Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2051 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 maja 2013 - 23:11

Jeżeli kupiłeś downtowny to nie powinieneś być zawiedziony.

It's comfortable and secure on the head, easy to use, provides great isolation from outside noise, is absolutely terrific looking, and sounds very good for a headphone at this price. I'm awarding the Philips Citiscape Downtown "Wall of Fame" status as one of the best $100 portable headphones available.

http://http://www.in...downtown-page-2

Słuchałem też jeszcze jednego modelu philipsa, to były chyba citiscape metro (ale ręki nie dam uciąć) - grały całkowicie do kitu.

#2052 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 07 maja 2013 - 23:23

wkoncu ktos sie oparł o dobra recenzje:) ten gosc ma leb do sluchawek:) polecam sluchawki V-Moda najperw mialem Beatsy Solo pozniej V-moda LP a teraz Sennhesery Amperior;) dobre tlumienie i o wiele lepsze brzemienie maja V-moda natomiast jak chcesz skoczyc juz bardzo wysoko to polecam Amperior Reewelacja:) jezeli troszke sa za drogie jak na twoj budżet to polecam HD25 KLASYK:) pozdrawiam

#2053 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 12 maja 2013 - 02:42

Cześć!

Właśnie poszukuję słuchawek kanałowych z przyciskiem obsługiwanym przez iPhone.

Na ten moment waham się pomiędzy modelami sennheiser mm30i i mm70i.
Pierwsze kosztują tak do 200 złotych, drugie do 300 (zależy jaki sklep itd, generalnie różnica 100 złotych).
Jeszcze podobają mi się Koss Porta Pro KTC (http://www.mp3store....9750153138.html), ale jakoś zawsze używałem kanałówek i ciężko mi sobie wyobrazić żebym korzystał z czegoś innego.

Czy jesteście mi w stanie powiedzieć czy odczuję dużą różnice pomiędzy tymi dwoma? Albo może macie coś innego do zaproponowania? (najlepiej do 200 złotych, ale jeżeli warto będzie dorzucić to chętnie to zrobię)

Dzięęęki wielkie za pomoc, trochę jestem zagubiony w temacie słuchawek :sad:

#2054 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 maja 2013 - 17:35

Soundmagic e10M ( M to wersja z mikrofonem ) będą odpowiednie ;)

#2055 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 23 maja 2013 - 01:34

Kupiłem MM70i, białe i jestem mega zadowolony :) Serio, warto dorzucić bo słuchawki są świetne.

#2056 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 23 maja 2013 - 05:37

wkoncu ktos sie oparł o dobra recenzje:) ten gosc ma leb do sluchawek:)
polecam sluchawki V-Moda najperw mialem Beatsy Solo pozniej V-moda LP a teraz Sennhesery Amperior;)
dobre tlumienie i o wiele lepsze brzemienie maja V-moda natomiast jak chcesz skoczyc juz bardzo wysoko to polecam Amperior Reewelacja:)
jezeli troszke sa za drogie jak na twoj budżet to polecam HD25 KLASYK:)
pozdrawiam

HD 25 - slaskie do skali mozliwosci. Sluchawki glownie zaprojektowane do studia, zeby nie przepuszczac dziwieku na zewnetrz obudowy jak i do djki. Mialem je 8 lat i do tego sa naprawde the best. Co do V-moda to posiadam model LP2 z limitowanej edycji i jesli chodzi o jakosc to gniota HD 25 w szczegolnosci dolem. Gora nie jest mega przesadzista mogla by byc lepsza.

#2057 hamer006

hamer006
  • 3 postów

Napisano 23 maja 2013 - 18:14

Witam. Chciałbym kupić słuchawki dokanałowe, interesuje mnie model: Monster Miles Davis Trumpet. Chciałbym zasięgnąć opini na temat tych słuchawek, dużo osób twierdzi, że marka monster jest przereklamowana i w tej cenie są nieopłacalne. Czy tak samo jest z tym modelem? Jeżeli te słuchawki odpadają to, co wybrać w takim razie w podobnym przedziale cenowym? Może coś z AKG?

#2058 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 maja 2013 - 07:29

Powiedz ile masz kasy, jakiej muzyki słuchasz.

#2059 hamer006

hamer006
  • 3 postów

Napisano 24 maja 2013 - 08:03

Mój błąd, że nie podałem tych informacji. Muzyka jaką słucham jest naprawdę wszelaka, głównie jednak będzie to rock, electro i house. Budżet w granicach 1500-2000zł za coś ciekawego chętnie dopłacę.

#2060 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 maja 2013 - 14:35

Uhuhuhu, przy takim budżecie kompletnie nie wiem co z dokow polecić, chyba, ze interesują Cie tez nauszne to spokojnie pomogę ci cos wybrac. Jesli chodzi o doki to wiem tylko na jakie firmy patrzeć, bo z reguły to shure, westone lub ewentualnie sennheiser. W wyniku takiej sytuacji odsylam Cie na forum.mp3store.pl - do niedawna sie tam udzielalem, i pewnie do tego wroce, bo jest tam masa profesjonalistów i pasjonatów muzyki oraz sprzętu audio, którzy ci pomogą wybrac na pewno to co Cie interesuje. Jesli chodzi o Monstery to z reguły nie sa to wybitne słuchawki, ale " turbine " na przykład sie udały, wiec nie wiem jak tym razem. W koncu sygnuje je Miles Davis - moze to zwykła reklama, ale jak dla mnie to cos obiecuje ;) Pozdrawiam.

#2061 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 24 maja 2013 - 20:17

W takiej cenie to ja bym brał już Custom IEM-y. Ale z czym będą one grały? Bo do słuchawek za 2k żaden iPod się nie nada ;) Zastanów się czy aby napewno chcesz tyle wydać na dokanałówki. Bo tak jak mówiłem, do takich słuchawek jest potrzebne bardzo dobre źródło, które może być podobnie kosztowne co same słuchawki :)

#2062 hamer006

hamer006
  • 3 postów

Napisano 24 maja 2013 - 21:15

Okeey, więc głównie przymierzam się z myślą na słuchawki przenośne najpewniej będą grały z imod-em + FiiO e7 @TvSuperStar zaciekawiłeś mnie słuchawkami nausznymi, więc co polecasz? AKG Q701 wyglądają ciekawie, da się z tym czasami wyskoczyć na miasto?

#2063 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 maja 2013 - 08:57

Jeśli chcesz coś " miastowego " to pierwsze co mi się rzuca na myśl to sennheiser momentum. Słyszałem, że v-moda m100 są niezłe, a także bowers & wilkins p5 z tych dostępnych na aos. Słuchałem również harman kardon classic które poleciłem gregoriemu i dobrze się sprawują jak wiem, a Ciebie by było stać na wersję z redukcją szumów która jest pewnie jeszcze lepsza. Do rocka będą bardzo dobre akg k551 ( akg k550 w wersji " mobilnej " czyli z pilotem ) ... philips fidelio x1 również są bardzo udanym modelem. Byłem zadowolony pod odsłuchu również denonów ah d400, ale myslę, że nie są warte tych 1500 zł, a raczej " outletowej " ceny 700-1000 zł. W twoim budżecie są więc dostepne równiez denony ah d600. To jest taki zbiór ich. Nie kupuj w ciemno, bo to jak na słuchawki bardzo duże pieniądze. Idź i posłuchaj tych które Ci wymieniłem, albo chociaż tych które dasz radę znaleźć.

#2064 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 25 maja 2013 - 14:52

Potwierdzę: Harmany CL są bardzo fajne. Wygodne, nieinwazyjne dla uszu, a jednocześnie świetnie grające. W międzyczasie kupiłem jeszcze Denony AH-D340. Obadaj je, bo w mojej opinii grają jeszcze lepiej niż CL.

#2065 Kubix17

Kubix17
  • 53 postów
  • SkądKorczyna, Poland

Napisano 27 maja 2013 - 17:44

Witam, poszukuje słuchawek nausznych, głownie do rapu, dubstepu i czasami muzyki clubowej. Zależy mi na basie, ale też na czystym brzmieniu. Kwota jaką operuje to 200zł, nie jestem jakiś audiofilem, potrzebuje je na wielogodzinne podróże itp. Pozdrawiam, z góry licze na pomoc.

#2066 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 27 maja 2013 - 19:59

CAL!. Jedyny problem, to fakt, że po dłuższym użytkowaniu pałąk uciska głowę (przynajmniej u mnie tak było). Wystarczyło jednak zrobić 5 minut przerwy i już było dobrze. Sprawdź je, bo jak na tą cenę są to świetne słuchawki.

#2067 Kubix17

Kubix17
  • 53 postów
  • SkądKorczyna, Poland

Napisano 27 maja 2013 - 20:29

Hmm, spoko nawet, ale czy creative ma aż takie dobre wykonanie itd? myslałem coś z Sennheiser'a... znasz może coś ciekawego? te CAL'y strasznie duże mi sie wydają... edit. Mam w domu, trochę sprzętu z marki JBL, jako że dosyć dobrze się sprawują, to słuchaweczki JBL Tempo testował/posiada ktoś?

#2068 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 27 maja 2013 - 21:46

Czy ja wiem czy są duże? To juz zależy jak definiujesz "duże" no i jak dużą masz małżowinę uszną. Co do wykonania to niestety, po czymś Creative musiał pojechać. Nie znaczy to jednak ze jest ono złe. Po prostu plastik nienajlepszej jakości. Co do dźwięku, to w CAL!-ach siedzą takie same Fostexy jak w kilkakrotnie droższych Denonach AH-D1001. Tak więc dźwięk bedziesz miał mniej więcej taki jak w słuchawkach za 800 zł :) Co do Sennków to niestety nie pomogę, jakoś nigdy w tej firmie nie siedziałem.

#2069 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 maja 2013 - 05:49

Gregory, nie gadaj głupot ;) CAL'e to po pierwsze słabsze słuchawki niz kiedys, bo ładowali do nich inne, lepsze przetworniki. Dodatkowo do takiej muzyki to żart ... w porownaniu do tego jaka maja konkurencje. A konkurencja to akg k518dj - walace basem, portable słuchawki. Ale autor musi ich koniecznie posluchac, bo wiele osob, w tym ja, narzeka na poziom wygody. Ładnie napędzone grają, rozwalaja beatsy 1000 zł droższe, będące tzw. " sluchawkami do basu ".

#2070 Kubix17

Kubix17
  • 53 postów
  • SkądKorczyna, Poland

Napisano 28 maja 2013 - 06:22

Oglądałem wlasnie na Allegro przedtem te akg, dość spoko :) a mógłby ktoś zobaczyć na specyfikację jbl tempo on ear? :) te mi sie spodobały, małe lekkie spoko design i jbl to jbl :)

#2071 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 maja 2013 - 09:51

Ktoś tam polecał te JBL, ale to jedna opinia pozytywna na 100 pozytywnych dla akg ... brałym jednak cos sprawdzonego jeśli tylko wygoda będzie ci odpowiadać ..

#2072 Kubix17

Kubix17
  • 53 postów
  • SkądKorczyna, Poland

Napisano 28 maja 2013 - 14:30

Hmm wiesz rożnie na to można patrzyć, AKG są to dość duże słuchawki w ktorych raczej cięzko, pobiegac, czy cokolwiek. JBLki są mniejsze zgrabniejsze i na pewno lżejsze, w podróże znowu nie potrzeba mi nie wiadomo jakich dzwięków.. myśle, że te JBL są w sam raz... jeszcze jakby mi ktoś te specyfikacje sprawdził pasmo przenoszenia i te ohmy.. ;) JBL TEMPO ON-EAR :: JBL

#2073 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 maja 2013 - 17:16

JBLki są mniejsze zgrabniejsze i na pewno lżejsze, w podróże znowu nie potrzeba mi nie wiadomo jakich dzwięków.. myśle, że te JBL są w sam raz... jeszcze jakby mi ktoś te specyfikacje sprawdził pasmo przenoszenia i te ohmy.. ;) JBL TEMPO ON-EAR :: JBL

1.Oczekujesz bardziej dźwięków czy, nie wiem, mobilności, wygladu?

2.Specyfikacja nie gra ... jest tylko na papierze.

#2074 coutonmar

coutonmar
  • 1 postów

Napisano 28 maja 2013 - 18:05

Denon AH D-510R

#2075 Kubix17

Kubix17
  • 53 postów
  • SkądKorczyna, Poland

Napisano 29 maja 2013 - 09:55

Powiem Ci ze chyba to i to :) jakoś nie widzi mi sie noszenie takich wielkich słuchawek ;) 2. Hmm no cóż ;) Denony spoko ale cena trochę za wysoka :) 250 zł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych