Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Return zamiast Enter i wywalanie gier oraz aplikacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 iMatełko

iMatełko
  • 328 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 13:53

Ostatnio zauważyłem że w klawiaturce iPhone`a zamiast np. enter widnieje napis "Return", czyżby soft nie do końca był spolszczony? Drugi problem to wywalanie z gier/aplikacji. Miałem kilka przypadków że ni z gruchy ni z pitruchy wyrzuciło mnie z Tap Tap`a i paru jakiś gierek (raczej mało wymagających). W sumie to pozbyłem się Jailbreak`a po to by właśnie uniknąć takich "nagłych" problemów :(

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 14:02

Nie zapominaj, że iPhone 2G ma już swoje lata. To oczywiste, że nie wszystko działa tak jak trzeba. A napis "Return" zamiast napisu "Enter" to taki drobiazg, że generalnie nie wiem jak Ci na to odpowiedzieć. Po prostu tak jest.

#3 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 14:15

zamiast np. enter widnieje napis "Return", czyżby soft nie do końca był spolszczony?

A Enter to spolszczone słowo?Czy po prostu przyjęte za powszechne.

#4 iMatełko

iMatełko
  • 328 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 14:19

No może nie, ale lepsze niż "Return" xd

#5 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 14:25

Jeżeli miałoby być spolszczone to powinno być ''Dalej'',''Wejdź'' różne mogą być tłumaczenia. Osobiście również mam Return, w 3G przy oprogramowaniu 4.0

#6 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 14:28

Z tego co kojarzę "Return" jest słowem dość normalnym dla klawiatury iPhone'a, co nie zmienia faktu, że "Enter" też nie jest polskie ;) Z tego co jestem w stanie sobie wyobrazić to wyrzucanie z gier na iPhone jest normalne jeśli chodzi o starą generację.

#7 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 14:34

Mi iPhone 3G potrafi wyjść z Fify bez żadnego powodu, i po restarcie jest już dobrze. Wiąże się to z wieloma czynnikami jak : - Aktualne użycie pamięci operacyjnej telefonu - Ogólnego ''zaśmiecenia'' telefonu - Wadliwości aplikacji oraz manier telefonu ;)

#8 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 14:43

http://upload.wikime...uminum-2007.jpg

Klawiatury Apple od zawsze mialy Return z tego co mi wiadomo ;-)...

#9 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 14:48

Ale w iPhone niegdyś również miałem ''Enter'' tylko nie przypominam sobie w którym momencie mojego długiego używania sprzętu.

#10 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2010 - 21:42

Mogłeś wgrać jakąś modyfikację z Cydii, kiedyś taka była. Zamiast return, był Enter. Co do tematu, to nie wiem w czym problem. Tak samo jak z "Poniechaj" na Macu. :) "Think Different". ;)

#11 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 24 lipca 2010 - 23:31

Panowie w iPhone 2G i każdym innym na klawiaturce jest "Enter", jeżeli u Ciebie widnieje "Return" to znaczy, że powinieneś ustawić język klawiaturki tylko i wyłącznie na Polski.

Co do gier to oczywiste, że, w którymś momencie zabraknie mu pamięci i po prostu w razie jej potrzeby wyłącza aktualną aplikację.

Pozdrawiam

#12 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 10:11

Sprawdzilem wlasnie na 2G, 3G i dwóch 3GS i wszedzie jest Return niezaleznie od wersji jezykowej.

#13 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2010 - 10:49

Panowie w iPhone 2G i każdym innym na klawiaturce jest "Enter", jeżeli u Ciebie widnieje "Return" to znaczy, że powinieneś ustawić język klawiaturki tylko i wyłącznie na Polski.

Co do gier to oczywiste, że, w którymś momencie zabraknie mu pamięci i po prostu w razie jej potrzeby wyłącza aktualną aplikację.

Pozdrawiam

Ja u siebie mam iOS 4 i włączoną tylko i wyłącznie polską klawiaturę i mam Return. We wcześniejszych softach też zawsze było Return. Nie wiem jakim sposobem u ciebie jest Enter.

#14 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 25 lipca 2010 - 15:21

Ok, i w czym macie tego "Return'a", bo ja sprawdzałem u siebie na czystym w Notatnik'u mam "Enter", na pewno nic nie wgrywałem co mogłoby zmienić tą frazę. Jak ustawię 2 języki klawiatury czyli Polski i Angielski to zmienia się na "Return", jak zostawiam tylko Polski reszta wyszarzała to jest "Enter".

#15 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 15:57

W zwyklym notatniku i tez wybrana tylko jedna klawiatura...

#16 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 25 lipca 2010 - 21:52

Zwracam honor, mam z edytowany układ klawiatury, teraz dopiero dokładnie sprawdziłem. :D

#17 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 22:55

W sumie to pozbyłem się Jailbreak`a po to by właśnie uniknąć takich "nagłych" problemów :(

Jak używasz 2G w Polsce bez jailbreaka?

#18 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 25 lipca 2010 - 23:13

Ściągnął sobie SIM-lock'a w USA poprzez IMEI?

#19 iMatełko

iMatełko
  • 328 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2010 - 23:55

No właśnie nie wiem jak to z tym mam ale, bez JB działa tylko karta Orange, a 2G w Stanach był tylko w AT&T

#20 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 00:04

No właśnie nie wiem jak to z tym mam ale, bez JB działa tylko karta Orange, a 2G w Stanach był tylko w AT&T

W jakims innym watku pisales, ze miales JB ale gu wywaliles, wiec dlatego nie masz simlocka, bo wystarczy go tylko raz zdjac w przypadku 2G.

#21 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 00:05

Ściągnął sobie SIM-lock'a w USA poprzez IMEI?

Nie da sie z AT&T sciagnac?

Wiec moze masz z Europy, nie USA. Albo zrobiłeś Hactivation.

Tak czy tak, jesli dziala Orange PL, to niemożliwe, aby inne nie działały. Sprawdź dobrze

#22 iMatełko

iMatełko
  • 328 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2010 - 00:06

No jak bym nie miał simlocka to by działała każda sieć, a działa tylko Orange, Play czy Plus nie trybi.

#23 marekgro

marekgro
  • 102 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 26 lipca 2010 - 08:22

No może nie, ale lepsze niż "Return" xd

Właśnie "Return" jest prawidłowe; w maszynach do pisania był to przeskok do pierwszego znaku w nowej linijce. "Enter" brzmi dziwnie i obco, wchodzimy gdzieś czy jak..

#24 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 08:40

No jak bym nie miał simlocka to by działała każda sieć, a działa tylko Orange, Play czy Plus nie trybi.

No ale kochany, nie ma iPhone'a 2G z simlockiem na Orange PL. W ogóle iPhony 2G nie mają tak naprawde simlocka, tylko trzeba je aktywować.
Zatem moze aktywowałes (hacktywowoałeś) go z karta Orange w srodku i tak zostało, nie umiem powiedzieć...
Może ktoś bardziej doświadczony sie wypowie, Davvido?

#25 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2010 - 10:53

adamch, zdaje się, że iPhone jakoś miesiąc po swojej premierze trafił również do Francji (oni chyba zawsze byli w czołówce jeśli chodzi o dostępność iPhone'a), a we Francji też jest Orange i może to wystarczy - może iPhone'a z Orange FR można aktywować kartą SIM z Orange PL. Innego wytłumaczenia na chwilę obecną znaleźć nie mogę. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych