedzy!
Mam nadzieje, że nic złego się nie wydarzy, ale żeby nie było płaczu i zgrzytu zębami jak ktoś będzie miał dostęp do wszystkich naszych haseł i oczyści konta.

Ja się wstrzymuje i mam nadzieje, że nie będę złym prorokiem.

Pozdrawiam

Dokładnie - najpierw z wypiekami na twarzy zrobiłem rano JB a potem pierwsze pytanie:
- Po cholerę mi to?
- skoro to "dziki soft" to nie widzę przeszkód żeby pojawiło się oprogramowanie działające jak kiedyś lewe dialery zmieniające numer telefonu do wdzwaniania się do internetu na 0700.

Na szczęście nie mam już JB. :)

#203 deusz

deusz
  • 174 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 02 August 2010 - 19:21

Jestem w szoku, że wszyscy tak bez niczego wchodzą sobie na tą stronę i bez żadnego podejrzenia "łamią" sobie telefony!!!
Nikogo nie zastanowiło to, że "zwykła" strona internetowa potrafi tak zmodyfikować system iPhona? Bóg wie co jeszcze dostało się do telefonu, co ukrył programista i co może zrobić z telefonem bez naszej wiedzy!
Mam nadzieje, że nic złego się nie wydarzy, ale żeby nie było płaczu i zgrzytu zębami jak ktoś będzie miał dostęp do wszystkich naszych haseł i oczyści konta.

Ja się wstrzymuje i mam nadzieje, że nie będę złym prorokiem.

Pozdrawiam

Kazdy bierze odpowiedzialnosc za to co robi. Niektorzy robia gorsze rzeczy.... :P

#204 Frondeus

Frondeus
  • 42 posts

Posted 02 August 2010 - 19:34

Comex moglby jeszcze udostepnic te pliki zeby kazdy mogl postawic wlasny serwer...

#205 r4id

r4id
  • 221 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 August 2010 - 19:37

Przecież są. Tu masz wszystkie: Index of /_/
Brak tylko aplikacji dobierającej plik do urządzenia.
I widze ze wlasnie zostały wszystkie pliki zaktualizowane :)
Właśnie udalo mi sie zrobic jailbreak na Ipad 32 gb 3 g :)

#206 nokio

nokio
  • 68 posts
  • SkądKönigshütte

Posted 02 August 2010 - 19:52

Jakby co to ten sposób działa: this worked for me and many others ..good luck guys and donate plz Do these if you are stick at purple screen… If you are stuck at the purple screen, do these steps!!! (Only on 3GS or 4) 1) put your iphone to Airplane mode. 2) Go to -> Setting -> safari -> Cookies -> Accept. 3) Double tap home button. 4) Press and hold to quit safari (in multitask mode) 5) Clear all Cache n cookies. 6) Open safari and go to jailbreakme.modmyi.com 7) If cannot, Repeat!

#207 jatek

jatek
  • 44 posts

Posted 02 August 2010 - 19:53

1. Uaktualniam itunesem 4.0.1 2. Wchodzę na stronkę i robię JB 3. JB instaluje mi Cydię 4. z cydi biorę progam do załamania sima czy tak to działa?

#208 Frondeus

Frondeus
  • 42 posts

Posted 02 August 2010 - 19:54

To z jego twittera:
Here is one of the ways in which I fail: There is a check in the code run after the exploit that you are actually on jailbreakme.com; if you're not, it just silently fails. This was intended as a slight deterrent to people copying the code and using it for more malicious purposes. However, after the server reshuffle, it was actually being hosted on JailbreakMe...

So for a period of time it wasn't working, period-- you would be stuck on the purple screen-- and then saurik realized this (while I was asleep) and switched back to an old version which didn't have this issue but also didn't have, e.g., the iPad patch.

The moral of the story: if it didn't work for any reason, reboot (rebooting, or otherwise restarting Safari, is important) and try again, and blame me for having horrible testing practices.

#209 Fenix

Fenix
  • 342 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 August 2010 - 19:56

Co to oznacza?

#210 Frondeus

Frondeus
  • 42 posts

Posted 02 August 2010 - 19:56

Zrobilem tak jak kazał i działa. Up: "Morał tej bajki: Jeśli nie działa z jakiegoś powodu, zrestartuj urządzenie (lub/i zrestartuj Safari) i spróboj ponownie , oraz obwiniaj mnie za straszne praktyki badawcze [?]

#211 Fenix

Fenix
  • 342 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 August 2010 - 19:57

Ale coś ten jailbreak psuje w telefonie czy nie? Coś tam pisze o kradzieży kodu Jailbreak.

#212 toomms

toomms
  • 7 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 August 2010 - 20:01

Witam

Mam iPhona 3GS, 3.1.2 Firmware modemu to 05.12.01 jailbreak jest zrobiony Spiritem, obecnie na PC zainstalowany iTunes 9.2.1.5

Moje pytanie: Jak w tym wypadku mam zrobic upgrade do 4.0.1 ? Jestem w tym temacie zielony i nie wiem czy gdy zrobie upgrade przez iTunsa nic nie namieszam, gdyż obecnie iPhon jest po jailbreaku Spiritem.

Prosze o opis jak najbezpieczniej zrobić upgrade do 4.0.1 aby później zrobic jailbreak metodą Comexa.

Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc.

#213 lukasz1260

lukasz1260
  • 10 posts
  • SkądPodkarpacie :)

Posted 02 August 2010 - 20:02

Chociaż nie jest teraz dla IOS 4 jailbreak i otworzyć dla iPhone 3G i 3GS, nadal nie odblokować dla iPhone 4. W ćwierkać wysłane dzisiaj, MuscleNerd powiedział Dev Team będzie przesunąć wydanie iPhone 4 odblokować na krótki okres, po prostu czas, aby przetestować go trochę więcej. Gdybym miał zgadywać, powiedziałbym, 4 odblokować iPhone pojawi się w najbliższych dniach, więc nie pójść gdzie, I'll keep you posted! Bądź na bieżąco: wiadomości za pomocą kanału RSS | Follow me on Twitter | Przyjaciela mnie na Facebook.

#214 Frondeus

Frondeus
  • 42 posts

Posted 02 August 2010 - 20:03

Up: Google translator? A ja bym powiedzial ze raczej pisze o bledzie zabezpieczen chroniacych kod przed zlymi ludzmi ;) Choc slabo z moim angielskim.

#215 owczarnia

owczarnia
  • 270 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 August 2010 - 20:22

Co to oznacza?

To z grubsza oznacza, że ten - jak mu tam - twórca tego JB wprowadził drobne zabezpieczenia mające chronić sporządzony przez niego kod przed kopiowaniem i używaniem/rozprowadzaniem przez niepowołane osoby w niepowołany sposób. Tłumacząc dosłownie, dodał taki "odstraszacz", który - jak się okazało - wywalał coś nie tak, ponieważ nastąpiło zamieszanie z serwerami, obecnie naprawione.

I tyle.

#216 jacobkroolik

jacobkroolik
  • 16 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 August 2010 - 20:23

Pokasowałem wszelkie pliki cookie, pamięć podręcznom itd. w Safari, zrestartowałem telefon i właśnie się Jailbreakuje :) Próbujcie.

#217 Elbow

Elbow
  • 25 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 August 2010 - 20:32

Czy tez po zrobieniu JB tym sposobem zniknal Wam dostep do WiFi?? Jest na to jakis sposob, czy tylko restore?

#218 owczarnia

owczarnia
  • 270 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 August 2010 - 20:35

Mnie nic nie znikało, WiFi działa jak na razie bdb.

#219 Frondeus

Frondeus
  • 42 posts

Posted 02 August 2010 - 20:36

Wifi działa bdb. A cydia nawet szysbciej od tej na 3.1.3 :D

#220 lukasz1260

lukasz1260
  • 10 posts
  • SkądPodkarpacie :)

Posted 02 August 2010 - 20:38

While there is now a jailbreak for iOS 4 and an unlock for the iPhone 3G and 3GS, there is still no unlock for the iPhone 4. In a tweet sent earlier today, MuscleNerd said the Dev Team will push back the release of the iPhone 4 unlock for a short period, just the time for them to test it out a little bit more. If I had a guess, I’d say the iPhone 4 unlock will come in the next few days, so don’t go anywhere, I’ll keep you posted!

#221 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 August 2010 - 20:39

Pokasowałem wszelkie pliki cookie, pamięć podręcznom itd. w Safari, zrestartowałem telefon i właśnie się Jailbreakuje :) Próbujcie.

Potwierdzam. Po wyzerowaniu ustawień sieciowych i ustawienia --> safari - skasowaniu wszystkiego możliwego i restarcie w końcu jailbreak ruszył :)

#222 wiechciu

wiechciu
  • 6 posts

Posted 02 August 2010 - 20:40

Zrobiłem co radził Nokio i wszystko działa miodzio. Walczyłem z tym od kilku godzin a to takie proste. 3GS 4.0.1 z Cydią na czele. Nic nie muli. Chodzi jak petarda.

#223 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 02 August 2010 - 21:00

Ja zrobiłem jailbreak i od początku mam problemy telefon jest w safe mode ciagle wyskakuje o reżyser springboard nawet jak go zrestartuje i jak go uruchamiam na nowo to się niekiedy zacina na jabłku.Wiecie jak to naprawić

#224 mr.locash

mr.locash
  • 33 posts

Posted 02 August 2010 - 21:00

10 min temu udało się zrobić jailbreak... na 3gs wszytsko ok. denerwuje mnie tylko ten pasek z pixelami przy włączaniu jak i baaaaaaardzo wolna cydia, tak wolna że czasem błąd jest i nie ładuje nic. też tak ktoś ma ?

#225 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 August 2010 - 21:01

U mnie śmiga ale problem w Cydii taki, że nie mogę dodać żadnego repo. Wyskakuje info, że zły adres

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users