Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1051 lewa

lewa
  • 7 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 01 września 2011 - 18:58

Ile kosztują oryginalne słuchawki do ipoda nano 4g? Ile powinny kosztować.. Ponieważ na allegro widze "oryginalne słuchawki apple" za 20 - 30 zł.
Zależy mi na standardowych, zwykłych, białych słuchawkach like this: [url]http://www.benchmark.pl/uploads/imag...nano_4G_1D.jpg[/url], które są dodawane do nano 4g. Nie zależy mi na pilocie do nich.
Moje oryginały przegryzł mi kot, długi czas używałam Creativa, ale jedna ze słuchawek właśnie wysiadła.

Gdzie najlepiej kupić oryginalne słuchawki? Zaufać allegro?
Chyba, że różnica w cenie z pilotem/bez pilota jest niewielka.. Tak czy siak, nie chcę się naciąć na podróby, a wątpie aby te za 30 zł były oryginalne, chociaż pojęcia nie mam ile kosztują oryginały. ;p

#1052 nkckuba

nkckuba
  • 21 postów
  • SkądToruń

Napisano 01 września 2011 - 19:24

AKG K518DJ. Świetnie grają jak na swoją cenę, izolują też dobrze, są małe i ładne. Nie słuchaj parmenidesa, bo to audiofil i z tym 1000-1200zł trochę przesadził. :P

I postanowione i zakupione. Nazwa mega... AIAIAI TMA 1.hate it or love it.

Przebijaja MONSTER SOLO HD przebijaja BOSE on ear i inne senhaisery. Zalezy kto co lubi.

Wygladem nie daja po oczach nie blyszcza ale graja.

I jestem zadowolony.

#1053 dj

dj
  • 135 postów
  • SkądPoznań/Londyn

Napisano 02 września 2011 - 22:58

Do słucha nia jakiej muzyki?
Bo to ważne.
Ja na przykład słucham "elektroniki" i przyznam, że Bose® MIE2i Mobile headset dają rade.
Kocham rock'a z '60 i '70 i niestety nie spełniają moich oczekiwań :/
Przyznam - są całkiem wytrzymałe biorąc pod uwagę, że już na nich nie raz siedziałem.
Dodam, że świetnie trzymają się uszu.

#1054 karol097

karol097
  • 73 postów

Napisano 03 września 2011 - 16:01

Gdzie mogę kupić najtaniej orginalne słuchawki do ipod firmy apple?? Możecie podać linka.

#1055 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 03 września 2011 - 19:58

Gdzie mogę kupić najtaniej orginalne słuchawki do ipod firmy apple?? Możecie podać linka.

Pewnie

Google

#1056 karol097

karol097
  • 73 postów

Napisano 04 września 2011 - 10:10

Wielkie dzięki za pomoc. ;/

#1057 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 04 września 2011 - 11:38

Wielkie dzięki za pomoc. ;/

Nie ma sprawy.

#1058 karol097

karol097
  • 73 postów

Napisano 09 września 2011 - 14:47

czy te słuchawki są orginalne: ORYGINALNE SŁUCHAWKI APPLE IPHONE 3GS 4 IPOD IPAD (1808509745) - Aukcje internetowe Allegro

#1059 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 09 września 2011 - 14:59

Wyglądają na oryginalne...

#1060 karol097

karol097
  • 73 postów

Napisano 09 września 2011 - 17:09

Dzięki. Może ktoś jeszcze odpowie dla większej pewności będę bardzo wdzięczny.

#1061 skromny

skromny
  • 23 postów

Napisano 10 września 2011 - 10:39

Na innym forum o sprzęcie audio słyszałem, że gość sprzedaje oryginały.

#1062 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 11 września 2011 - 09:40

Witajcie, Nie jestem audiofilem i do miasta wystarczają mi moje Jays a-Jays Three, ale chciałbym jakieś dobre słuchawki kupić do domu, żeby móc sobie poleżeć i posłuchać muzyki nie myśląc o tym że mnie uszy bolą ;). Wstępnie chciałbym się zapytać o słuchawki Bowers Wilkins P5 - czy zwykła osoba jak ja, która nie jest żadnym audiofilem, odczuje jakąś różnicę z przesiadki z bezprzewodowych Sony na te? Czy są warte swojej ceny? Nie bolą w nich uszy po dłuższym słuchaniu muzyki? Pytam baaaaardzo wstępnie bo mam jeszcze masę innego sprzętu do wyboru i się zastanawiam co kupić jako dopełnienie do maka którego będę kupował.

#1063 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 11 września 2011 - 12:24

Przepraszam, nie mam czasu czytać 107 stron w poszukiwaniu info o 2 słuchawkach nad którymi się zastanawiam, więc zapytam tu: ibeats monster beats @ 399zł vs sennheisser mm50 @ 200zł Czy oprócz monsterowego przemarketingu (i dyzajnu...) jest między nimi jakaś duuża różnica?

#1064 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 11 września 2011 - 13:27

Witajcie,
Nie jestem audiofilem i do miasta wystarczają mi moje Jays a-Jays Three, ale chciałbym jakieś dobre słuchawki kupić do domu, żeby móc sobie poleżeć i posłuchać muzyki nie myśląc o tym że mnie uszy bolą ;).

Wstępnie chciałbym się zapytać o słuchawki Bowers Wilkins P5 - czy zwykła osoba jak ja, która nie jest żadnym audiofilem, odczuje jakąś różnicę z przesiadki z bezprzewodowych Sony na te? Czy są warte swojej ceny? Nie bolą w nich uszy po dłuższym słuchaniu muzyki?

Pytam baaaaardzo wstępnie bo mam jeszcze masę innego sprzętu do wyboru i się zastanawiam co kupić jako dopełnienie do maka którego będę kupował.

Niełatwo jest odpowiedzieć na takie pytanie. Jako właściciel B&W P5 mogę powiedzieć, że warte są swojej ceny - dźwięk jest po prostu moim zdaniem nie do przebicia. Nadają się prawie do każdego gatunku muzyki, choć wiadomo - to nie są słuchawki stworzone dla hip-hopu tudzież techno. Krótko mówiąc, dudnienia nie ma. Dla mnie to zaleta.

P-piątki to przede wszystkim czystość brzmienia, świetne odwzorowanie dźwięku (nie to co Bose), "ciepły" bass (szczególnie po początkowym rozgrzaniu), no i jakość wykonania dobrze odwzorowująca niemałą cenę. Trzeba jednak pamiętać, że w przypadku słuchawek gust ma spore znaczenie. Owszem, wiadomo, że takie Bowersy będą lepsze niż dołączone do iPhone'a pchełki, jednak porównując modele podobnej klasy wybór już nie jest taki łatwy. Ja sprawdziłem sporo różnych słuchawek i dla mnie P5 są po prostu najlepsze. Ważne też, że są niewiarygodnie wygodne.

Inna ważna sprawa, że na takich słuchawkach grzechem byłoby słuchać muzyki w słabej jakości. Co do odczucia różnicy po przejściu na P5 - sam nie jestem jakimś tam audiofilem, ale cenię sobie muzykę i ja takową poczułem. Najlepszym wyjściem jest pójście do sklepu i własnoręczne sprawdzenie słuchawek przed kupnem.

#1065 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 11 września 2011 - 17:51

Monster Beats by Dr Dre, dokanałowe! Witam. Chce kupić słuchawki Monster Beats by Dr Dre, dokanałowe i w związku z tym mam pytanie. Jaka jest realna cena tych słuchawek, bo na allegro.pl panuje totalna amerykanka- ceny wahają się od 200- 65 zł, a nie zamierzam płacić konkretnej kasy za chiński bubel. Gdzie kupić żeby się nie nadziać? Pozdrawiam.

#1066 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 września 2011 - 17:58

U autoryzowanego sprzedawcy, np. Amazon.

#1067 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 11 września 2011 - 17:58

A dokładnie które dokanałowe? Tour? ibeats? Zawsze możesz ( jak znajdziesz ) wysłać Nam link z aukcją na specjalny do tego stworzony temat na forum i poddać je "weryfikacji" :)

#1068 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 11 września 2011 - 19:04

Niełatwo jest odpowiedzieć na takie pytanie. Jako właściciel B&W P5 mogę powiedzieć, że warte są swojej ceny - dźwięk jest po prostu moim zdaniem nie do przebicia. Nadają się prawie do każdego gatunku muzyki, choć wiadomo - to nie są słuchawki stworzone dla hip-hopu tudzież techno. Krótko mówiąc, dudnienia nie ma. Dla mnie to zaleta.

P-piątki to przede wszystkim czystość brzmienia, świetne odwzorowanie dźwięku (nie to co Bose), "ciepły" bass (szczególnie po początkowym rozgrzaniu), no i jakość wykonania dobrze odwzorowująca niemałą cenę. Trzeba jednak pamiętać, że w przypadku słuchawek gust ma spore znaczenie. Owszem, wiadomo, że takie Bowersy będą lepsze niż dołączone do iPhone'a pchełki, jednak porównując modele podobnej klasy wybór już nie jest taki łatwy. Ja sprawdziłem sporo różnych słuchawek i dla mnie P5 są po prostu najlepsze. Ważne też, że są niewiarygodnie wygodne.

Inna ważna sprawa, że na takich słuchawkach grzechem byłoby słuchać muzyki w słabej jakości. Co do odczucia różnicy po przejściu na P5 - sam nie jestem jakimś tam audiofilem, ale cenię sobie muzykę i ja takową poczułem. Najlepszym wyjściem jest pójście do sklepu i własnoręczne sprawdzenie słuchawek przed kupnem.

A jak ma się waga? komfort użytkowania? Uszy nie bolą po dluższym odsłuchu?
Nie chcę inwestować w drogie głośniki, bo raz że nie mam ich gdzie postawić, a dwa z racji że sam w domu nie mieszkam, nie chcę uprzykrzać życia innym członkom rodziny ;).
Słuchawki chcę dobre, które posłużą mi długi okres czasu. Chcę słuchawki które nadadzą się do codziennej jazdy autobusem, do wyjazdu na długie trasy i chcę przede wszystkim słuchawki, w których mogę się relaksować w domu. Będę wybierał między dwoma modelami:
Sennheiser HD 598 oraz B&W P5 - z czego mimo ceny jestem bardziej nastawiony na B&W bo mogę je bez probemu dostać w Apple Store UK, gdzie chcę zrobić w przyszłym roku większe zakupy.
I tu się pojawia moje pytanie - audiofilem nie jestem, ale od sprzętu który kosztuje ile kosztuje już czegoś wymagam - czy nie są to zbyt drogie słuchawki do iPodów i komputera? Przecież oprócz użytku domowego chcę też w nich czasem (na pewno nie w zimie, ale wiosna/lato) wyjść na miasto, żeby na świeżym powietrzu relaksować się ulubionymi utworami. Nie zniszczą się?

#1069 damkaro

damkaro
  • 544 postów

Napisano 11 września 2011 - 19:20

na allegro możesz kupić oryginalne za 600 złotych u rnr

#1070 mAsHER

mAsHER
  • 210 postów
  • SkądBytom

Napisano 12 września 2011 - 10:43

Witam,
Jakie słuchawki polecalibyście do iPhone 3G moga być z mikro lub bez chodzi mi o słuchawki douszne. Kwota hmm 50-60 zł

Co myślicie o tym ??Oryginał ?

1. http://allegro.pl/se...1796863425.html
2. http://allegro.pl/hi...1801161025.html
3. http://allegro.pl/sl...1806310605.html

Czekam na wasze propozycje i opinie :)

#1071 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2011 - 10:54

Przepraszam, nie mam czasu czytać 107 stron w poszukiwaniu info o 2 słuchawkach nad którymi się zastanawiam, więc zapytam tu:

ibeats monster beats @ 399zł
vs
sennheisser mm50 @ 200zł

Czy oprócz monsterowego przemarketingu (i dyzajnu...) jest między nimi jakaś duuża różnica?

ibeats'y są na prawdę mocno przereklamowane i wyraźnie odstają chociażby od wersji Tour. Co do słuchawek sennheisera to nie wiem jak się mają owe modele monsterów do nich.

#1072 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 12 września 2011 - 12:14

Witam,
Jakie słuchawki polecalibyście do iPhone 3G moga być z mikro lub bez chodzi mi o słuchawki douszne. Kwota hmm 50-60 zł

Co myślicie o tym ??Oryginał ?

Podróby. W tej cenie wybierz jakieś MEElectronics albo SoundMAGIC, np. M2P grają bardzo dobrze. Sam używam M9P.

#1073 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 12 września 2011 - 17:43

ibeats'y są na prawdę mocno przereklamowane i wyraźnie odstają chociażby od wersji Tour. Co do słuchawek sennheisera to nie wiem jak się mają owe modele monsterów do nich.

dzięki :)

natknąłem się na Jays a-Jays Four i wziąłem je
opinie zbierają nie najgorsze, zobaczymy...

#1074 mAsHER

mAsHER
  • 210 postów
  • SkądBytom

Napisano 13 września 2011 - 10:45

Duża różnica jest między M2P czy M9P ?? Oprócz cenowej oczywiście :P

#1075 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 13 września 2011 - 11:52

Problem z Beat by Dr Dre Solo......:( Witam. Mam probelm z moimi sluchawkami. Kabel mi sie złamał i widac te wewnetrzne kable.... Czy ktos wie moze jak to naprawic???? LUb kupic taki kabel?? Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych