Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Please log in to reply
2851 replies to this topic

#2201 Krzyku1993

Krzyku1993
  • 13 posts
  • SkądTelford UK

Posted 14 December 2013 - 05:33

Nie tyle, co nie chce wyjsc z AppleStore, co nie mam pojecia gdzie szukac, czegos sprawdzonego. Z dock'iem moge poczekac, ale sluchawki to podstawa... Od moich zastepczych bola mnie juz uszy i niewygodnie sie w nich spi xD

#2202 Mroczka67

Mroczka67
  • 18 posts

Posted 04 January 2014 - 17:41

Ja używam nausznych SkullCandy z serii Sport - NBA. Nie jestem jakimś fachowcem, bardzo dobrze grają, ale czegoś mi brakuje. Nie wiem czy warto zainwestować w Beatsy Mixr/Studio lub Monster. Jak myślicie ?

#2203 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 05 January 2014 - 13:31

Nie warto.

#2204 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 05 January 2014 - 15:36

Ja używam nausznych SkullCandy z serii Sport - NBA. Nie jestem jakimś fachowcem, bardzo dobrze grają, ale czegoś mi brakuje. Nie wiem czy warto zainwestować w Beatsy Mixr/Studio lub Monster. Jak myślicie ?

Moze Puma?

#2205 kaspeed

kaspeed
  • 27 posts
  • SkądLubiecin, Poland

Posted 08 January 2014 - 14:52

Ja od 2007 roku używam GYC HP400. Nie wiem co to za marka, akurat kiedy kupowałem sprzęt do gitary to mi wcisnęli jeszczete słuchawki. Cena wtedy w stacjonarnym sklepie na Tottenham Court Road to było powyżej 20£ teraz jak widzę mniej GYC HP400 Digitial Stereo Headphones Polecam - naturalne brzmienie bez sztucznych ingerencji, na pewno nie brzmią jak Bose, ale są ok, no i 5 lat bez problemów. Kabel 3m trochę długi do sprzętu mobilnego.

#2206 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 08 January 2014 - 18:37

Zobacz słuchawki firmy RHA, świetna jakość i serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

#2207 iGuy

iGuy
  • 35 posts

Posted 11 January 2014 - 13:53

Ja nie wiem co wybrać: Apple In-Ear czy Sennheiser CX400ii ?

#2208 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 11 January 2014 - 15:23

Sennheiser CX400ii lejpsze, Apple In-Ear są słabe. Pisałem o nich w tym wątku.

#2209 Mags_84

Mags_84
  • 15 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 11 January 2014 - 15:52

Witam, ja się przyłączę do dyskusji w tym temacie, w październiku 2013 kupiłam słuchawki urBeats by Dr. Dre w worldshopie (czerwono-czarne). Są rewelacyjne, kabelek się nie odkształca, pięknie odtwarzają muzykę, oczywiście niższe dźwięki nie tracą niczego w tych słuchawkach. Opakowanie zawiera kilka gumowych wtyczek (nie wiem czy tak to się profesjonalnie nazywa), tak aby dopasować słuchawki do małżowiny usznej w jak najlepszy sposób. Dodatkowo dostajemy również specjalnie etui, w którym możemy przechowywać słuchawki, jak dla mnie bomba. Oczywiście jest mikrofon i sterowanie dla iPoda / iPhone`a. Szczerze polecam. przesyłam linka do review z youtube`a. [url][/url]

#2210 marjanoos

marjanoos
  • 375 posts

Posted 11 January 2014 - 16:58

Ja nie wiem co wybrać: Apple In-Ear czy Sennheiser CX400ii ?

SoundMagic E10 :) Poczytaj opinie na forum mp3store ;)

#2211 kruku93

kruku93
  • 245 posts

Posted 11 January 2014 - 17:23

urBeats by Dr. Dre - Z całym szacunkiem, ale słuchawki tej firmy to nie porozumienie. Powyższa firma prowadzi strategie "celebrity endorsement". Oznacza to w skrócie, że większość dostępnych środków "idzie" na akcje marketingowe z sławnymi osobami, zaś na rozwój technologiczny "ochłapy". Beats'y po za designem, który może się podobać, niestety nie mają nic do zaoferowania. Za dużo niższe pieniądze można kupić lepsze np; CAL! + recabling ( klon Denon'a d1001)...swoją drogą jestem ciekawy wersji opatrzonej numerkiem "2" ;]. pozdrawiam

#2212 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 January 2014 - 00:58

Spokojnie, zgadzam się z Tobą w ogóle, ale w szczególe mowa jest o dousznych słuchawkach, więc trochę odjechałeś.

#2213 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 posts
  • SkądKraków, Poland, Poland

Posted 12 January 2014 - 14:56

Hej, co sądzicie o produktach marki Marshall? Głównie chodzi mi o słuchawki Minor FX i Major FX - czy to taki hype "bo marka" jak w przypadku Beats czy naprawdę dorastają do pięt innym produktom Marshalla? :)

#2214 iGuy

iGuy
  • 35 posts

Posted 12 January 2014 - 20:37

Z marshalli słuchałem tylko te nauszne. Ujdą w tłumie, podobnie co beats by coś tam. Za taką cenę można lepsze dostać. Podejrzewam że z dokanałowymi tak samo. Poczytaj recenzje. P.s Ostatecznie kupiłem Apple in-ear bo łatwiej odsprzedać niż sennheiser, poza tym sennheiserów nie było w sklepie a w necie dużo podróbek. Te apple są świetne, czekam aż się całkiem wygrzeją, na razie jest coraz lepiej. Brzmienie mają bardzo naturalne, więc nie każdemu się spodobają.

#2215 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 14 January 2014 - 00:03

Akurat dokanałowe Apple to bardzo solidny produkt i narzekanie na nie jest raczej pozą i świadczy o nastawieniu, a nie dobrym uchu.

#2216 MrMalisz

MrMalisz
  • 10 posts
  • SkądSwarzędz

Posted 14 January 2014 - 20:32

Byłby ktoś tak miły i podał mi link do sklepu/aukcji, na której można kupić oryginalne słuchawki Apple EarPods - może być Allegro, czy cokolwiek(byle nie Apple Store, bo chciałbym je kupić w rozsądnej cenie - do 60/70 złotych), ale ważne, żeby była wysyłka do Polski w jakiejś rozsądnej cenie(najlepiej za darmo). Aktualnie posiadam oryginale słuchawki dodawane do iPhone 4, więc jeśli byłby ktoś na nie chętny, to można się dogadać. Pozdrawiam

#2217 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 14 January 2014 - 21:25

Orginalne do 70zł. Hmmm.

#2218 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 14 January 2014 - 21:30

Byłby ktoś tak miły i podał mi link do sklepu/aukcji, na której można kupić oryginalne słuchawki Apple EarPods - może być Allegro, czy cokolwiek(byle nie Apple Store, bo chciałbym je kupić w rozsądnej cenie - do 60/70 złotych), ale ważne, żeby była wysyłka do Polski w jakiejś rozsądnej cenie(najlepiej za darmo). Aktualnie posiadam oryginale słuchawki dodawane do iPhone 4, więc jeśli byłby ktoś na nie chętny, to można się dogadać.
Pozdrawiam

Z opakowania po telefonie to tak ok 85zł...

#2219 soljan70

soljan70
  • 22 posts

Posted 28 January 2014 - 22:52

Witam wszystkich :) Jaka jest różnica miedzy starym a nowym modelem beats studio? Mam na myśli raczej dźwięk. Jeśli już taki wątek istnieje to proszę o pokierowanie. Pzdr.

#2220 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts

Posted 29 January 2014 - 12:43

Akurat dokanałowe Apple to bardzo solidny produkt i narzekanie na nie jest raczej pozą i świadczy o nastawieniu, a nie dobrym uchu.

Nie zgadzam się. In-Ear dla mnie za tą cene to wtopa. Bardzo słaby bas i kabel, który przenosi wszystkie dzwięki do ucha. Dodaj to tego gumki, które są za małe dla większego ucha i porażka gotowa. Reszta jest okej.

Ja sobie chwalę firmę RHA (pisałem już kilka razy). Miałem ich model MA450i i byłem zadowolony (niestety zostały hm...zagubione). Kilka dni temu kupiłem model MA600i i jest rewelacja. Cena mniejsza od Apple In-Ear.

Podsumowując Apple In-Ear nie są złe jeżeli chodzi o produkt, ale za tą cenę można dostać coś znacznie lepszego.

Pozdrawiam

#2221 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 17 February 2014 - 01:20

Dla wszystkich którzy się zastanawiają nad słuchawkami Beats by dr. Dre oraz dla tych co (o zgrozo) je polecają polecam ten wątek:
Dlaczego Polska to nie USA, a Beats to kiepskie słuchawki ... - Co kupić | słuchawki - Forum.MP3store.pl

Widzę że tu sporo osób o nich pisze i nawet je poleca(!) miałem okazję ich posłuchać hm.. Moje douszne creative ep-660 grały lepiej, a obecne Superlux HD 681EVO są tak nieobliczalnie wyższym poziomem od beatsów że szkoda gadać. Nigdy nie polecam beatsów i wam też polecam nie polecać, bo to tylko marketing, jakość nie idzie w parze. :)

#2222 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 17 February 2014 - 07:42

Dla wszystkich którzy się zastanawiają nad słuchawkami Beats by dr. Dre oraz dla tych co (o zgrozo) je polecają polecam ten wątek:
Dlaczego Polska to nie USA, a Beats to kiepskie słuchawki ... - Co kupić | słuchawki - Forum.MP3store.pl

Widzę że tu sporo osób o nich pisze i nawet je poleca(!) miałem okazję ich posłuchać hm.. Moje douszne creative ep-660 grały lepiej, a obecne Superlux HD 681EVO są tak nieobliczalnie wyższym poziomem od beatsów że szkoda gadać. Nigdy nie polecam beatsów i wam też polecam nie polecać, bo to tylko marketing, jakość nie idzie w parze. :)

Oczywiście,że nie idzie bo oni całą kasę przenazaczają na marketing ;) Musiałbym upaść na głowę,żeby je kupić...

#2223 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 17 February 2014 - 16:18

Nie zgadzam się. In-Ear dla mnie za tą cene to wtopa. Bardzo słaby bas i kabel, który przenosi wszystkie dzwięki do ucha. Dodaj to tego gumki, które są za małe dla większego ucha i porażka gotowa. Reszta jest okej.

Ja sobie chwalę firmę RHA (pisałem już kilka razy). Miałem ich model MA450i i byłem zadowolony (niestety zostały hm...zagubione). Kilka dni temu kupiłem model MA600i i jest rewelacja. Cena mniejsza od Apple In-Ear.

Podsumowując Apple In-Ear nie są złe jeżeli chodzi o produkt, ale za tą cenę można dostać coś znacznie lepszego.

Pozdrawiam

'Fer inaf'.
Problem w tym, że można, ale niekoniecznie właśnie (lista słabych słuchawek w takiej cenie nie jest taka znowu krótka), dlategoż napisałem co napisałem.
Ja bym nie kupił, ale nie wykluczałbym i odradzał testowania.

Nawet domyślne słuchawki iPhonowe, gdyby tylko miały "skarpetki" i komuś trafiły w ucho, mogą być dla kogoś przyzwoitym wyborem.

#2224 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 20 February 2014 - 17:33

Witam poszukuje słuchawek do telefonu cena 150zl Ew 200. Muzyka jakiej słucham to głownie rock, punk rock. Zależy mi zeby dół był troche mocniejszy niz w moich pl 30.

#2225 dkub

dkub
  • 1 posts

Posted 20 March 2014 - 01:40

Witam to mój pierwszy post ;)

Potrzebuje pomocy, bo ciężko przekopać się przez 220 stron tematu, szukam słuchawek w przedziale cenowym do 100zł lub ewentualnie trochę ponad, ale wolałbym sie zmieścić w 100 ;) Ważna jest dla mnie przede wszystkim czystość dźwięku, zeby nie był przytłumiony, dobre wysokie tony no i bass tez, ale bez jakiejś przesady. Miałem a-jays two i nie byłem z nich np zadowlony, bo dźwiek nie był czysty tylko taki przytłumiony. Mam kilka typów, ale uznałem, że poradze się tutaj, bo pewnie nie jedna osoba pisała z takim problemem, będą używane z iphonem 5. Będę wdzięczny za pomoc.

- - - Połączono posty - - -

nie chce dublowac, ale nie widze opcji 'edytuj', chodzi mi o słuchawki dokonałowe.

- - - Połączono posty - - -

juz wiem jak to działa :D

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users