Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bumper za darmo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
711 odpowiedzi w tym temacie

#401 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 23 września 2010 - 19:34

nie moge używać docka (ipod universal) mimo dokupienia przejściówek dla iP 4 (w ilości 3 sztuki - 2 NA SPRZEDAŻ jakby ktoś chciał) no i ostatni problem. Mam invisible shield full body, przy zakładaniu zdejmowaniu, folia po trochu sie odkleja na brzegach ;(((

To logiczne ze do adaptera do 4 nie wejdzie (-; ja wyciagnalem i nie mam wcale, teraz mam 3 adaptery do sprzedania xD

Moj IS sie trzyma, wyciagam dosc rzadko (do gps jedynie), nic sie nie odkleja, a wrecz prweciwnie, zaslania brzegi ladni nachodzac na IS (-;

#402 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 września 2010 - 19:45

tak, to nie ulega wątpliwości, że do adaptera od 4rki nie wejdzie, musiałem po prostu gdzieś się wyżalić w związku z tą sytuacją lol :D Mowisz, że Ci IS trzyma... mój trzymał jak diabeł koło tygodnia, teraz widzę, że muszę bardzo uważać aby nie podważyć gdzieś folii. Szkoda, liczyłem, że ten bumper będzie bardziej "gumiasty" i elastyczny.

#403 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 23 września 2010 - 19:49

IS sie rozciaga, przynajmniej moj po zalozeniu rozciagnalem do krawedzi i bumper nachodzi elegancko na niego, nawet go dociska, w sumie gdyby nie bumper to bym wywalil IS w cholere, przez tydzien przed przyjsciem bumpera nie moglem telefonu w kieszeni nosic bo sie wszystko do niego przyklejalo xD

#404 Bomberek

Bomberek
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2010 - 22:04

Do mnie doszedł bumper wczoraj z UK. Żadnych potwierdzeń nie dostałem mailowo czy "cuś"

#405 worrek

worrek
  • 64 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:36

Doczekałem się :)
Jestem od przedwczoraj posiadaczem Iphona 4 32 gb i zamówiłem dziś Specka Fitted Tartan :)

Tylko bardzo szybko ucieka mi bateria. To mój pierwszy Iphone i wiadome dużo się nim bawię ale, że aż tak szybko? zrobiłem screena. To po pierwszym ładowaniu bo jak dostałem w salonie to miał 68 % i wytrzymał 3 godziny około...

Dołączona grafika

#406 paprot

paprot
  • 7 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:43

Do mnie też doszedł wczoraj z UK darmowy bumper, a raczej Belkin Shield Micra. Wygląda dość solidnie, zobaczymy jak będzie z rysowaniem się. No i ta piękna naklejka "Made in China" z boku... :)

#407 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 24 września 2010 - 15:49

Jestem od przedwczoraj posiadaczem Iphona 4 32 gb i zamówiłem dziś Specka Fitted Tartan :)

Tylko bardzo szybko ucieka mi bateria. To mój pierwszy Iphone i wiadome dużo się nim bawię ale, że aż tak szybko? zrobiłem screena. To po pierwszym ładowaniu bo jak dostałem w salonie to miał 68 % i wytrzymał 3 godziny około...

Dołączona grafika

Poczytaj wątek i baterii w iPhone 4 na tym forum.

#408 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 września 2010 - 16:46

Ja zamawiałem 4 września więc jutro mija 3 tygodnie od zamówienia i nadal nic... no zobaczymy, może w poniedziałek ;)

#409 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 24 września 2010 - 17:25

Mam prośbę do tych którzy dostali email potwierdzający. Możecie podać link do status order. To sobie sprawdzę zamówienie. Na szczęście zapisałem numer zamówienia. Z góry dziękuję.

#410 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 24 września 2010 - 18:31

Ja zamawiałem 4 września więc jutro mija 3 tygodnie od zamówienia i nadal nic... no zobaczymy, może w poniedziałek ;)

zamówienie z 5 września, realizacja 2 tygodnie - żadnych maili/ powiadomień w międzyczasie
pozdro

#411 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 24 września 2010 - 21:51

Dołączona grafika

W dwa dni nastukałeś ponad 146MB danych ? Jak to zrobiłeś? Uważaj trochę bo jak masz słaby pakiet albo wcale i bedziesz duzo np. na youtubie siedział to mogą ci przyjść rachunki z kosmosu, było pełno takich przypadków...

#412 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 września 2010 - 12:55

Wam tez bumper nic nie pomógł w kwestii anteny?? Pytam tych co doświadczyli problemu z zasięgiem.

#413 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 25 września 2010 - 13:08

Wam tez bumper nic nie pomógł w kwestii anteny?? Pytam tych co doświadczyli problemu z zasięgiem.

wgraj 4.1 to zobaczysz różnicę

#414 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 września 2010 - 13:14

A co ma soft do wadliwego hardware :> tej anteny nie da się naprawić, to oczywiste... ratunkiem miał być bumper, ale hmm... z nim czy bez jak złapie fona lewa ręka i tak pare kresek spada.

#415 Arise1337

Arise1337
  • 266 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 25 września 2010 - 14:21

Mam iphone z ery i naprawde nie moge nawet jak bym chcial stracic 1-2 kresek z zasiegu. Nie uzywam bumpera jedynie SGP shield, ale i przed zamontowaniem nie bylo ZADNEGO problemu z zasiegiem :/

#416 mupl

mupl
  • 20 postów

Napisano 25 września 2010 - 14:26

Za problem z zasięgiem odpowiada w większej części karta sim, a mówiąc dokładnie przycinane karty do karty microsim. Zrobiłem prosty teścik i się moje przypuszczenia potwierdziły.

#417 wtomek

wtomek
  • 149 postów

Napisano 25 września 2010 - 14:40

Po jakim czasie dostaliście jakiegoś maila z potwierdzeniem złożenia zamówienia ?

#418 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 25 września 2010 - 14:46

W czwartek 23 września dostałem etui Griffin Reveal Etch iPhone 4 Black/Black Graphite. Jestem zadowolony choć nie wiem jak inni mogą tyle płacić za kawałek gumy.

#419 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 września 2010 - 14:46

Za problem z zasięgiem odpowiada w większej części karta sim, a mówiąc
dokładnie przycinane karty do karty microsim. Zrobiłem prosty teścik i się
moje przypuszczenia potwierdziły.

Testowałem -
MicroSim Era - gubienie zasięgu całkowicie z 3 kresek do "Brak sieci"
Przycięta Play Fresh - z 5 kresek do 2-3
MicroSim Play Fresh - tak samo jak przycięta...
Testowane w tym samym miejscu, z bumperem i bez bumpera.
Mój wniosek - problem jest, ale bywa mniej i bardziej uciążliwy w zależności czy dana sieć na danym terenie ma dobre pokrycie. Drugi wniosek bumper nie rozwiązuje tego problemu jak zapewniał steve...

@wtomek
ja nie dostałem potwierdzenia tylko sam bumper do 3 tygodniach

#420 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 25 września 2010 - 14:48

Zmniejsz podświetlenie ekranu, wyłączaj wifi na noc. Powinno mocno zwiększyć żywotność baterii :)

#421 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 25 września 2010 - 15:17

Drugi wniosek bumper nie rozwiązuje tego problemu jak zapewniał steve...

Stefan niczego nie zapewniał. Podczas specjalnej konferencji dot. "antennagate" powiedział min.:
"Second, people said the bumper fixes everything... 'why don't you give everybody a case'? Okay, we'll give you a free case."

Zatem to nie Apple, a część użytkowników twierdziła że bumper rozwiązuje problem (który na szczęście nie wszystkich dotyczy).

#422 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 25 września 2010 - 22:26

Ja takze nie otrzymalem zadnego potwierdzenia, ani na maila ani na telefon. Poprostu przyszla zoltawa spora koperta babelkowa "Air Mail". W srodku nie bylo niczego poza pudelkiem z zamowionym przeze mnie Griffinem Motif. Spasowanie futeralu robi naprawde duze wrazenie. Jedyne zastrzezenie mam do glebokosci wytloczenia na klawisz sleep/power. Jest za plytki i klawisz jest prawie caly czas "prawie wcisniety". Lekkie dotkniecie sprawia ze klawisz pozostaje wcisniety i zglasza sie suwak wylaczenia. Rozwiazalem ten problem "rozpychajac" to miejsce tepym srubokretem. Zreszta, to nie temat testow futeralow Griffina ale moja mala uwaga na temat tego co dostalem.

#423 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 25 września 2010 - 22:31

C do anteny i gubienia zasięgu to steve wyraźnie powiedział, że to jest wina software'owa jeżeli chodzi o algorytm przeliczania mocy sygnału. W 4.1 jest to juz poprwaione i nie ma takich cyrków, że z 5 kresek robi się 1 albo zero

#424 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 25 września 2010 - 22:52

Nie jest to temat dot. gubienia zasiegu ale programu bezplatych futeralow/bumperow. No ale jak juz temat kwitnie dodam swoje piec groszy. Wydaje mi sie ze temat gubienia zasiegu jest dosc mocno przesadzony i zalezy glownie od rodzaju sieci z jakiej korzystamy a co za tym idzie mocy sygnalu w danym miejscu. W moim egzemplarzu, w miejscu zamieszkania, gdzie jest stale silny sygnal 3G, iPhone z bumperem czy bez nie traci zadnego zasiegu. Zadna z kresek nawet nie drgnie. W miejscu pracy gdzie zasieg 3G jest slabszy i w niektorych miejscach mojego miejsca zatrudnienia czasem pojawi sie zasieg edge to telefon w calosci pozakrywany dlonmi potrafi zgubic zaledwie jedna kreske. Zreszta kazdy zgubi kreske jak sie go w ten sposob potraktuje.

#425 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 września 2010 - 23:40

@radzion: miałem tak samo, ale poprzesuwałem nieco motif'a po założeniu na iPhone'a i się ułożył już dobrze. Niczym nie rozpychałem :) a reakcja wyśmienita :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych