Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2151 Batonx

Batonx
  • 75 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 13:59

Te Phonaki to najlepszy wybór, nie ma czegoś lepszego?

#2152 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 14:18

zależy czego oczekujesz od słuchawek jeśli tego co napisałeś, czyli słuchawki głównie do słuchania audiobooków i rozmów, muzyka w drugiej kolejności, do tego mają być wygodne i mieć pilota z mikrofonem nie ma czegoś lepszego, po pierwsze napoczątku trzeba posłuchać aby się samemu przekonać, gdyż ES5 nie są jakieś szczególne dobitne w kwestii prezentacji wokali i szczegółowości. Musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie czego szukasz, czy szukasz słuchawek do tego co napisałeś, czy szukasz słuchawek do muzyki, jeśli tak to jakiej, czy szukasz słuchawek za grubą kasę, to wtedy masz AKG K3003, które są strasznie nie wygodne.

#2153 Batonx

Batonx
  • 75 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 15:48

Najważniejsza jest wygoda w noszeniu i obsłudze. Kolejna rzecz to jakość rozmów i jakość odtwarzania audiobooków, radia, etc. Na samym końcu muzyka. Muszą idealnie 'siedzieć' w uchu przy bieganiu... Cena nie ma znaczenia. Dajcie alternatywę bo jak nie to jutro jadę po te Phonaki... co za śmieszna nazwa ;)

#2154 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 15:58

Może nie o słuchawki, ale chyba też tu moje pytanie będzie pasowało. Mam zamiar kupić stację dokującą/głośnik bezprzewodowy. Budżet to maks 500 pln. W oczy i uszy w iSpocie w Toruniu "rzucił" mi się Divoom Onbeat 500. Czy ktoś miał z nim do czynienia, ewentualnie mógłby polecić coś lepszego?

#2155 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 16:53

Najważniejsza jest wygoda w noszeniu i obsłudze. Kolejna rzecz to jakość rozmów i jakość odtwarzania audiobooków, radia, etc. Na samym końcu muzyka. Muszą idealnie 'siedzieć' w uchu przy bieganiu... Cena nie ma znaczenia. Dajcie alternatywę bo jak nie to jutro jadę po te Phonaki... co za śmieszna nazwa ;)

No właśnie alternatywa tutaj najlepsze by były do czego co napisałeś custowe iemy, jedynie co tylko widziałem kabel z mikrofonem to w jhaudio, więć można by się dowiedzieć czy robią go też pod customy innych firm. Jeszcze są Westone TS1 ale są gorsze jeśli chodzi o jakość wokali i na iphone 4/4s jest echo na nich. A co do tych Phonaków, tak nawiasem mowiąć Phonak to jeden z najlepszych i najbardziej znanych producentów aparatów dla niedosłyszących. Jeszcze inna sprawa że możesz zrobić sobie do tych Audeo customowe tipsy, zamiast używać silikonowych czy foamów, wtedy te customowe tipsy są robione na podstawie wycisku twego ucha, co znacznie zwiększy komfort noszenia.

#2156 dom3l

dom3l
  • 2 postów

Napisano 03 września 2013 - 21:09

Chciałbym prosić o pomoc przy doborze dousznych słuchawek z mikrofonem : Źródło: Iphone 4 Typ muzyki: Klubowa / R&B Do użytku w mieszkaniu jak i na zewnątrz Budżet: do 350 zł Na podstawie wcześniejszych postów mam dwóch faworytów: - Sennheiser MM 70s - NuForce NE-700M Co sądzicie? Może macie jakieś inne, ciekawe propozycje w tej cenie?

#2157 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 03 września 2013 - 22:57

Zbytnio tu nie ma innych dobrych słuchawek poza tymi NuForcami 700M, one mają potężny bas, ale także reszta pasm jest w miarę dobra. Jest to najlepsza propozycja w tej cenie i to z mikrofonem.

#2158 jkb91

jkb91
  • 79 postów
  • SkądLuBlin

Napisano 05 września 2013 - 20:53

Sluchajcie chce kupic earpodsy zwykle ipodowskie sluchawki. Mam takie pytanie, na allegro wiadomo sa podrobki ale mam wrazenie ze sa to identyczne sluchawki jak oryginalne ,a ich nieoryginalnosc polega na tym ze nie maja logo oraz ze sa sprzedawane na lewo. Myle sie ? Czy rzeczywiscie jest to jakies badziewie? Z pewnoscia niejedna osoba z forum nabyla takie cos . Mozecie wyrazic jakas opinie na ich temat? , niekoniecznie earpodsow ,interesuja mnie nawet starsze wersje.

#2159 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 05 września 2013 - 22:28

Jeśli już chcesz słuchawki Appla to bierz ADDIEM, to są te z dwoma armaturami. A słuchawki stockowe nie warto kupować, gdyż one nie grają, tylko brzeczą

#2160 Kuśmier

Kuśmier
  • 21 postów

Napisano 20 września 2013 - 15:34

Chciałem zakupić sobie słuchawki beats studio v2 (model 2013)
http://store.apple.c...tudio?fnode=49
Tylko mam pytanie do ludzi którzy mieli styczność ze słuchawkami:
-czy są wygodne i uszy nie są zbyt odciśnięte
-czy dźwięk jest czysty
-czy warto je kupić
Prosiłbym tylko o wypowiedzi ludzi którzy znają się w temacie a nie trolli (typu: "tu płacisz za znaczek a nie za jakość" takich gadek nasłuchałem się i naczytałem w sprawie Iphona który jednak jest najlepszy)

#2161 E.F.G.

E.F.G.
  • 25 postów

Napisano 20 września 2013 - 16:06

tylko że na prawdę w przypadku beatsów się grubo przepłaca :) sprawdź modele innych producentów takich jak AKG, KOSS, SENNHEISSER, PIONEER, DENON - znacznie lepszy stosunek cena/jakość

#2162 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 20 września 2013 - 23:44

według mnie nie warto, gdyż beatsy nie grają czystym dźwiękiem, ich prezentacja grania, polega na tym że grają wysokim basem, który jest bardzo kiepskiej jakości, gdyż nie jest wogóle kontrolowany, za to jest bardzo nadmuchany. Więć wszystko zależy jakiego dźwięku oczekujesz od słuchawek, jeśli lubisz taką prezentację dźwięku to jak najbardziej, a jeśli oczekujesz czegoś innego od słuchawek, to musisz bardziej się określić, jak ma wyglądać bas, średnica, wysokie, szczegółowość i scena. Co do iPhona jako player to jest jeden z lepszych telefonów, jeśli chodzi o dźwięk.

#2163 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 września 2013 - 00:12

Dzisiaj w końcu nabyłem słuchawki AKG K375 - świetne! Myślę, że faktycznie muszą się trochę wygrzać jeszcze, ale po wyjęciu z pudełku dźwięk i tak robi wrażenie. No i w końcu mam porządne słuchawki z mikrofonem. ;) Szczerze polecam, jeśli ktoś szuka dokanałowych słuchawek do iPhone'a i ma parę groszy więcej do wydania. :)

#2164 luk4sek

luk4sek
  • 283 postów

Napisano 29 września 2013 - 18:43

Używał ktoś z was słuchawek Logic 3 Ferrari P200? obecnie są niezłe przeceny na nie, kosztują koło 200 zł w przeciwieństwie do pierwotnej ceny 1000 zł. Pytanie czy warto

#2165 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 29 września 2013 - 22:41

Jesli ktoś jest na tyle zdesperowany, by sprzedawać słuchawki za 20% ceny, to naprawdę musiały sprzedawać się tragicznie :D A to z kolei oznacza, że żadnym hitem raczej nie są. Ot, takie Beatsy, tylko że zamiast za "b", przepłacasz za konika ;)

#2166 luk4sek

luk4sek
  • 283 postów

Napisano 30 września 2013 - 00:31

1000 zł z pewnością nie warte, natomiast trzymają cenę zagranicą i w sklepach profesjonalnych, w tej cenie ma je tylko media ekspert i miało wczoraj electro ale nakład promocyjny poszedł i są za 550

#2167 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 30 września 2013 - 15:21

Jesli ktoś jest na tyle zdesperowany, by sprzedawać słuchawki za 20% ceny, to naprawdę musiały sprzedawać się tragicznie :D A to z kolei oznacza, że żadnym hitem raczej nie są. Ot, takie Beatsy, tylko że zamiast za "b", przepłacasz za konika ;)

Bardzo dobre słowa. Dokładnie za konika płacisz tyle, nie za jakość dźwięku.

#2168 JP1980

JP1980
  • 26 postów
  • SkądBedzin, Poland

Napisano 01 października 2013 - 09:44

Czy ktoś z was miał styczność ze słuchawkami URBANEARS ZINKEN ?

#2169 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 01 października 2013 - 13:17

Ja miałem i nie polecam. Grają głównie niższą średnicą i wysokim basem, które są pozbawione kontroli, faktury.

#2170 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 03 października 2013 - 07:01

To sa teraz oryginalne sluchawki do iPhonea? Bo ja poltorej roku temu do mojego dostalem inne...
Zepsuly mi sie i myslalem, ze nie bede uzywal. Ale juz temperatury 0 stopni zmuszaja jednak do nietrzymania telefonu przy uchu ;)

Słuchawki douszne EarPods firmy Apple z pilotem i mikrofonem - Przewodowe Apple iSpot Premium Reseller

#2171 Mirdaroh

Mirdaroh
  • 20 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 04 października 2013 - 06:51

Witam, Jakie słuchawki nauszne (fajnie by było gdyby można było je składać i miały mikrofon) możecie polecić, tak do 500zł? Podłączane będą do iPhone'a. Słucham głównie cięższych brzmień a także ambientów.

#2172 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 04 października 2013 - 09:16

że swoje strony to Noontec Zoro HD są lekkie, składane, grają bardziej konsumenckim sposobem grania, ale tutaj masz jakość dźwięku bardzo dobrą, gdyż nie grają tak jak Dre samym wysokim basem, który jest pozbawiony kontroli i faktury, a reszty pasm nie ma. Tutaj masz inne pasma, które są szczegółowe, ale także dużo basu, zwłaszcza wysokiego z dobrą kontrolą i fakturą. Jeszcze możesz używane V-Mody M80. No i Brainwavz HM9 one też są droższe, chociaż ich z iPhonem nie sprawdzałem jak grają.

#2173 Mirdaroh

Mirdaroh
  • 20 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 października 2013 - 12:59

Dzięki. A coś innego możesz jeszcze polecić (coś co nie wygląda jak dre?) mogą już nie być składane. Z góry dzięki

#2174 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 06 października 2013 - 02:18

No właśnie ciężko jest słuchawki z mikrofonem nie wyglądające jak dre, mi się też ta moda na beatsy bardzo nie podoba. Ale z takich to masz AKG K619Dj całkiem fajne, tylko mają jedną wadę pałąk lubi pękać w nich. Dalej jeszcze są Sennheiser Momentum tylko że one są owiele droższe niż 500zł no i AKG K545 ale tych wogóle nie słuchałem, więć cieżko mi odnieść. Jeszcze możesz V-Moda M80 i według mnie najlepsze słuchawki portable, tylko w Polsce ciężko je dorwać i cena to używki powinieneś znaleść do 500zł.

#2175 rdk9

rdk9
  • 63 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 06 października 2013 - 12:01

Witam, polecacie jakieś słuchawki dokanałowe naprawdę fajnie, ciepło grające do 50-60zł? Wiem że budżet mały ale może ktoś poleciłby ze swojego doświadczenia. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych