Ja używam 2 par, zależnie od potrzeb (mobilność, wygląd, brzmienie itd). Jedne to Apple InEar Phones które są jak dla mnie najlepszymi słuchawkami dousznymi z jakimi się spotkałem (przerabiałem Kossy, AKG, Creative, Sony, JBL, Bose itd). Mają soczysty bas, są super wygodne, lekkie, nie zauważyłem z nimi problemu "szorującego kabla" czyli przenoszenia drgań ocierającego się kabla o ubranie do uszu. Z ręką na sercu polecam. Drugie to pełne słuchawki Sony MDR-XB500. Mój najlepszy zakup ostatniego czasu. Fenomenalne pasmo przenoszenia, głeboki, mięsisty bas, super czyste wysokie tony, bogata średnica... Przestrzenność brzmienia na wysokim poziomie, wrażenia odsłuchowe jak na dobrym stereo (jestem troche audiofilem więc jestem dość wyczulony na takie rzeczy). Są miękkie i nie cisną w głowę co jest wielką wadą wielu słabszych słuchawek nausznych. Płaski kabel, o długości 1m idealnie pasuje do iphone trzymanego w kieszeni (długość jest idealna). No i mają niesamowity design, na bardzo europejskim poziomie :-) W Polsce póki co mało ludzi docenia brzmienie pełnych słuchawek, natomiast ostatnio jak byłem w Berlinie to w metrze właściwie tylko takie ludzie mieli :-) Polecam przejść się do Media Markt czy Sony Center na odsłuch i kupić na ebay (Sony mają 3x wyższą cenę w sklepie niż na aukcjach. Tak samo Apple InEar Phones). Mam nadzieję, że pomogłem trochę :-) ja swoje słuchawki wybierałem prawie pół roku - setki modeli odsłuchane, sprawdzone, przetestowane... Póki co to są moje dwa wybory
Aha i nie daj się skusić na Pioneer - pomimo niby w miarę dobrych parametrów na papierze brzmią jak z garnka...