Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#901 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 lipca 2011 - 19:39

A techno czy innego Tiesto też na nich nie posłucha? :D

#902 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 19:45

Ja nawet nie bardzo wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz, ale pewnie tak :D

#903 deska

deska
  • 4 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 11:17

Siema , potrzebuje dwoch par sluchawek dokanałowych 1. Wygodne sluchawki , najlepiej z pilotem do 120 zl , sluchana muzyka to pop - do 120 zl podlaczone bede do nokii 5800 2. Priorytetem tutaj jest pilot wygoda oraz dobry bass , poniewaz sluchana muzyka to hiphop / dubstep - 250(najlepiej) - max 300 beda podlaczone do ipod touch 3 g Z gory dzieki za pomoc

#904 Majakas

Majakas
  • 12 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 15:01

Dobre słuchawki douszne do Sennheiser MX500/560 (>60zł) i wyższe, a jeśli chodzi o takie na pałąku to Sennheiser PMX60 (~120zł), jednak uwaga na podróbki ;p Osobiście kupuję głownie w MP3Store bo mam pewność że biorę oryginalny produkt i mogę kilka modeli na miejscu przed zakupem.

#905 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 12:38

Jakie byście polecili słuchawki do iPhone'a do biegania? Tak w granicach 3 stów.

#906 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 15:19

Witam, proszę o szybką opinię na temat Beatsów Dr Dre wersja Pro, skusiły mnie wczoraj bardzo mocno w iSpocie. Jednakże cena powala... Jeśli ktoś używa/miał styczność to proszę o opinie włącznie z rodzajami muzyki i jego odczuciach. Pozdrawiam

#907 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 lipca 2011 - 15:32

Witam,
proszę o szybką opinię na temat Beatsów Dr Dre wersja Pro, skusiły mnie wczoraj bardzo mocno w iSpocie. Jednakże cena powala...

Jeśli ktoś używa/miał styczność to proszę o opinie włącznie z rodzajami muzyki i jego odczuciach.

Pozdrawiam

Napisz do allegro@eflash.pl
Są na prawdę profesjonalni i sam kierowałem się do nich z pytaniami dotyczącymi wyboru od Solo HD przez Studio do wersji Pro. ;)

#908 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 15:58

i co ci powiedzieli?

#909 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 lipca 2011 - 16:10

i co ci powiedzieli?

pioniery HDJ-500, Solo hd vs Studio.

pytanie: Czy duża jest różnica pomiędzy modelami Studio a solo HD ? W solo HD zapewne nie ma wzmacniacza cyfrowego skoro są bez zasilania bateryjnego, tak?

odpowiedź: Tak dokładnie, nie ma zasilania co nie oznacza że Solo grają dużo gorzej. Np. model PRO nie ma zasilania wogóle a gra dużo lepiej niż Studio więc to nie kwestia wewnętrznego procesora dźwięku. Oczywiście Studio grają lepiej chociażby z tego powodu że mają większe membrany głośników co za tym idzie szersze pasmo przenoszenia zwłaszcza w dół. Są jednak większe i na pewno zaletą modelu Studio jest to, że zakrywa całe ucho więc lepiej wyciszają a Solo tylko część. Wracając do brzmienia to Studio grają lepiej niż Solo jednak nie jest to aż taka różnica jak pomiędzy HDJ-500 a Solo ;)

jeszcze pytałem się: A czy douszne słuchawki monster beats'a są faktycznie w stanie konkurować pod względem jakości dźwięku z nausznymi modelami tej firmy ?

odpowiedź: Są w stanie jednak tylko modele Beats Tour, Power Beats i Diddy Beats bo np. iBeats lub HeartBeats już są dużo słabsze.

sam powinieneś się jeszcze popytać bo mi zależało na modelu Studio na który z resztą się zdecydowałem :)

#910 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 19:15

solo nie zakrywaja ucha? ja mam male ucho i mysle ze chyba by mi zakryly, jak creative fatality spokojnie zakrywaja.

#911 ANTY VIRUS

ANTY VIRUS
  • 1 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 00:38

Suchawki do 800 zloty.

Siema zastanawiam sie, jakie sluchawki wybrac do 800 zlotych. Jestem zainteresowany monster solo hd, tylko niepokoi mnie to, ze te sluchawki sa na baterie. Co polecacie? Co sadzicie? sory za bledy ale nie mam polskich znakow. Z gory dzieki.

#912 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 07:08

Jak mają być zamknięte to ja bym wziął Sennheisery HD-25.

#913 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 08:01

Siema zastanawiam sie, jakie sluchawki wybrac do 800 zlotych. Jestem zainteresowany monster solo hd, tylko niepokoi mnie to, ze te sluchawki sa na baterie. Co polecacie? Co sadzicie? sory za bledy ale nie mam polskich znakow. Z gory dzieki.

Solo hd nie są na baterie. Tylko wersja studio ale do 800zł się nie zmieścisz jeśli byś chciał je kupić.

#914 radek1348

radek1348
  • 38 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 15:30

Słuchawki do 50 zł Witam wiem że temat wałkowany był dużo razy ale akurat nie było o tym o czym chce wiedzieć ;D czy takie sennheiser'y cx300 do 50 zł to podróbki i jakie mi byście do 50 zł (żeby były znośne, nie mam za bardzo dobrego słuchu nie czepiam się że za wysoko czy za nisko grają)z allegro słuchaweczki polecili (dokanałowe). Słuchawki do jeżdżenie na rowerze. Z góry dzięki ;D

#915 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 17:55

1. Wklep model słuchawek w jakąkolwiek porównywarkę cen i będzie wszystko jasne. W każdym razie nowych oryginałów do 50 zeta nie ma. 2. Z "polecaniem" to bym uważał - jednemu odpowiada to innemu tamto. Lepiej wyrobić sobie zdanie na podstawie doświadczeń własnych. Stąd - przejrzyj na początek oferty producentów, poznaj ceny poszczególnych modeli (najlepiej poprzez internetowe porównywarki cen) i następnie zawęź wybór do zakładanego budżetu.

#916 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 18:06

Potrzebuje jakieś słuchawki do mojego iPhone... Słucham głównie .mp3, więc wydaje mi się że nie będę potrzebował porządnych słuchawek.... Chciałem przeznaczyć na słuchawki do 150zł... Tylko moje pytanie brzmi: Kupując droższe słuchawki (>150) można wycisnąć "coś więcej" z .mp3? Czy jeśli słuchając mp3 nie warto kupować drogich słuchawek?

#917 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 18:10

Potrzebuje jakieś słuchawki do mojego iPhone... Słucham głównie .mp3, więc wydaje mi się że nie będę potrzebował porządnych słuchawek.... Chciałem przeznaczyć na słuchawki do 150zł... Tylko moje pytanie brzmi: Kupując droższe słuchawki (>150) można wycisnąć "coś więcej" z .mp3? Czy jeśli słuchając mp3 nie warto kupować drogich słuchawek?

Wiesz format mp3 ma wiele jakości poczynając od 8 a kończąc na 320. Jaka muzyka, w jakiej jakości, na miasto czy w domu, mikrofon czy jego brak, dokanałowe czy nauszne, wygląd czy jakość?

#918 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2011 - 18:18

A format audio AAC, na który zmienia iTunes 256kb/s jest dobry ? Na jaki zmienić. Albo nie: który format jest najlepszy i czy 256kb/s to dużo ? A jeśli chodzi o słuchawki to polecam kupić za ok 200zł A-JAYS FOUR. Ziomexx2073 warto dołożyć 50 zł ^^

#919 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 18:23

ja narazie mam okolo 500zl, bede mial okolo 700 pod koniec miesiaca. I pytanie jakie sluchawki do rapu, do iphona 3gs, mam mp3, ale wiekszosc jest w bardzo dobrej jakosci 320kb, czy 256. Maja byc nauszne oczywiscie. Zastanawiam sie ciagle czy nie wziac Solo HD za 699zl ze wzgledu na wyglad i podobno bardzo dobrze graja i sa mobilne. Ja poza iphonem bede uzywal ich tez przy komputerze. Control talku czy innych wynalazkow nie musi byc ale mile widziane.

#920 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 18:27

A format audio AAC, na który zmienia iTunes 256kb/s jest dobry ? Na jaki zmienić. Albo nie: który format jest najlepszy i czy 256kb/s to dużo ? A jeśli chodzi o słuchawki to polecam kupić za ok 200zł A-JAYS FOUR. Ziomexx2073 warto dołożyć 50 zł ^^

Format AAC jest dużo lepszy od MP3. Przede wszystkim nowszy. MP3 powstał w 1991, AAC w 1997-98. Wagowo może jest identycznie jednak jakościowo AAC jest dużo lepsze. Przykładowo utwór zapisany w MP3 AAC 256kb/s jest jakościowo lepszy od MP3 320kb/s.
Najlepszy jest rzecz jasna FLAC i Apple'owski odpowiednik - ALAC.

Przede wszystkim "przekształcając zwykłą mp3 320 kb/s w mp3 AAC 256 nie zyskamy na jakości, ale za to waga troszkę się zmniejszy. Logicznym jest MP3 -> ALAC. Co zostało raz wycięte przy kompresji, nie zostanie ponownie odtworzone. Dlatego jak macie duże dyski warto ripować płyty CD w ALAC, a potem wrzucać na iPhone'a czy iPod'a wybrane i skompresowane kawałki w AAC.

W iTunes dostaniesz tylko AAC 256. Jakościowo jest bardzo dobrze i dla wielu ludzi wystarczy w zupełności. W sumie niektórzy nawet nie potrafią rozróżnić mp3 128kb/s vs. 320kb/s.

#921 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 18:32

nie no, czyste 128 a czyste 320 to kazdy roznice zobaczy, tylko problem jest taki ze nieraz ludzie mysla ze jak maja 320kb zripowane na youtuba to jest najlepsza jakosc. Prawdziwy rip z plyty w mp3 260 czy 320 w zupelnosci mi wystarcza. Bawic sie w flaczki i inne to tylko jak jest sie naprawde audiofilem ma dobry odtwarzacz i sluchawki.

#922 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 18:42

ja narazie mam okolo 500zl, bede mial okolo 700 pod koniec miesiaca. I pytanie jakie sluchawki do rapu, do iphona 3gs, mam mp3, ale wiekszosc jest w bardzo dobrej jakosci 320kb, czy 256. Maja byc nauszne oczywiscie. Zastanawiam sie ciagle czy nie wziac Solo HD za 699zl ze wzgledu na wyglad i podobno bardzo dobrze graja i sa mobilne. Ja poza iphonem bede uzywal ich tez przy komputerze. Control talku czy innych wynalazkow nie musi byc ale mile widziane.

Szczerze do domu to lepiej kupić brzydsze, a lepiej grające. W sumie do komputera nie ma co kupować jakiś super, chyba, że zainwestujesz w wzmacniacz. Solo są jakościowo na poziomie Tour, a nawet momentami gorsze. Przede wszystkim są to słuchawki do słuchania muzyki w momencie wykonywania jakiś czynności np. jazda na rowerze, desce, bieganie itp. Są lekkie, ładne i tłumią. Dźwięk tutaj gra drugie skrzypce.

Przykłada na jednym z serwisów jak czytałem z tydzień temu to Tour mają ocenę 57 na 100, Solo mają 45/100. Z kolei Studio 68/100 Poczytaj sobie o nich na HeadRoom: Stereo Headphones, Amps & DACs, Wireless, Noise Canceling, Ear Canal, Earbud, Audio Cables & Accessories Dla mnie szkoda pieniędzy. Za 500 zł kupisz naprawdę świetne słuchawki miażdżące dźwiękiem i Solo i Studio.
Jednak by się cieszyć dobrą muzyką musisz mieć conajmniej kawałki w 256 kb/s. Przy gorszych będziesz słyszał "płaski" dźwięk czy nawet jakieś trzaski, zniekształcenia, szumy. Najlepiej inwestować we FLAC lub MP3 AAC 256, 320.

Jak mieszkasz gdzieś bliżej iSpot to sprawdź sobie Studio. Jeżeli będziesz wiedział jak grają Studio to już łatwiej będzie Ci sobie wyobrazić o ile gorszę będą Solo.

Jeżeli zależy Ci na wyglądzie i basie to Djskie, zamknięte będą idealne.

---------- Wpis dodano o 19:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:35 ----------

nie no, czyste 128 a czyste 320 to kazdy roznice zobaczy, tylko problem jest taki ze nieraz ludzie mysla ze jak maja 320kb zripowane na youtuba to jest najlepsza jakosc. Prawdziwy rip z plyty w mp3 260 czy 320 w zupelnosci mi wystarcza. Bawic sie w flaczki i inne to tylko jak jest sie naprawde audiofilem ma dobry odtwarzacz i sluchawki.

Wierz mi, że znaczny procent ludzi nie potrafi rozróżnić 128 od 320. Poza tym do słuchania FLAC/ALAC nie potrzeba super sprzętu. Dobre słuchawki i słyszysz subtelne zmiany w wokalu czy melodii. Minimum to 256 kb/s Poniżej nie warto schodzić.

---------- Wpis dodano o 19:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:36 ----------

Neo sprawdź te:

Pionner HDJ 500 Czarne
Pionner HDJ 500 Czerwone - prawie jak Studio/Solo ;)
Shure SRH750DJ - wysoka półka i profesjonalne

#923 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 18:42

no wlasnie mieszkam kolo Szczecina a tu ispota nie ma. Bylem w czerwcu w Warszawie, bylem w ispocie a oni nie mieli egzemplarzu do testow...

#924 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2011 - 18:54

Wyszukałem to : http://forum.mp3stor...-kompa-we-flac/ i działa ;) dzięki

Tylko nie mogę dodać muzyki we FLAC do iTunes ? Why ?!

#925 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 19:10

Bo iTunes nie toperuje Flac'ów. Ściągnij program Max i przekonwertuj FLAC na ALAC. Sam tak robię;)

---------- Wpis dodano o 20:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:08 ----------

Płza tym jeżeli chodzi o płytę to po prostu iTunes Ci zripuje w ALAC. Trzeba tylko w preferencjach zamiast AAC wybrać ALAC.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych