Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#926 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2011 - 19:19

A dzięki. Ale ja mam w Preferencje->ustawienia importu tylko AAC, AIFF, Apple lossless, MP3 i WAV.

#927 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 19:28

Apple lossless to ALAC

#928 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2011 - 19:30

Dobra dzięki. Koniec OFFTopic

#929 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 08:08

Potrzebuje jakieś słuchawki do mojego iPhone... Słucham głównie .mp3, więc wydaje mi się że nie będę potrzebował porządnych słuchawek.... Chciałem przeznaczyć na słuchawki do 150zł... Tylko moje pytanie brzmi: Kupując droższe słuchawki (>150) można wycisnąć "coś więcej" z .mp3? Czy jeśli słuchając mp3 nie warto kupować drogich słuchawek?

Wiesz format mp3 ma wiele jakości poczynając od 8 a kończąc na 320. Jaka muzyka, w jakiej jakości, na miasto czy w domu, mikrofon czy jego brak, dokanałowe czy nauszne, wygląd czy jakość?

No najczęściej to posiadam najlepszą jakość mp3 czyli 320... Muzyka to różnie ale najczęściej hip-hop, rap, reggae, troszkę metalu no i czasami techno, house... słuchawki najlepiej jakby były z mikrofonem, ale jak będą bez to też nie będę płakał :D

#930 qura12

qura12
  • 467 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 16 lipca 2011 - 10:21

1. Wklep model słuchawek w jakąkolwiek porównywarkę cen i będzie wszystko jasne. W każdym razie nowych oryginałów do 50 zeta nie ma.

Większej bzdury dawno nie słyszałem. Do 50zł możesz celować w SoundMagic PL11 albo np. w MEElectronic m2.

#931 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 16 lipca 2011 - 10:36

SoundMagic PL11 są bardzo na miejscu. Mam już 2 parę - uważaj na wtyczkę. Grają bardzo porządnie jak na tak tanie słuchawki. Bas jest, ale nie przesadzony, jednak potrafi dowalić. Środek słaby, a góra znośna. Ogólnie polecam!

---------- Wpis dodano o 11:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:35 ----------

Fajny temat ale nie bd przekopywał 93 strony. Moglibyście jakieś linki do Allegro dać??

Nie kupuj na Allegro bo podróbki. Tutaj masz link do sklepu.

#932 patryk25

patryk25
  • 47 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 15:39

Witajcie! :D Rozglądam się za słuchawkami do iP4, może coś zaproponujecie? Moje wymagania: - douszne - mikrofon + pilot - kolor biały :oops: jakościowo wystarczy mi by grały jak ep-630 których miałem już dwie sztuki.

#933 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 16:39

Większej bzdury dawno nie słyszałem. Do 50zł możesz celować w SoundMagic PL11 albo np. w MEElectronic m2.

Naucz się najpierw czytać ze zrozumieniem. Kolega pytał o konkretny model Sennheiser'ów z Allegro za 50 zł więc jeśli wklepie ten model w porównywarkę to dowie się iż nowych oryginałów modelu CX 300 nie ma poniżej 100 ~ 115 złotych. Wnioski odnośnie tej "okazji" z Allegro nasuwają się więc chyba same.

#934 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 17 lipca 2011 - 09:54

Witajcie! :D
Rozglądam się za słuchawkami do iP4, może coś zaproponujecie?
Moje wymagania:
- douszne
- mikrofon + pilot
- kolor biały :oops:
jakościowo wystarczy mi by grały jak ep-630 których miałem już dwie sztuki.

A kwota? Do jakiej kwoty i czy koniecznie białe?

#935 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 17 lipca 2011 - 13:30

Witajcie! :D
Rozglądam się za słuchawkami do iP4, może coś zaproponujecie?
Moje wymagania:
- douszne
- mikrofon + pilot
- kolor biały :oops:
jakościowo wystarczy mi by grały jak ep-630 których miałem już dwie sztuki.

Polecę ci JAYS a-Jays Four. Może i nie są białe, ale są wykonane na styl iPhone'a 4, i głównie dla niego przeznaczone. Mikrofon jak i pilot posiadają. Niestety choćbyś chciał, to białych nie dostaniesz. Jednak słuchawki mogę polecić. Są one idealnym połączeniem modeli a-Jays Two oraz Three, które zresztą posiadam. Słuchawki godne polecenia, nie wypadają z uszu. Jednak trochę przeszkadza efekt mikrofonowy. Jednak jest to i tak wygodniejsze niż ciągle plączący się kabel :D. Nie ma to i to :D.

#936 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 13:58

Kurde, myślałem o tych Mosterach Pro bo chciałbym coś lepszego od moich 3-letnich Creative Aurvana Live! (świetne cały czas ale jednak chciałbym coś więcej). Jednak poczytałem trochę więcej i mówiąc krótko większość "boomu" na nie to ponoć ściema marketingowa, grają tak sobie i nie są warte w swojej ceny. Teraz celuję w HDJ-2000 Pioneer. Ktoś mógłby je odradzić/doradzić? Wszelkie inne propozycje jakościowych słuchawek mile widziane.

#937 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 17 lipca 2011 - 14:49

Kurde, myślałem o tych Mosterach Pro bo chciałbym coś lepszego od moich 3-letnich Creative Aurvana Live! (świetne cały czas ale jednak chciałbym coś więcej). Jednak poczytałem trochę więcej i mówiąc krótko większość "boomu" na nie to ponoć ściema marketingowa, grają tak sobie i nie są warte w swojej ceny. Teraz celuję w HDJ-2000 Pioneer.

Ktoś mógłby je odradzić/doradzić? Wszelkie inne propozycje jakościowych słuchawek mile widziane.

Koniecznie muszą być Dj'skie?

W sumie Pioneery grają idealnie tylko w przypadku klubowej a po avatarze sądzę, że takowej słuchasz - ANJUNABEATS! ;)
Jeżeli zależy Ci na zamkniętych i na miasto to bierz jednak jeżeli do domu to w tej cenie kupisz audiofilskie słuchaweczki z najwyższej półki czyli: AKG K701 lub 702. Oczywiście potrzeba wzmacniacza słuchawkowego, tak jak i do tych Pioneerów.

Ewentualnie weź dużo tańsze Pioneer HDJ 500 - prawie jak Studio od Dr Dre. Jeżeli nie masz wzmacniacza i chcesz słuchać z laptopa czy iPhone'a to inwestowanie tylu pieniędzy w porządny sprzęt do tak słabego źródła jest z lekka bezsensowny.

Możesz jeszcze przejrzeć te: Shure SRH 750

Równie warte uwagi są AKG K181 DJ

Lub w ogóle kup douszne bo zdecydowanie łatwiej jest je "napędzić" więc zagrają dobrze z laptopem/iPhonem.

#938 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 17:21

Dzięki za odpowiedź i pomoc na gg ;)
Avatar to zaiste Anjunabeats, to jest zrobione ze zdjęcia vinyla z Anjunadeep - Maor Levi - Reflect/Illumina :D

#939 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 17 lipca 2011 - 18:21

Dzięki za odpowiedź i pomoc na gg ;)
Avatar to zaiste Anjunabeats, to jest zrobione ze zdjęcia vinyla z Anjunadeep - Maor Levi - Reflect/Illumina :D

Nie ma za co.
Reflect i Illuminia! Mam oba w ALAC ;)
Geniusz!

#940 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 18:24

Dorwałem vinyla (oczywiście razem z coverem) za 10zł :D Na 99% biorę HDJ-2000 ;)

#941 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 17 lipca 2011 - 19:12

Skoro masz wzmacniacz to będziesz zadowolony ;)

---------- Wpis dodano o 20:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:11 ----------

Dorwałem vinyla (oczywiście razem z coverem) za 10zł :D

Na 99% biorę HDJ-2000 ;)

Ładnie! Jakiś sklep czy Allegro?

Edit:
I tak już wiem, ale ok tajemnica ;)

#942 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 19:34

Tajemnica :D

#943 patryk25

patryk25
  • 47 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 21:23

abovePL, Verex13: na białym aż tak bardzo mi nie zależy, co do ceny to wolałbym się zmieścić w 150 zł. A cena właśnie mnie powstrzymuje w a-Jays Four, choć nie ukryję, że po przeczytaniu recenzji bardzo mi się spodobały.

#944 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2011 - 19:54

Chłopaki i dziewczyny, tak dobrze doradzacie, to powiedzcie mi jakie słuchawki douszne z pilotem za +/- 500zł? Czytam wątek i przewijają się tu słuchawki głównie nauszne, których ja po prostu nie lubię. Jakiś czas temu ktoś napisał o słuchawkach Shure, ale nie chcę wydawać 1500 zł na słuchawki. Słucham bardzo różnej muzyki, żadnego określonego gatunku. Będę wdzięczny za odpowiedź, bo właśnie zepsuły mi się obecne, z których i tak nie byłem do końca zadowolony. Dzięki :)

#945 iNalik

iNalik
  • 30 postów
  • SkądKrefeld,GERMANY

Napisano 21 lipca 2011 - 20:04

będą takie słuchawki z bluetooth Test użytkownika: Zestaw Bluetooth Stereo Sony Ericsson MW600 i przenośna ładowarka Pulsar Devices | BBNews na ipodzie 4g działać? to są Bluetooth Stereo Sony Ericssona MW600

#946 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 21 lipca 2011 - 20:56

Chłopaki i dziewczyny, tak dobrze doradzacie, to powiedzcie mi jakie słuchawki douszne z pilotem za +/- 500zł? Czytam wątek i przewijają się tu słuchawki głównie nauszne, których ja po prostu nie lubię. Jakiś czas temu ktoś napisał o słuchawkach Shure, ale nie chcę wydawać 1500 zł na słuchawki. Słucham bardzo różnej muzyki, żadnego określonego gatunku.

Będę wdzięczny za odpowiedź, bo właśnie zepsuły mi się obecne, z których i tak nie byłem do końca zadowolony. Dzięki :)

Douszne to w sumie idealne będą aJays Four. Dźwięk niesamowity i stosunkowo tanie. Jak chcesz lepszych to DENON AH-C560R.

Ogólnie tutaj masz najlepsze słuchawki według serwisu. Wybierz według ceny.

#947 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipca 2011 - 05:39

@abovePL

Dzięki :) Skusiłem się na te Denony. Miałem już jakiś model od nich, ale dałem żonie, bo sam kupiłem co innego. Grały dobrze, ale wkurzał mnie kabel, bo był sztywny i już przy pakowaniu zrobiły się na nim zagięcia, których się potem nie dało rozprostować.

#948 kaszubiak

kaszubiak
  • 85 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 lipca 2011 - 00:04

Witajcie! Na początku chciałem przeprosić za pytanie (bo na 100% odpowiedź już gdzieś padła), ale nie mam czasu i ochoty przeszukiwać 100 stron w celu znalezienia wyczerpującej odpowiedzi na me pytanie. Mam nadzieję, że to zrozumiecie. Otóż chcę kupić słuchawki dokanałowe. Cena: do około 300PLN (+/-). Będę ich używał głównie w iPhonie 3GS a w przyszłości w 5-tej generacji iPhona. Bardzo zależy mi na pilocie z mikrofonem. Słucham głównie muzyki akustycznej (blues itp) rocka, czasem hard rocka i muzyki filmowej. Co możecie mi doradzić? Myślałem o Apple In-Ear albo o Bose In-ear MIE2i. Nie pogardziłbym też dobrą izolacją od otoczenia z racji takiej, że często poruszam się komunikacją miejską. Co możecie mi polecić? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

#949 kaszubiak

kaszubiak
  • 85 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 lipca 2011 - 08:32

No słuchawki dość ciekawe. Cena też atrakcyjna. Wygląd zewnętrzny nie przeszkadzałby mi, gdyby nie żółte wstawki, których po prostu w sprzęcie elektronicznym nie trawię. I logo "Adidas" mnie drażni. W każdym razie rozważę wybór tych słuchawek. Jest coś jeszcze godnego polecenia w tej kategorii?

#950 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 25 lipca 2011 - 11:15

a-Jays Four ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych