Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#826 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 25 czerwca 2011 - 18:18

O! Zajeb*ste! ;D Ale czy mój iPod nie ma za małej mocy, aby je pociągnąć?

Skądże znowu! Wielokrotnie widziałem na mieście młodzież w takich słuchawkach i do tego iPody. Ale jak się martwisz to możesz poszukać w sieci :)

#827 Budziol

Budziol
  • 104 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 19:00

Polecam artykuł :
Polecane słuchawki nauszne do gier | Techfanatyk.net - opinie, recenzje, komentarze, słuchawki, głośniki, audio, sprzęt, PC, technologia

#828 apes1

apes1
  • 65 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 21:26

Słuchawki do jazdy na rowerze Witam! Przeszukałem juź chyba całe forum i nie znalazłem tego com szukał. Otóż poszukuję słuchawk do iPhona 4 z którymi mógłbym jeździć na rowerze, takie, żeby co chwila nie spadały i miały dłuższy kabelek Fajnie jakby były douszne ( chyba tak to się nazywa ) Co jeszcze fajnie jakby miały pilota za pomocá którego mógłbym regölować głośność, wączać pauze/play, utwór do przoduni do tyłu (chociaź to mogę sobieodpuścić). I co waźne - mikrofon, żeby miały. Nie chce mi się za każdym razem jak jadę rowerem stawać wyciągać telefon. Wiem, że lista życzeń długa ale może ktoś się spotkał i używa coś podobnego?

#829 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 21:40

Powerbeats Sport Headphones - Beats by Dr. Dre by Monster
A takie coś? Tylko nie wiem, czy mikrofon mają.

#830 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 czerwca 2011 - 21:42

Mają mikrofon.

#831 apes1

apes1
  • 65 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 21:45

Hmm ciekawe, ładnie wyglądaja i cene maja ładną :)
A ja znalazłem coś takiego Denon AH-C260r
Denon AH-C260r

Nie są to typowo sportowe, ciekawe jak w uchu siedzą.

#832 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 28 czerwca 2011 - 18:36

Kurczę tak czytam i już nie wiem czy brać Sennheiser HD 518 by słuchać muzyki przede wszystkim z MacBook'a. Gdzie nie zerknę to polecają dokupić wzmacniacz. Jak to jest w końcu i czy macie/znacie jakieś słuchaweczki (OTWARTE) do Mac co by nie wymagały czegoś jeszcze.

#833 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 18:43

To nie jest kwestia niedopasowania czy czegoś takiego. Po prostu te Sennki są na tyle dobrymi słuchawkami, że szkoda kupować tak wysoki model do tak słabego wyjścia. Zagrają tylko tyle, ile wyda z siebie MacBook. Faktycznie lepiej zainwestować w przyzwoity wzmacniacz z przetwornikiem analogowo-cyfrowym i wtedy usłyszeć, co te słuchawki potrafią.

#834 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 28 czerwca 2011 - 21:22

No to kupno słuchawek dla biednych audiofilów odpada bo i tak tego nie wykorzystam, a nie zanosi się bym zakupił system audio. W ogóle odczuje różnice 320MP3 vs. ALAC na takich Senkach słuchając z Mac'a?

I druga prośba. Czy te słuchawki - niestety tylko po pudełku - są ORYGINALNE?
Według tego co przeczytałem w sieci jaśniejsza, wyraźniejsza fotka "Doktora" świadczy o oryginalnych.
Wybaczcie za duże zdjęcia, ale chciałem by każdy zobaczył. To co rzuca się w oczy to zdjęcie nr. 3 i pod kodem kreskowym MADE IN CHINA. Czy posiadacze ORYGINALNYCH też mają ten produkt wyprodukowany w Chinach?

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#835 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 czerwca 2011 - 22:04

Tak, są Made in china.

#836 Poklados

Poklados
  • 92 postów
  • SkądSierpc

Napisano 28 czerwca 2011 - 22:06

Sam zastanawiam się nad takimi słuchawkami ale na allegro jest tyle podrób, że sam nie wiem w jakich granicach cenowych szukac?

#837 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 28 czerwca 2011 - 22:20

Tak, są Made in china.

Tak odpowiedziałeś, że zabrzmiało to dwuznacznie:
a) Tak, wszystkie są Made in China
B) Tak, są to podróbki.

Także, którą bramkę wybierasz? :)

#838 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 czerwca 2011 - 06:25

Tak, mam dwie sztuki, jedne kupione w iSpot, drugie w BestBuy, na obu pudełkach jest Made in China. ;)

#839 Maciej667

Maciej667
  • 37 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 czerwca 2011 - 08:39

Zdjęcie Dre jest dobrze oswietlone, co oznacza lepszej jakosci nadruk, podejrzewam ,ze są oryginalne.

#840 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 29 czerwca 2011 - 09:00

Zdjęcie Dre jest dobrze oswietlone, co oznacza lepszej jakosci nadruk, podejrzewam ,ze są oryginalne.

No nic zaryzykuje i kupię. Najwyżej jak będą podróbki to oddam bratu by się lansował na mieście ;)
Dziękuje panowie.

#841 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 29 czerwca 2011 - 09:00

Najważniejsza jest cena nie żadne zdjęcie jeżeli kosztują ok. 200 zł to jak nic są NIEORYGINALNE nie ma co się oszukiwać.

#842 TheJoker

TheJoker
  • 18 postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 09:17

Jak dla mnie, maja orginalne opakowanie :) ale szczerze, nie widziałem jeszcze doktorków tak zawiniętych w folię... w iSpocie w Poznaniu maja samą tekturkę.

#843 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 czerwca 2011 - 10:42

Jak dla mnie, maja orginalne opakowanie :) ale szczerze, nie widziałem jeszcze doktorków tak zawiniętych w folię... w iSpocie w Poznaniu maja samą tekturkę.

Są w takiej folii.

#844 DaaV

DaaV
  • 104 postów
  • SkądGliwice

Napisano 29 czerwca 2011 - 12:04

witam, za niedługo wyjezdzam na miesiac, a moje AKG K315 sa w oplakanym stanie (dziala juz tylko 1 sluchawka) i potrzebuje jakis sluchawek, tanich a wytrzymalych.

albo i badziewnych byle by byly, na allegro zauwazylem kilka opcji:

SŁUCHAWKI IPHONE IPOD APPLE Z MIKROFONEM 2G 3G 3GS (1636496216) - Aukcje internetowe Allegro

Słuchawki Creative EP- 210 Mp3, Mp4, Ipod PROMOCJA (1676904698) - Aukcje internetowe Allegro

Słuchawki Creative EP-480 Mp3, Mp4, Ipod PROMOCJA (1676904718) - Aukcje internetowe Allegro

co o nich sadzicie?

podajcie swoje jakies przyklady jezeli macie :)
dodam ze nie moga byc dokanalowe, bo takich nie lubie, i musza trzymac sie w uszkach : )

pozdrawiam ( :

...

#845 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 czerwca 2011 - 13:56

Tak sobie teraz czytam... i polecam zmianę tytułu na "Które słuchawki Dr Dre wybrać?". Serio jesteście głusi i lubicie słuchać na czymś, co ma jedynie dobry bas (ehke, cecha słabych słuchawek) za 5 baniek, czy chodzi tylko o miejski lans? Za te 5-6 stów za słabe, przereklamowane, ale ładne wizualnie dokanałowe Dre można kupić Phonak Audeo, które w swoim przedziale cenowym po prostu miażdżą.

#846 TheJoker

TheJoker
  • 18 postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 14:30

Najlepszymi słuchawkami z kategorii Jakość/Cena są KOSS Porta Pro, które w MediaMarkcie widziałem już za 179 zł ! Mają zaj$%isty dźwięk, jeszcze 3 lata temu, kosztowały prawie 500 zł . dlaczego staniały(oczywiście oprócz wieku) ? spójrzcie na ich wygląd :
[url]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-4_BoB0QeWddy1cPo0Qk3RSNASb_Os7XyM5z9AmDXC6isk62y[/url]
Pominę już to że What's HiFi co roku daje im miejsce w pierwszej trójce słuchawek kompaktowych, ale jak widac lans i wygląd też się liczą ...

#847 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 czerwca 2011 - 14:46

Tu racja, nowe Kossy podobno awaryjne, no i tańsze, bo większa dostępność na rynku.

#848 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 29 czerwca 2011 - 16:06

Witam!
Co powiecie o tych słuchawkach Sennheiser RS 180?
Maja dobre opinie i uważane są za najlepsze bezprzewodowe według niektórych opinie jakie znalazłem.
Ja osobiście nie znoszę kabli w "dużych" słuchawkach do kompa więc stąd moje zainteresowanie tym modelem.

#849 TheJoker

TheJoker
  • 18 postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 17:09

Słuchawki super, ale jeżeli naprawdę nie masz co robić z kasą. Te słuchawki są naprawdę świetne, ale nie sa warte takiej kasy. Porównywalną(no dobra, trochę gorszą) jakość będziesz miał na AKG K 912 (AKG Forever :) ), a kosztują 4 razy mniej.

#850 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 29 czerwca 2011 - 20:52

Słuchawki super, ale jeżeli naprawdę nie masz co robić z kasą. Te słuchawki są naprawdę świetne, ale nie sa warte takiej kasy. Porównywalną(no dobra, trochę gorszą) jakość będziesz miał na AKG K 912 (AKG Forever :) ), a kosztują 4 razy mniej.

Twoja propozycja też jest ciekawa i muszę ją rozważyć. Może ktoś coś jeszcze zaproponuje, jestem otwarty na sugestie.
RS180 nie są aż takie drogie, można je mieć za 500 parę zł, więc 2x tyle co AKG K 912. Oczywiście wolę wydać 200 zł niż 500 skoro jakość dźwięku jest podobna.
Dodam, że słucham głównie rock'a, numetalu, punk'a itp.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych