Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2176 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 06 października 2013 - 17:52

Z dokanałowych to Sony EX10 albo Panasonic HJE120. Sam mam Ex10 jako rezerwowe słuchawki, grają lekkim ocieplenieniem. Panasonicy będą miększe na basie, co dla Ciebie może być lepsze i mniejszą sczegółowość mają.

#2177 rdk9

rdk9
  • 63 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 06 października 2013 - 19:35

Niestety mam już drugą parę EX10 i nie jestem z nich zadowolony pod względem jakości wykonania jak i dźwięku ;/

#2178 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 07 października 2013 - 14:31

Z dokanałowych to Sony EX10 albo Panasonic HJE120. Sam mam Ex10 jako rezerwowe słuchawki, grają lekkim ocieplenieniem. Panasonicy będą miększe na basie, co dla Ciebie może być lepsze i mniejszą sczegółowość mają.

A co Tobie dźwiękowo nie odpowiada? Gdyż jakość wykonania fakt nie jest to pierwszorzędna jakość, standardowa jak na słuchawki budżetowe, widziałem owiele gorzej wykonane słuchawki za 10 razy więcej/

#2179 rdk9

rdk9
  • 63 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 07 października 2013 - 16:58

Wiem, że ten model jest strasznie chwalony i szanowany ale chyba mam do niego pecha ;/ Pierwsze zepsuły mi się przestając grać a drugie już zaczynają trzeszczeć. Jak dla mnie to są słabe słuchawki ze stosunkowo dobrym basem. Chyba zwiększę budżet i kupię earpods :idea: Polecacie?

#2180 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 08 października 2013 - 14:13

ja ze swojej strony nie polecam earpods, gdyż dla mnie one nie grają, jedynie co od Appla są fajne ADDIEM, ale to są jasne słuchawki z basem.

#2181 madziula21

madziula21
  • 1 postów

Napisano 17 października 2013 - 06:27

Jakie słuchawki polecacie do słuchania tylko od czasu do czasu w domu przy laptopie? Najlepiej takie do 50zł? Znajdą się takie?

#2182 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 17 października 2013 - 20:04

Poszukują do mojego iPhone 4S słuchawek bezprzewodowych, które potrzebne mi będą do biegania czy uprawiania innych sportów. Chociażby zwykła wizyta na siłowni.
Wypatrzyłem taki model słuchawek - Plantronics | BackBeat GO
Czy może ktoś coś o nich powiedzieć? Miał, ma ktoś je?

Może jest coś innego warte uwagi?

#2183 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 18 października 2013 - 20:20

Hej, Nie wiem, czy już o tym wspominałem, ale na początku wakacji kupiłem słuchawki Parrot Zik. Jestem chyba najbardziej ekstremistyczną odmianą gadżeciarza, więc miałem już wiele par słuchawek (także takich powyżej 1000 zł) ale te Parroty są dosłownie strzałem w 10. Jest to jeden z najbardziej udanych zakupów w moim życiu w ogóle. Nie ma tu żadnych, absolutnie żadnych kompromisów. Słuchawki są świetnie wykonane, bezprzewodowe, (zarówno Bluetooth jak i NFC), z aktywną redukcją szumów, bardzo wygodne no i mają genialny (jak dla mnie najlepszy ever) "pilot" (cała prawa słuchawka jest panelem dotykowym). Całe słuchawki są małym komputerem (trzeba im aktualizować oprogramowanie!), mają żyroskop (gdy zdejmiesz je z głowy, automatycznie włączą pauzę) i czujnik nacisku (wyczuwają, gdy mówisz i skupiają się na wychwyceniu głosu rozmówcy). Jak widać, są to chyba najbardziej gadżeciarskie słuchawki na świecie :D Nie można oczywiście zapominać o samym dźwięku. Pomimo faktu, że są one bezprzewodowe, to dźwięk jest naprawdę świetny: bardzo czysty i pełny. Najlepsze jest chyba to, że można go dowolnie modyfikować. Po pobraniu aplikacji mamy do dyspozycji equalizer. Istotne jest to, że nie modyfikuje on wyjściowego dźwięku (tak jak inne equalizery, a wychodzi to sztucznie i paskudnie), ale samo brzmienie słuchawek, przez co dźwięk jest całkowicie naturalny i niezmieniony. Niesamowita jest też redukcja szumów. Gdy idę z przystanku w zatłoczonym centrum miasta, zapewniają one absolutną ciszę. Może jedynie gdy mija mnie ciężarówka to słyszę przez chwilkę warkot. Poza tym jednak wszystkie szumy i inne hałasy wokół są całkowicie odcinane. Jak narazie znalazłem 2 drobniutkie wady: 1) gdy idę, słuchawki z normalnych przyczyn lekko trzęsą mi się na głowie. Przez to lekko wariują mikrofony wyciszające i w rezultacie każdy krok to lekki grzmot :P Jeśli jednak idzie się w miarę subtelnie z włączoną muzyką, to problem można zniwelować. 2) za Chiny Ludowe nie chcą się połączyć z Makiem :( Dla mnie są to słuchawki praktycznie idealne. Zdaję sobie sprawę, że na pewno są dziesiątki modeli lepiej grających, jednak napewno żaden przy takim poziomie dźwięku nie zapewnia tylu przydatnych funkcji. Tak więc jeśli masz zamiar wydać 1500 zł na słuchawki, których będziesz używał również na zewnątrz, to wg mnie Parrot Zik będzie absolutnie najlepszym wyborem ;) PS. Wiem, że moja krótka recenzja może wydawać się bardzo wyidealizowana, pisana pod wpływem euforii. Jednak słuchawek tych używam od prawie 5 miesięcy (kupione w czerwcu) i zapewniam że euforia już opadła i recenzja jest w miarę obiektywna :P Po prostu zakupiłem dzisiaj twarde etui do nich (podobno jedyny ezgemplarz w PL) i tak jakoś sobie przypomniałem że wypadałoby conieco o nich naskrobać. Przy okazji po raz kolejny polecam Salony Denon. Kupiłem tam już 4 pary słuchawek i za każdym razem była pełna profeska ze strony sprzedawców i jakiś rabacik. Naprawdę świetne sklepy ;)

#2184 rdk9

rdk9
  • 63 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 22 października 2013 - 16:19

@madziula21 myślę, że będziesz zadowolona z sony mdr-zx100 ;>

#2185 setis

setis
  • 1 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 02 listopada 2013 - 13:33

Witam, potrzebne słuchawki douszne do Iphone 5. Słucham raczej wszystkiego, od System of a down do klasyki:) Raczej unikam black metalu:) Cena nie jest najwazniejsze, wole kupić raz a dobrze. Głównie słucham podczas biegania. Zależy mi, aby słuchawki były kompatybilne z tym telefonem (intefejs), grały pięknie i posiadały mikrofon(niekoniecznie). Póki co biorę pod uwagę tylko ten model - NuForce NE-700M. Koszt 229zl na aledrogo. Nie jest napisane czy współpracują z tym telefonem. Pzdr.

#2186 skuter

skuter
  • 4 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 19:30

jeżeli szukasz słuchawek dousznych to polecam pchełki BOSE są naprawde bardzo dobre i warte zakupu ja zanim je kupiłem przetestowałem kilka pchełek różnych firm ale w przedziale do 500 PLN BOSE okazały sie najlepszym wyborem pod względem dźwieku :) pozdr., t.

#2187 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 08 listopada 2013 - 10:36

Szukam porady, chciałbym kupić zarówno słuchawki dokanałowe (na dwór) jak i nauszne (do domu). Niestety chciałbym to zrobić niedużym kosztem, powiedzmy max 300 zł za taki zestaw. Ale na szczęście nie jestem audiofilem, czytając niektóre wypowiedzi czuje się jakbym był z innego świata ;) Aktualnie mam tanie słuchawki dokanałowe typu "noname" (które w zasadzie nie są złe, ale brakuje im mikrofonu, dodatkowo dość podatny na uszkodzenia kabel) i jeszcze tańsze nauszne - bodajże sony mdrxd100, które niestety nie wygłuszają praktycznie wcale - ja słyszę otoczenie a otoczenie słyszy moją muzykę ;) Przeglądając ten wątek znalazłem dwa typy dla siebie: Douszne: MEE M9P, wg ceneo ok 100 zł Nauszne: AKG K512, ok 150 zł - dużo pochlebnych opinii na ceneo. Tak więc nawet z przesyłką zmieściłbym się w 300 zł. Niestety raczej nigdzie w okolicy nie znajdę tych słuchawek żeby je "przymierzyć" dlatego proszę o pomoc ;p Czy w tej cenie znajdę coś bardziej sensownego niż moje typy? I czy jest jakaś różnica pomiędzy AKG K512 MKI i MKII oprócz wyglądu? Wersja MKII bardziej by mi odpowiadała ze względu na ten materiał nauszników. Bardzo by mi zależało na Waszych opiniach o tych AKG. I jak w nich jest z kablem? Te Sony co mam są słabe, ale akurat kabel mają na tyle długi i mocny, że prawdopodobnie mógłbym się na nim powiesić. Nie wiem czy to ma duże znaczenie, ale nie mam żadnego porządnego sprzętu audio, słuchawki będą najczęściej podpięte do iPhona, rzadzej do iMaca, telewizora i xboxa.

#2188 jedrek1907

jedrek1907
  • 9 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 15:43

Poszukuję słuchawek z redukcją szumów, konkretnym basem za cenę do 1350 zł

#2189 Arusgau

Arusgau
  • 6 postów
  • SkądItaly

Napisano 17 listopada 2013 - 21:10

Cześć posiadam Iphon 5 zastanawiam się do nad wyborem 2 par słuchawek bezprzewodowych (nienawidzę kabli szybko się psuja) 1 parę do sportu bieganie , 2 parę po mieście w domu (do Imaca , sony ) uczelni siłownia 1. Sennheiser PXC 360 BT 2. AKG K845 3. Beats wirless 4. jabra sport wireless+ (te chyba wybiorę do sport) proszę o wasze propozycje i pomoc w doborze słuchawek , jestem otwarty na propozycje

#2190 j4błk0

j4błk0
  • 124 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 19 listopada 2013 - 20:07

Witam, potrzebuję słuchawek nausznych/wokółusznych do iPoda shuffle 4G, lecz głównie do iPhone'a 4S. Cena do około 1300 złotych. Zastanawiam się nad nowymi Beats Studio lub Beats Executive, słucham przeważnie rap/hip-hop lecz również AC/DC, Queen etc. Zależy mi aby słuchawki wyglądały ładnie (dlatego wymieniłem Beatsy, jednak nie wiem jak w tych modelach jest z jakością dzwięku) jak oczywiście na pięknej jakości dzwięku. Proszę o wasze przykłady i pozdrawiam :)

#2191 Krzyku1993

Krzyku1993
  • 13 postów
  • SkądTelford UK

Napisano 30 listopada 2013 - 09:18

Witam! Zastanawiam sie nad kupnem sluchawek dokanalowych, ale niestety nie za bardzo sie na tym znam... Z tego co czytam, to Dre jest tylko przereklamowana marka, a zastanawialem sie nad BEATS Tour In-Ear Headphones / UrBeats In-Ear headphones... Roznica w cenie kolosalna, ale jak z dzwiekiem? Czytalem, ze ktos tutaj poleca Bose i znalazlem Bose SIE2i Sport Headphones, ale moze macie cos jeszcze ciekawego? Z czystym dzwiekiem i w miare wygladajace? Moj jedyny dostep do internetu, to iphone i nie latwo jest na nim szukac xD Moze Monster iSport intensity In-Ear Headphones? Nie mam bladego pojecia, co wziac... Zazwyczaj myslalem nad Dre, ale teraz... Licze na Wasza pomoc :D

#2192 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 30 listopada 2013 - 12:29

Żadne Beatsy nie mają czystego dźwięku. Owszem nie mówię że każde Beatsy są kiepskie, gdyż Milesy są doskonałe dla osób lubiących bas, grają dużo lepiej niż Sennheiser IE8xx. Napisz jeszcze jakie dźwięku od słuchawek oczekujesz i czy mają być z pilotem?

#2193 Krzyku1993

Krzyku1993
  • 13 postów
  • SkądTelford UK

Napisano 30 listopada 2013 - 12:59

Musza byc z pilotem, bo ze sluchawkami sie nie rozstaje, a w zimie nie bedzie sie chcialo wyciagac telefonu z kieszeni i specjalnie sciagac rekawiczek :D W sluchawkach najczesciej u mnie wital POP/ROCK, ale ostatnio przenioslem sie lekko na muzyke bardziej klubowa, czyli bez bass'u dobrego sie nie obejdzie

#2194 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 30 listopada 2013 - 18:23

Możesz NuForce to takie trochę lepsze Dre, ale dużo tańsze np model 700M. Jescze te, które wcześniej wspomniałem Beats Miles Davies wersja z mikrofonem, albo Westone 3RC i do nich kabel z mikrofonem i to by był najlepszy wybór ale też drogi. Najlepiej jakbyś miał możliwość odsłuchania słuchawek, gdyż to dźwięk jest bardzo subiektywny.

#2195 Krzyku1993

Krzyku1993
  • 13 postów
  • SkądTelford UK

Napisano 30 listopada 2013 - 18:25

Wlasnie jestem w sklepie apple'a i mam tylko do wyboru te co podalem xD Jeszcze glosniki z dockiem musze kupic -.- // Nie kupilem nic, musze dobrze sie zastanowic, bo w koncu tani zakup, to to nie jest

#2196 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 02 grudnia 2013 - 10:42

Ja polecam mało znaną markę SoundMagic. Kupiłem ich słuchawki i jestem miło zaskoczony jakością dźwięku. Przerobiłem kilka rodzajów przy swoich iphonach i ipodzie i te chyba są najlepsze jakich używałem. Korzystam z wersji bez pilota ale poza dodatkiem na kablu, niczym się nie różnią :)
SoundMagic E10M silver-black @ MP3Store.pl [odtwarzacze MP3/MP4, słuchawki, akcesoria]

#2197 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 10:45

Soundmagicy E10 są dobre, wogóle marka Soundmagic nie jest zła. Ale zamiast E10 lepsze są już Sony EX10, jeśli ktoś nie potrzebuje mikrofonu.

#2198 Krzyku1993

Krzyku1993
  • 13 postów
  • SkądTelford UK

Napisano 09 grudnia 2013 - 03:10

Wlasnie czytam, ze E10M sa super, tylko niestety dzwiek wychodzi na zewnatrz... ;/

#2199 Krzyku1993

Krzyku1993
  • 13 postów
  • SkądTelford UK

Napisano 10 grudnia 2013 - 02:15

rha ma600i czy sennheiser i300 Jak myslicie, ktore beda lepsze?

#2200 mkamelg

mkamelg
  • 166 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 21:36

Nie chcesz wyjść poza zakup w Apple Store, bo chcesz jeszcze kupić sobie za jednym zamachem głośniki z dockiem tak?

RHA - MA600i In-Ear Headphone

RHA MA-600i Review

"The bass especially seems plenty powerful. God it’s got a real kick to it."

"The bass here is cracking, skull cracking in fact."

Interesuje Ciebie taki mocny bass? Kup je sobie, a na pewno nie będziesz żałował. Na plus można zaliczyć też bardzo fajny design, materiał użyty do ich produkcji (aluminium) i dodatkowe akcesoria. Na słuchawki masz 3 lata gwarancji producenta.

Difference between the Sennheiser i300 and MM70i headphones for iPhone/iPod/iPad - Ask Different

Sennheiser i300 są (były?) produkowane tylko dla Apple, ich odpowiednikiem w wersji "dla ludu" jest model MM30i. W stosunku do i300/MM30i bass lepiej zachowuje się w droższych MM70i, ale ich w Apple Store nie ma. Na słuchawki masz 2 lata gwarancji producenta.

Z recenzjami i opiniami na mniej lub bardziej pro forach cienko, ale coś znalazłem:

Bass junkie

I currently own a pair of sennheiser MM30i in-ears and although the bass is quite good, I still find myself having to tweak the EQ settings for a more bass orientated sound with reasonable but not great results

Do odtwarzania plików audio w formatach MP3/MP4/WAV polecam SonicMax Pro. Jeśli masz większość plików audio w formatach FLAC/OGG/APE, to polecam Equalizer Pro.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych