Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Return zamiast Enter i wywalanie gier oraz aplikacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#26 iMatełko

iMatełko
  • 328 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2010 - 11:30

Co do Hacktywowania, to może, ale na pewno nie ja, tylko poprzedni właściciel. Na pudełku widnieje napis "Cupertino, CA USA", czyli tutaj został kupiony??

#27 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 12:08

adamch, zdaje się, że iPhone jakoś miesiąc po swojej premierze trafił również do Francji (oni chyba zawsze byli w czołówce jeśli chodzi o dostępność iPhone'a), a we Francji też jest Orange i może to wystarczy - może iPhone'a z Orange FR można aktywować kartą SIM z Orange PL

To samo początkowo pomyślałem (tylko ze 2G do Europy trafił chyba dopiero w 2008), ale to jest niemożliwe, bo 3GS z Orange Francja nie udało mi sie aktywować z Orange PL.

Cudów nie ma - 2G nie może działać tylko w Orange PL, zatem po prostu trzeba założyć, że kolega iMatełko gdzieś zrobił błąd w opisie swojego problemu.

Sprawdź, czy na iPhonie z tyłu obok napisu "iPhone" i informacji o pamięci masz takie śmieszne znaczki Unii Europejskiej "CE". Jeśli tak, to iPhone jest z Europy, jeśli nie - z USA.

A może masz jednak 3G? Albo Plus i Play nie łapią, bo zasięg jest za słaby, musisz chwile poczekać (oni jadą na tych samych nadajnikach, sprawdź Ere).

#28 iMatełko

iMatełko
  • 328 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2010 - 17:11

Na iPku nie ma żadnych znaków UE, po raz setny mówię że nie jestem pierwszym właścicielem i nie wiem co wcześniej było robione. Inne karty nie działają, gdy wsadziłem Plusa iPek wywalił komunikat żeby podłączyć pod iTunes, po podłączeniu wyskoczył napis że karta nie jest właściwa i takie tam. Nie mam 3G, nie rób ze mnie idioty -.-

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych