Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1101 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2011 - 18:10

Nie liczy się dla mie tylko wygląd. Jednakże co mówi za tym, że to jest podróba, poza ceną? Może poprosić go o zdjęcie tych słuchawek?
A jak nie te, to jakie inne?

Skoro oryginalne w ispocie kosztują 600zł, to jak myślisz? Czy te za niecałe 60 zł będą oryginalne ? Myślenie nie boli... Naiwność niektórych ludzi bywa nie do zniesienia... :(

#1102 humoongus

humoongus
  • 6 postów

Napisano 20 września 2011 - 22:04

Licze na pomoc z waszej strony, mam nadzieje ze jak zwykle bedzie mozna liczyc na dobra podpowiedz:)
Pozdrawiam

nie chce być upierdliwy ale budżet to nie wszystkie dane. napisz jakie brzmienie lubisz albo jakiej muzyki słuchasz. albo podaj model słuchawek z jakich byleś ostatnio zadowolony

---------- Wpis dodano o 23:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:53 ----------

Nie liczy się dla mie tylko wygląd. Jednakże co mówi za tym, że to jest podróba, poza ceną? Może poprosić go o zdjęcie tych słuchawek?
A jak nie te, to jakie inne?

myśle że miałem to w rękach - straszna tandeta. zupełnie nie te materialy co u monstera - taniocha aż bije w oczy: plastik zamiast metalu, plastik zamiast gumy i tak dalej. inna sprawa czy one są warte swojej ceny. powiedzialbym ze są bo jak na 60pln to grają wporządku... tyle ze z tour nie mają nic wspólnego.

#1103 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 21 września 2011 - 06:17

Słuchawki do iPoda Touch 4g do 400 zł.

#1104 tinto_brass

tinto_brass
  • 105 postów

Napisano 21 września 2011 - 07:05

Ja używam 2 par, zależnie od potrzeb (mobilność, wygląd, brzmienie itd). Jedne to Apple InEar Phones które są jak dla mnie najlepszymi słuchawkami dousznymi z jakimi się spotkałem (przerabiałem Kossy, AKG, Creative, Sony, JBL, Bose itd). Mają soczysty bas, są super wygodne, lekkie, nie zauważyłem z nimi problemu "szorującego kabla" czyli przenoszenia drgań ocierającego się kabla o ubranie do uszu. Z ręką na sercu polecam. Drugie to pełne słuchawki Sony MDR-XB500. Mój najlepszy zakup ostatniego czasu. Fenomenalne pasmo przenoszenia, głeboki, mięsisty bas, super czyste wysokie tony, bogata średnica... Przestrzenność brzmienia na wysokim poziomie, wrażenia odsłuchowe jak na dobrym stereo (jestem troche audiofilem więc jestem dość wyczulony na takie rzeczy). Są miękkie i nie cisną w głowę co jest wielką wadą wielu słabszych słuchawek nausznych. Płaski kabel, o długości 1m idealnie pasuje do iphone trzymanego w kieszeni (długość jest idealna). No i mają niesamowity design, na bardzo europejskim poziomie :-) W Polsce póki co mało ludzi docenia brzmienie pełnych słuchawek, natomiast ostatnio jak byłem w Berlinie to w metrze właściwie tylko takie ludzie mieli :-) Polecam przejść się do Media Markt czy Sony Center na odsłuch i kupić na ebay (Sony mają 3x wyższą cenę w sklepie niż na aukcjach. Tak samo Apple InEar Phones). Mam nadzieję, że pomogłem trochę :-) ja swoje słuchawki wybierałem prawie pół roku - setki modeli odsłuchane, sprawdzone, przetestowane... Póki co to są moje dwa wybory :) Aha i nie daj się skusić na Pioneer - pomimo niby w miarę dobrych parametrów na papierze brzmią jak z garnka...

#1105 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 23 września 2011 - 21:23

Witam, chciałbym kupić słuchawki (wcześniej używałem słuchawek od iPhone'a), na początku miało być do 100, ale zobaczyłem jedne słuchawki i nie wiem czy są warte by dać na nie więcej pieniędzy, a nie chcę niepotrzebnie przepłacać. Poszukuje więc słuchawek dokanałowych, do biegania i droga dom-bus-uczelnia i z powrotem. Na słuchawkach się nie znam, ale w oko wpadły mi te:

Brainvavz Alpha - Słuchawki Brainwavz Alpha HIT do iPod iPhone GW FV (1813986007) - Aukcje internetowe Allegro
SoundMagic PL11 - Słuchawki SoundMagic PL11 - różne kolory - 8 Miast (1836480485) - Aukcje internetowe Allegro
Pioneer SE-CL21M - Pioneer SE-CL21M Słuchawki CZERWONY_CZARNY_Nowe GW (1832201534) - Aukcje internetowe Allegro
a-Jays One - Słuchawki a-JAYS One gw 24 m-ce (1836346921) - Aukcje internetowe Allegro
Sennheiser CS-380 - SUPER SŁUCHAWKI SENNHEISER CX 380 CX380 II SPORT (1824602824) - Aukcje internetowe Allegro
Denon AH-C252 - http://ispot.com.pl/...iale_p1319.html
Nixon The Wire - http://ispot.com.pl/...ite_p32840.html

Nie ukrywam, że najdroższe podobają mi się ze względu na pleciony kabel i design. Czy ten pleciony kabel naprawdę zapobiega plątaniu się? Pewnie dzięki tej plecionej warstwie kabel jest bardziej chroniony i może będę mógł uniknąć nieszczęsnego łamania się kabla tuż przy złączu.

Dziękuję za odpowiedzi i sugestie.

#1106 tinto_brass

tinto_brass
  • 105 postów

Napisano 23 września 2011 - 21:58

moze i troche pomaga ale mialem JBL z plecionym kablem i potwornie (ale naprawde strasznie) szural po ubraniu i slychac to bylo w uszach...

ja bym polecal przyjrzec sie tym: MDR-XB40EX (MDRXB40EX, MDRXB40EX.AE) : Podstawowe informacje : Przenośny sprzęt audio : Sony

na nokaut maja dobre ceny Słuchawki SONY MDR-XB40EX - porównaj ceny - NOKAUT.pl

sony ostatnio robi bardzo przyjemne brzmieniowo sprzety (sam mam mdr-xb500 i sobie chwale)

senheiser i denon wlasciwie nie maja basu, pionery - zapomnij, testowalem, brzmia jak z gara (DRAMAT!!!), a-Jays wygladaja obiecujaco ale nie testowalem. reszty nie znam. nie kupuj sluchawek ze wzgledu na wyglad. skoro juz szukasz i pytasz to znaczy ze zalezy ci na wlasciwym brzmieniu. na forum nie uslyszysz jak brzmi dany model - idz do sklepu. w ispotach daja odsluchac sluchawki.

nikt ci nie powie jakie brzmienie lubisz. moj brat ktory jest sredniozaawansowanym aufiofilem polecilby ci denony i senheisery, tak ja mi. ja jak odsluchalem wszystkie modele denonow w ich firmowym sklepie to zalamalem sie - te sluchawki wogole nie maja basu... sa dobre do jazzu, soulu, muzyki klasycznej... ale dobrego starego rocka w tym nie poczujesz... led zeppelin brzmialo jakby ktos ukradl gitare basowa... riffy wogole nie byly "miesiste"... juz nie wspomne o nowoczesniejszych brzmieniach typu massive attack (zawsze na kawalku angel testuje pasmo przenoszenia - jesli na poczatku nie ma przesteru - jest dobrze), nawet rihanna brzmiala gorzej niz z radia...

nie wiem jakiej muzyki sluchasz, napisz jakie masz ulubione zespoly - bedzie chociaz cos wiadomo jakie dzwieki pieszcza twoje uszy :-) i wtedy mozna sie zabrac za dopasowywanie sluchawek do ulubionej muzyki

#1107 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 23 września 2011 - 22:15

@tinto_brass, dzięki za odpowiedź. No tak, zapomniałem napisać to czego słucham. Głównie jest to rock ( 12 Stones, 30 Second to Mars, Oasis, SOAD, Mudvayne, Rammstein, Red Hot Chilli Peppers i inny rock lzejszy i ciezszy, ale równiez lubię posłuchać trance'u - głównie Above & Beyond ). Słuchawek niestety nie mam jak odsłuchać, iSpoty jakie kolwiek są daleko ode mnie. Lubie jak słuchawki mają takie soczyste brzmienie i słychać bass, aczkolwiek nie jestem jakimś bardzo wymagającym słuchaczem. xb40EX są jednak zbyt drogie i prawie na pewno nie przeznaczę tyle na słuchawki :/ Gdyby ktoś mógł się wypowiedzieć na temat tych a-Jays One byłbym wdzięczny.

#1108 tinto_brass

tinto_brass
  • 105 postów

Napisano 23 września 2011 - 22:22

sprawdz te w takim razie: Słuchawki Sony MDR-XB20EX - Ceneo.pl
powinienes byc zadowolony

albo te: SONY MDR-NX3 + CD-R AUDIO GW,F.VAT BB-SKLEP (1822165808) - Aukcje internetowe Allegro

te pierwsze maja troszke wiecej basu ale te drugie mniej wystaja z uszu (kwestia budowy)

ja bym wybieral miedzy tymi dwoma, do takiej muzyki jak sluchasz sony powinno sie nadac idealnie

#1109 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 23 września 2011 - 22:39

XB20EX są dla mnie bardziej przystępne. Teraz mam dylemat czy a-Jays One czy te Sony XB20EX. Przeczytałem recenzję obszerną na temat a-Jaysów i przypadły mi do gustu, poza tym płaski kabel. Mam taki w słuchawkach do MBP i jestem zadowolony, nie pląta się.

#1110 tinto_brass

tinto_brass
  • 105 postów

Napisano 24 września 2011 - 17:20

sony tez maja plaski kabel. ja bym bral sony

#1111 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 24 września 2011 - 18:02

Ktoś tu słuchał Monster Beatsów Pro? Mam obecnie Denony HP-1000 z których jestem koszmarnie zadowolony, ale po trzech latach zdążyły się zużyć, a ja przyzwyczaiłem się do tego, jak grają. Podstawowe pytanie, czy są łatwe do napędzenia przez iPod'a (mam Mini i Video ze zdjętymi blokadami i z większością słuchawek sobie radzą)...

#1112 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 26 września 2011 - 07:07

Panowie, mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy słuchawki Monster Beats by Dre Solo HD, a raczej kabel do nich jest/są kompatybilne z Apple Bumper..? Kabel na końcu nie ma prostej końcówki. Wiec czy da sie go podłączyć do iPhone'a w zderzaku? Jest wiele słuchawek które poprostu nie wchodzą, poniewasz są szersze niż otwór na bumperze, lub maja te nie prosta końcówkę. Mam nadzieje ze ktoś mnie zrozumie, ciezko to wytłumaczyć. Czy ktoś mógłby to sprawdzić? Nie chce wykluczyć jednego kupując drugie. Przepraszam za nieciągłość z polskimi znakami, ale pisze z iPhone'a który poprawia kiedy chce ;p

#1113 tinto_brass

tinto_brass
  • 105 postów

Napisano 27 września 2011 - 19:17

ja nie wiem ale czy nawet jesli to przy cenie i potencjalnych (pisze potencjalnych bo sam nie odsluchiwalem wiec nie bede powielac zaslyszanych opinii) mozliwosciach tych sluchawek nie taniej bedzie ewentualnie wymienic bumper lub zwyczajnie delikatnie poszerzyc otwor na sluchawki?

#1114 Tranzystor82

Tranzystor82
  • 166 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 28 września 2011 - 06:33

ja nie wiem ale czy nawet jesli to przy cenie i potencjalnych (pisze potencjalnych bo sam nie odsluchiwalem wiec nie bede powielac zaslyszanych opinii) mozliwosciach tych sluchawek nie taniej bedzie ewentualnie wymienic bumper lub zwyczajnie delikatnie poszerzyc otwor na sluchawki?

No to chyba rozsądne by nie było co piszesz, a jeśli uważasz odmiennie zrób to u siebie - gniazdo po takim zabiegu na bank do wymiany.

#1115 Scriba

Scriba
  • 2 postów

Napisano 29 września 2011 - 01:16

A czy miał ktoś doświadczenie ze słuchawkami Yamaha ep-h50? Jeżeli tak, to jestem ciekaw opinii. Będę wdzięczny za odpowiedź ;)

#1116 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 29 września 2011 - 14:40

Próbuję znaleźć dobre słuchawki do 150zł. Problem w tym, że słucham właściwie każdej muzyki(klasyka, pop, dubstep, rock, reggea itd) w związku z czym czytając recenzje słuchawek nie mogę się zdecydować. Każde są dobre do jednego stylu. Moglibyście mi doradzić?
Potrzebuję je do częstego użytku, do iP ;) A, istotny jest również kabel, zależy mi żeby się tak pieruńsko nie plątął

Te znalazłam na razie(każde z innej parafii):
AKG
DENON
KOSS
CREATIVE
MONSTER BEATS

#1117 1mysliwy1

1mysliwy1
  • 99 postów

Napisano 01 października 2011 - 16:45

1.Jakie są minusy kupowania egzemplarzy ekspozycyjnych słuchawek - zastanawiam się nad B&W p5 (btw. zna ktoś jakieś słuchawki równie ładne)?
2.Muszę kupić jakieś słuchawki douszne ale nie dokanałowe. (Filmy, audiobooki, pop, muzyka klasyczna). Możecie coś doradzić?

#1118 tedeka

tedeka
  • 7 postów

Napisano 02 października 2011 - 15:33

Witam,

Mam pytanie dotyczące oryginalnych słuchawek - znalazłem na Allegro taką ofertę:
[url=http://allegro.pl/sluchawki-apple-oryginalne-iphone-4-pilot-mikrofon-i1795821514.html]Słuchawki Apple Oryginalne Iphone 4 Pilot Mikrofon (1795821514) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Komentarze sugerują, jakoby nie do końca były to oryginalne słuchawki, jednak na Allegro można znaleźć zestawy pudełko + kabel, ładowarka + słuchawki za cenę 60zł, więc 40pln za same słuchawki byłoby możliwe.

I tutaj moje pytanie - czy są to oryginalne słuchawki? Jeśli tak, to pilot oraz mikrofon będą działały z moim 3G i 3GSem bez problemów, prawda?

Pozdrawiam.

#1119 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 października 2011 - 17:44

Witam,

Mam pytanie dotyczące oryginalnych słuchawek - znalazłem na Allegro taką ofertę:
Słuchawki Apple Oryginalne Iphone 4 Pilot Mikrofon (1795821514) - Aukcje internetowe Allegro

Komentarze sugerują, jakoby nie do końca były to oryginalne słuchawki, jednak na Allegro można znaleźć zestawy pudełko + kabel, ładowarka + słuchawki za cenę 60zł, więc 40pln za same słuchawki byłoby możliwe.

I tutaj moje pytanie - czy są to oryginalne słuchawki? Jeśli tak, to pilot oraz mikrofon będą działały z moim 3G i 3GSem bez problemów, prawda?

Pozdrawiam.

Nie są to oryginalne słuchawki. Z biegiem czasu, a raczej paru tygodni mogą się rozpaść jak przystało na chińskie podróby... nie polecam ;)

#1120 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 06 października 2011 - 20:47

witam, co moglibyście polecić mi do 100-120 zł. Szukam w miarę dobrych dokanałówek z przyzwoitym basem i dźwiękiem.
Monster Beats Dr. Dre Tour z ControlTalk (1861525140) - Aukcje internetowe Allegro Wiem, że to podróby, ale może jakość dźwięku będzie na poziomie dobrych creative'ów/sennheiser'ów czy agk'ów. Aktualnie mam zwykłe słuchawki od sonego, dokładnie takie
1753 ORYGINALNY HF Sony Ericsson HPM-70 HPM70 K750 (1843701908) - Aukcje internetowe Allegro

#1121 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 października 2011 - 20:50

Szukaj w strone agk'ów lub sennheiser'ów. Będą 100razy lepsze niż podrobione Monstery... ;)

#1122 allminator1997

allminator1997
  • 130 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 06 października 2011 - 20:56

Ja posiadam B&W P5 są niesamowite.

#1123 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 06 października 2011 - 20:57

W cenie do 120 PLN???

#1124 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 06 października 2011 - 21:15

tak w cenie do 120 PLN ( Stu dwudziestu złotych ). Wiem, to mała kwota za słuchawki, ale patrząc na moje stare hpm-70, różnica będzie kolosalna.

#1125 allminator1997

allminator1997
  • 130 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 06 października 2011 - 21:19

Przepraszam za zła odp. ale zauważyłem poprostu wczesnejszy komentarz z pytaniem co do B&W . Jeszcze raz przepraszam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych