Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Photo
- - - - -

S艂uchawki - kt贸re wybra膰?

• Please log in to reply
2853 replies to this topic

#2151 Batonx

Batonx
  • 75 posts

Posted 26 August 2013 - 13:59

Te Phonaki to najlepszy wyb贸r, nie ma czego艣 lepszego?

#2152 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 26 August 2013 - 14:18

zale偶y czego oczekujesz od s艂uchawek je艣li tego co napisa艂e艣, czyli s艂uchawki g艂贸wnie do s艂uchania audiobook贸w i rozm贸w, muzyka w drugiej kolejno艣ci, do tego maj膮聽by膰 wygodne i mie膰 pilota z mikrofonem nie ma czego艣聽lepszego, po pierwsze napocz膮tku trzeba pos艂ucha膰 aby si臋 samemu przekona膰, gdy偶聽ES5 nie s膮聽jakie艣 szczeg贸lne dobitne w kwestii prezentacji wokali i szczeg贸艂owo艣ci. Musisz sam sobie odpowiedzie膰聽na pytanie czego szukasz, czy szukasz s艂uchawek do tego co napisa艂e艣, czy szukasz s艂uchawek do muzyki, je艣li tak to jakiej, czy szukasz s艂uchawek za grub膮聽kas臋, to wtedy masz AKG K3003, kt贸re s膮聽strasznie nie wygodne.

#2153 Batonx

Batonx
  • 75 posts

Posted 26 August 2013 - 15:48

Najwa偶niejsza jest wygoda w noszeniu i obs艂udze. Kolejna rzecz to jako艣膰 rozm贸w i jako艣膰 odtwarzania audiobook贸w, radia, etc. Na samym ko艅cu muzyka. Musz膮 idealnie 'siedzie膰' w uchu przy bieganiu... Cena nie ma znaczenia. Dajcie alternatyw臋 bo jak nie to jutro jad臋 po te Phonaki... co za 艣mieszna nazwa ;)

#2154 MC_

MC_
  • 6941 posts

Posted 26 August 2013 - 15:58

Mo偶e nie o s艂uchawki, ale chyba te偶 tu moje pytanie b臋dzie pasowa艂o. Mam zamiar kupi膰 stacj臋 dokuj膮c膮/g艂o艣nik bezprzewodowy. Bud偶et to maks 500 pln. W oczy i uszy w iSpocie w Toruniu "rzuci艂" mi si臋 Divoom Onbeat 500. Czy kto艣 mia艂 z nim do czynienia, ewentualnie m贸g艂by poleci膰 co艣 lepszego?

#2155 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 26 August 2013 - 16:53

Najwa偶niejsza jest wygoda w noszeniu i obs艂udze. Kolejna rzecz to jako艣膰 rozm贸w i jako艣膰 odtwarzania audiobook贸w, radia, etc. Na samym ko艅cu muzyka. Musz膮 idealnie 'siedzie膰' w uchu przy bieganiu... Cena nie ma znaczenia. Dajcie alternatyw臋 bo jak nie to jutro jad臋 po te Phonaki... co za 艣mieszna nazwa ;)

No w艂a艣nie alternatywa tutaj najlepsze by by艂y do czego co napisa艂e艣 custowe iemy, jedynie co tylko widzia艂em kabel z mikrofonem to w jhaudio, wi臋膰 mo偶na by si臋 dowiedzie膰 czy robi膮 go te偶聽pod customy innych firm. Jeszcze s膮 Westone TS1 ale s膮 gorsze je艣li chodzi o jako艣膰 wokali i na iphone 4/4s jest echo na nich. A co do tych Phonak贸w, tak nawiasem mowi膮膰 Phonak to jeden z najlepszych i najbardziej znanych producent贸w aparat贸w dla niedos艂ysz膮cych. Jeszcze inna sprawa 偶e mo偶esz zrobi膰 sobie do tych Audeo customowe tipsy, zamiast u偶ywa膰 silikonowych czy foam贸w, wtedy te customowe tipsy s膮聽robione na podstawie wycisku twego ucha, co znacznie zwi臋kszy komfort noszenia.

#2156 dom3l

dom3l
  • 2 posts

Posted 03 September 2013 - 21:09

Chcia艂bym prosi膰 o pomoc przy doborze dousznych s艂uchawek z mikrofonem : 殴r贸d艂o: Iphone 4 Typ muzyki: Klubowa / R&B Do u偶ytku w mieszkaniu jak i na zewn膮trz Bud偶et: do 350 z艂 Na podstawie wcze艣niejszych post贸w mam dw贸ch faworyt贸w: - Sennheiser MM 70s - NuForce NE-700M Co s膮dzicie? Mo偶e macie jakie艣 inne, ciekawe propozycje w tej cenie?

#2157 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 03 September 2013 - 22:57

Zbytnio tu nie ma innych dobrych s艂uchawek poza tymi NuForcami 700M, one maj膮聽pot臋偶ny bas, ale tak偶e reszta pasm jest w miar臋 dobra. Jest to najlepsza propozycja w tej cenie i to z mikrofonem.

#2158 jkb91

jkb91
  • 79 posts
  • Sk膮dLuBlin

Posted 05 September 2013 - 20:53

Sluchajcie chce kupic earpodsy zwykle ipodowskie sluchawki. Mam takie pytanie, na allegro wiadomo sa podrobki ale mam wrazenie ze sa to identyczne sluchawki jak oryginalne ,a ich nieoryginalnosc polega na tym ze nie maja logo oraz ze sa sprzedawane na lewo. Myle sie ? Czy rzeczywiscie jest to jakies badziewie? Z pewnoscia niejedna osoba z forum nabyla takie cos . Mozecie wyrazic jakas opinie na ich temat? , niekoniecznie earpodsow ,interesuja mnie nawet starsze wersje.

#2159 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 05 September 2013 - 22:28

Je艣li ju偶聽chcesz s艂uchawki Appla to bierz ADDIEM, to s膮聽te z dwoma armaturami. A s艂uchawki stockowe nie warto kupowa膰, gdy偶聽one nie graj膮, tylko brzecz膮

#2160 Ku艣mier

Ku艣mier
  • 21 posts

Posted 20 September 2013 - 15:34

Chcia艂em zakupi膰 sobie s艂uchawki beats studio v2 (model 2013)
http://store.apple.c...tudio?fnode=49
Tylko mam pytanie do ludzi kt贸rzy mieli styczno艣膰 ze s艂uchawkami:
-czy s膮 wygodne i uszy nie s膮 zbyt odci艣ni臋te
-czy d藕wi臋k jest czysty
-czy warto je kupi膰
Prosi艂bym tylko o wypowiedzi ludzi kt贸rzy znaj膮 si臋 w temacie a nie trolli (typu: "tu p艂acisz za znaczek a nie za jako艣膰" takich gadek nas艂ucha艂em si臋 i naczyta艂em w sprawie Iphona kt贸ry jednak jest najlepszy)

#2161 E.F.G.

E.F.G.
  • 25 posts

Posted 20 September 2013 - 16:06

tylko 偶e na prawd臋 w przypadku beats贸w si臋 grubo przep艂aca :) sprawd藕 modele innych producent贸w takich jak AKG, KOSS, SENNHEISSER, PIONEER, DENON - znacznie lepszy stosunek cena/jako艣膰

#2162 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 20 September 2013 - 23:44

wed艂ug mnie nie warto, gdy偶聽beatsy nie graj膮聽czystym d藕wi臋kiem, ich prezentacja grania, polega na tym 偶e graj膮聽wysokim basem, kt贸ry jest bardzo kiepskiej jako艣ci, gdy偶聽nie jest wog贸le kontrolowany, za to jest bardzo nadmuchany. Wi臋膰 wszystko zale偶y jakiego d藕wi臋ku oczekujesz od s艂uchawek, je艣li lubisz tak膮聽prezentacj臋 d藕wi臋ku to jak najbardziej, a je艣li oczekujesz czego艣 innego od s艂uchawek, to musisz bardziej si臋聽okre艣li膰, jak ma wygl膮da膰 bas, 艣rednica, wysokie, szczeg贸艂owo艣膰 i scena. Co do iPhona jako player to jest jeden z lepszych telefon贸w, je艣li chodzi o d藕wi臋k.

#2163 michasz

michasz

• 2914 posts
  • Sk膮dWarszawa

Posted 26 September 2013 - 00:12

Dzisiaj w ko艅cu naby艂em s艂uchawki AKG K375 - 艣wietne! My艣l臋, 偶e faktycznie musz膮 si臋 troch臋 wygrza膰 jeszcze, ale po wyj臋ciu z pude艂ku d藕wi臋k i tak robi wra偶enie. No i w ko艅cu mam porz膮dne s艂uchawki z mikrofonem. ;) Szczerze polecam, je艣li kto艣 szuka dokana艂owych s艂uchawek do iPhone'a i ma par臋 groszy wi臋cej do wydania. :)

#2164 luk4sek

luk4sek
  • 283 posts

Posted 29 September 2013 - 18:43

U偶ywa艂 kto艣 z was s艂uchawek Logic 3 Ferrari P200? obecnie s膮 niez艂e przeceny na nie, kosztuj膮 ko艂o 200 z艂 w przeciwie艅stwie do pierwotnej ceny 1000 z艂. Pytanie czy warto

#2165 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts
  • Sk膮dPruszcz Gda艅ski, PL

Posted 29 September 2013 - 22:41

Jesli kto艣 jest na tyle zdesperowany, by sprzedawa膰 s艂uchawki za 20% ceny, to naprawd臋 musia艂y sprzedawa膰 si臋 tragicznie :D A to z kolei oznacza, 偶e 偶adnym hitem raczej nie s膮. Ot, takie Beatsy, tylko 偶e zamiast za "b", przep艂acasz za konika ;)

#2166 luk4sek

luk4sek
  • 283 posts

Posted 30 September 2013 - 00:31

1000 z艂 z pewno艣ci膮 nie warte, natomiast trzymaj膮 cen臋 zagranic膮 i w sklepach profesjonalnych, w tej cenie ma je tylko media ekspert i mia艂o wczoraj electro ale nak艂ad promocyjny poszed艂 i s膮 za 550

#2167 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 30 September 2013 - 15:21

Jesli kto艣 jest na tyle zdesperowany, by sprzedawa膰 s艂uchawki za 20% ceny, to naprawd臋 musia艂y sprzedawa膰 si臋 tragicznie :D A to z kolei oznacza, 偶e 偶adnym hitem raczej nie s膮. Ot, takie Beatsy, tylko 偶e zamiast za "b", przep艂acasz za konika ;)

Bardzo dobre s艂owa. Dok艂adnie za konika p艂acisz tyle, nie za jako艣膰 d藕wi臋ku.

#2168 JP1980

JP1980
  • 26 posts
  • Sk膮dBedzin, Poland

Posted 01 October 2013 - 09:44

Czy kto艣 z was mia艂 styczno艣膰 ze s艂uchawkami URBANEARS ZINKEN ?

#2169 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 01 October 2013 - 13:17

Ja mia艂em i nie polecam. Graj膮聽g艂贸wnie ni偶sz膮聽艣rednic膮聽i wysokim basem, kt贸re s膮聽pozbawione kontroli, faktury.

#2170 Misiekk

Misiekk
  • 284 posts

Posted 03 October 2013 - 07:01

To sa teraz oryginalne sluchawki do iPhonea? Bo ja poltorej roku temu do mojego dostalem inne...
Zepsuly mi sie i myslalem, ze nie bede uzywal. Ale juz temperatury 0 stopni zmuszaja jednak do nietrzymania telefonu przy uchu ;)

S艂uchawki douszne EarPods firmy Apple z pilotem i mikrofonem - Przewodowe Apple iSpot Premium Reseller

#2171 Mirdaroh

Mirdaroh
  • 20 posts
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Posted 04 October 2013 - 06:51

Witam, Jakie s艂uchawki nauszne (fajnie by by艂o gdyby mo偶na by艂o je sk艂ada膰 i mia艂y mikrofon) mo偶ecie poleci膰, tak do 500z艂? Pod艂膮czane b臋d膮 do iPhone'a. S艂ucham g艂贸wnie ci臋偶szych brzmie艅 a tak偶e ambient贸w.

#2172 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 04 October 2013 - 09:16

偶e swoje strony to Noontec Zoro HD s膮 lekkie, sk艂adane, graj膮聽bardziej konsumenckim sposobem grania, ale tutaj masz jako艣膰 d藕wi臋ku bardzo dobr膮, gdy偶聽nie graj膮聽tak jak Dre samym wysokim basem, kt贸ry jest pozbawiony kontroli i faktury, a reszty pasm nie ma. Tutaj masz inne pasma, kt贸re s膮聽szczeg贸艂owe, ale tak偶e du偶o basu, zw艂aszcza wysokiego z dobr膮聽kontrol膮聽i faktur膮. Jeszcze mo偶esz u偶ywane V-Mody M80. No i Brainwavz HM9 one te偶聽s膮聽dro偶sze, chocia偶聽ich z iPhonem nie sprawdza艂em jak graj膮.

#2173 Mirdaroh

Mirdaroh
  • 20 posts
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Posted 05 October 2013 - 12:59

Dzi臋ki. A co艣 innego mo偶esz jeszcze poleci膰 (co艣 co nie wygl膮da jak dre?) mog膮 ju偶 nie by膰 sk艂adane. Z g贸ry dzi臋ki

#2174 misiekkb

misiekkb
  • 359 posts

Posted 06 October 2013 - 02:18

No w艂a艣nie ci臋偶ko jest s艂uchawki z mikrofonem nie wygl膮daj膮ce jak dre, mi si臋聽te偶聽ta moda na beatsy bardzo nie podoba. Ale z takich to masz AKG K619Dj ca艂kiem fajne, tylko maj膮聽jedn膮聽wad臋 pa艂膮k lubi p臋ka膰 w nich. Dalej jeszcze s膮聽Sennheiser Momentum tylko 偶e one s膮聽owiele dro偶sze ni偶 500z艂 no i AKG K545 ale tych wog贸le nie s艂ucha艂em, wi臋膰聽cie偶ko mi odnie艣膰. Jeszcze mo偶esz V-Moda M80 i wed艂ug mnie najlepsze s艂uchawki portable, tylko w Polsce ci臋偶ko je dorwa膰 i cena to u偶ywki powiniene艣聽znale艣膰 do 500z艂.

#2175 rdk9

rdk9
  • 63 posts
  • Sk膮dZawiercie

Posted 06 October 2013 - 12:01

Witam, polecacie jakie艣 s艂uchawki dokana艂owe naprawd臋 fajnie, ciep艂o graj膮ce do 50-60z艂? Wiem 偶e bud偶et ma艂y ale mo偶e kto艣 poleci艂by ze swojego do艣wiadczenia. Pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users