Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S

• Please log in to reply
278 replies to this topic

#226 kris89

kris89
  • 202 posts
  • SkądRzeszów

Posted 11 January 2011 - 19:49

- wiekszy wyswietlacz
- samoled z lepszmi kolorami i wieksza rozdzialka
- lepsza baterie (od 3gsa ktorego mialem ma lepsza i stwierdzam to organoleptycznie, choc fakt mialem go tylko 3 tyg)
- 2 razy mocniejsze bebechy
- lepszy aparat
- mozliwosc rozbudowania kartami pamieci

nie no zadnych plusow nie ma.... a odnosnie gorilla glass... co z tego ze ip4 je ma (nie wiem cz ma ale wnioskuje ze tak) tskoro jest rozmowa sgs vs 3gs??? inteligencja poraza...
Pozdr

Uzywalem obu urzadzen, niedawno sprzedalem sgs i tak:

1. zgoda
2. rozdzialka faktycznie lepsza, ale cukierkowe kolory (nie znam sie na terminologii, ale przesycone ?)
3. zalezy od konfiguracji, gdy uzywalem sgs bez wylaczania uslug, z wlczonym wifi etc wytrzymal mi pol dnia
4. zgoda
5. zalezy komu potrzebne, dla mnie nie argument
6. zgoda

ale na korzysc iphona mozna napisac:

- duzo lepsza tylna klapka (sry ale w sgs byl odpustowy plastik), skrzypiaca ramke na przodzie pomine
- wiecej, lepszej jakosci aplikacji w appstore
- duzo popularniejszy, przez co jest wiecej akcesoriow
- duzo bardziej intuicyjna obsluga

w przewadze sgs nad iphonem zapomniales swype'a - jest mega.

koniec telefonicznego flamewara

#227 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 January 2011 - 22:02

Miałem okazję dzisiaj bawić się Galaxy S w salonie Ery (czekałem ponad godzinę żeby odebrać microsima) i nie przekonał mnie ten telefon. Niby wszystko ok ale wykonanie takie samsungowate. Android niby fajny ale intuicyjność iOS bije go na głowę. Moim zdaniem iPhone 4 jest daleko wygodniejszy w użytkowaniu, sprawia wrażenie solidniej wykonanego, może trochę mniej wygodnie leży w dłoni ale nie ma się wrażenia, że tył mu zaraz odpadnie. Największym jednak atutem iP4 jest wyświetlacz. Jak na urządzenie mobilne jest niesamowity. Rozdzielczość, responsywność i swojego rodzaju "feeling" sprawiają, że super amoled w galaxy s sprawia wypada bardzo blado.

#228 iAjAj

iAjAj
  • 507 posts

Posted 11 January 2011 - 23:48

@iAjAj - podałeś argumenty SGS kontra 3GS. SGS - 2010. 3GS - 2009. Obudź się.

Twoja inteligencja też poraża. Temat to iPhone 4 czy Samsung Galaxy S, a nie iPhone 3GS czy Samsung Galaxy S.

Haha ale strone temu gosc zapytal czy lepiej 3gsa czy sgsa, jakbys czytal to bys wiedzial ;o

#229 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 14 January 2011 - 19:25

Bo wszelkie Samsungi, LG, Nokie czy HTC to telefony dla zwykłych ludzi. iPhone to coś więcej. Koniec tematu i wcale jest taki drogi jak to nie którzy uważają ;)

#230 iAjAj

iAjAj
  • 507 posts

Posted 14 January 2011 - 21:04

a to teraz tych lepszych i tych gorszych (zwyklych) odroznia sie na podstawie telefonu haha?/ chyba starasz sie byc az za bardzo above kolego. pzdr

#231 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 14 January 2011 - 21:09

Od kiedy zwykly to gorszy? Masz jakis kompleks? Zwykly to zwykly. Tak napisal above. Ja jestem zwykly.

#232 iAjAj

iAjAj
  • 507 posts

Posted 14 January 2011 - 21:34

nie mam kompleksu ale to rozumie siee samo przez siebie ze nie zwykly= lepszy :) dla mnie kazdy na swiecie moglby miec iphona jak i kazdy moglby miec nokie 3210.... to tylko telefon, ale nie wszyscy to rozumieja

#233 Kuba444

Kuba444
  • 38 posts
  • SkądRzeszów

Posted 14 January 2011 - 21:41

Z tego co słyszałem to samsung powala tylko wyświetlaczem :) no i inne bajery . a iPhone to co tu mówić kupiłem ipoda 4g ostatnio ( iPhone 4 mnie przerósł cenowo :( ) i smiga bajecznie . Osobiście jestem za iPhonem .

#234 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 January 2011 - 21:43

Samsung może i powala w stosunku do 3GS (mówimy o telefonie z 2008 - wyświatlacz identyczny jak w 3G) ale w stosunku do iP4 jest ostro w tyle.

#235 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 14 January 2011 - 22:10

a to teraz tych lepszych i tych gorszych (zwyklych) odroznia sie na podstawie telefonu haha?/ chyba starasz sie byc az za bardzo above kolego.
pzdr

Dla twojej wiadomości mając 4ke wcale nie czuje się lepszy i nie o to mi chodziło. Kwestia po prostu masówki. Jedni widzą reklame co miesiąc innego telefonu i wymieniają, a nie wiedzą że taki iPhone potrafi to wszystko i po jego zakupie zmiana na coraz to nowszy telefony odbywa się co pół roku na iPhone'a z kolejną cyferką ;)

#236 Fejk

Fejk
  • 303 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 January 2011 - 22:22

Gdyby nie to, ze iPhone poprostu spelnia wszystkie moje wymagania i z tego co wiem jest najstabilniejszy ze wszystkich i ma najwieksze mozliwosci, bym go nie kupil ;) Jestem hejterem lansu i wyciaganiem iPhone z kieszeni prosta reka, zeby machnac komus przed glowa nadgryzionym jablkiem na odwrocie i zaczas glosno rozmawiac by zwrocic na siebie uwage ;) Inny znaczy inny. Lepszy dla niektorych, a dla niektorych gorszy. Pojecie wzgledne ;) Punkt patrzenia zalezy od punktu siedzenia ;)

#237 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 15 January 2011 - 14:51

Witam Posiadam oba telefony i wyrażę swoją "subiektywną" ocenę... Zakładają taki temat na forum apple jakich opinii się spodziewacie? 90% to zapatrzeni ślepcy widzący tylko jabłko i Stevooo jako Boga xDDD A teraz wracając do tematu: -Oceniacie wyświetlacze i powiem tak iphone 4 ma tylko lepszą rozdzielczość ale jakościowo, kolorystycznie ten od galaxysa bije go na głowę... -Odtwarzacze muzyczne są porównywalne przyjemniejszy może i jest ten od iPhone ale np. głośniczek lepszy w galaxy. Dla mnie zaś zaletą galaxy jest możliwość wgrywania przez dysk a nie przez iTunes lecz dla mnie to zaleta a da kogoś wada... To moja subiektywna ocena. -Szybkość działania hmm tu telefony są porównywalne iPhone po jp chodzi wolniej niż na oryginalnym fw zaś galaxy po złamaniu chodzi szybciej od ip i tu się nie oszukujmy i nie ma co się bulwersować, obrażać czy wyzywać koledzy :) -internet więc tak hmm oba telefony są do tego stworzone... Zależy jakie strony przeglądam np. przelewy bankowe to galaxy bo na ip nie wszystkie banki działają, a poza tym to oba chodzą podobnie w iphone brak flash'a dla jednego wada zaś dla innego zaleta... -aparat i kamera: co tu dużo mówić iphone tu wygrywa. -jeszcze wrócę do wyświetlacza w galaxys jest 4,0'' cala i internet się przegląda duuuużo przyjemniej i oglądanie filmów te kolory ahh :) -aplikacje więc tak na iphone jest więcej lecz większość słynnych tytułów wyszła już na galaxy i proszę się nie obrażać, nie płakać i nie wyzywać panowie ale na galaxysie gra się duuużo przyjemniej i nie jest prawdą że wyświetlacz 4 cala jest za duży itp. jest po prostu idealny. Pozdrawiam

#238 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 January 2011 - 15:07

Mnie z kolei te kolory odstraszają. Często używam app na iphone (próbnik kolorów) dla klientów - wiadomo, że to nie to samo co na papierze ale czasem dla szybkiego załatwienia sprawy wystarcza. No i oczywiście kolory Samsunga nie pokażą tak dobrze jak kolory iphona co w druku może wyjść - samsung jest za bardzo przekontrastowiony i nasycony dla mnie - dlatego akurat wada dla Ciebie jest zaletą dla mnie ;) punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

#239 brachson

brachson
  • 145 posts

Posted 15 January 2011 - 15:23

super się to czyta!! nie przerywajcie :) A kto jest lepszym polakiem/człowiekem? Ten kto ma Samsunga czy iPhone? hihi to lepsze niż wiadomości na TVN

#240 orzels

orzels
  • 759 posts

Posted 15 January 2011 - 18:46

Mnie głos kolegi Ssebal się podoba i uspokaja. Że są użytkownicy trzeźwo myślący i wykładający konkretne treści, nie nasiąknięte religijnym fanatyzmem. Piszę to, tak jak Ssebal, jako użytkownik iPhone i Samsunga jednocześnie, zauważając zalety i jednej i drugiej platformy. To są zabawki tylko, i mają spełniać swoje zadanie. I spełniają. Dobrze że jest różnorodność - i to wysokiej jakości różnorodność.

#241 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 15 January 2011 - 19:04

Mnie głos kolegi Ssebal się podoba i uspokaja. Że są użytkownicy trzeźwo myślący i wykładający konkretne treści, nie nasiąknięte religijnym fanatyzmem. Piszę to, tak jak Ssebal, jako użytkownik iPhone i Samsunga jednocześnie, zauważając zalety i jednej i drugiej platformy. To są zabawki tylko, i mają spełniać swoje zadanie.
I spełniają.
Dobrze że jest różnorodność - i to wysokiej jakości różnorodność.

Gdyby jeszcze ssebal napisal cos co zawieralo w sobie prawde to bylo by dobrze ;)

#242 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 15 January 2011 - 19:16

"kolorystycznie ten od galaxysa bije go na głowę..."- Mi się bardziej podoba wyświetlacz iPhone'a 4, bo nie jest taki... taki "sztuczny".

#243 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 15 January 2011 - 19:28

Każdy kto widział retina display i porównywał te same fotki na innych sprzętach nie opowiada głupot chyba ze jest zakompleksiony,
a obrażanie użytkowników tekstami typu

90% to zapatrzeni ślepcy widzący tylko jabłko i Stevooo jako Boga xDDD

świadczy tylko o braku argumentów i zwykłym prostactwie

#244 rapa

rapa
  • 42 posts

Posted 15 January 2011 - 20:35

Jeśli oba telefony możemy kupić w podobnej cenie to możemy sie zastanawiać nad szczegółami ale przy cenie 2x wyższej to ja wybrałem Samsunga i nie żałuje.Galaxy S jest świetny, zwłaszcza z nowym systemem chodzi bardzo szybko i płynnie.Najbardziej mi pasuje wielki wyświetlacz,wbudowany router i...kształt obudowy :)...znacznie wygodniejszy niż IP 4.Dodatkowo teraz bez żalu rezygnuje z drogiego MobileMe i korzystam z bezpłatnych usług Google'a które są zintegrowane z Androidem.

#245 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 15 January 2011 - 22:05

patrzac na cene i wielkosc wyswietlacza to HD2 ma jeszcze wiekszy niz sgs ma dwie diody led i jest tanszy , do tego obsluguje 5 systemow wm , android, wp7, meego i ubuntu to są dopiero mozliwosci

#246 ksips

ksips
  • 59 posts

Posted 15 January 2011 - 22:11

Router ma się pojawić w nowym iOS 4.3 :P Jeśli kogokolwiek to interesuje - zdecydowałem się jak widać na iPhone'a i zdecydowanie nie żałuję ;)

#247 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 15 January 2011 - 22:48

Witam
Posiadam oba telefony i wyrażę swoją "subiektywną" ocenę... Zakładają taki temat na forum apple jakich opinii się spodziewacie? 90% to zapatrzeni ślepcy widzący tylko jabłko i Stevooo jako Boga xDDD

A teraz wracając do tematu:
-Oceniacie wyświetlacze i powiem tak iphone 4 ma tylko lepszą rozdzielczość ale jakościowo, kolorystycznie ten od galaxysa bije go na głowę...
-Odtwarzacze muzyczne są porównywalne przyjemniejszy może i jest ten od iPhone ale np. głośniczek lepszy w galaxy. Dla mnie zaś zaletą galaxy jest możliwość wgrywania przez dysk a nie przez iTunes lecz dla mnie to zaleta a da kogoś wada... To moja subiektywna ocena.
-Szybkość działania hmm tu telefony są porównywalne iPhone po jp chodzi wolniej niż na oryginalnym fw zaś galaxy po złamaniu chodzi szybciej od ip i tu się nie oszukujmy i nie ma co się bulwersować, obrażać czy wyzywać koledzy :)
-internet więc tak hmm oba telefony są do tego stworzone... Zależy jakie strony przeglądam np. przelewy bankowe to galaxy bo na ip nie wszystkie banki działają, a poza tym to oba chodzą podobnie w iphone brak flash'a dla jednego wada zaś dla innego zaleta...
-aparat i kamera: co tu dużo mówić iphone tu wygrywa.
-jeszcze wrócę do wyświetlacza w galaxys jest 4,0'' cala i internet się przegląda duuuużo przyjemniej i oglądanie filmów te kolory ahh :)
-aplikacje więc tak na iphone jest więcej lecz większość słynnych tytułów wyszła już na galaxy i proszę się nie obrażać, nie płakać i nie wyzywać panowie ale na galaxysie gra się duuużo przyjemniej i nie jest prawdą że wyświetlacz 4 cala jest za duży itp. jest po prostu idealny.

Pozdrawiam

SGS miałem przez 2 czy 3 miesiące i trochę jestem zdziwiony tym co piszesz. Szybkość działania lepsza w SGS ? Chyba po mocnym podkręceniu procka. Kolory są mocno przesycone w SGS, wyświetlacz jest ładny ale motywy Sammiego są ... niedopracowane ? Nexus z 2.2 działający na czystym androidzie bił na głowę SGS.
Alternatywą dla iP4 może jest Nexus S. Nie miałem, czytałem tylko testy i 2.3 wydaje się dosyć obiecujący. Pod warunkiem iż ktoś lubi duże wyświetlacze.

#248 Mikey124

Mikey124
  • 550 posts

Posted 15 January 2011 - 22:59

Co do całej tej wojny na wyświetlacze, to mam w domu iP4 i Samsunga Wave (też SuperAmoled, też 800x480 tyle że 3,3' zamiast 4) i cała magia Retiny polega właśnie na rozdzielczości, że piksele są ledwo dostrzegalne. Co z tego że Samsung ma lepsze kolory, ja wolę iPhona od Galaxy S, właśnie ze względu na ekran. I tak jak ktoś wcześniej napisał, ja też uwielbiam wojny iOS vs. Android :)

#249 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 16 January 2011 - 00:00

A kto ich nie uwielbia ;) To tak jak konsola vs PC, ps3 vs xbox 360 itp. Nikt nigdy nie popuści ;)

Dla mnie iPhone number 1 a na resztę telefonów leje ciepłym moczem. Nawet głupia opcja w 4.3 Hot Spot będzie dopieszczona. Może i jestem fanatyk ale ma to swoje uzasadnienie ;)

---------- Wpis dodano 16.01.2011 o 00:00 ---------- Poprzedni wpis dodano 15.01.2011 o 23:56 ----------

Szkoda tylko, że nie zdążę się nacieszyć swoją 4ką bo zaraz iPhone 5 i znowu pogoń by wymienić na lepszy model ;( Takim tempem - do 2012 (Koniec Świata) Apple wyda dwa nowe modele, a w tempie w jakim nabywam poszczególne wersje iPhone'ów to stwierdzam, że niestety iPhonem 6 pobawie się tylko przez miesiąc góra dwa ;p

#250 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 January 2011 - 00:33

E tam pogoń. Od zawsze zmieniam telefony co 2 lata i tak samo jest z iphone. 3G kupiłem 2.5 roku temu. 4 też pewnie z 2 lata poużywam. Odkąd używam sprzętu z nadgryzionym jabłkiem mam głęboko czy mam najnowszy model czy nie. Laptopa mam 4 lata i pewnie jeszcze z 2-3 mi wystarczy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users