Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1351 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 23:40

Pomóżcie!
Jestem bliski zakupu B&W C5 tylko jeszcze się wacham ze względu na to, że są dokanałowe... Czy jest pewność, że nie bedą wypadały(tak, wiem, że są wkładki S, M, L)? Czy każde słuchawki dokanałowe pasują każdemu do ucha? Pozdrawiam

Nie każde pasują, mnie wypada większość, gąbki są już lepszym wyjściem bo się bardziej dopasowują do kanału słuchowego.

#1352 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 07 stycznia 2012 - 23:58

zamowilem Denon AHD510 - moze nic nadzwyczajnego ale na amazonie jest promocja - kosztuja 29f

#1353 Arscon

Arscon
  • 48 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 19:59

Witam, szukam jakiś słuchawek dousznych ponieważ już mam nauszne Creative Aurvana Live. Kupiłem ipoda nano 5g nie dawno i szukam do niego słuchawek jakiś b.dobrych. Słucham najczęściej techno,hip-hop,rap. Bardzo mi się spodobały Monster Beats by Dr.Dre Tour. Słuchawki Monster Beats by Dr.Dre Tour Oryginał ! (2043093604) - Aukcje internetowe Allegro Znalazłem taką aukcje i chciałem kupić ale ktoś przed mną kupił i powiedział, że ma jeszcze jedne i może mi sprzedać. Zależy mi na oryginalnych i żeby cena była też nie za wysoka :P

#1354 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 21:01

Witam, szukam jakiś słuchawek dousznych ponieważ już mam nauszne Creative Aurvana Live. Kupiłem ipoda nano 5g nie dawno i szukam do niego słuchawek jakiś b.dobrych. Słucham najczęściej techno,hip-hop,rap. Bardzo mi się spodobały Monster Beats by Dr.Dre Tour. Słuchawki Monster Beats by Dr.Dre Tour Oryginał ! (2043093604) - Aukcje internetowe Allegro Znalazłem taką aukcje i chciałem kupić ale ktoś przed mną kupił i powiedział, że ma jeszcze jedne i może mi sprzedać. Zależy mi na oryginalnych i żeby cena była też nie za wysoka :P

Nie kupuj bo to podróby.

#1355 Arscon

Arscon
  • 48 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 21:03

Po czym poznałeś, że to są nie oryginalne ?

#1356 Darken333

Darken333
  • 20 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 00:55

Witam Tak jak w temacie poszukuje słuchawek, a pomimo przewertowania większości forów audio nadal nie uzyskałem zadowalającej odpowiedzi. Głównym problemem jest tu niewątpliwie gatunek muzyki jakiej słucham jazz i klasyk, co prawda polecano mi kilka modeli m.i AKG K701 ale te niestety wymagają wzmacniacza, a ja poszukuje sprzętu zarówno do użytku domowego jak i do umilania chwil w autobusie ( używam ipod'a). Granicą górną jest na pewno 1300 zł, choć nie ukrywam że wolał bym coś z przedziału 600 - 800 zł. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

#1357 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 01:57

Chociażby po pudełku, pooglądaj filmiki z "fejkami" na youtubie to zobaczysz.

#1358 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 09 stycznia 2012 - 11:34

P.S. czytalem pare recenzji tych sluchawek i 90% recenzentow sadzi ze nie sa warte swojej ceny (mowie o monsterach)

#1359 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:16

Pomóżcie!
Jestem bliski zakupu B&W C5 tylko jeszcze się wacham ze względu na to, że są dokanałowe... Czy jest pewność, że nie bedą wypadały(tak, wiem, że są wkładki S, M, L)? Czy każde słuchawki dokanałowe pasują każdemu do ucha? Pozdrawiam

Czy moglibyscie sie powypowiadac ogólnie o sluchawkach dokanałowych, jak to jest, i jak to możliwe ze będzie z tymi B&W?? Zrozumcie mnie, nie na codzień wydaje sie tyle pieniędzy na słuchawki...

#1360 Dyziak22

Dyziak22
  • 11 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:34

Caeść mam iphona jakieś pół roku i pare miesiecy przymierzałem sie do Zakupu słuchaweczek dokanałowych .miałem kupować sennheisery Z pilotem I mikrofonem .Długo szukałem na allegro ,po centrach handlowych i po Forach (takze na myapple ) wszyscy zachwalali nuForce i senhesery .Długo nie mogłem sie zdecydować jakie wkoncu kupić ! Ale zdecydowałem sie na SENNHEISER CX 310 adidas i jestem bardzo zadowolony z nich ,graja super , szerokie pasmo przenoszenia pazwalaja na głeboki bas ale i znakomity sopran Nie mają pilota ale to tak bardzo mi nie Przeszkadza (nadrabiaja jakoscia) Myśle ze moja opinia sie komus przyda ( zakupiłem w mediamarkt zeby miec pewność ze sa orginalne , koszt to 160 zł )

#1361 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 11 stycznia 2012 - 11:17

zamowilem Denon AHD510 - moze nic nadzwyczajnego ale na amazonie jest promocja - kosztuja 29f

Wlasnie przyszly kurierem, dobrze ze zaplacilem za nie jedynie jakies 150zl bo byly w promocji. Graja bardzo slabo, plasko i cicho generalnie; nie polecam.

#1362 TiNiO

TiNiO
  • 18 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 22:54

A jakie polecicie słuchawki z mikrofonem ?? Bo oryginalne umarły :) a chciał bym coś na czym można posłuchać w dobrej jakości muzyki i w razie czego pogadać przez mikrofon. Cena do 200 zł.

#1363 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 12 stycznia 2012 - 00:32

ok, z denonow nie jestem zadowolony, poczatokowo chcialem cos na usb ale dalem sobie spokoj z tym pomyslem. denony odsylam. Kiedys posiadalem SENNHEISER-y (chyba model 555 ale je sprzedalem) bylem z nich zadowolony i chyba skusze sie na jakis model SENNHEISER. chcialem cos na cale uszy z kablem po jednej stronie do 400zl, widzialem na allegro pojawil sie nowy model hd449(lub troszke tanszy 439) jest cos lepszego w tej cenie ?

#1364 skewendzer

skewendzer
  • 40 postów
  • SkądKwidzyn

Napisano 12 stycznia 2012 - 08:37

A jakie polecicie słuchawki z mikrofonem ?? Bo oryginalne umarły :) a chciał bym coś na czym można posłuchać w dobrej jakości muzyki i w razie czego pogadać przez mikrofon. Cena do 200 zł.

W tej cenie mogę polecić a-JAYS Four.

#1365 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 14:33

Panowie szybka piłka. Szukam jakiś słuchawek do 200zł dobrych by móc w dobrej jakości głębokim basem posłuchać muzyczkę z mojego iphona. Macie coś do polecenia?

#1366 allminator1997

allminator1997
  • 130 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 12 stycznia 2012 - 14:49

Ilolek - Nie będą wypadać mają specjalną konstrukcje kabla który dopasowuje się do małżowiny usznej w standardzie masz nakładki silikonowe w różnych rozmiarach , będziesz zadowolony sam posiadam troche sprzetu z B&W i Polecam .

#1367 DD7

DD7
  • 101 postów
  • SkądPL

Napisano 12 stycznia 2012 - 15:56

Do wszystkich potrzebujących opinii w sprawie słuchawek dousznych Apple in Ear (ADDIEM) - mam i jak najbardziej polecam. Dźwięk jest naprawdę bardzo dobrej jakości, super odwzorowana góra. Nie są to jednak słuchawki dla ludzi uwielbiających bass, bo nie jest go bardzo dużo - powiedziałbym, że tyle, ile wyszło ze studia nagraniowego, nie ma sztucznego podbicia. Słuchawki grają bardzo neutralnie, co uważam za ich plus. Warte swojej ceny.

#1368 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 12 stycznia 2012 - 21:11

Nadszedł smutny czas, w którym moje słuchawki dokanałowe a-Jays Three powoli umierają, po sześciu miesiącach życia... Gwarancja jest gdzieś zakopana w szafie, o ile jeszcze tam w ogóle jest. Tak więc muszę poszukać czegoś nowego.

Chciałbym małe i zgrabne słuchawki nauszne do max. 200zł. Wymagam tego by dobrze odtwarzały muzykę w wysokiej jakości, by wszystko było dobrze słyszalne i by miały "to coś". Do tego ładny design by nie zaszkodził ;). Głównie do muzyki: trance, house, klubowej, rockowej, i pop. W ostateczności mogą być dokanałowe, ale mają dobrze grać. Słuchawki do iPoda shuffle oraz iPhone.

Proszę o jakieś podpowiedzi, bo nie chcę się nadziać na lipnej jakości produkt, który rozwala się po 6 miesiącach.. Poza tym nie znam się na tych muzycznych cyferkach... ;)

Pozdrawiam,
Damian

#1369 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 12 stycznia 2012 - 23:18

Witam planuję zakup słuchawek do 400zł.
Wpadły mi w oko AKG Q460 w euro.com.pl są dostępne za 369 zł. Czy warto inwestować pieniądze w ten model ?
Czy proponowaliście by mi jakiś inny model ? Coś z wyglądu co są te AKG. Małe, zamknięte, nauszne do 400zł. Słucham głównie coś związanego z basami oraz mam też dużo "normalnych" piosenek.

#1370 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 12 stycznia 2012 - 23:20

Witam planuję zakup słuchawek do 400zł.
Wpadły mi w oko AKG Q460 w euro.com.pl są dostępne za 369 zł. Czy warto inwestować pieniądze w ten model ?
Czy proponowaliście by mi jakiś inny model ? Coś z wyglądu co są te AKG. Małe, zamknięte, nauszne do 400zł. Słucham głównie coś związanego z basami oraz mam też dużo "normalnych" piosenek.

mam podobny problem jak Ty, brales pod uwage Sennheiser HD449?? (jedyna marka ktora znam i na ktorej sie niezawiodlem)

#1371 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 12 stycznia 2012 - 23:33

Nie. Mam teraz Sony MDR-XB500 tylko się zawiodłem na nich bo pękło mocowanie śrubki (po roku użytkowania) w związku z tym lewa słuchawka trzyma się na 1 śrubce. I nie chcę kupować takich dużych, najbardziej to mi odpowiadają Bose® OE2i ale wiadomo ... cena. Coś takich wymiarów. Słyszałem też że AKG Q460 to to samo co AKG K450 tylko wyglądem się różnią i kosztują o 100zł więcej (aa mają sterowanie iPhone'em, przyciski głośności itp.)

#1372 Arscon

Arscon
  • 48 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 18:31

Witam. Szukam orginalnych Monster Beats By Dr.Dree Tour. Gdzie znajdę sklep w którym mogę zamówić oryginalne?.Najlepiej jak by były do 500zł, a nawet mniej, mogą być z CL lub bez, nie ma dla mnie różnicy. Będę ich używał do ipoda 5G. Będzie głośno w tych słuchawkach?:)

#1373 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 12:06

I do mnie dotarły dzisiaj zamówione 2 dni temu Jays a-JAYS Four białe. Słuchawki materiał bardzo dobry świetny wręcz! Co do muzyki miodzio lodzio są to słuchawki dokanałowe,czysty przyjemny niski i soczysty bas,soprany nie piszczą wszystko ładnie i delikatnie dla ucha tak że za tą cenę każdy będzie zadowolony z dzwięku. No i ten kabel który się nie plącze :) Polecam te słuchawki każdemu :) bo mają pilot dedykowany iphone/ipad i reszcie Apple :)

#1374 Elfisher

Elfisher
  • 45 postów
  • SkądLegnica

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:56

I do mnie dotarły dzisiaj zamówione 2 dni temu Jays a-JAYS Four białe.
Słuchawki materiał bardzo dobry świetny wręcz!
Co do muzyki miodzio lodzio są to słuchawki dokanałowe,czysty przyjemny niski i soczysty bas,soprany nie piszczą wszystko ładnie i delikatnie dla ucha tak że za tą cenę każdy będzie zadowolony z dzwięku.
No i ten kabel który się nie plącze :)
Polecam te słuchawki każdemu :) bo mają pilot dedykowany iphone/ipad i reszcie Apple :)

polecam dokupienie do nich gabek comply :)

#1375 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 22:13

polecam dokupienie do nich gabek comply :)

Również mam byly gratis w zestawie i wysyłka za free;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych