Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2853 odpowiedzi w tym temacie

#1376 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2012 - 22:39

Były w zestawie, bo wszyscy w tym samym sklepie kupują... ;) A ja mam pytanie odnośnie tych słuchawek właśnie - jak pasują do iPhone z bumperem (oczywiście oryginalnym od Apple, bo wiem, że nieoryginalne mają plastik wokół gniazda słuchawek)?

#1377 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 17 stycznia 2012 - 23:05

Polecam beats by Dre. solo HD. Jeszcze nigdy nie słyszałem muzyki taką jaką powinna być, te słuchawki dały mi ponowną frajde ze starych nagrań!
http://www.monsterbe...ges/ma01012.jpg

#1378 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 23:10

Szybkie pytanie, muszę jutro kupić słuchawki dokanałowe, obecne padły:( Zastanawiam się między "NuForce NE-700M" a "a-Jays Four" Od słuchawek oczekuję pięknego głębokiego basu, ogólnie słucham każdej muzyki prócz techno, metalu, dance. Które z tych dwóch?

#1379 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 17 stycznia 2012 - 23:18

@Arscon Będzie głośno. Polecam iSpoty!

#1380 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 00:27

Były w zestawie, bo wszyscy w tym samym sklepie kupują... ;) A ja mam pytanie odnośnie tych słuchawek właśnie - jak pasują do iPhone z bumperem (oczywiście oryginalnym od Apple, bo wiem, że nieoryginalne mają plastik wokół gniazda słuchawek)?

Ja mam bumper najpierw guma a potem nakładam ramkę sgp case neo hybryd i wtyk jack nie dochodzi do końca i jak chcę posłuchać muzyki muszę bumpera ściągać,więc w twoim wypadku jeśli masz sam plastik to jack będzie 100% przylegał do gniazda.

Polecam beats by Dre. solo HD. Jeszcze nigdy nie słyszałem muzyki taką jaką powinna być, te słuchawki dały mi ponowną frajde ze starych nagrań!
http://www.monsterbe...ges/ma01012.jpg

Hmmm a oryginały? Czy za 219zł z allegro?

---------- Wpis dodano o 01:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:26 ----------

Szybkie pytanie, muszę jutro kupić słuchawki dokanałowe, obecne padły:( Zastanawiam się między "NuForce NE-700M" a "a-Jays Four" Od słuchawek oczekuję pięknego głębokiego basu, ogólnie słucham każdej muzyki prócz techno, metalu, dance.

Które z tych dwóch?

Ja wyżej napisałem o ejay-sach,konkretne słuchawki +nie plączący się kabelek+pilocik do IP :)

#1381 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 16:55

Kupiłem a-Jays Four białe:) + dostałem gąbki complay. Muszę przyznać że jestem bardzo miło zaskoczony nimi, grają tak jak lubię:)

#1382 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 18 stycznia 2012 - 20:41

Hmmm a oryginały? Czy za 219zł z allegro?

Nie wiem jakie, bo to prezent, a co jest z tymi z allegro ?

#1383 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2012 - 20:42

Sam sobie mogę odpowiedzieć na swoje pytanie: a-Jays Four jak najbardziej pasują do iPhone z oryginalnym bumperem. Bez żadnych problemów, wszystko pasuje idealnie. Oczywiście, w zestawie pianki Comply, jak u większości. Zapewne większość osób kupowała w tym samym sklepie w Warszawie ;) Wcześniej korzystałem z armaturkowych Creative Aurvana z kabelkiem od oryginalnych słuchawek od iPhone (ale od 3G, więc z uproszczonym pilotem), a mimo to jestem pod wrażeniem dźwięku a-Jays, jest tak jak lubię, szczególnie, jeśli chodzi o wyższe tony.

Tylko pilot... mógłby być ciut mniejszy ;)
Dołączona grafika

#1384 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 23:16

pilot, w a-jays jak dla mnie idealny. Na ogól słucham muzyki ćwicząc na siłowni, i jak biegam na bieżni większy pilot ułatwia korzystanie z niego. A pilot w a-jays jest naprawdę ładny taki applowski:)

#1385 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 19 stycznia 2012 - 07:04

A ja mam przykre doświadczenia jeśli chodzi o a-Jays'y. Po 6 miesiącach wtyk sie poluźnił i nie działa jedna słuchawka. Tzn, żeby działała trzeba jakoś dziwnie kabelek przekręcić przy wtyku...

Może ktoś mi polecić jakieś tanie słuchawki nauszne? Max. do 250zł, małe, zgrabne słuchawki nauszne na miasto, które służyłyby mi do słuchania muzyki pop, trance, rock, dance, itp... Myślałem nad AKG K420 lub K430 - jest między nimi jakaś spora różnica? Ewentualnie jakieś fajne dokanałowe, ale nic z a-Jays - już się do nich zraziłem...

#1386 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 07:28

ale to masz jeszcze gwarancje, więc warto z niej skorzystać:)

#1387 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 19 stycznia 2012 - 17:07

ale to masz jeszcze gwarancje, więc warto z niej skorzystać:)

No właśnie problem mam taki że robiłem porządki i paragonu nie mogę znaleźć, chyba że przyjmą mi je bez dowodu zakupu. Jedyne co mam to numer transakcji z allegro z jakiegoś sklepu...

#1388 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 17:15

Nie wiem jakie, bo to prezent, a co jest z tymi z allegro ?

To że monstery chodzą ok 600zł wzwyż poniżej 500zł to wszystko podróbka....

---------- Wpis dodano o 18:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:14 ----------

A fakt faktem pilot do ejaysów mógłby być trosia mniejszy.... Ni zdał by się jakiś klips do makaronów ;)

#1389 Kacprzak1991

Kacprzak1991
  • 53 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 14:57

Ja zdecydowałem sie na a-jaysy four biale do mojego czarnego ipka 4 i mam nadzieje ze bedą sie ładnie prezentowały ;) wsumie dorwalem je za 165 zł i choć nigdy nie kupowałem tak drogich słuchawek, wsumie zawsze korzystalem ze słuchawek dolaczanych do telefonu i mi wystarczyły ale to od iPhone'a poprostu wypadają mi z ucha i postanowiłem kupić cos konkretnego i myśle ze zauważe różnice nie tylko w wygodzie ale i jakości odtwarzanej muzyki;)

#1390 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 17:35

odczujesz zdecydowaną różnice;-)

#1391 nogeron

nogeron
  • 1 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 09:16

Szukam słuchawek nausznych do 300 zł (pilot nie koniecznie). Jakieś modele się nasuwają? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? ;)

#1392 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2012 - 09:40

Hmm, moim zdaniem najlepszymi słuchawkami na rynku mainstreamowym są wszelkiego rodzaju CREATIVE'y
Przekroczysz budżet o jakieś 20 zł + wysyłka, ale mimo to polecam Kup Creative Aurvana Live! - Sluchawki - Sklep Creative Polska
Przy zakupie i tak podświadomie zwrócisz uwagę na design i cene, a nie na różnice dźwięku w Hz, której i tak nie poczujesz
Z no_namów polecam coś takiego słuchawki nauszne - Aerial7 Phoenix Salsa - Sklep muzyczny Rock'n'Roll
Omijaj szerokim łukiem wszelkiego rodzaju skullcandy, które poza ciekawym wyglądem nie prezentują się za dobrze....

#1393 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 25 stycznia 2012 - 14:18

V-moda True Blood V-80
V-80 on-ear V-MODA for True Blood® headphones

Czy Soul by Ludacris 150????
http://soulelectroni...oducts/sl150cb/

Czy kots z forumowiczow posiada ktorych z tych sluchawek lub mial z nimi stycznosc???
pozdrawiam

#1394 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 25 stycznia 2012 - 23:45

Siema! Może ktoś mi polecić dobre słuchawki do Telefonu . Raczej nie będą one używane z komputerem ponieważ do kompa mam inne. A więc tak , cena myślę że tak 200 max 250. Dobry bass , dobre dźwięki , słucham Hip-hopu , Rapu , Reggae i teraz DupStep więc bas musi być. Nauszne albo dokanałowe < nie wiem czy to dokanałowe ale takie chce http://allegro.pl/so....html?source=oo> , Myślałem nad SoundMagic MP21 black - Dystrybutor (2075414421) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo niska cena , podobno dobrze grają. Co mi polecacie? Dużo słucham , nie jestem jakimś AudioFilem no ale też nie chcę zapłacić 200zł za takie słuchawki że byle jakie słuchawki za 50zł. 11 albo 12 lutego jadę do Krakowa i napiszcie mi słuchawki które będą dobre to popatrzę za nimi w galerii itp. Dzięki!

#1395 sub

sub
  • 77 postów
  • SkądRadom

Napisano 26 stycznia 2012 - 00:20

cześć
Tych słuchawek nie polecam, miałem je ok. roku i mogę powiedzieć tyle ze bass jest słaby jak na recenzje tych słuchawek gdzie opisują go jako głęboki i mocny nie zauważyłem tego :/ druga spraw od grania sie rozklejają, jak przyjrzysz sie zdjęciu tej aukcji w tym miejscu gdzie jest ten srebrny pierścień odpada cześć z gumką i trzyma sie tylko na 2 kabelkach spotkało mnie to zarówno w lewej jak i prawej, serwisowałem to w mp3store skleili ale ponownie sie to stało pierwsze rozklejenie prawej po ok 3miesiacach używania następnie lewej po 6miesiacach, pod koniec przestała działaś lewa słuchawka i wywaliłem je bo nie miałem juz cierpliwości. Teraz mam NuForce NE7M earphones @ MP3Store.pl [odtwarzacze MP3/MP4, słuchawki, akcesoria] i jeśli chodzi o bass to jest go jak dla mnie za dużo i maskuje oo trochę inne dźwięki ale da rade, trochę drogie ale powinieneś byc zadowolony, poczytaj o nich i sam zdecyduj.

#1396 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 26 stycznia 2012 - 18:50

A jakieś słuchawki nauszne? Jednak takie wolę tak do max 250zł. Dzięki!

#1397 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 26 stycznia 2012 - 19:10

A jakieś słuchawki nauszne? Jednak takie wolę tak do max 250zł. Dzięki!

Razer orca

#1398 damkaro

damkaro
  • 544 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 22:50

A co powiecie o tych słuchawkach Marshall Minor FX?
Czy nadają się do treningów?

#1399 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 26 stycznia 2012 - 23:36

Jak macie dylematy jakie słuchawki wybrać to polecam tą stronę:

Shootout: 96 Portable Headphones Reviewed (V-Moda M-80 added 11/27/11)

Macie porownanie 96 sluchawek w:
-budowie
-komforcie noszenia
-izolacji
-dźwięku
- i jka ma sie calość do ceny
a na samym dole macie tabelke podsumuwujaca wszystkie sluchawki punktami itd. i ustawione od najlepszych do najgorszych:)
POLECAM REWELACJE BARDZO MI TO POMOGLO W WYBORZE;)
pozdrawiam

#1400 Kacprzak1991

Kacprzak1991
  • 53 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 11:14

Ja właśnie odebrałem z poczty nowiutkie a- jays four bialutkie do mojego czarnego ipka i jestem zachwycony :D jakość wykonania od pudełka po same słuchawki na najwyższym poziomie ;) a gdy włożyłem je do uszu odpalilem i banan przez 15 min nie mógł mi z mordki zejść ;p zaznacze ze słucham rapu, reggea, ragge itp i d tego bynajmniej nadają sie idealnie ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych