Słuchawki - które wybrać?
Napisano 27 grudnia 2012 - 18:02
Napisano 27 grudnia 2012 - 19:05
Napisano 27 grudnia 2012 - 19:13
Napisano 27 grudnia 2012 - 23:36
Napisano 28 grudnia 2012 - 22:58
Napisano 29 grudnia 2012 - 12:58
Napisano 29 grudnia 2012 - 13:06
Postanowiłem się podpiąć do tematu i zapytać się Was, który z tych dwóch modeli będzie lepszy :
Bose ae2i : Słuchawki BOSE AE2i Czarny, Słuchawki przewodowe - Media Markt
czy
Sennheiser hd 595 : Sennheiser HD 595
Słuchawki byłyby używane w domu (do grania, słuchania muzyki itp.) i być może poza domem. Zależy mi głownie aby zakrywały one całe ucho i aby dało się w nich wytrzymać kilka godzin. Cena tu nie gra roli, ale te 2 modele najbardziej przypadły mi do gustu.
Słucham każdego prawie rodzaju oprócz hip-hopu, rapu oraz metalu ciężkiego (). Prosiłbym o odpowiedź, nie chciałem zakładać już nowego tematu, a te wymienione w tym temacie nie przypadły mi do gustu (czytałem ostatnie 15 stron).
Pozdrawiam.
Napisano 29 grudnia 2012 - 19:00
Pioneer SE-MJ721 R - DJ.PRO ..:: cena ,raty, kup teraz, sklep, dystrybutor, dj, shop ::..
HD 205 II w Morele.net
K518 DJ Limited Edition niebieskie w Morele.net
ew
Sony XB Bass Headphones | Extra Bass Headphones - 40mm | MDR-XB600 | Sony USA
:>
Zaznaczam że zależy mi na dobrym głębokim brzmieniu, i też dobrym wyglądzie, najbardziej podobają mi się Senki, ale mają takie sobie opinie
Akg wyglądają na najlepsze, ale wyglądem troszkę tracą (szeroki pałąk, coś jak w Senkach myślę że wygląda najlepiej i jest najwygodniejszy) :>
Napisano 29 grudnia 2012 - 21:28
Bose nie słuchałem, ale nikt ich nie poleca :c
Ja polecam.
Niestety bardzo drogie są (dla mnie za drogie), ale nawet przy tej wygórowanej cenie to wciąż stosunek jakości do ceny zdecydowanie lepszy niż w czymkolwiek sygnowanym przez dr Dre.
Napisano 29 grudnia 2012 - 22:04
Napisano 29 grudnia 2012 - 22:42
Ja polecam.
Niestety bardzo drogie są (dla mnie za drogie), ale nawet przy tej wygórowanej cenie to wciąż stosunek jakości do ceny zdecydowanie lepszy niż w czymkolwiek sygnowanym przez dr Dre.
Czyli jak myślisz, powinienem wybrać Bose czy Sennheisery? Mi osobiście bardziej podoba się Bose, ale chciałbym posiadać jakąś opinie od osób które miały styczność lub posiadały/-ają Bose albo Sennheisery.
Napisano 29 grudnia 2012 - 23:08
@TVsuperstar: a ty kolego masz u mnie duże piwo i przysługę
Trzymam Cie za slowo
A do tego up-a, poczytaj troche, bo słabo mi sie robi gdy widze, jak ktoś porównuje beatsy do senek i pisze jeszcze, ze senki zbierają słabe recenzje.
Napisano 30 grudnia 2012 - 21:08
Czyli jak myślisz, powinienem wybrać Bose czy Sennheisery? Mi osobiście bardziej podoba się Bose, ale chciałbym posiadać jakąś opinie od osób które miały styczność lub posiadały/-ają Bose albo Sennheisery.
Pojęcia nie mam ile chcesz na to poświęcić i jaki dźwięk preferujesz. Przy całej swojej zarozumiałości zdaję sobie sprawę z różnych gustów (czy ich braku ;-) ) i nie pozjadałem wszystkich rozumów (jeszcze).
Do tego wystarczy, że ktoś ma inaczej uszy ukształtowane i komfort użytkowania może być radykalnie różny, co przy dizajnerskich rozwiązaniach niestety gra rolę, bo możliwość dopasowania jest mocno ograniczona.
A mówimy o sprzęcie o wartości całej pensji niektórych ludzi.
Napisano 30 grudnia 2012 - 23:19
Pojęcia nie mam ile chcesz na to poświęcić i jaki dźwięk preferujesz. Przy całej swojej zarozumiałości zdaję sobie sprawę z różnych gustów (czy ich braku ;-) ) i nie pozjadałem wszystkich rozumów (jeszcze).
Do tego wystarczy, że ktoś ma inaczej uszy ukształtowane i komfort użytkowania może być radykalnie różny, co przy dizajnerskich rozwiązaniach niestety gra rolę, bo możliwość dopasowania jest mocno ograniczona.
A mówimy o sprzęcie o wartości całej pensji niektórych ludzi.
Jakie dźwięki preferuje? Hm... Tu mnie masz bo... Nie mam pojęcia. Zależy od dnia i humoru, ale zależy mi na bassie oraz bicie. Dźwięki wysokie czasem, zazwyczaj takie... umiarkowane
Jeśli chodzi o wygląd, to mnie za przeproszeniem wali. Słuchawki bedą używane w domu, a domownicy się raczej śmiać z tego nie bedą jak moje słuchawki bedą wyglądać. Zależy mi tylko aby były wygodne i dobrze grały Cena do 1000 zł max. bo te słuchawki to taki" kaprys" (nie do końca to słowo, nie mogę znaleźć odpowiedniego) i nie chce wydawać jakiś kosmicznych sum (widziałem Sennheisery za 4300zł) i będę kupował w Niemczech gdyż tu mieszkam więc ceny tez się mogą trochę różnić..
Coraz bardziej myśle o Bose AE2i ale zastanawiam się rownież nad innymi propozycjami
Napisano 30 grudnia 2012 - 23:34
Napisano 31 grudnia 2012 - 11:13
Dedykowane do iPhone, z pilotem i mikrofonem, świetnie wykonane, wyrównane pasmo, wybitna jak na tę cenę klarowność i energetyczność dźwięku. Oczywiście przy słuchaniu nieskompresowanych plików. Jak z innymi to nie wiem, bo nie słucham.
Napisano 01 stycznia 2013 - 14:33
Napisano 01 stycznia 2013 - 18:28
Napisano 01 stycznia 2013 - 19:23
A źródło? Bo jeżeli to będzie komputerowa integra, to moim zdaniem lepiej zainwestować w tańsze słuchawki i porządne źródło, da to efekt nieporównywalnie lepszy. Ale jeśli masz zamiar ich używać np z iPhonem to bierz te Bose, słuchawki projektowane pod słabsze źródło (tak samo jak moje Harmany czy choćby Beats'y) i zagrają z nim znacznie lepiej niz HD595. Tak więc powiedz najpierw z czym słuchawek będziesz używać, a potem będziemy dalej myśleć.
Bez urazy, nie znam się na źródłach (nie hejtujcie ) jednak mój komuter to iMac, może to Ci jakoś pomoże... I teraz jednak jestem trochę za Beats"sami i tu wybrałem takie modele :
Pierwsza para : Beats Studio by Dr. Dre. - Apple Store (Polska)
Druga para : Słuchawki nauszne Beats Executive - Apple Store (Polska)
Oraz trzecia para (dlaczego takie tanie? przecież limited edition...) : Słuchawki nauszne Beats by Dr. Dre Limited Edition Studio - Apple Store (Polska)
i oczywiście Bose AE2i nad którymi ciągle myśle. Decyzję muszę podać do północy (jak to brzmi) bo ciągle zmieniam zdanie i już rodzina się denerwuje... Nad słuchawkami ze wmacniaczem się nawet nie zastanawiam bo jak to będzie wyglądało jak będę słuchał muzyki na iPhonie czy iPodzie na mieście...
Jak myślisz|myślicie które wybrać? Ta para nr. 2 najbardziej mi się podoba, no ale muszą też dobrze grać.. Jak wybiorę źle to trudno, człowiek uczy się na błędach. Tylko kasy szkoda .
Słuchawki byłyby u mnie w piątek już (jeśli zamówię je już dziś) i mógłbym w weekend porobić testy.
Pozdrawiam
Napisano 01 stycznia 2013 - 20:33
Bluetooth sobie odpuść, ja bym celował chyba w cal!, ale to tylko z oczytania bo ich nie słuchałem.
Ale chodzi o to, żeby bez kabli się obejść.
Napisano 02 stycznia 2013 - 21:06
Bez urazy, nie znam się na źródłach (nie hejtujcie ) jednak mój komuter to iMac, może to Ci jakoś pomoże... I teraz jednak jestem trochę za Beats"sami i tu wybrałem takie modele :
Pierwsza para : Beats Studio by Dr. Dre. - Apple Store (Polska)
Druga para : Słuchawki nauszne Beats Executive - Apple Store (Polska)
Oraz trzecia para (dlaczego takie tanie? przecież limited edition...) : Słuchawki nauszne Beats by Dr. Dre Limited Edition Studio - Apple Store (Polska)
i oczywiście Bose AE2i nad którymi ciągle myśle. Decyzję muszę podać do północy (jak to brzmi) bo ciągle zmieniam zdanie i już rodzina się denerwuje... Nad słuchawkami ze wmacniaczem się nawet nie zastanawiam bo jak to będzie wyglądało jak będę słuchał muzyki na iPhonie czy iPodzie na mieście...
Jak myślisz|myślicie które wybrać? Ta para nr. 2 najbardziej mi się podoba, no ale muszą też dobrze grać.. Jak wybiorę źle to trudno, człowiek uczy się na błędach. Tylko kasy szkoda .
Słuchawki byłyby u mnie w piątek już (jeśli zamówię je już dziś) i mógłbym w weekend porobić testy.
Pozdrawiam
Beats to słuchawki znienawidzone przez audiofili i kochane przez zwykłych userów. Dlaczego? Ponieważ dają dźwięk bardzo przebasowiony (przez co sfałszowany i stłamszony pod względem reszty pasma) ale przez to bardzo efektowny. Najłatwiej by było gdybyś wybrał sie do iSpotu czy MediaMarktu i ich posłuchał. Może ci podejdą i będziesz je wielbił pod słońce, albo uznasz je za najgorsze na świecie (w przypadku Beatsów po prostu nie ma stanu pośredniego ). Ja posiadam Beats'y w wersji Pro i zasadniczo wręcz je kochałem do czasu, kiedy kilka dni temu zakupiłem Harmany Kardony CL. Dopiero wtedy uświadomiłem sobie ile utwory rockowe, metalowe, a czasami nawet klasyczne traciły w Beatsach. Ale dla odmiany hiphop, gdzie porządne "uderzenie" jest jednak ważne, wolę słuchać na Beatsach. Czyli krocej mowiąc: Beatsy dalej bardzo lubię, ale zdałem sobie sprawę że faktycznie bardzo mocno fałszują dźwięk. w jednej sytuacji jest to wada, a w drugiej zaleta. Tak więc sa to bardzo specyficzne słuchawki i kwestia czy ci podejdą jest kwestia mocno subiektywną.
Bose to firma-legenda, tak więc tutaj masz swoistą gwarancję dobrego dźwięku. Jesteś juz zdecydowany, że bierzesz Beats'y albo Bose? Czy dopuszczasz inne modele?
Napisano 04 stycznia 2013 - 17:42
Ponieważ większość zapytań i wątpliwości w tym temacie dotyczy słuchawek dla miłośników bitów, dance i popu, to ja dla odmiany polecę coś extra dla sympatyków rocka i gitarowych brzmień - słuchwaki Marshall Major.
Dedykowane do iPhone, z pilotem i mikrofonem, świetnie wykonane, wyrównane pasmo, wybitna jak na tę cenę klarowność i energetyczność dźwięku. Oczywiście przy słuchaniu nieskompresowanych plików. Jak z innymi to nie wiem, bo nie słucham.
Zachęciłeś mnie. Rewelacja, przed chwilą przyjechały.
Pozdrawiam
Napisano 06 stycznia 2013 - 12:29
Napisano 06 stycznia 2013 - 18:26
Napisano 06 stycznia 2013 - 19:36
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych