Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#676 wisiena

wisiena
  • 110 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 26 marca 2011 - 01:27

No i kupił ktoś już iPad'a w Polsce? (M.)

#677 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2011 - 06:53

Hotpixele to każdy może mieć, mój akurat jest idealny. Właśnie się bawią i jestem zadowolony. Wreszcie ipad ładuje ciężkie strony bez opóźnień. I to prawda co ktoś wcześniej pisał, bardzo wygodnie się go trzyma.

#678 Augi1981

Augi1981
  • 30 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 26 marca 2011 - 11:47

Szybkość działania jest widoczna względem pierwszej generacji. Znacznie wygodniej rownież sie go trzyma. Generalnie jestem po raz kolejny zadowolony z zakupu ipada. Mam pytanie czy Dock z 1 generacji będzie pasował do 2?

#679 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 26 marca 2011 - 11:49

Dock z 1 pasuje, tylko jest mało stabilnie.

#680 zavader

zavader
  • 298 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2011 - 19:05

Bawiłem się dziś iPadem 2 w sklepie. Nie ma aż takiej różnicy w działaniu aplikacji Safari / Books / iPod itp. żeby dokładać ok. 1000 zł sprzedając starego i kupując nowego. Zupełnie nie warto, kamery nie są aż takie fajne. Jedyna rozsądnie fajna rzecz to HDMI i żyroskop do gier. Poza tym - iPad 1 w dobrej cenie (widziałem używki za mniej niż 1000 zł) jest lepszym rozwiązaniem :)

#681 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 26 marca 2011 - 19:11

Nic dodać, nic ująć.
Dziś kupiłem iPad 2, moje przemyślenia 'na szybko' i kilka fotek tu: http://myapple.pl/sp...tml#post1545661

#682 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2011 - 23:23

Bawiłem się dziś iPadem 2 w sklepie. Nie ma aż takiej różnicy w działaniu aplikacji Safari / Books / iPod itp. żeby dokładać ok. 1000 zł sprzedając starego i kupując nowego. Zupełnie nie warto, kamery nie są aż takie fajne. Jedyna rozsądnie fajna rzecz to HDMI i żyroskop do gier.

Poza tym - iPad 1 w dobrej cenie (widziałem używki za mniej niż 1000 zł) jest lepszym rozwiązaniem :)

bardzo subiektywny odbiór, a jak dla mnie wręcz bzdura

nie widać różnicy w safari? chyba przysnąłeś na chwilkę :D

#683 dzordzyk

dzordzyk
  • 31 postów

Napisano 27 marca 2011 - 01:30

A ja mam taki dylemat.
iPada potrzebuję do maili, WWW, komunikatorów. Dużo WWW, co oznacza pracę na zakładkach. Wyczytałem dzisiaj, że w dwójce poprawili działanie safaryny i strony nie przeładowują się już tak często (YouTube - iPad vs iPad 2 comparison: RAM performance in Mobile Safari). Czy użytkownicy iPada1 mogą potwierdzić, czy to faktycznie jest spora niedogodność? W środę przylatuje do mnie ipad1 32GB + 3G z USA i zastanawiam się, czy go nie sprzedać i od razu kupić dwójki...
Będę wdzięczny za konstruktywną opinię.

Pozdro

#684 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 27 marca 2011 - 02:37

Na iPad 2 jest rzeczywiście trochę szybciej ale naprawdę szału nie ma. Z ciekowości obejrzałem ten filmik, który zapodałeś, a że iPad 2 leży tuż obok, tapnąłem na Safari i okazało się, że mam 7 stron otwartych. Zrobiłem to co ten koleś na filmiku - tapałem wszystkie okienka po kolei. 2 spośród nich 7 przeładowały się.. Najlepiej wypróbuj tę jedynkę, jak będzie dla Ciebie za wolno, to sprzedasz i kupisz dwójkę. Ale wielkiej różnicy nie spodziewaj się.

#685 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 27 marca 2011 - 12:22

Kupił już ktoś z was jakaś ochronę na ipada2 (na plecki szczególnie) bo aluminium strasznie się rysuje,po paru chwilach od wyjecia zpudelka już pokazały się małe ryski oraz jaka folie polecicie na szybke (chyba ze jest zbędna )

#686 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 27 marca 2011 - 12:36

Ja kupiłem pomarańczowego smart covera a na tył zamówiłem dziś folię Bodyguardz.

#687 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 marca 2011 - 12:40

mtomi - a gdzie to jest dostępne? folia w sensie

#688 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 27 marca 2011 - 12:44

BodyGuardz for Apple iPad 2 Cases, Screen Protectors, Covers, Shields, Skins, Films | Cases, Screen Protectors, Covers, Shields, Skins, Films

#689 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 marca 2011 - 12:47

ja zdecydowałem się raczej na tę folię iPad 2 Skin
wysyłka tylko 2,50$

mtomi - możesz rzucić linkiem do tego co Ty wybrałeś?

#690 dzordzyk

dzordzyk
  • 31 postów

Napisano 27 marca 2011 - 12:55

Na iPad 2 jest rzeczywiście trochę szybciej ale naprawdę szału nie ma.
Z ciekowości obejrzałem ten filmik, który zapodałeś, a że iPad 2 leży tuż obok, tapnąłem na Safari i okazało się, że mam 7 stron otwartych.
Zrobiłem to co ten koleś na filmiku - tapałem wszystkie okienka po kolei. 2 spośród nich 7 przeładowały się..

Najlepiej wypróbuj tę jedynkę, jak będzie dla Ciebie za wolno, to sprzedasz i kupisz dwójkę. Ale wielkiej różnicy nie spodziewaj się.

I tak chyba będę musiał zrobić, bo na iPadzie jeszcze nigdy nie pracowałem. Wczoraj byłem w sklepie i macałem/bawiłem się dwójką, ale nie mam odniesienia do jedynki - zresztą, żeby pewnie coś więcej powiedzieć, musiałbym faktycznie posiedzieć na takim urządzonku co najmniej 10 godzin - po takim czasie będę mógł się upewnić, czy potrzebuję mocniejszej wersji.
Różnica, jaką musiałbym dołożyć to 400-500 zł i do tego do wersji bez 3G (teraz mam iPad 32GB WiFi + 3G, kupowałbym iPad2 32GB WiFi).

#691 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 27 marca 2011 - 13:15

ja zdecydowałem się raczej na tę folię iPad 2 Skin
wysyłka tylko 2,50$

mtomi - możesz rzucić linkiem do tego co Ty wybrałeś?

Linka podał depe w poście powyżej. Też się zastanawiałem nad tą folią z tania wysyłką ale gdzieśtam przeczytałem recenzje i dorzuciłem parę $ za fluida i aplikator, których nie ma w tych tańszych foliach. W sumie pierdoły ale na ipadzie nie oszczędzam ;-) Folii z zagg.com już nie zamawiam bo mi dwa razy już przesyłki od nich poginęły :-(

#692 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 marca 2011 - 13:17

depe - ok, gdzie to jest dostępne W POLSCE

#693 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 27 marca 2011 - 13:19

W Polsce to nawet nie szukałem, wątpię żeby już to ktoś miał u nas do sprzedaży... Za mało dwójek jeszcze mamy ;-)

#694 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 27 marca 2011 - 13:20

a mieliscie do czynienia z firma MACALLY bo zastanawiam sie nad takim rozwiązaniem ale nie mam pojęcia czy to nie jest jakas tandeta
FOLIA OCHRONNA MACALLY FOLIA Z POWŁOKĄ TYPU ANTI-FINGERPRINT DO IPADA 2 iShock.pl - Autoryzowany sklep z produktami marki Apple | Apple Authorized Reseller | iPhone 4, iPad, iPod, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini, MobileMe, iLife, iWork, iT
oraz
ETUI MACALLY ETUI Z MOCOWANIEM TYPU SNAP-ON DO IPADA 2 PRZEZROCZYSTE iShock.pl - Autoryzowany sklep z produktami marki Apple | Apple Authorized Reseller | iPhone 4, iPad, iPod, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini, MobileMe, iLife, iWork, iTunes,

#695 nseries

nseries
  • 41 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 marca 2011 - 13:50

a mieliscie do czynienia z firma MACALLY bo zastanawiam sie nad takim rozwiązaniem ale nie mam pojęcia czy to nie jest jakas tandeta
FOLIA OCHRONNA MACALLY FOLIA Z POWŁOKĄ TYPU ANTI-FINGERPRINT DO IPADA 2 iShock.pl - Autoryzowany sklep z produktami marki Apple | Apple Authorized Reseller | iPhone 4, iPad, iPod, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini, MobileMe, iLife, iWork, iT
oraz
ETUI MACALLY ETUI Z MOCOWANIEM TYPU SNAP-ON DO IPADA 2 PRZEZROCZYSTE iShock.pl - Autoryzowany sklep z produktami marki Apple | Apple Authorized Reseller | iPhone 4, iPad, iPod, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini, MobileMe, iLife, iWork, iTunes,

Drugiego rozwiązania nie polecam najlepiej kupić folię na tył i po problemie, a z przodu jest zbędna. Orientuje się ktoś czy iPad 2 obsługuje Ad-Hoc (czy wykryje punkt dostępowy nadawany przez telefon i będzie mógł z nim się połączyć?)

#696 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 27 marca 2011 - 14:07

na chwile obecna nie ma w polsce foli na plecki a to etui wygląda obiecująco i bardzo nie pogrubia ipada tylko nie znam tej marki wiec zastanawiam sie jak z jakością wykonania MACALLY produktów, czemu uważasz ze folia na wyświetlaczu jest zbędna ? przecież bardzo łatwo porysować można wyświetlacz

#697 nseries

nseries
  • 41 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 marca 2011 - 14:17

Ktoś pisał na tym forum, że iPad 2 ma z przodu coś jak gorilla glass, a nawet patrząc na ostatnie testy iPada vs iPad 2 porównanie szyb to w 2 jest na tyle wytrzymała, że trzeba będzie starać się by porysować ekran. Znając z doświadczenia etui z tego typu mocowaniem z czasem nie będzie się dobrze trzymać.(dobrze założona folia będzie chroniła tył dłużej) Powtarzam pytanie czy ktoś orientuje się czy iPad 2 obsługuje Ad-Hoc bo mam blueconnect'a w telefonie?

#698 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 27 marca 2011 - 14:22

Jedynki nie udało mi się porysować, ale podczas transportu w torbie zawsze był w etui. Użytkowany był jednak normalnie bez folii z przodu i nic się nie stało. Co to znaczy Ad-hoc? Jeśli masz na myśli czy obsługuje wifi z personal hot spot z iphone'a to oczywiście, że tak.

#699 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 27 marca 2011 - 14:28

Co to znaczy Ad-hoc? Jeśli masz na myśli czy obsługuje wifi z personal hot spot z iphone'a to oczywiście, że tak.

koledze chodzi o inny telefon niż iPhone, bo wiadomo,że na iphonie działa-po to wprowadzili

#700 nseries

nseries
  • 41 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 marca 2011 - 14:32

Jedynki nie udało mi się porysować, ale podczas transportu w torbie zawsze był w etui. Użytkowany był jednak normalnie bez folii z przodu i nic się nie stało.
Co to znaczy Ad-hoc? Jeśli masz na myśli czy obsługuje wifi z personal hot spot z iphone'a to oczywiście, że tak.

Właśnie to oznacza w dużym skrócie Ad-hoc. Tylko z iPhone? Ja miałem na myśli nokię z personal hot spot nie ma to różnicy, czy kolejne ograniczenie apple?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych