Słuchawki - które wybrać?
Napisano 01 września 2011 - 18:58
Zależy mi na standardowych, zwykłych, białych słuchawkach like this: [url]http://www.benchmark.pl/uploads/imag...nano_4G_1D.jpg[/url], które są dodawane do nano 4g. Nie zależy mi na pilocie do nich.
Moje oryginały przegryzł mi kot, długi czas używałam Creativa, ale jedna ze słuchawek właśnie wysiadła.
Gdzie najlepiej kupić oryginalne słuchawki? Zaufać allegro?
Chyba, że różnica w cenie z pilotem/bez pilota jest niewielka.. Tak czy siak, nie chcę się naciąć na podróby, a wątpie aby te za 30 zł były oryginalne, chociaż pojęcia nie mam ile kosztują oryginały. ;p
Napisano 01 września 2011 - 19:24
AKG K518DJ. Świetnie grają jak na swoją cenę, izolują też dobrze, są małe i ładne. Nie słuchaj parmenidesa, bo to audiofil i z tym 1000-1200zł trochę przesadził.
I postanowione i zakupione. Nazwa mega... AIAIAI TMA 1.hate it or love it.
Przebijaja MONSTER SOLO HD przebijaja BOSE on ear i inne senhaisery. Zalezy kto co lubi.
Wygladem nie daja po oczach nie blyszcza ale graja.
I jestem zadowolony.
Napisano 02 września 2011 - 22:58
Bo to ważne.
Ja na przykład słucham "elektroniki" i przyznam, że Bose® MIE2i Mobile headset dają rade.
Kocham rock'a z '60 i '70 i niestety nie spełniają moich oczekiwań :/
Przyznam - są całkiem wytrzymałe biorąc pod uwagę, że już na nich nie raz siedziałem.
Dodam, że świetnie trzymają się uszu.
Napisano 03 września 2011 - 16:01
Napisano 04 września 2011 - 10:10
Napisano 04 września 2011 - 11:38
Wielkie dzięki za pomoc. ;/
Nie ma sprawy.
Napisano 09 września 2011 - 14:47
Napisano 09 września 2011 - 14:59
Napisano 09 września 2011 - 17:09
Napisano 10 września 2011 - 10:39
Napisano 11 września 2011 - 09:40
Napisano 11 września 2011 - 12:24
Napisano 11 września 2011 - 13:27
Witajcie,
Nie jestem audiofilem i do miasta wystarczają mi moje Jays a-Jays Three, ale chciałbym jakieś dobre słuchawki kupić do domu, żeby móc sobie poleżeć i posłuchać muzyki nie myśląc o tym że mnie uszy bolą .
Wstępnie chciałbym się zapytać o słuchawki Bowers Wilkins P5 - czy zwykła osoba jak ja, która nie jest żadnym audiofilem, odczuje jakąś różnicę z przesiadki z bezprzewodowych Sony na te? Czy są warte swojej ceny? Nie bolą w nich uszy po dłuższym słuchaniu muzyki?
Pytam baaaaardzo wstępnie bo mam jeszcze masę innego sprzętu do wyboru i się zastanawiam co kupić jako dopełnienie do maka którego będę kupował.
Niełatwo jest odpowiedzieć na takie pytanie. Jako właściciel B&W P5 mogę powiedzieć, że warte są swojej ceny - dźwięk jest po prostu moim zdaniem nie do przebicia. Nadają się prawie do każdego gatunku muzyki, choć wiadomo - to nie są słuchawki stworzone dla hip-hopu tudzież techno. Krótko mówiąc, dudnienia nie ma. Dla mnie to zaleta.
P-piątki to przede wszystkim czystość brzmienia, świetne odwzorowanie dźwięku (nie to co Bose), "ciepły" bass (szczególnie po początkowym rozgrzaniu), no i jakość wykonania dobrze odwzorowująca niemałą cenę. Trzeba jednak pamiętać, że w przypadku słuchawek gust ma spore znaczenie. Owszem, wiadomo, że takie Bowersy będą lepsze niż dołączone do iPhone'a pchełki, jednak porównując modele podobnej klasy wybór już nie jest taki łatwy. Ja sprawdziłem sporo różnych słuchawek i dla mnie P5 są po prostu najlepsze. Ważne też, że są niewiarygodnie wygodne.
Inna ważna sprawa, że na takich słuchawkach grzechem byłoby słuchać muzyki w słabej jakości. Co do odczucia różnicy po przejściu na P5 - sam nie jestem jakimś tam audiofilem, ale cenię sobie muzykę i ja takową poczułem. Najlepszym wyjściem jest pójście do sklepu i własnoręczne sprawdzenie słuchawek przed kupnem.
Napisano 11 września 2011 - 17:51
Napisano 11 września 2011 - 17:58
Napisano 11 września 2011 - 17:58
Napisano 11 września 2011 - 19:04
Niełatwo jest odpowiedzieć na takie pytanie. Jako właściciel B&W P5 mogę powiedzieć, że warte są swojej ceny - dźwięk jest po prostu moim zdaniem nie do przebicia. Nadają się prawie do każdego gatunku muzyki, choć wiadomo - to nie są słuchawki stworzone dla hip-hopu tudzież techno. Krótko mówiąc, dudnienia nie ma. Dla mnie to zaleta.
P-piątki to przede wszystkim czystość brzmienia, świetne odwzorowanie dźwięku (nie to co Bose), "ciepły" bass (szczególnie po początkowym rozgrzaniu), no i jakość wykonania dobrze odwzorowująca niemałą cenę. Trzeba jednak pamiętać, że w przypadku słuchawek gust ma spore znaczenie. Owszem, wiadomo, że takie Bowersy będą lepsze niż dołączone do iPhone'a pchełki, jednak porównując modele podobnej klasy wybór już nie jest taki łatwy. Ja sprawdziłem sporo różnych słuchawek i dla mnie P5 są po prostu najlepsze. Ważne też, że są niewiarygodnie wygodne.
Inna ważna sprawa, że na takich słuchawkach grzechem byłoby słuchać muzyki w słabej jakości. Co do odczucia różnicy po przejściu na P5 - sam nie jestem jakimś tam audiofilem, ale cenię sobie muzykę i ja takową poczułem. Najlepszym wyjściem jest pójście do sklepu i własnoręczne sprawdzenie słuchawek przed kupnem.
A jak ma się waga? komfort użytkowania? Uszy nie bolą po dluższym odsłuchu?
Nie chcę inwestować w drogie głośniki, bo raz że nie mam ich gdzie postawić, a dwa z racji że sam w domu nie mieszkam, nie chcę uprzykrzać życia innym członkom rodziny .
Słuchawki chcę dobre, które posłużą mi długi okres czasu. Chcę słuchawki które nadadzą się do codziennej jazdy autobusem, do wyjazdu na długie trasy i chcę przede wszystkim słuchawki, w których mogę się relaksować w domu. Będę wybierał między dwoma modelami:
Sennheiser HD 598 oraz B&W P5 - z czego mimo ceny jestem bardziej nastawiony na B&W bo mogę je bez probemu dostać w Apple Store UK, gdzie chcę zrobić w przyszłym roku większe zakupy.
I tu się pojawia moje pytanie - audiofilem nie jestem, ale od sprzętu który kosztuje ile kosztuje już czegoś wymagam - czy nie są to zbyt drogie słuchawki do iPodów i komputera? Przecież oprócz użytku domowego chcę też w nich czasem (na pewno nie w zimie, ale wiosna/lato) wyjść na miasto, żeby na świeżym powietrzu relaksować się ulubionymi utworami. Nie zniszczą się?
Napisano 11 września 2011 - 19:20
Napisano 12 września 2011 - 10:43
Jakie słuchawki polecalibyście do iPhone 3G moga być z mikro lub bez chodzi mi o słuchawki douszne. Kwota hmm 50-60 zł
Co myślicie o tym ??Oryginał ?
1. http://allegro.pl/se...1796863425.html
2. http://allegro.pl/hi...1801161025.html
3. http://allegro.pl/sl...1806310605.html
Czekam na wasze propozycje i opinie
Napisano 12 września 2011 - 10:54
Przepraszam, nie mam czasu czytać 107 stron w poszukiwaniu info o 2 słuchawkach nad którymi się zastanawiam, więc zapytam tu:
ibeats monster beats @ 399zł
vs
sennheisser mm50 @ 200zł
Czy oprócz monsterowego przemarketingu (i dyzajnu...) jest między nimi jakaś duuża różnica?
ibeats'y są na prawdę mocno przereklamowane i wyraźnie odstają chociażby od wersji Tour. Co do słuchawek sennheisera to nie wiem jak się mają owe modele monsterów do nich.
Napisano 12 września 2011 - 12:14
Podróby. W tej cenie wybierz jakieś MEElectronics albo SoundMAGIC, np. M2P grają bardzo dobrze. Sam używam M9P.Witam,
Jakie słuchawki polecalibyście do iPhone 3G moga być z mikro lub bez chodzi mi o słuchawki douszne. Kwota hmm 50-60 zł
Co myślicie o tym ??Oryginał ?
Napisano 12 września 2011 - 17:43
ibeats'y są na prawdę mocno przereklamowane i wyraźnie odstają chociażby od wersji Tour. Co do słuchawek sennheisera to nie wiem jak się mają owe modele monsterów do nich.
dzięki
natknąłem się na Jays a-Jays Four i wziąłem je
opinie zbierają nie najgorsze, zobaczymy...
Napisano 13 września 2011 - 10:45
Napisano 13 września 2011 - 11:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych