Nic nie pomogło. Ani reset czyli trzymanie poza ładowarką przez min. 12h, sprawdzanie na kilku urządzeniach, czyszczenie styków itp. itd.
Podejrzenia po objawach i czytaniu myliona wątków są, że przestała się ładować prawa (główna) słuchawka.
W i12 można z pudełka zresetować bt i każda działa niezależnie więc (post factum) trzeba było brać TWS i12.
A teraz to ponad stówa poszła w piach...
Witam
W sprawie i10 TWS.
Słuchawkę trzeba rozładować w zależności czy jest naładowana umieszczając poza pudełkiem najbezpieczniej 3-4 dni.
Tyle przy pełnym naładowaniu trzyma w nich bateria. Według instrukcji 100 godzin.
Moje przyszły uszkodzone i udało mi się je zreanimować.
Zerknij jeszcze jedną rzecz, spróbuj ją parokrotnie włożyć i wyciągnąć z pudełka. Jeżeli na chwilkę (sekundę) zaświecą się dwie diody na pudełku możliwe, że się tylko "zawiesiły" i będą działać.
Merytorycznie co to i10 i reszty chińskich wariacji airpods
I10 tws aktualnie nie warto kupować. Pojawiała się trzecia wersja która aktualnie jest sprzedawana. Rozróżnić można ją tym, że ma tak jak i12 tws na spodzie słuchawek brak "grilla" i jest całkowicie zaślepiona. Mikrofon w tym wypadku tak jak w i12 tws jest nie do użytku - dźwięk straszny.
Pomijając ekosystemu Apple zawierającego oddzielny status ładowania pudełka i słuchawek oraz "dynamicznego" przełączeniami między urządzeniami:
Pierwsza wersja - dobry osłuch porównywalny z earpods i dobry mikrofon. Bateria 2h -1h w zależności od głośności. Zawiera zamienione kanały prawy i lewy. Rozpoznawana przez "bluetooth" jako "AirPods". Można używać tylko jednej słuchawki lub drugiej gdy główna się nie ładuje. Losowe rozłączanie słuchawek i urządzeń. Według mnie nie wyszedł im super clone w produkcji i sprzedawali jako i10
Druga wersja - to samo co pierwsza rozpoznawana głownie przez "bluetooth" jako "i10" , brak problemów z kanałami.
Trzecia obecna - wprowadzona w związku z problemami z rozłączaniem słuchawek (tak twierdzą sprzedający ). Nie warto kupować pod każdym pozorem. Dźwięk według kupujących straszny i problemy z mikrofonem. Mam nadzieje ,że ci co kupili przed chińskim nowym rokiem ich nie dostaną.
i12,i13,ixx- dodane dodatkowe sterowanie głośności i możliwość niezależnego używania słuchawek. Wada mikrofon.
Sumując - nie warto. Brak gwarancji , losowo wysyłane sztuki ze zwrotów itp. Prościej i bezpieczniej kupić oryginał w promocji lub jakieś "0%" na raty. Połowa ceny sprzętu Apple Airpods to gwarancja którą daje. Zawsze wymienisz , dasz na gwarancje a z Chińskimi wynalazkami średnio.
Nauczony doświadczeniem czekam aby sprzedawca nie wysłał mi drugiej pary i dostanę zwrot na zakup oryginału Apple Airpods nawet na raty.
Aby nie było wersja druga i10 tws działa mi dobrze i wady akceptuje ale .. czekam aż padną na amen