Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Please log in to reply
2851 replies to this topic

#1151 Szaq

Szaq
  • 28 posts

Posted 21 October 2011 - 11:34

Witam, Jakie słuchawki wybrać? Zastanawiałem się nad -Monster Beats Studio -Monster Beats Solo HD -Monster Turbine -Monster iBeats -Monster Beats Tour Jeśli znacie jakieś fajne sluchawki to piszcie propozycje. Chodzi mi o takie które są równe albo lepsze od MB Studio. Mój budżet wynosi 600 zł.

#1152 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 October 2011 - 11:40

forum.MP3store.pl
Polecam lekturę ;) 600 zł to niemała kasa na słuchawki i za tę kwotę możesz kupić już coś naprawdę hi-fi. Pytanie tylko jaki masz odtwarzacz i jakiej jakości jest Twoja muzyka, bo może się okazać, że wydawanie tej kwoty jest zupełnie nieopłacalne. Tego się dowiesz na powyższym forum.

#1153 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 21 October 2011 - 22:31

Kupiłem te iBeats,jestem zadowolony lecz są to moje pierwsze słuchawki dokanałowe i jak je włoże to się czuje jak bym miał uszy zatkane palcem :P

#1154 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 22 October 2011 - 09:27

Zdecydowanie NE-700M. Kropka.

A powiedz mi - po podłączeniu pilota firmy Belkin - kilka postów wyżej (iPod, iPhone, iPad :: Akcesoria iPod :: Kable i adaptery :: Belkin kabel adapter z pilotem do iPoda shuffle - Cortland - systemy graficzne) przyciski z tego pilota by działały, mikrofon na NE-700M by działął normalnie, a dźwięk niebyłby zniekształcony?

#1155 allminator1997

allminator1997
  • 130 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 22 October 2011 - 09:57

B&W kosztują 799 zł w Top Hi-FI są zdecydowanie lepsze .B&W produkeje lepszy sprzet audio od Monster tym bardziej Monster od by Dr.Dre osobiscie posiadam B&W P5 ,Jakościową są lepsze od Studio . Równierz przymierzam się do zakupu B&W C5.

#1156 izdum

izdum
  • 135 posts

Posted 22 October 2011 - 10:23

hej chcialbym zapytac kogos kto posiada sluchaweczki beats by dr dre solo o wymiary glosnika (chodzi mi o to czy zmieszcza sie tam moje uszy ). Nie bardzo mam mozliwosc sprawdzenia samemu, a w necie nie moge znalezc wymiarow. pozdro

#1157 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 October 2011 - 10:28

B&W kosztują 799 zł w Top Hi-FI są zdecydowanie lepsze .B&W produkeje lepszy sprzet audio od Monster tym bardziej Monster od by Dr.Dre osobiscie posiadam B&W P5 ,Jakościową są lepsze od Studio . Równierz przymierzam się do zakupu B&W C5.

Nie zgodzę się z Tobą, testowałem oba modele. Ze względu, że słucham więcej "czarnej" muzyki zdecydowanie lepiej ją słychać na Studio. TO jest bardzo indywidualne, osobiście również w niedługim czasie dokupię P5 do pozostałej muzyki.

#1158 Szaq

Szaq
  • 28 posts

Posted 22 October 2011 - 11:46

Wchodziłem już na forum.MP3store.pl i szukałem czegoś dla siebie ale niestety nie mogłem znaleźć opini słuchawek Monster Beats Studio a właśnie na nich bazuje się przy wybieraniu słuchawek. Jeszcze raz prosze o napisanie które z tych słuchawek wydają się najlepszym wyborem:
-Monster Beats Studio
-Monster Beats Solo HD
-Monster Turbine
-Monster iBeats
-Monster Beats Tour
Zastanawiałem się nad słuchawkami firmy AKG ale wszystkie ładnie wyglądające i dobrze grające potrzebują wzmacniacza a ja potrzebuje słuchawek które moge nosić po mieście ;/

#1159 Tranquility

Tranquility
  • 353 posts

Posted 22 October 2011 - 11:50

Witam. Jakie polecicie dobre słuchawki dokanałowe/douszne do słuchania muzyki EDM/Progressive/Trance?

#1160 allminator1997

allminator1997
  • 130 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 22 October 2011 - 19:32

artucisz to są moje osobiste odczucia , ja nie słucham rapu . Używam P5 do Rocka i muzyki klasycznej . Wiec jak dla mnie P5 są dosonałe .

#1161 Dragon422

Dragon422
  • 215 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 October 2011 - 12:36

Witam, nie chce zakładać nowego tematu ale nie wiem czy ktoś tutaj zajrzy i odpowie :P Zainteresowała mnie taka aukcja na alledrogo:
SŁUCHAWKI iPhone iPod in-ear Dokanałowe z mikrofon (1887905855) - Aukcje internetowe Allegro
Pytanie tylko czy są to oryginalne słuchawki czy tylko podróby a jak to drugie to najlepiej jakby ktoś mi powiedział jak z jakością dźwięku. Niby na aukcji nie ma żadnego słowa o tym że wykonała to firma Apple. Chciałbym kupić sobie tanie a dobre słuchawki do Creative MuVo.

#1162 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 23 October 2011 - 12:39

Podróby jak nie wiem co... Takie słuchawki minimalnie kosztują 250zł.

#1163 Vito492

Vito492
  • 76 posts

Posted 23 October 2011 - 21:23

Jakie słuchawki do 150zł? Witam, ostatnio moje używane od 3 lat Sennheisery CX300-II odmówiły posłuszeństwa. Poszukuję teraz czegoś o podobnej jakości dźwięku, mogą ale nie muszą być z pilotem. Możecie coś takiego polecić? Bo ja nie jestem obeznany jeśli chodzi o marki inne niż wspomniany już Sennheiser...

#1164 Mikey124

Mikey124
  • 550 posts

Posted 24 October 2011 - 22:14

Ostatnio zacząłem się rozglądać za słuchawkami innymi niż Applowe, powoli rozpoczynam poszukiwania, jednak znajomy powiedział mi o "replikach" Beatsów jakich jest masa na Allegro. Ktoś korzysta z nich, mógłby podzielić się wrażeniami? Nie są to pieniądze wyrzucone w błoto (mało, bo mało ale jednak?). Generalnie to budżet do 100 zł maksymalnie ale im mniej tym lepiej. :)

#1165 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 24 October 2011 - 22:27

Szkoda pieniędzy, a zwłaszcza wspierania oszustów, nie jestem święty co do muzyki, ale przynajmniej nosząc słuchawki mam czyste sumienie.Poszukaj jakichś tańszych sennheiserów...

#1166 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 October 2011 - 13:04

Jeżeli nie potrzebujecie koniecznie słuchawek dokanałowych to polecam nauszne. O wiele przyjemniejszy dźwięk. Ja jestem bardzo zadowolony z sennheiserów hd202, wiadomo - nie jest to sprzęt audiofilski ale za 100zł po prostu rewelacja. Najlepiej wydana przeze mnie kasa na słuchawki - dobrze się zgrywają z iPhone, iPodem i iMakiem, z którymi non stop ich używam od kilku lat. Używam ich oczywiście tylko w domu, do autobusu zabieram sennki hd218, które są sporo gorsze od hd202, ale w hałasie grają od nich o wiele lepiej, ponieważ bardzo dobrze izolują od dźwięków otoczenia a dźwięk jest dla mnie przyjemniejszy w odbiorze niż ze słuchawek dokanałowych. Tak więc dużo zależy od tego, gdzie będzie się używać danych słuchawek. W domu/cichym otoczeniu nie mogę znieść dźwięku hd218, natomiast hd202 nie dają sobie rady w głośnym otoczeniu. Oprócz tego polecam kossy porta pro (ale nie na miasto - w ogóle nie izolują, słychać wszystko dookoła i trochę muzyki) oraz creative aurvana live.

#1167 Tranquility

Tranquility
  • 353 posts

Posted 25 October 2011 - 14:29

Witam.
Jakie polecicie dobre słuchawki dokanałowe/douszne do słuchania muzyki EDM/Progressive/Trance?

edit: do 170zł

Nie chcę zakładać tematu dlatego ponawiam pytanie. ;)

#1168 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 25 October 2011 - 14:35

Witam, ostatnio moje używane od 3 lat Sennheisery CX300-II odmówiły posłuszeństwa. Poszukuję teraz czegoś o podobnej jakości dźwięku, mogą ale nie muszą być z pilotem. Możecie coś takiego polecić? Bo ja nie jestem obeznany jeśli chodzi o marki inne niż wspomniany już Sennheiser...

Hej, od jakiegoś czasu mam ochotę na te słuchawki :D Czy mógłbyś mi coś o nich powiedzieć?

#1169 Litwin95

Litwin95
  • 10 posts
  • SkądRadzyń Podlaski, PL

Posted 25 October 2011 - 19:18

Witam! Z góry przepraszam jeśli takie pytania się już pojawiły, ale zależy mi na czasie, a 117 stron to jednak sporo... Planuję zakup oryginalnych słuchawek Apple na allegro i w związku z tym nasunęły mi się dwa pytania... Na aukcjach można przeczytać często o różnych generacjach słuchawek i w zestawie z jakim urządzeniem były sprzedane. 1. Czy jest jakaś różnica w jakości dźwięku miedzy słuchawkami np. z iPod'a Shuffle a z iPod'a Touch/iPhone'a? 2. Wszyscy wiemy ze iPhone 2G posiada to "głębokie" wejście mini-jack... Na stronie apple.com doczytałem że nie wszystkie słuchawki pasują do tego wejścia, do nowszych jest konieczna przejściówka. Czy to prawda? Oraz której generacji słuchawki będa pasowały bez dodatkowego osprzętu? Pozdrawiam! :)

#1170 Vito492

Vito492
  • 76 posts

Posted 26 October 2011 - 14:37

Hej, od jakiegoś czasu mam ochotę na te słuchawki :D Czy mógłbyś mi coś o nich powiedzieć?

Wielkim znawcą nie jestem, ale w moim odczuciu grają naprawdę świetnie. Mają całkiem niezły bas i izolację dźwięków otoczenia. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale słucham głównie rocka, Pink Floydy, Led Zeppeliny, AC/DC itd i całkiem dobrze się w tym spisują :D Mi brakuje w nich tylko pilota, ale jeśli dołożysz 60zł to możesz mieć Sennheisery mm30i, które pilota mają. Sam waham się między tymi dwoma

#1171 ZeXoNeRoS

ZeXoNeRoS
  • 12 posts

Posted 26 October 2011 - 15:12

Jakieś propozycje słuchawek dousznych do 100 zł do ipada ?

#1172 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 26 October 2011 - 15:17

A może tak przeczytałbyś temat, zamiast od razu pytać. Na prawdę myślisz, że na 118 stronach nikt nie pytał o słuchawki do 100 zł? Trochę inicjatywy.

#1173 Dragon422

Dragon422
  • 215 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 October 2011 - 17:07

Wielkim znawcą nie jestem, ale w moim odczuciu grają naprawdę świetnie. Mają całkiem niezły bas i izolację dźwięków otoczenia. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale słucham głównie rocka, Pink Floydy, Led Zeppeliny, AC/DC itd i całkiem dobrze się w tym spisują :D Mi brakuje w nich tylko pilota, ale jeśli dołożysz 60zł to możesz mieć Sennheisery mm30i, które pilota mają. Sam waham się między tymi dwoma

A nie wiesz czy dużo się różnią od Creative EP-630?

#1174 Ogórek101

Ogórek101
  • 12 posts
  • SkądGiżycko

Posted 28 October 2011 - 19:12

Ja mam Beats by dr dre tour i na żadne bym ich nie wymienie przez długi czas bo nie wygląda na to żeby szybko sie zepsuły

#1175 andwal

andwal
  • 115 posts
  • Skąd3city/UK

Posted 28 October 2011 - 19:40

[url=http://www.amazon.co.uk/Sennheiser-RS-170-Wireless-Headphone/dp/B002TLT10I]Sennheiser RS 170 Closed Digital Wireless Headphone: Amazon.co.uk: Electronics[/url] kupiłem sobie te słuchawki do domu żeby nie przeszkadzać co sądzicie?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users