iPhone 4 czy Samsung Galaxy S
Napisano 06 stycznia 2011 - 12:23
Napisano 06 stycznia 2011 - 12:29
1. 3GSdobra, konczymy bo to nie ma sensu... Ja nie widze sensu doplacac 1000zl do ip 4, Ty nie mozesz sobie wyobrazic posiadania innego telefonu niz przewspanialy iphone, nikt nikogo do swoich racji nie przekona, lecz kazdy pozostaje zadowolonm uzytkownikiem... prawda jest taka ze kazdy chwali to co ma... a co do analogii, nie twierdze ze sgs jest pod kazdym wzgledem lepszy... po prostu nie widze sensu doplacania tyle pieniedzy do iphone'a....
zapytam inaczej:
sgs czy iphone 3gs?? (podobna polka cenowa)
@Classic, a nie przeszly Ci przez rece setki, tysiace, miliony sgsow??? tylko dziesiatki??? cos slaboo...
2. Ja chwale i SGS i iPhone - najwiekszym problemem SGS jest system. Ale czasem nie moge sie powstrzymac jak widze czyste bzdury wipisane jak np kogs kto nie uzywa telefonu i twierdzi ze mu trzyma 'super dlugo' kiedy w rzeczywistosci przy jego profilu uzytkowania kazdy telefon trzymal by 'super dlugo'.
3. Znajomy ma sklep, SGS'ow sprzedal setki wielu klientow jednak prosilo o debranding i lub update do 2.2 czym zajmowalem sie ja. Tak wiec owszem - dziesiatki mialem w reku i uzywalem zeby sprawdzic czy po update dziala np Market ktoremu czesto sie zdarza nie pobierac aplikacji itp itd. Fixy tez sie instalowalo. Swojego SGS natomiast kupilem pierwszego dnia kiedy byly dostepne w Polsce - dlaczego go kupilem i moje ogolne wrazenia sa opisane w tym temacie tak bardziej z poczatku wiec mozesz sobie poczytac. Sadze jednak ze mialem z oboma telefonami wiecej doswiadczenia niz wy

Napisano 06 stycznia 2011 - 12:41
Napisano 06 stycznia 2011 - 13:02
W sumie to w tym wypadku zalezy to od tego czego ktos potrzebuje. Stabilny, dobry telefon - 3GS. Nowy superszybki telefon ktory ma duze mozliwosci ale system nie ten tego - SGS. Wiekszy szpan an dzien dzisiejszy to SGS ale ja nie tego szukam dlatego osobiscie polecal bym 3GS'a.a argumenty za wyborem 3gsa???? poza jablkiem...
Napisano 06 stycznia 2011 - 16:08

Napisano 06 stycznia 2011 - 23:31
@ClassicGOD
Odpuszczam z poczuciem pokonania twoich ograniczeń. Odpuszczam z działającym w szóstej od ładowania dobie telefonem (w ostatnich godzinach przejechał ze mną kilkaset kilometrów). Niestety, nie jest to wszystkomający IP4 - dla niego byłoby to przecież niemożliwe...
Nie załamuj się, Apple to nie religia :-)
Pozdr.
P.S.
[...]niemozliwe bo ten telefon ma za mala baterie jak na swoje wymogi[...]
Wiesz że SGS ma mocniejszą baterię niż... , tak? No właśnie, ale to nie możliwe aby miał większe wymogi niż... :roll:
Napisano 06 stycznia 2011 - 23:55
Nie potrwie uwierzyc ze nie rozumiesz tak prostego konceptu jakim jest to ze iPhone 4 rowniez przy twoim trybie uzytkowania trzymal by te twoje upragnione 6 dni lub wiecej wiec nie czyni to Galaxy S dluzej dzialajacym telefonem. Powiedz mi jak po kilku moich postach wyjasniajacych to z kazdej strony nadal nie jestes tego w stanie pojac? Oszukujesz sie ze twoj telefon trzyma niewyobrazalnie ilosci czasu jednoczesnie nie uzywajac go tak jak smartphone winien byc uzywany. W temacie w ktorym ludzie pisza o telefonach trzymajacych okreslona ilosc czasu ty wcinasz sie z infrmacja ze twoj telefon trzyma 6dni lezac i nic nie robiac (czego sam dowody dales w screenie). Odpuszczaj sobie ile chcesz to nie sprawia ze masz racjeKolejna flame war - SGS ante portas? Odpuszczam.
@ClassicGOD
Odpuszczam z poczuciem pokonania twoich ograniczeń. Odpuszczam z działającym w szóstej od ładowania dobie telefonem (w ostatnich godzinach przejechał ze mną kilkaset kilometrów). Niestety, nie jest to wszystkomający IP4 - dla niego byłoby to przecież niemożliwe...

Bateria Galaxy S ma niewiele wieksza pojemnosc ale telefon ma znacznie wiekszy pobor mocy stad okreslenie "ma za mala baterie jak na swoje wymogi".Wiesz że SGS ma mocniejszą baterię niż... , tak? No właśnie, ale to nie możliwe aby miał większe wymogi niż... :roll:
Napisano 07 stycznia 2011 - 00:00
Kolejna flame war - SGS ante portas? Odpuszczam.
@ClassicGOD
Pozdr.
P.S.
Wiesz że SGS ma mocniejszą baterię niż... , tak? No właśnie, ale to nie możliwe aby miał większe wymogi niż... :roll:
jak ja lubie iphonofobow jak im sie skonczą argumenty wyjezdzaja z fanatyzmem i religią powinni być banowani bez ostrzezen
1500mAh na najszybszy procek z najszybsza akceleracja grafiki to nie wiele i nadal nie bedzie trzymal 6dni podczas uzywania chyba ze na czuwaniu
wejdz na forum android.com.pl czy na pdaclub.pl i opowiedz swoja opowiesc z cudowną bateria zobaczysz ze uslyszysz to samo
Napisano 07 stycznia 2011 - 08:01

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:31
jak ja lubie iphonofobow jak im sie skonczą argumenty wyjezdzaja z fanatyzmem i religią[...]
Kiedy to prawda jest… argumenty się nie kończą tylko spływają po was jak woda po kaczce. Typowe dla fanatyków,
BTW idąc waszym tokiem myślenia doszedłem do wniosku, że nawet samochodem jeżdżę w trybie "standby".
Tak, dzieci na studiach, żona w pracy a ja vanem do swoich klientów pomykam. Pali… nie ważne i tak nie uwierzycie
(wg opinii z właściwego forum - palą więcej), ważne że 6 foteli pustych - "standby"

Pozdr.
Napisano 07 stycznia 2011 - 12:37

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:44
Napiszę coś, co nie wymaga komentarza - rozdzielczość ekranu iPhone 4 640 x 960, a Samsung Galaxy S 480 x 800. Użytkownicy iPhone 4 znają smak tej rozdzielczości
Wybór jest prosty...
SGS ma mniejsza rozdzielczosc, ze wzgledu na specyfike ekranow Super/Amoled

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:46

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:09
Twoja niezdolnosc do przyswojenia tekstu pisanego mnie zadziwiaKiedy to prawda jest… argumenty się nie kończą tylko spływają po was jak woda po kaczce. Typowe dla fanatyków,
BTW idąc waszym tokiem myślenia doszedłem do wniosku, że nawet samochodem jeżdżę w trybie "standby".
Tak, dzieci na studiach, żona w pracy a ja vanem do swoich klientów pomykam. Pali… nie ważne i tak nie uwierzycie
(wg opinii z właściwego forum - palą więcej), ważne że 6 foteli pustych - "standby".
Pozdr.

Skoro natomiast uparles sie na metafore z vanem to gdybys vana z wlaczonym silnikiem wozil na lawecie a nastepnie twierdzil ze spala 0,5L na 100KM to to byla by odpowiednia analogia

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:23
Nie będę dyskutował co jest lepsze, chciałem Ci tylko pogratulować telefonu, który trzyma więcej niż wszystkie pozostałe, samochodu, który pali mniej niż wszystkie inne takie same, pewnie też komputerów, telewizorów i innych sprzętów, które zużywają na pewno też mniej prądu niż inne takie same modele.
Pozazdrościć :-)
Napisano 07 stycznia 2011 - 13:26
Napisano 07 stycznia 2011 - 13:34

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:49
Napisano 07 stycznia 2011 - 13:56
Napisano 07 stycznia 2011 - 16:04
Widzisz, twój problem polega na tym że moje doświadczenia traktujesz metaforycznie.
Pozdr.
Ciesz sie ze w ogole Cie jeszcze jakos traktuje. Dla mnie od paru postow trolujesz, obrazasz rozmowcow i widac, ze poziom dyskusji juz dawno Cie przerosl.
Napisano 07 stycznia 2011 - 21:46
sandr chciałbym ci zakomunikować, że nie używany iP4 trzyma 12 dni, a nie 6 dni jak SGS
[...]
I to jest konkretny argument. Jeżeli dane mi kiedyś będzie dożyć emerytury, taki długo niedziałający telefon z pewnością mi się wówczas przyda :-)
od paru postow trolujesz, obrazasz rozmowcow i widac, ze poziom dyskusji juz dawno Cie przerosl.
Obrażonych właścicieli iPhonów, niniejszym przepraszam. (Rz 12:18)
Pozdr.
Napisano 08 stycznia 2011 - 19:50
Jeśli wybrałem niewłaściwy dział proszę o przeniesienie i wyrozumiałość

Słuchajcie, temat męczy mnie dłuższy czas, a chciałbym w końcu dokonać zakupu. Mam poważny dylemat i liczę na pomoc

Do walki staje iPhone 3GS i Samsung Galaxy S. Telefony zbliżone do siebie design'em, ale na diametralnie różnych systemach operacyjnych.
Co przemawia do mnie przy iPhone'ie? Po pierwsze szybkość działania i wygoda, po drugie mam też w domciu MacBook'a i tak jakoś przyzwyczaiłem się do Apple.
Co mnie w nim "przeraża"? Łatwość zniszczenia ekranu (czytałem już o tym wręcz mitycznym "syndromie" rozbijania ekranów/szybek) - czasem wypada mi z ręki każdy telefon :> Po drugie nie mam kompletnie pojęcia jak to jest z obsługą np. mojej poczty e-mail na Gmailu (da się jakoś zsynchronizować telefon z nią?) czy też z jakością i dokładnością programów do nawigacji GPS (często jeżdżę).
Po drugiej stronie barykady mamy SGS - na plus Android którego dobrze znam i opcja TV Out (niby pierda, a może być przydatna). Na minus? Samsung to Samsung (choć mam o nim jak najlepsze zdanie) oraz jakiś taki mniej atrakcyjny wygląd.
Z trzeciej jednak strony, SGS jest nowocześniejszy i lepszy "sprzętowo" od 3GS - co sądzicie o moim "dylemacie"?
Napisano 08 stycznia 2011 - 19:55
Telefony zbliżone do siebie design'em
Żartujesz prawda?Przecież Galaxy to jest jedna wielka nandeta.
Napisano 08 stycznia 2011 - 20:03

Telefony zbliżone do siebie design'em
Żartujesz prawda?Przecież Galaxy to jest jedna wielka nandeta.
Ale z wyglądu/ogólnego designu są podobne - nic nie pisałem o materiałach :>
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych