Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#1 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 12 lipca 2010 - 23:33

No właśnie, co wg Was powinna mieć druga wersja iPada? Moim zdaniem, przydałoby się żeby: 1) był lżejszy - np. dzięki bateriom litowo-polimerowym, 2) miał wbudowane złącze USB i gniazdo kart pamięci (nawet tylko z funkcjonalnością Camera Connection Kitu), 3) miał wbudowaną kamerę, 4) obsługiwał przynajmniej SMS-y lub MMS-y...

#2 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 12 lipca 2010 - 23:39

na karty pamięci nie liczyłbym w ogóle. co do usb, to raczej nie wyobrażam sobie kolejnego iPada bez. "przynajmniej SMSy i MMSy"? czyli chciałbyś dzownić z tego klocka? kamerka to też takie bzdo "niezwykle niezbędne", ale do jakichś tam wideokonferencyjek z zakopanego z mamusią raz na dwa lata by się przydało może komus ;)

#3 stig93

stig93
  • 163 postów
  • SkądGłuchołazy,Opole, Poland

Napisano 12 lipca 2010 - 23:54

Dzwonienie fajne by było tak rezerwowo przez powiedzmy zestaw słuchawkowy...

#4 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 lipca 2010 - 00:29

Retina... teraz ten ekran wygląda tragicznie. Lżejszy też by mógł być, ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Reszta jest okej.

#5 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 13 lipca 2010 - 03:28

Retina... teraz ten ekran wygląda tragicznie.
Lżejszy też by mógł być, ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza.
Reszta jest okej.

Tragicznie? Chyba trochę przesadzasz.
//Pozdrawiam

#6 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lipca 2010 - 06:31

dajcie się nacieszyć jedynką a Wy już o dwójce :)

#7 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 lipca 2010 - 07:26

Tragicznie? Chyba trochę przesadzasz.
//Pozdrawiam

Nie przesadzam, porównaj sobie to z iP 4, więcej nie trzeba wyjaśniać.

dajcie się nacieszyć jedynką a Wy już o dwójce :)

Bo weźmie sobie człowiek kupi taką fajną zabawkę a oni wypuszczają Retinę i wszystko psują ;-)

#8 elprezesso

elprezesso
  • 439 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 lipca 2010 - 07:29

uważam, że zwiększenie ilości pamięci do powiedzmy 256GB byłoby super, reszty nie trzeba poprawiać bo po co.

#9 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 08:23

Ilość pamięci flash może się zwiększy do 128GB, ja stawiam na dwujajowy procek, większą ilość RAM i retina display i to widziałbym najchętniej w następnej wersji. Kamera? Zbędna. USB, SMS - IMO kwiatek do kożucha. Gniazdo SD? Byłoby miło ale nie wierzę, że będzie.

#10 mm25

mm25
  • 15 postów
  • SkądŚwiętokrzyskie

Napisano 13 lipca 2010 - 08:28

@elprezesso Niech od razu sypną z 2TB, co się mają ograniczać... ;)

#11 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 08:32

Jakby były możliwości... Ipad robiłby wtedy u mnie za bezprzewodowy dysk do backupu ;) ale mi naprawdę wystarcza 16GB. Mam 6GB zajęte.

#12 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 13 lipca 2010 - 12:23

retina to już IMO będzie standard w iPhone'ach, iPodach Touch i iPadach ;) a mi się tam marzy żeby kolejny iPad nie wyglądał jak iPhone na sterdydach, tylko jak... hm.. odkręcony ekran od MB alu :D jakby wepchnęli porządne bebechy i zainstalowali na tym Mac OS X to byłby fajnym grubaskiem, ale za to nie wypuszczałbym go z rąk ;P tzn raczej na pewno kiedyś tak będzie bo technologia wszystko minimalizuje czy wręcz mikromalizuje ;)

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 13:44

Przeciez duzy OSX na iPadzie to nie jest technologicznie problem, ale wlasnie o to chodzi, ze to nie ma byc komputer...

#14 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 13 lipca 2010 - 13:47

ale wlasnie o to chodzi, ze to nie ma byc komputer...

a ja nie chcę żeby był iPodem Touch ;)

#15 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 13:48

Właśnie, przecież ipad parametrami nie odbiega od appletv a tam przecież stoi prawie normalny tiger. Edit: odpowiedałem na post OleYek. Oczywiście dla mnie tablet z "dużym" systemem nie jest koszerny ;) to, że technologicznie się da nie znaczy, że to dobre rozwiązanie.

#16 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lipca 2010 - 19:25

USB, więcej RAMu i to wystarczy. Mogliby ewentualnie popracować nad odróżnianiem siły nacisku ekranu, wtedy byłby idealny do rysowania :-)

#17 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 19:48

Wy to macie dziwne pecetowe przyzwyczajenia :P. Porty USB, sloty SD i inne bzdety :P. Po co chcecie nosić ze sobą kable, karty i inne rzeczy. Kolejnym krokiem w świecie elektroniki IMO będzie pozbycie się kabli. Wszystkie dane będą w sieci, w chmurze. Usługa MobileMe przeciera właśnie ten szlak. Ja tak szczerze wątpię, żeby za rok iPad jakoś się drastycznie zmienił. Dostanie więcej ramu, lepszy procek oraz ekran i tyle. Tak na prawdę jak dostanie nowy soft to już nic nie będzie mu potrzebne :D

#18 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 19:52

pio11: Jakby było tak jak piszesz to po co Apple robiłoby Camera Connection Kit? Kartę jak jestem na urlopie mam zawsze - w aparacie. Miło byłoby bez wożenia pierdołek w rodzaju CCK czy Macbooka włożyć ją do ipada, wrzucić fotkę do galerii MM, wysłać mailem czy po prostu z braku miejsca zrobić sobie na ipadzie backup.

#19 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 13 lipca 2010 - 20:13

pio11: Jakby było tak jak piszesz to po co Apple robiłoby Camera Connection Kit? Kartę jak jestem na urlopie mam zawsze - w aparacie. Miło byłoby bez wożenia pierdołek w rodzaju CCK czy Macbooka włożyć ją do ipada, wrzucić fotkę do galerii MM, wysłać mailem czy po prostu z braku miejsca zrobić sobie na ipadzie backup.

no właśnie po to masz macbooka, czyli komputer mobilny ;P raczej mija się to z ideą iPada (póki co) ;)

#20 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 20:20

no właśnie po to masz macbooka, czyli komputer mobilny ;P raczej mija się to z ideą iPada (póki co) ;)

Eee, no co Ty... targanie na urlop/wakacje laptopa (+ ładowarki, myszki, itd.) jest strasznie upierdliwe, a poza tym laptop nie daje takiej frajdy w oglądaniu zdjęć jak iPad. I właśnie dlatego wbudowanie jednego portu USB lub uniwersalnego złącza kart byłoby dużym ułatwieniem. A dodatkowo, w wersji 3G można by było od razu przesłać mailem wybrane zdjęcia (nie wiem jak to jest w MacBookach, ale w Windowsowych laptopach modem 3G jest jeszcze rzadko spotykany).

#21 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 20:20

No ale własnie nie po to - MB waży kilka razy więcej niż ipad. A jakby było tak jak piszesz to Apple nie produkowałoby Camera Connection Kit.

#22 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 20:21

pio11: Jakby było tak jak piszesz to po co Apple robiłoby Camera Connection Kit?

Po to, że jak ktoś potrzebuje to może sobie dokupić.
Każdy ma inne wymagania.

#23 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 13 lipca 2010 - 20:27

Eee, no co Ty... targanie na urlop/wakacje laptopa (+ ładowarki, myszki, itd.) jest strasznie upierdliwe, a poza tym laptop nie daje takiej frajdy w oglądaniu zdjęć jak iPad. I właśnie dlatego wbudowanie jednego portu USB lub uniwersalnego złącza kart byłoby dużym ułatwieniem. A dodatkowo, w wersji 3G można by było od razu przesłać mailem wybrane zdjęcia (nie wiem jak to jest w MacBookach, ale w Windowsowych laptopach modem 3G jest jeszcze rzadko spotykany).

tak, wiem, że z czasem ludziom wymagania się zmieniają ;) kilka lat temu wypowiedź by ta brzmiała "pewnie! macbook jest idealny na wakacje. jest mały, poręczny i nie waży dużo" :P niestety szybkie (za bardzo) zmiany też nie są dobre..

#24 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 20:28

Oj code - do MB mogli wrzucić gniazdo SD to i do ipada mogą - jedna dziura więcej. ;)

#25 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 20:30

Po to, że jak ktoś potrzebuje to może sobie dokupić.
Każdy ma inne wymagania.

Ale to są już tak podstawowe elementy jak np. WiFi lub gniazdko słuchawkowe... Wymagania to raczej można mieć w sferze wielkości dysku lub wariantu tylko WiFi lub WiFi+3G.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych