Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1276 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 grudnia 2011 - 23:09

Idzie zima, potrzebuje jakichś dokanałówek (chociaż moje nauszne, całkiem dobre są i ciepłe jako nauszniki ;)). Kierując się marką wybrałem Koss iSpark (sama nazwa wskazuje dla urządzeń z "i" z przodu:)) Można prosić o jakieś opinie?

#1277 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 02 grudnia 2011 - 23:31

Witam! Planuje kupić jakieś nauszne słuchawki do chodzenia po mieście i w oczy rzuciły mi się Nixony Nomadic. Czy ktoś z was miał kontakt z tymi słuchawkami? Słucham głównie rock, house, hip-hop. Nie lubię jak w słuchawkach jest za dużo basu, za to w miejscach w których się pojawia ma mieć kopa. Czy te słuchawki mają coś innego niż wygląd?

#1278 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 13:39

IpodTouch 4 G słuchawki dokanałowe NF7x v.s Eterna rev 2 Mam zamiar kupić nowe słuchawki do swojego odtwarzacz , obecnie korzystałem z usług NF 6 i dobrze mi się współpracowało uw słuchawkami , lecz zaczęły szwankować i musiałem się z nim pożegnać. Poszukuje słuchawek do muzyki wszelkiego rodzaju (Hip-Hop,Techno, Pop, elektroniczna,Instrumentalna itp) , najlepiej z pilotem , ale mogę się bez niego też obejść. W kwocie 200 - 300 zł . Zastanawiałem się nad nowym dzieckiem NF 700 oraz Fischer Audio Eterna rev2 lecz nie wiem na które się skusić .Może polecicie coś ciekawszego do zakupienia aby dobrze współgrały z taczką

#1279 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudnia 2011 - 23:19

BeyerDynamic DT770 PRO jako słuchawki na co dzień + iPhone na początek - moderatorze - zły dział? Przenieś, nie zamykaj ;) Miałem te słuchawki kilka razy na uszach i super grają :) Zarówno pod mikserem przy kamerze na planie jak i pod sprzętem audio. Miałem wersję 80ohm, dostępne są jeszcze wersje bodajże 250 i 600ohm. Z resztą 80ohm polecał mi zaufany dźwiękowiec (ponad 40 lat praktyki, więc mu ufam ;) ). Bardzo chicałbym sobie zrobić prezent na gwiazdkę lub nowy rok i kupić sobie te słuchawki, ale niestety nie mam już do nich dostępu i nie wiem, jak będą współgrać z iPhone'm. Czy będzie potrzebny jakiś przedwzmacniacz? Czy telefon spokojnie da radę pociągnąć 80ohm (wiem, że oprócz tego jeszcze kilka innych czynników wpływa na głośność, ale się na tym niestety aż tak nie znam). Bardzo proszę mędrców o radę ;)

#1280 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2011 - 09:35

Awaryjnie te poszukuję też opinii, czy wersja 32ohm jest coś warta (bo widzę, że ktoś ją wypuścił na rynek niedawno)

#1281 wieniu26

wieniu26
  • 61 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 11:59

Mam zamiar kupić nowe słuchawki do swojego odtwarzacz , obecnie korzystałem z usług NF 6 i dobrze mi się współpracowało uw słuchawkami , lecz zaczęły szwankować i musiałem się z nim pożegnać. Poszukuje słuchawek do muzyki wszelkiego rodzaju (Hip-Hop,Techno, Pop, elektroniczna,Instrumentalna itp) , najlepiej z pilotem , ale mogę się bez niego też obejść. W kwocie 200 - 300 zł . Zastanawiałem się nad nowym dzieckiem NF 700 oraz Fischer Audio Eterna rev2 lecz nie wiem na które się skusić .Może polecicie coś ciekawszego do zakupienia aby dobrze współgrały z taczką

Może zainteresuj się Xears XGF500PRO podobne do NF 700 i tańsze. Są dość "ciemne" (świetna współpraca z ipodami, iphonami) mają spoooro basu :) nie byle jakiego, średnica dość ocieplona. Polecam dodatkowo pokombinować z tipsami np Thomson HED16 (bardzo dużo dają wszystko zależy od ucha).

#1282 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 14:18

Może zainteresuj się Xears XGF500PRO podobne do NF 700 i tańsze. Są dość "ciemne" (świetna współpraca z ipodami, iphonami) mają spoooro basu :) nie byle jakiego, średnica dość ocieplona. Polecam dodatkowo pokombinować z tipsami np Thomson HED16 (bardzo dużo dają wszystko zależy od ucha).

A Fischer Audio Eterna rev2 ??

#1283 paruv

paruv
  • 1 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 20:01

Moze mi ktos powiedziec czy słuchawki Sennheiser CX310 beda kompatybilne z moim IPod'em shuffle 6g? :) Moze to glupie pytanie, ale nie znam sie zupelnie Słuchawki douszne Apple Earphones Wtyczka audio 3,5-mm z czterema stykami Sennheisery CX310 Połączenie jack 3,5 mm stereo kątowy To jedno i to samo? :)

#1284 m310ax

m310ax
  • 12 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 23:10

Witam, Dziś zakupiłem słuchawki dokanałowe SENNHEISER CX 300II PRECISION Powiem że słuchawki mile mnie zaskoczyły, czysty dźwięk, dobry bass, świetnie izolują dźwięki z otoczenia(nie słychać dźwięków z zewnątrz). Polecam słuchawki osobą które są uczulone na jakość dźwięku, oraz które lubią słyszeć czyste brzmienia a nie otoczenie. Cena słuchawek 159zł tyle ja zapłaciłem, lecz warte swej ceny, dobrze wykonane, gratis który zaskakuje to etui na słuchawki oraz gumki. Opinia czysto subiektywna, pozdrawiam Mariusz

#1285 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 08:09

Witam,

Dziś zakupiłem słuchawki dokanałowe SENNHEISER CX 300II PRECISION
Powiem że słuchawki mile mnie zaskoczyły, czysty dźwięk, dobry bass, świetnie izolują dźwięki z otoczenia(nie słychać dźwięków z zewnątrz).
Polecam słuchawki osobą które są uczulone na jakość dźwięku, oraz które lubią słyszeć czyste brzmienia a nie otoczenie.

Cena słuchawek 159zł tyle ja zapłaciłem, lecz warte swej ceny, dobrze wykonane, gratis który zaskakuje to etui na słuchawki oraz gumki.
Opinia czysto subiektywna, pozdrawiam
Mariusz

Mozna powiedziec ze sa dobre jak na 150zloty. Ale sa lepsze za te same pieniadze od AKG. Sluchawki dokanalowe zawsze graja lepiej od sluchawek pchelek normalnych gdyz dzwiek jest kierowany odrazu no kanalu usznego. Tlumia tez najlepiej bo cale cisnienie pompuja do srodka ucha tylko najwieksza wada szybko niszcza nasz sluch jak w sumie kazde sluchawki ale nie w takiej mierze jak dokanalowe. Masz jakosc dziweku ale jak wiadomo nie ma nic za darmo.

In-Ear Canal - AKG

Do iP super sprawa:

K3003 - AKG

jesli ktos kupuje telefon za tyle kasy mysle ze za akcesoria tez tyle zaplaci :) to tak samo jak wstyd zapytac sie ile pali Porsche kupujac je albo ile wychodzi wiecej wieksza kolorowa nawigacja :)

Ale zwykle K 321 lub K350 w zupelnosi wystarczaja :)

PS. PAMIETAJCIE NIE CENA DYKTUJE JAKOSC TOWARU ANI NIE PRZESADZA ZE JAK COS JEST DROZSZE TO JEST LEPSZE OD TANSZEGO BO W WIEKSZOSCI WYPADKOW BYWA ODWROTNIE TYLKO TRZEBA POTESTOWAC I PRZESTAWIC SWOJA PSYCHIKE NA TO ZE TO MA MIEJSCE W DZISIEJSZYM SWIECIE I ZE WIEKSZOSCI PLACIMY ZA ZNACZEK NIE ZA TO ZE TO BEDZIE FAJNE...

Peace V

#1286 m310ax

m310ax
  • 12 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 10:52

PS. PAMIETAJCIE NIE CENA DYKTUJE JAKOSC TOWARU ANI NIE PRZESADZA ZE JAK COS JEST DROZSZE TO JEST LEPSZE OD TANSZEGO BO W WIEKSZOSCI WYPADKOW BYWA ODWROTNIE TYLKO TRZEBA POTESTOWAC I PRZESTAWIC SWOJA PSYCHIKE NA TO ZE TO MA MIEJSCE W DZISIEJSZYM SWIECIE I ZE WIEKSZOSCI PLACIMY ZA ZNACZEK NIE ZA TO ZE TO BEDZIE FAJNE...

Masz rację, bo były droższe słuchawki, wiem że droższe od tych był pioneer oraz creativ ale jakość dźwięku były gorsza(moim zdaniem) zważając na to że ponad 4 godziny spędziłem biegając po centrum handlowym, wysłuchaniu setek komentarzy ze strony mej dziewczyny to twierdzę iż zakup wart swej ceny. Możliwe że są słuchawki tańsze i lepsze od tych SENNHEISER CX 300II PRECISION ale cóż ja zakupiłem te i nie żałuję.

BTW. AKG K350 są średnio o ~80zł droższe od SENNHEISER CX 300II PRECISION ale skłonny jestem powiedzieć że CX300 II grają ciut lepiej od AKG

#1287 markoviak

markoviak
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2011 - 21:53

witam. Poszukuję słuchawek do starego już ipoda classic. Słucham przede wszystkim Rocka lecz od czasu do czasu puszczam sobie Eminema. Słuchawki tylko dokanałowe, cena do 200 zł. Dziękuje za pomoc! Zapomnialem dodac ze zalezy bardzo na tym by byly BARDZO wygodne i lekkie , nawet kosztem dzwieku ( jestem po przejsciach) ;)

#1288 Kerle

Kerle
  • 1 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 12:50

Bose W/SEC B/W-1 działały mi dwa lata, po czym jedna słuchawka totalnie się popsuła. W salonie powiedzieli, że się spaliła i koszt naprawy 200 zł. Więc zastanawiam się nad nowym modelem, który podobno jest bardziej kompatybilny z produktami Apple - MIE2. Ktoś może je próbował? Szukam ogólnej opinii o nich, żeby dokonać wreszcie jakiegoś sensownego wyboru.

#1289 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 542 postów
  • SkądGermany

Napisano 11 grudnia 2011 - 13:52

Panowie i Panie- szukam słuchawek do iP 4S słuchawki DOUSZNE (nie chce dokanalowych) tzn pchelki- warunki- z mikrofonem, dobrze wykonane Koszt do 250 zł w co celowac ?

#1290 Wkarpi

Wkarpi
  • 4 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 11:39

Ktore wybrac Potrzebuje porady. Kupuje dzisiaj sluchawki i Nie moge sie zdecydowac. Zostalo mi 2 kandydatow: denon 560r i klipsch s4i Cena w jakiej moge je miec to 350zl. Zdania na ich temat sa podzielone dlatego nie moge sie zdecydowac.

#1291 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 postów
  • SkądLondyn

Napisano 16 grudnia 2011 - 23:59

Witam, szukam słuchawek dousznych do 500zł do iphona 4. Muzyki słucham dużo dlatego zależy mi na jakości. Miałem Beats by Dre Tour jednak kabel popękał w paru miejscach więc do śmieci. Słucham amerykańskiego rapu więc zależy mi na basie. Co polecacie? Szukałem trochę, o Phonakach ale może polecacie coś innego, jakiś konkretny model?

#1292 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 17:34

Witam. Otóż szukam słuchawek do iphona 4 mojego,z tego względu iż jakość płynąca z oryginalnych słuchawek które były dołączone w zestawie nie zadowala mnie. Interesują mnie słuchawki typu "stopery" oraz nausznikowe do kwoty max 160zł. Aha i by posiadały mikrofon i przycisk odbierania połączenia. Np coś takiego: Słuchawki pilot i mikrofon Cresyn C550S iPhone (1998011451) - Aukcje internetowe Allegro 2>Słuchawki Apple Ipod Iphone 3g dokanałowe mp3 mp4 (1978390035) - Aukcje internetowe Allegro 3:Słuchawki Urbanears Bagis Black iphone *W-Wa (1943872097) - Aukcje internetowe Allegro 4:Sluchawki Nuforce NE7M z pilotem Iphone, HTC itp. (1978852793) - Aukcje internetowe Allegro 5:Sluchawki SONY EX700 Mp3 Ipod Iphone Super Jakość (1978852813) - Aukcje internetowe Allegro Co wy na to? Macie jakieś sprawdzone słuchawki,które moglibyście polecić a muzyka i bassy wydobywające się z słuchawek są naprawde zadowalające?

#1293 Pietro342

Pietro342
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudnia 2011 - 19:38

MA850G/A vs MA850G/B Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć czym różni się model słuchawek MA850G/A od MA850G/B. Na zagranicznych forach spotykam się ze skrajnymi opiniami, a temat na forum nigdy nie został poprawnie wyjaśniony. Pozdrawiam

#1294 czarny767

czarny767
  • 81 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 19:40

Mam pytanie,czy to są oryginały ? +PROMOCJA !!! SŁUCHAWKI SENNHEISER CX 500 CZARNE+ (1987859676) - Aukcje internetowe Allegro

#1295 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 21:49

Szukam prezentu na gwiazdkę dla posiadacza iPhone 4... Nie wiem czy dostanę tutaj jakąś podpowiedź bo więcej osób pyta niż odpowiada ale warto spróbować... Moje słuchawki były by w cenie +/- 200zł głównie dla osoby słuchającej hip hopu/rapu(polskiego) ale nie tylko... Słuchawki były by używane w każdych warunkach(dom, szkoła, komunikacja miejska, praca itp.) Mam kilka propozycji ale nie wiem co wy o nich sądzicie... JAYS a-JAYS Four Nu Force NE-7M NuForce 700M JAYS a-JAYS Three NuForce NE-6 NuForce 700x Sennheiser CX400-II Precision SoundMAGIC PL50 Starałem się wybrać słuchawki od tych najbardziej dla mnie interesujących do najmniej chociaż moje top 1 jest tylko dlatego że mają mikro... A to i tak mało ważne dla mnie chociaż czasami wygodne... Co możecie polecić... Nie koniecznie z mojej listy... Chociaż bardzo miło by było gdybyście uznali że mam dobry gust(tzn że umiem szukać opinii itp.)

#1296 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 20 grudnia 2011 - 16:18

Sennheiser CX400-II Precision - Super prezent według mnie. Według mnie wyznacznik jakości w swojej klasie (tej cenowej również). Sam mam wersje CX300 (nie pamiętam dokładnie czy II czy nie) i jestem bardzo zadowolony. Polecam każdemu.

#1297 matmil

matmil
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2011 - 16:56

Sennheiser CX 300 II to niezłe słuchawki, o ciepłym brzmieniu. Dlatego też dobrze współgrają z iPhonem i iPodami jednak mnie po roku padł kabel tuż przy zgięciu jacka (a dbam o słuchawki). Z tego co pamiętam to CX 400 to taka sama konstrukcja, newralgicznym punktem może być też złączenie kabla tuż przy samej obudowie słuchawek. Według mnie dobrym wyborem byłyby Soundmagic'i PL 50. Za 200 zł dostajemy dobre słuchawki i świetnym brzmieniu. Chyba że zależy nam na marce to wtedy Sennheiser jest w tej grupie cenowej nie do pobicia :)

#1298 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 20:59

No ale jeszcze zostały takie słuchawki jak: JAYS a-JAYS Four Nu Force NE-7M NuForce 700M JAYS a-JAYS Three NuForce NE-6 NuForce 700x Też dużo osób je poleca i są dobre opinie w testach na temat tych słuchawek... No ale skoro tak polecacie Sennheiser CX 300 II no to chyba je wybiorę... Soundmagiców chyba nie wezmę a mają dziwną taką konstrukcje... Taką powiginaną a to będą moje 1 słuchawki dokanałowe więc sennheisery mają jakąś taką prostszą konstrukcję :D

#1299 czarny767

czarny767
  • 81 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 21:17

Mam pytanie,czy to są oryginały ? +PROMOCJA !!! SŁUCHAWKI SENNHEISER CX 500 CZARNE+ (1987859676) - Aukcje internetowe Allegro

Dostanę odpowiedź ?

#1300 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 21:22

http://myapple.pl/ja...y-oryginal.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych