Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2026 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 kwietnia 2013 - 19:06

Nieistnieją. Nano 6G nie ma Bluetooth.

Sklep internetowy NET-S Gdynia 504582 SENNHEISER HD 219s słuchawki zamknięte z mikrofonem i pilotem do każdego smartfo

#2027 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 kwietnia 2013 - 23:26

Maks, James i Pan z poplatnym Nickiem prosze o uzupełnienie swoich wypowiedzi. Ma sie znalezc gatunek słuchanym, typ słuchawek, na dwór czy do domu, i sprzęt z jakiego bedą grały .. oraz cena. Wtedy pomogę ;)

#2028 folharth

folharth
  • 436 postów
  • Skądfolharth_ca

Napisano 20 kwietnia 2013 - 00:55

Polecam [url=http://www.thinksound.com/ms01.php]thinksound - the most critically-acclaimed wood headphones on the market[/url] .

#2029 B4L4NTAJS

B4L4NTAJS
  • 3 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 10:37

Mi chodzi o słuchawki przeważnie na dwór, do ceny 300 zł, słucham na iPodzie Nano 6G 8GB oraz na HTC WildFire S.Oczywiście słuchawki nauszne . Słucham wszystkich rodzajów piosenek.

#2030 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 kwietnia 2013 - 12:14

No to up, cresyn 750h zbierają bardzo pozytywne opinie. Sa świeżym modelem, sa ładne, grają na poziomie podobno a do tego tanie w miarę. Niestety, nano 6g to playerek raczej dla dokow wiec nie wiem czy napędza ładnie te cresyny, wiec w przyszłości, jak bedzie kasa radzę zaopatrzyć sie w jakis mały wzmacniacz pokroju fiio e6.

#2031 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2013 - 20:14

Ja poszukuję słuchawek dousznych wygodnych, ładnych (żeby nie wyglądały, że się zaraz rozlecą) będę słuchał muzyki wewnątrz pomieszczenia, ale dosyć głośnego. Chciałbym również, aby były dobrze wyciszone. Będę słuchał z iPhone'a 4 i shuffle'a.

#2032 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 21:56

@UP Jeżeli szukasz ładnych i świetnie grających słuchawek to YamahaPRO300 lub PRO400. Niestety są dosyć drogie, ale uwierz mi warto. Pozdrawiam.

#2033 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2013 - 22:21

@UP Sorry zapomniałem napisać. Miały być douszne. :)

#2034 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 22:31

OK sorki nie przeczytałem uważnie;) Niestety nie orientuję się kompletnie w słuchawkach dokanałowych.... Pozdrawiam.

#2035 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 kwietnia 2013 - 22:42

Ogółem ja kupiłem ostatnio doki do iPoda, bo na iPhonie nie mam miejsca na muzykę. Soundmagic e10 sie zwią i grają magicznie. Teraz wprawdzie sie przyzwyczailem, ale zaliczylem sie do grona tych, którzy po wlozeniu ich pierwszy raz do uszu otworzyli oczy i usta z wrazenia. Piękne wokale, instrumenty bardzo wysokiej jakości, ogolem cała średnica i góra miodzio. Co z basem? No tu jest problem, bo na pewno nie sa to słuchawki dla elektronikow czy raperów. Choc tym ostatnim mozna sie cieszyć bardzo .. dodatkowo sa 4 modele aluminiowe z odpowiednim wyglądem. Za 200 zł ( rozumiem, ze około tyle chcesz wydać patrząc na jbl ) masz wersje z pilotem i mikrofonem. Alternatywa? Brainwavz pro alpha i r1 dla basu, no i jays three.

#2036 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2013 - 23:01

A są może jakieś trochę ładniejsze? Wybaczcie, ale one wyglądają jak połowa dousznych słuchawek i przypominają nawet takie Skullcandy, które dobrej opinii nie maja. EDIT: Co myślicie o Apple InEar Phones?

#2037 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 kwietnia 2013 - 23:17

@up O tych od Apple było mało słychać, ale jak juz było to raczej pozytywy. Jesli uważasz, ze wyglądają jak scullcandy to ja dziekuje. No nic, jak tam wolisz. To sa wlasnie najbardziej polecane modele w tej cenie. Ale z Apple nie wtopisz. Tylko kup najlepiej na AOS bo ilośc podróbek goni beatsy ;)

#2038 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2013 - 23:34

OK. Przypominają Skullcandy Smokin' Bud.

#2039 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 24 kwietnia 2013 - 17:34

A-Jays Four z racji intensywnego uzywania odmowily posluszenstwa. Prosilbym o podanie najlepszych mozliwych sluchawek jesli idzie o jakosc dzwieku. Slucham glownie Dubstep, Trance, Instrumental, Classic, Muzyki filmowej i od czasu do czasu jakiegos przeboju popowego. Cena maksymalnie 500 zl.

#2040 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 kwietnia 2013 - 19:33

Z doków yamaha eph100, a z nausznych starczą Ci akg k619.

#2041 Wujek

Wujek
  • 56 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 01:08

A co sądzicie o monster ntune. Na allegro są za 500-600, w mm 1100, a ja mogę je mieć nowe, oryginalne cały komplet za 180zł. Czytałem że monstery nie są warte swojej ceny, ale czy za 180zł kupię coś lepszego?

#2042 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 kwietnia 2013 - 08:17

Słyszałeś, ze kupiłem oryginalnego rolexa za 300 zł ostatnio? Po prostu troche powagi. Trafiles na tanie podróby najpewniej, albo najmniej ogarnietego człowieka swiata. Jesli chodzi o słuchawki, poczytaj w sieci. Monster ma większość kiepskich modeli, ale znajdują sie tez w ich ofercie takie rodzynki jak turbine. Niestety z tego co pamietam nausznych monsterow nikt nie polecał.

#2043 Wujek

Wujek
  • 56 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 09:33

Słyszałeś, ze kupiłem oryginalnego rolexa za 300 zł ostatnio? Po prostu troche powagi. Trafiles na tanie podróby najpewniej, albo najmniej ogarnietego człowieka swiata.

Jesli chodzi o słuchawki, poczytaj w sieci. Monster ma większość kiepskich modeli, ale znajdują sie tez w ich ofercie takie rodzynki jak turbine. Niestety z tego co pamietam nausznych monsterow nikt nie polecał.

Sam nie wierzę w takie promocje, ale akurat 100% oryginał. Z oryginalnego salonu w USA(przecena ze 150$ na 60$). Do tego zostaną przywiezione przez zaufaną mi osobę. Postanowiłem je sprawdzić. 200zł to nie majątek,a w razie problemów nie będzie ciężko ich sprzedać(nawet z przebitką cenową)

Co do opinii w sieci, to jedyne co znalazłem to jakieś artykuły prasowe.

#2044 blantoman

blantoman
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 kwietnia 2013 - 14:59

Co sądzicie o tych słuchawkach? czy ktoś je posiada i może przedstawić swoją opinie? DENON PL | AH-C560R
Miałem wcześniejszy model i byłem zadowolony jednak je zgubiłem i potrzebuję kupić nowe.

#2045 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 06 maja 2013 - 18:50

Witam, mam do Was pytanie, ponieważ dziś po raz drugi złamałem Beats Solo HD i już nie będę na pewno ich naprawiał (klasyczne złamanie w miejscu gdzie się zginają :) ) Te nieszczęsne beats'y mnie tak skrzywiły, że teraz musze mieć jakieś słuchawki które dobrze wyciszają. Myślałem o tych (już nawet nie stawiam na design tak jak w przypadku Solo HD - po prostu mają byc wytrzymałem, ale nie chce tez samych czarnych (czyt. Senhaiser) ;-) ) 1)Philips Oneill THE SNUG 2)AKG K 518 Tak jak mówię muszą one redukować szumy z zewnątrz, to musi być ich główna cecha. W tych Philipsach wszędzie piszę ze idealnie redukują, ale chciałbym się dowiedieć może nieco więcej opinii (na necie znalazłem 2 ;( ) Generalnie słucham PoP'u. Słuchawki będą wykorzystywane głównie w podróży (autobus, auto) ale takze w domku :) Z góry powiem, że podobają mi się bardziej Philipsy no ale jeśli maja byc lepsze wrazenia w AKG to mogę iść na kompromis. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź PS Zapomniałem najważniejszego ! :) Przy tych słuchawkach nie chcę już wydawać tyle kasy ile przy Beatsach dlatego chciałbym się zmieścić do 200zł ;)

#2046 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 maja 2013 - 19:56

No to te akg beda najlepsze, ale przymierz je, bo wiele osob ( w tym ja ) narzeka na ich wygodę .. moze sprobuj Opylic te beatsy jesli masz na nie dowód zakupu i zainwestuj w cos lepszego, chociaż. Głupio troche, ze na taki shit wydales taka kase, a na cos dobrego chcesz przeznaczyć 200zl :/

#2047 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 06 maja 2013 - 20:05

No niestety ;-) Nie wiem jak bedzie z tym przymierzaniem, ponieważ moze ich nie byc w Saturnie a tam zamierzam się wybrać i ich troche po przymierzać :-)

#2048 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 maja 2013 - 23:12

Polecam słuchawki, które według mnie grają dużo lepiej niż AKG K518 - Philips Citiscape Downtown. Przesłuchałem je dokładnie w saturnie i byłem bardzo zdziwiony, bo nie spodziewałem się po philipsie niczego specjalnego. Dźwięk okazał się żywy i szczegółowy z szeroką sceną oraz niskim basem - AKG są mocno przymulone, słychać w nich przede wszystkim bas i niewiele więcej.

Do 200 złotych kupowałbym te Philipsy (wyłącznie ten model) lub Creative Aurvana Live. Ze względu na to, że potrzebujesz izolacji to polecam te pierwsze - zastosowano w nich specjalny patent cośtam seal, który faktycznie działa i daje niezłą izolację.
Brzmi jak reklama, jednak byłem naprawdę zdumiony jakością tych słuchawek. Strasznie mnie korciło żeby je kupić, jednak udało mi się powstrzymać ;)

Polecam stronę tego faceta, ma chyba świra na punkcie słuchawek. Na dole są różne kategorie polecanych słuchawek.

#2049 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 06 maja 2013 - 23:33

Przejdę się dziś chyba do Saturna i zobaczę je o ile będą wyeksponowane, bo z pudełka mi raczej ich nie wyciągną, c'nie? @up słyszałeś może o tym że można ten kabelek (przedłużkę) można zamienić na kabel "made for iPhone" ? To by było ciekawe :)

#2050 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 07 maja 2013 - 21:51

Byłem dziś w Saturnie i oczywiście żadnych słuchawek z tej serii od Philipsa nie było. Postanowiłem w ciemno kupić przez internet - zobaczę co z tego wyszło i się z Wami podzielę :) Przymierzałem te AKG, bardzo wytłumiają otoczenie ale jednak nie ten design ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych