Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1626 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 lipca 2012 - 18:54

Czyli (oczywiście subiektywnie) uważasz, że są lepsze? :)

#1627 iShogun

iShogun
  • 58 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 17:43

Polecilibyście słuchawki dokanałowe ok. 100zł, słucham głównie metalu i rock'a. Z góry dzięki :)

#1628 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 31 lipca 2012 - 14:45

Polecilibyście słuchawki dokanałowe ok. 100zł, słucham głównie metalu i rock'a. Z góry dzięki :)

Brainwavz Alpha, nic lepszego nie znajdziesz, chyba że używane M1 lub Soundmagic E10/E30.

#1629 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 01 sierpnia 2012 - 13:42

Panowie a co sądzicie o Bose OE2i? Strasznie mi się w sklepie spodobały ale nie wiem jak z awaryjnością i tak dalej.

I z innej beczki, potrzebuję słuchawek z pilotem, jak najtaniej w stosunku do jakości. Ale koniecznie z pilotem, moje sony dokanałowe są niesamowite ale nie mają pilota przez co krew mnie zalewa.

#1630 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 22:13

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. http://myapple.pl/ja...y-oryginal.html renqien

#1631 Jess

Jess
  • 391 postów
  • SkądWilanów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 10:20

A jak grały te Apple in Ear (mają dwie membrany), byłeś zadowolony. Po jakim czasie szlak je trafił?

#1632 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 10 sierpnia 2012 - 10:53

Cześć, witajcie. Niestety musiałem sprzedać swoje AKG K511 koledze, gdyż jechał na wyjazd, a mi nie za bardzo pasowały takie słuchawki, szczególnie w słuchaniu w nocy, gdzie po prostu wielokrotnie lądowały na podłodze ze znacznym impetem. :P
Potrzebuję jakiś słuchawek również ze stajni AKG, lecz tym razem dousznych, nie mylić z dokanałowymi, do kwoty myślę 140zł maksymalnie, lecz wolałbym oferty niższe, niż owa suma. :)

Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi. :)

#1633 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 01:03

Koledzy szukamy jakiś nowych słuchawek do iPhone 4s, nie wygodnie słucha mi się na tych dołączonych do zestawu. W grę wchodzą tylko słuchawki dokanałowe, bo na tych słucha mi się najlepiej. Muzyki słucham w drodze na uczelnie w autobusie, albo leżąc w domu, więc nie muszą być jakieś do biegania czy coś. Nie słucham raczej techno, może sporadycznie więc nie bas najważniejszy będzie. Na słuchawki chcę przeznaczyć jakieś 150-200zł, no chyba że trafi się coś godnego uwagi to może być jakieś 50zł więcej

#1634 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 sierpnia 2012 - 09:28

To jednak polecamc Creative Zen Aurvana 2. Oczywiście subiektywnie ale jestem zadowolony. Najważniejsze, że dobrze wytłumiają, więc nie trzeba katować uszy muzyką w komunikacji miejskiej albo na ruchliwej ulicy. Grają bardzo dobrze i równo, nie mają niczego przepompowanego.

#1635 pawel135

pawel135
  • 10 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 09:59

Ja od siebie polecam AKG K 328.Posiadają mikrofon oraz regulację głośności.Cena trochę wyższa ok.170zł ale na prawdę warto.

#1636 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 11:19

No i powinny mieć zdecydowanie możliwość przełączania piosenek. Miał ktoś styczność z a-JAYS Four może ?

#1637 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 16 sierpnia 2012 - 10:14

Witam, czy są jakieś sluchawki z pilotem, które są warte uwagi do 150 lub 200zł? Rozglądam się za NuForce 700M (tylko nie jestem pewien czy maja pilota), a-Jays Four i sennheiser mm30i Słucham Indie, Rocka i trochę electro.

#1638 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 16 sierpnia 2012 - 10:29

Panowie a co sądzicie o Bose OE2i? Strasznie mi się w sklepie spodobały ale nie wiem jak z awaryjnością i tak dalej.

I z innej beczki, potrzebuję słuchawek z pilotem, jak najtaniej w stosunku do jakości. Ale koniecznie z pilotem, moje sony dokanałowe są niesamowite ale nie mają pilota przez co krew mnie zalewa.

Już myślałem, że tylko ja za nimi chodzę ;)
Podczepiam się o pytanie dotyczące tych słuchawek.

#1639 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2012 - 09:32

Witam.
Przymierzam się do zakupu słuchawek nausznych do użytkowania głównie w domu przy komputerze lub iPadzie. Ostatnio dość popularne są Monster Beats by Dr DRE, lecz jak jest z ich jakością w stosunku do dość wysokiej ceny? Czy może lepiej zainwestować w sprzęt frimy np. Sony http://allegro.pl/4-...000014&bid=1515 lub jeszcze coś innego? Wiem, że sporo osób na forum ma większe pojęcie na temat słuchawek dlatego pytam

Dodam, że chciałbym się zmieścić w 300 PLN.

#1640 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 17 sierpnia 2012 - 09:47

Witam.
Przymierzam się do zakupu słuchawek nausznych do użytkowania głównie w domu przy komputerze lub iPadzie. Ostatnio dość popularne są Monster Beats by Dr DRE, lecz jak jest z ich jakością w stosunku do dość wysokiej ceny? Czy może lepiej zainwestować w sprzęt frimy np. Sony 4 KOLORY SONY MDR-V55 od dealera GWAR.2 LATA (2548166743) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub jeszcze coś innego? Wiem, że sporo osób na forum ma większe pojęcie na temat słuchawek dlatego pytam

Dodam, że chciałbym się zmieścić w 300 PLN.

W żadnym wypadku nie kupuj Monsterów, nie mają technologii 5.1 (a zwykłe stereo, 2.1), cena nie jest adekwatna do jakości dźwięku, za duży bas, są po prostu kijowe i to, co je utrzymuje to design i to, że używa ich wiele gwiazd, etc. Ja wybieram produkty firmy AKG - najczystszy dźwięk, jaki kiedykolwiek słyszałem w słuchawkach, technologia 5.1 działająca idealnie, super działa w Call of Duty. Popatrz na jakieś produkty AKG na Allegro, czy ich oficjalnej stronie, znajdź słuchawki do 300zł i je kup - nie będziesz zawiedziony, jestem tego pewien. :)

#1641 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 17 sierpnia 2012 - 09:56

Zalezy jeszczec czy ma w ogole 5.1 w komputerze (bo w iPadzie to raczej nie ma). Monstery maja naprawde potezny bas, trzeba go przycinac, co moze sie nie udac przy uzytkowaniu z aplikacjami ktore nie maja softwarowego equalizera. Watpie zeby udalo sie je kupic oryginalne ponizej 3 stowek (chyba ze uzywane). Ogolnie wiecej w nich designu i lansu niz dzwieku (ale i tak je kupilem).

#1642 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2012 - 09:59

W żadnym wypadku nie kupuj Monsterów, nie mają technologii 5.1 (a zwykłe stereo, 2.1), cena nie jest adekwatna do jakości dźwięku, za duży bas, są po prostu kijowe i to, co je utrzymuje to design i to, że używa ich wiele gwiazd, etc. Ja wybieram produkty firmy AKG - najczystszy dźwięk, jaki kiedykolwiek słyszałem w słuchawkach, technologia 5.1 działająca idealnie, super działa w Call of Duty. Popatrz na jakieś produkty AKG na Allegro, czy ich oficjalnej stronie, znajdź słuchawki do 300zł i je kup - nie będziesz zawiedziony, jestem tego pewien. :)

Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło, dzięki!
Co myślisz o tych:
AKG K514 MK II PÓŁOTWARTE DEALER AKG - NOWY MODEL (2553227593) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#1643 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 17 sierpnia 2012 - 10:00

Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło, dzięki!
Co myślisz o tych:
AKG K514 MK II PÓŁOTWARTE DEALER AKG - NOWY MODEL (2553227593) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mój znajomy je ma, bardzo dobrze przylegają do uszu, ja miałem K511 ostatnio, lecz miały właśnie słabsze te gąbki, lecz te są o wiele, wiele lepsze. :)

#1644 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2012 - 10:03

Mój znajomy je ma, bardzo dobrze przylegają do uszu, ja miałem K511 ostatnio, lecz miały właśnie słabsze te gąbki, lecz te są o wiele, wiele lepsze. :)

Dzięki za odpowiedź :)
Jeszcze tylko chciałbym poznać twoją opinię o tym modelu:
SŁUCHAWKI AKG K520 K 520 ~Kurier GRATIS~ od ręki! (2533045615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#1645 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 17 sierpnia 2012 - 10:05

Te są zamknięte, to akurat musisz sam zobaczyć, czy Ci będą pasować, na pewno przylegają do uszu dobrze, bo inaczej się je "trzyma", jak masz możliwość odbioru osobistego - wybierz takowy, sprawdź przed zakupem. ;)

#1646 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:51

feuerfest A które masz? Studio? Dzisiaj słuchałem ich w Saturnie i odniosłem wrażenie, że mają przesterowane wysokie tony, przy wyłączonym korektorze dźwięku.

#1647 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 17 sierpnia 2012 - 22:56

Czy ktoś mógłby pomóc w wyborze słuchawek, tym razem nausznych? Najlepiej, żeby otaczały całe ucho. Dzisiaj odwiedziłam iSpota i zauroczyły mnie Beatsy Studio, czego niestety nie można powiedzieć o ich cenie. Szukam więc czegoś podobnej (lub lepszej!) jakości, a z tego co już się tu naczytałam, nie będzie to chyba trudne. Przejrzałam już Sennheisera i Denona, ale jeszcze nie miałam okazji ich przetestować, jest ktoś w stanie powiedzieć o nich dwa słowa? Słuchawki nie będą używane tylko z jakimś konkretnym gatunkiem, bo słucham wszystkiego po trochu, chociaż głównie jest to jakiś rock, alternative albo po prostu Hans Zimmer, dlatego zależy mi, żeby miały dużo basu i żeby dźwięk był ciepły, a nie taki ostry i raniący uszy jak to czasem bywa. Razi mnie brak pilota w Sennheiserach, bo nie ukrywam, że bardzo by mi się przydał. Jeśli chodzi o cenę to nie ma sztywnego ograniczenia, ale najlepiej, gdyby zamknęła się w 500 zł. Pozdrówki i mam nadzieję, że znajdzie się ktoś chętny do pomocy :D Dorzucam do puli słuchawki Marshall Major.

#1648 kruku93

kruku93
  • 245 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 23:48

Polecam ci Creative Aurvana Live ! żywotność - mam je ok 2 lata i dalej śmigają po zmianie kabla Jakość reprodukcji dźwięku Bardzo dobra aczkolwiek słuchawki wymagają rozgrzania ok 40h i przyzwyczajenia do "grania Live" ogólnie biją akg k514 i większość słuchawek do ok 500zł.Aurvany live to tak naprawdę Denon ah-d1001 tylko w innym ubraniu;] Jak wspomniałem słuchawki grają specyficznie...Moim subiektywnym zdaniem grają lepiej niż: akg k514 wersja 1 , Koss porta pro oraz SennHeiser Hd 595 oraz Hd 555:].Moje zdanie potwierdzają liczne testy na forach audiofilskich.Po upływie gwarancji polecam Recabling jest jeszcze lepiej... Pozdrawiam Adrian

#1649 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 18 sierpnia 2012 - 01:01

Jak ocieniacie douszne słuchawki firmy Bowers & Wilkins C5 do dousznych firmy Monster Beat, miał ktoś z WAS możliwość przetestowania słuchawek obu firm? śmiem wątpić że B&W jest niezastąpiona w swoim rodzaju, nawet na pokroju dousznych słuchawek.

#1650 Wozak

Wozak
  • 73 postów

Napisano 19 sierpnia 2012 - 07:08

Jeżeli dubluje posty to z góry przepraszam ale przebrnąć przez ponad 100 stron jest trochę ciężko. Otóż poszukuje słuchawek nausznych do iphona z przedziału 300-400 zł. Jedynym problemem jest tutaj to że potrzebuje słuchawek z mikrofonem i pilotem. Ciężko mi się jest bez tego obejść. Jak już znajdę jakieś fajne słuchawki to nie mają mikrofonu do rozmów :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych