Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2126 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 03 sierpnia 2013 - 15:38

Witam! Potrzebuję słuchawki głównie do słuchania audiobooków, więc nie muszą być jakieś wybitne. Problem mam takie że słucham tych audiobooków głównie w czasie pracy a pracuję czasami w lekkim hałasie, nie jest on duży jednak na dłuższą metę uciążliwy. Hałas jest taki że na standardowych słuchawkach od Apple muszę mieć iPhone'a ustawionego na maksimum głośności by dobrze słyszeć lektora. Wymagania mam takie, że chciałbym aby słuchawki były dokanałowe gdyż częściowo wygłuszą hałas i były wygodne do noszenia kilka godzin dziennie. Dobrze gdyby miały pilota i mikrofon do rozmów, ale nie jest to priorytet. Dodatkowo mogły by być dość wytrzymałe gdyż ciągle gdzieś zahaczam kabelkiem i zniszczyłem już kilkanaście par słuchawek za "5 zł" z allegro, jakich do tej pory używam do ww czynności. Polecicie coś?

#2127 alextok1

alextok1
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 sierpnia 2013 - 19:28

Łukasz jesli potrzebujesz sluchawek ktore dobrze wyciszaja a zarazem dobrze "graja" to polecam ci Bose qc15 jednak cena nie jest najniższa (1500zl)

#2128 Buy and Smile

Buy and Smile
  • 2 postów

Napisano 06 sierpnia 2013 - 16:14

Witam
Mam pytanie odnośnie słuchawek Beats Dr Dre Wireless , kupiłem je od znajomego za grosze, twierdzi że to oryginalne , nowe słuchawki.
Wydaje mi się ze podrobki, mimo ze graja naprawde super. Chciałem je zarejestrować na stronie, nie znam dobrze angielskiego , poprosiło mnie o numer seryjny, niestety nie wiedzialem ktory to , bo nie moglem nawet w internecie znaleźć go, przepisałem ze słuchawek i dostałem takiego meila od: beats@email.beatsbydre.com
Temat: Thanks for registering

[url]http://image.email.beatsbydre.com/lib/fe9e13707566067b75/m/1/Reg-Opt-in-Only_02.jpg[/url]
[url]http://image.email.beatsbydre.com/lib/fe9e13707566067b75/m/1/Reg-Opt-in-Only_03.gif[/url]
[url]http://image.email.beatsbydre.com/lib/fe9e13707566067b75/m/1/Reg-Opt-out-Only_04.gif[/url]
[url]http://image.email.beatsbydre.com/lib/fe9e13707566067b75/m/1/Reg-Opt-out-Only_05.gif[/url]

© 2013 Beats Electronics, LLC. All rights reserved.
Beats by Dr. Dre
1601 Cloverfield Blvd., Suite 5000N Santa Monica, CA, 90404, UNITED STATES

BeatsByDre.com Unsubscribe Privacy Policy Terms of Use

Czy to znaczy że są oryginalne?

#2129 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 sierpnia 2013 - 17:39

@UP Była już haja (wiele razy omawiana), ze ta strona przyjmuje wszystkie kody. Cokolwiek nie wymyślisz. Natomiast jeśli kolega sprzedał ci je za 200 zł to podróbki, jeśli nie dał ci dowodu zakupu z jakiegoś pewnego sklepu to tez podróbki, jak grają super to znaczy, ze tez podróbki, bo Beatsy nie grają super :X Mam nadzieje, ze porównywales te słuchawki do innych modeli Bluetooth ...

#2130 Buy and Smile

Buy and Smile
  • 2 postów

Napisano 06 sierpnia 2013 - 17:46

Ok, to jest jakiś szczegół aby sprawdzić że to napewno ORYGINALNE?

#2131 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 sierpnia 2013 - 06:50

Wpisz na YouTube, albo w googlach coś á la "Beats wireless fake vs orginal" - to nie boli. Natomiast jeśli jest tak jak w przypadku studio, masz droższe podróbki to nie różnią sie one praktycznie niczym. Szczególnie jeśli ktoś chce na szybko zrewidować wiarygodność ich pochodzenia. Obecnie jedynym, naprawdę twardym dowodem oryginalność beatsow to kwitek z jakiegoś sklepu, pokroju MM, Saturna czy Moreli. Swoją droga jeśli podoba Ci sie jak słuchawki grają, trzymają sie kupy i są wykonane jak oryginalne (co wiadomo, ze słaba strona beatsow nie jest), a także współdziałaja z tym czym maja współdziałać to czemu ich nie zostawić nawet jeśli podróbki ...

#2132 TomBlack

TomBlack
  • 129 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 09:51

Ok, to jest jakiś szczegół aby sprawdzić że to napewno ORYGINALNE?

Tylko paragon potwierdzający zakup w sklepie. Nie ma możliwości sprawdzenia i odczytania czy są podrobione czy nie. Ciekawi mnie bardziej czemu tak Ci na tym zależy? Twierdzisz, że za grosze je kupiłeś od znajomego, to nie powinno ci robić różnicy* ;)

*jedynie, że robisz nas w balona i utopiłeś sporo kasy w te słuchawki :roll:

#2133 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 14 sierpnia 2013 - 00:42

Witam!
Potrzebuję słuchawki głównie do słuchania audiobooków, więc nie muszą być jakieś wybitne. Problem mam takie że słucham tych audiobooków głównie w czasie pracy a pracuję czasami w lekkim hałasie, nie jest on duży jednak na dłuższą metę uciążliwy. Hałas jest taki że na standardowych słuchawkach od Apple muszę mieć iPhone'a ustawionego na maksimum głośności by dobrze słyszeć lektora.
Wymagania mam takie, że chciałbym aby słuchawki były dokanałowe gdyż częściowo wygłuszą hałas i były wygodne do noszenia kilka godzin dziennie. Dobrze gdyby miały pilota i mikrofon do rozmów, ale nie jest to priorytet. Dodatkowo mogły by być dość wytrzymałe gdyż ciągle gdzieś zahaczam kabelkiem i zniszczyłem już kilkanaście par słuchawek za "5 zł" z allegro, jakich do tej pory używam do ww czynności.
Polecicie coś?

Od siebie polecam Westone UM1 Westone UM-1 Colors - SKLEP Audiomagic.pl albo Audeo Phonak (012 albo 022 wersja z mikrofonem) Phonak - SKLEP Audiomagic.pl | Poczuj magi muzyki! - SKLEP Audiomagic.pl, nadadzą się bardzo dobrze do audiobooków, ponieważ są to słuchawki, w których nacisk nałożony jest właśnie na średnicę, czyli wokale. Westone są bardzo solidne, gdyż są to w dużej mierze słuchawki odsłuchowe na scenę dla muzyków. Sam kiedyś używałem UM1, tylko model nie kolor przez 3 lata i były to jedyne słuchawki, które mi przetrzymały tak długo, naogół w innych słuchawkach zostal wyrwany kabel, lub zaczeły przerywać na jacku, zwłaszcza jeśli mamy jack prosty i wkładamy do kieszeni spodni.

#2134 folharth

folharth
  • 436 postów
  • Skądfolharth_ca

Napisano 14 sierpnia 2013 - 02:21

Testowal ktos z was te YamahyPro ktore tutaj reklamuja ?

#2135 d0x

d0x
  • 17 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 23:02

Witam. Mam problem z doborem słuchawek do Iphona 3GS (nie długo Iphone 4) słucham głównie Hip Hopu, Rapu, Czasami Dubstep. Słuchawek głównie będę używał w czasie jazdy Autobusem, w szkole, w aucie, spacery, oraz podczas jazdy na rowerze. Ogólnie nie chcę słuchawek dousznych (dokanałowych) lecz nauszne. Myślałem nad wyborem jakiś Beats'ów. Cena maksymalnie 500 zł.

#2136 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 sierpnia 2013 - 07:14

Za kasę która byś przeplacil za Beatsy lepiej kup sobie lepszego (4S, 5, 5C) iPhone'a. Sprawdza sie jeśli chcesz mieć naszyjnik, a nie słuchawki. Teraz co do tych drugich. Idealnie sprawdza sie dla Ciebie AKG K618/K619 - drugie są przygotowane do użytkowania z iPhonem, same słuchawki to model wyżej od K518. Maja jednak jedna wadę - lubią pękać. Ewentualnie możesz pomyśleć nad niższym modelem czyli AKG K518 (unikaj modelu LE), która także zjedzą Cie basem (a jak pobawisz sie eq i dołożysz ciepłego wzmaka to juz w ogóle piekło powinno byc), ale są niewygodne dla wielu osób (w tym mnie) więc najpierw je przymierz gdzieś i posłuchaj, a z tym problemu nie powinno byc, bo są to szalenie popularne sluchaweczki.

- - - Połączono posty - - -

Testowal ktos z was te YamahyPro ktore tutaj reklamuja ?

Ja osobiście nie, ale recki są pozytywne.

#2137 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 16 sierpnia 2013 - 08:37

Za kasę która byś przeplacil za Beatsy lepiej kup sobie lepszego (4S, 5, 5C) iPhone'a. Sprawdza sie jeśli chcesz mieć naszyjnik, a nie słuchawki. Teraz co do tych drugich. Idealnie sprawdza sie dla Ciebie AKG K618/K619 - drugie są przygotowane do użytkowania z iPhonem, same słuchawki to model wyżej od K518. Maja jednak jedna wadę - lubią pękać. Ewentualnie możesz pomyśleć nad niższym modelem czyli AKG K518 (unikaj modelu LE), która także zjedzą Cie basem (a jak pobawisz sie eq i dołożysz ciepłego wzmaka to juz w ogóle piekło powinno byc), ale są niewygodne dla wielu osób (w tym mnie) więc najpierw je przymierz gdzieś i posłuchaj, a z tym problemu nie powinno byc, bo są to szalenie popularne sluchaweczki.

Dokładnie AKG K618/619 będzie tutaj najlepszym wyborem. Jeszcze możesz pomyśleć o V-moda M80, ale do 500zł to tylko model używany.

#2138 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2013 - 12:27

Czy ktoś miał styczność ze słuchawkami AKG K374/K375? Warto kupić?

#2139 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 16 sierpnia 2013 - 12:52

tutaj masz recenzję Test słuchawek AKG K374 - Testy Słuchawek - Forum.MP3store.pl, według mnie już lepiej AKG K370 jak lubisz równe słuchawki, które żadnego pasma nie wywyższają. Ale najlepiej by sprawdzić samemu, zapytaj się mp3store czy nie mają testówek do odsłuchania w sklepie, powinni mieć, wtedy samemu sprawdzisz, czy Ci dźwięk pasuje, a może 370 Ci bardziej będzie pasował.

#2140 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2013 - 13:27

tutaj masz recenzję Test słuchawek AKG K374 - Testy Słuchawek - Forum.MP3store.pl, według mnie już lepiej AKG K370 jak lubisz równe słuchawki, które żadnego pasma nie wywyższają. Ale najlepiej by sprawdzić samemu, zapytaj się mp3store czy nie mają testówek do odsłuchania w sklepie, powinni mieć, wtedy samemu sprawdzisz, czy Ci dźwięk pasuje, a może 370 Ci bardziej będzie pasował.

Dzięki, przeczytałem - dobra recenzja. Właśnie nieco większy bas wcale mi nie przeszkadza, zresztą to chyba charakterystyczna cecha słuchawek AKG. Jak dotąd mam pozytywne doświadczenie z tą firmą. :) No ale, tak jak wspomniane było na początku recenzji, cena jest dość wysoka, więc nie chcę kupować w ciemno.

#2141 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 16 sierpnia 2013 - 13:34

Dzięki, przeczytałem - dobra recenzja. Właśnie nieco większy bas wcale mi nie przeszkadza, zresztą to chyba charakterystyczna cecha słuchawek AKG. Jak dotąd mam pozytywne doświadczenie z tą firmą. :) No ale, tak jak wspomniane było na początku recenzji, cena jest dość wysoka, więc nie chcę kupować w ciemno.

to przejedź się do mp3store i powinni mieć do odsłuchu model ich, wtedy sam sprawdzisz czy Ci pasują czy nie. Jest to najlepsza zasada w audio chcesz wiedzieć czy Ci dźwięk pasuje, należy posłuchać samemu, gdyż audio jest bardzo subiektywne i każdy na coś innego zwraca, uwagę, ma inny gust.

#2142 d0x

d0x
  • 17 postów

Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:18

Wracając do tej odpowiedzi Czy zamiast AKG K618/619 jakbym dołożył trochę to lepszym wyborem były by AKG K830BT

#2143 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 17 sierpnia 2013 - 01:42

AKG K830BT to nie jest lepszy wybór dźwiękowo, to jest ten sam poziom co beatsy jeśli chodzi o jakość dźwięku, czyli coś powinno być warte góra 100zł.

#2144 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 18 sierpnia 2013 - 16:53

@misiekkb: nie sądziłem że to kiedyś powiem, ale... nie obrażaj Beatsów :D K830BT to jest czysta masakra, grają naprawdę beznadziejnie (w szczególności w tej cenie). Zdecydowanie odradzam!

#2145 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 18 sierpnia 2013 - 17:22

@Gregory2 dla mnie Monster Beats nie grają dźwiękiem tak jak powinny, są to przymulone słuchawki z podbitym górnym basem, gdzie reszta pasm jak średnica, tony wysokie czy niski bas jest poprostu kiepski. Ale firma Monster ma dobre słuchawki, jakby ktoś szukał dobrych basowych słuchawek dokanałowych to bardzo polecam Monster Miles Davis, jak ktoś słyszał Senneheiser IE8 czy IE800 to te Monstery grają dużo lepiej, tzn. lepiej kontrolowany bas, który niżej schodzi, lepsza średnica i wysokie oraz rozdzielczość i szczegółowowść stoi półkę wyżej.

#2146 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2013 - 06:56

Beats i Monster juz nie tworzą razem tych słuchawek. Teraz to juz tylko Beats ;)

#2147 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 07:59

Beats i Monster juz nie tworzą razem tych słuchawek. Teraz to juz tylko Beats ;)

wiem, ale to tak podałem taki przykład tylko dla przykładu, gdyż razem pierwszy model beatsów był razem zaprojektowany.
No i bardzo dobrych dynamicznych słuchawek dokanłowych dla osób lubiących dużą ilość basu, który nie zamulony.

#2148 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 20 sierpnia 2013 - 17:57

Witam, Dopiszę się tutaj. Polecam słuchawki RHA MA4501i. Według mnie grają lepiej od Senneheiser CX300ii. Jakość wykonania na wysokim poziomie. 3 letnia gwaracja producenta. Jest pilot. Bas naprawdę dobry (mam preferencje rap'u). Wygodne. Na minus fakt, że kabel przenosi dźwięk do słuchawek. Jest dużo lepiej niż przy Apple In-Ear, gdzie hałasu z kabla nie mogłem wytrzymać. Może komuś się przyda. Pozdrawiam

#2149 Batonx

Batonx
  • 75 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 06:59

Jakie słuchawki douszne (dokanałowe?) są najlepsze jeśli ich przeznaczenie to w 90% rozmowy telefoniczne i słuchanie audiobooków? Zależy mi w głównej mierze na wygodzie (będą w uszach po 6-8h dziennie). Cena nie ma znaczenia. Znam faworyta: Weston ES-5 zapewne, ale do nich na dzisiejszą chwilę nie ma odpowiedniego przewodu do obsługi iphona (nie mogą służyć jako zestaw słuchawkowy). Jakieś alternatywy? Priorytety: wygoda, jakość rozmów, jakość dźwięku nie jest najistotniejsza: niewielka ilość muzyki, a głównie rozmowy i audiobooki.

#2150 misiekkb

misiekkb
  • 359 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 11:55

Audeo Phonak 022 plus do tego customowe tipsy, czyli tipsy na podstawie wycisku twego uchu, cos takie jak właśnie Westony ES5, tylko że ES5 to są słuchawkami customowymi, a tipsy przbyliżają je. Co do samych słuchawek, to mają właśnie czego oczekujesz, czyli bardzo dobre, wysunięte na pierwszym planie wokale, mikrofon też dobry, same słuchawki na tipsach standardowych są bardzo wysokie. Tam podałem link do sklepu, jeśli jesteś z np w-wy to możesz przyjść do sklepu i odsłuchać na miejscu, a także możesz wypożyczyć za kaucją i wtedy zobaczyć czy CI pasują czy nie. I to mi się wydaję najlepsza opcja, jest wszystko co oczekujesz w nich. Co do customowych iem to tak nie ma do nich przewodów z mikrofonem, dlatego gdyż te słuchawki mają inne zastosowania, głównie są to monitory sceniczne, dwa że kabel 6 żyłowy by był za gruby i zaciężki trochę dla nich.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych