Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

S艂uchawki - kt贸re wybra膰?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2853 odpowiedzi w tym temacie

#51 mantis30

mantis30
  • 1聽386 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 08 listopada 2009 - 00:23

S艂ysza艂em ,偶e Iphone ma troch臋 inne wej艣cie on normalnego 3,5mm. To prawda? Czy w takim razie wejd膮 s艂uchawki jak WH-500?

iP 2G mia艂 tak zwany "recessed jack-in" znaczy si臋 gniazdo by艂o osadzone g艂臋biej i nie ka偶dy wtyk wchodzi艂, trzeba by艂o albo nieco moddowa膰, albo stosowa膰 specjalny adapterek.

Co lepsze Creative EP-630i czy SoundMAGIC MP21? I co my艣licie o WH-500?

Zdecydowanie MP21. WH-500 to inna konstrukcja, chyba zamiast nich lepiej kupi膰 Koss PortaPro...

#52 LeYahoo

LeYahoo
  • 22 post贸w

Napisano 08 listopada 2009 - 01:51

Ja w艂a艣nie kupi艂em SoundMAGIC MP21. Co mnie przekona艂o?

Opinie tutaj pisz膮cych, pilot z mikrofonem, akcesoria do tych s艂uchawek, wtyk 'L' i cena. Gwarancja te偶 mia艂a znaczenie, cho膰 nie wiem jak jest z jej realizacj膮 (mam nadziej臋, 偶e nie b臋d臋 musia艂 si臋*o tym przekonywa膰).

Polecam innym:
SoundMAGIC MP21 - idealne do iPhone'a (798436022) - Aukcje internetowe Allegro

#53 marko1

marko1
  • 7 post贸w
  • Sk膮dRochdale

Napisano 08 listopada 2009 - 03:15

Witam
Ja natomiast polecam nowy produkt Sony, s艂uchawki dokana艂owe ex38ip z pe艂nym sterowaniem z pilota. Sam czekam w tej chwili na przesy艂k臋 ze sklepu Amazonu. :D
[url=http://www.sony.pl/product/hip-ex-series/mdr-ex38ip]MDR-EX38iP (MDREX38iP) : Akcesoria : Sony[/url]

#54 oczopek

oczopek
  • 240 post贸w

Napisano 08 listopada 2009 - 11:54

a przeczy艂e艣 dopisek "tylko iPod Shuffle" ?

#55 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 post贸w

Napisano 08 listopada 2009 - 12:10

Pioneer SECS22 mam je +/- od 5 miesi臋cy i "daja rad臋"

#56 pitexlatex

pitexlatex
  • 60 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 08 listopada 2009 - 12:28

ja mam sluchawki stereo od motoroli (S9) na bluetooth. maja super basy i calkiem dlugo trzyma bateria. tylko niestety nie dzialaja przyciski zmiany utworow. musze wtedy wyciagnac iphona z kieszeni, odblokowac, wejsc w ipod i dopiero przezucic song. troche to wkurzajace, ale mozna sie przyzwyczaic

#57 Rey

Rey
  • 72 post贸w

Napisano 08 listopada 2009 - 17:46

iP 2G mia艂 tak zwany "recessed jack-in" znaczy si臋 gniazdo by艂o osadzone g艂臋biej i nie ka偶dy wtyk wchodzi艂, trzeba by艂o albo nieco moddowa膰, albo stosowa膰 specjalny adapterek.

Zdecydowanie MP21. WH-500 to inna konstrukcja, chyba zamiast nich lepiej kupi膰 Koss PortaPro...

Jako ,偶e mam 3GS problem z wej艣ciem odpada, to dobrze. MP21 ma dobry bas?

Kossy odpadaj膮. S膮 materia艂owe.

#58 Rey

Rey
  • 72 post贸w

Napisano 20 listopada 2009 - 18:56

Tak wiem, 偶e dubel, ale to nie moja wina, 偶e nikt nie napisa艂 nic nowego.:P No wi臋c zakupi艂em w ko艅cu s艂uchawki SoundMagic MP21 i podziel臋 si臋 z wami moj膮 opini膮. Jako艣膰 d藕wi臋ku znacznie lepsza. Basy zyskuj膮 bardzo wiele. S膮 g艂臋bokie i wyraziste, a nie jak w Apple przymulone. W dodatku mo偶na us艂ysze膰 partie, kt贸rych w Apple prawie nie s艂ycha膰. Prawie wszystkie piosenki brzmi膮 lepiej, tylko nuekt贸re w wersji z basem mi si臋 nie podobaj膮, bo przyzwyczai艂em si臋 do ich normalnego brzmienia, ale to jest subiektywny minus. No ale jest jeszcze jeden minus, ale te偶 subiektywny w dodatku zwi膮zany z ka偶dymi dokana艂owymi s艂uchawkami, a mianowicie problemy z wk艂adaniem ich do uszu. 3 dni zaj臋艂o mi wykombinowanie, co trzeba osi膮gn膮膰 by zyska膰 dobry/bardzo dobry bas. Ale opracowanie ,co jest celem to tylko po艂owa sukcesu i nadal wykonanie celu trwa 10 minut albo wi臋cej jak si臋 wkurz臋.xD Cho膰 i tak nie osi膮gam 100% potencja艂u tych s艂uchawek. My艣l臋, 偶e ok. 90%. Nie mog臋 po prostu u艂o偶y膰 prawej s艂uchawki idealnie i nie mam pomys艂u jak to zrobi膰. Kombinowa艂em z ka偶d膮 wielko艣ci膮 nak艂adek, ale i tak sko艅czy艂o si臋, 偶e domy艣lne pasuj膮 najlepiej. Og贸lnie przez trudno艣ci wk艂adaniu, jako ,偶e lubi臋 wygod臋, mia艂em mieszane uczucia ale po trzech dniach s艂uchania muzyki na nich, dzisiaj w艂膮czy艂em sobie muzyk臋 na oryginalnych s艂uchawkach Apple i po prostu spotka艂 mnie szok. R贸偶nica w jako艣ci d藕wi臋ku mi臋dzy tymi s艂uchawkami jest kolosalna. Apple najzwyczajniej w 艣wiecie w por贸wnaniu z MP21 graj膮 beznadziejnie.

#59 polson

polson
  • 63 post贸w

Napisano 26 listopada 2009 - 17:38

Krotka pilka: Klipsch Image S4i czy BOSE in ear?? Lub cos dobrego w podobnym przedziale cenowym do iPhone 3GS. Slucham hip hopu.

#60 mati mati

mati mati
  • 70 post贸w

Napisano 26 listopada 2009 - 20:12

Od siebie mog臋 doda膰 偶e bose in ear maj膮 kosmiczny bas ;) ale co do ocen s艂uchawek polecam forum.MP3store.pl. Tam chyba lepiej si臋 znaj膮 na s艂uchawkach, mp3 itp.

#61 ferrari

ferrari
  • 818 post贸w

Napisano 27 listopada 2009 - 12:55

Ja dla tych co lubi膮 basy odradzam SOUNDMAGIC... Przegrywaj膮 w basach ze s艂uchawkami za 15 z艂 ;)

#62 mantis30

mantis30
  • 1聽386 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 27 listopada 2009 - 18:01

Dla "basist贸w" ;) mam s艂uchawki na sprzeda偶: Radius Atomic Bass - zainteresowanych zapraszam na priva.

#63 polson

polson
  • 63 post贸w

Napisano 28 listopada 2009 - 00:31

No dobra, nczytalem sie wiele srednich recek i opinii o Bose in ears, natomiast same pozytywy na temat Klipsch Image S4i. Wiele osob pisalo, ze lepsze sa te drugie, no i jak zobaczylem promocje w apple store, to nie mialem innego wyboru jak zakupic produkt firmy Klipsch. Ceny byly np za Bose ok 600 zl i ok 450 za Klipsch, natomiast na promocji wyszly mnie ok 300zl wraz z przesylka;d, na Bose nie dali promocjii. Juz nie moge sie doczekac jak posle te beznadziejne sluchawki z zestawu do szuflady, zeby sie zdrowo zakurzyly:D

#64 audifon

audifon
  • 2 post贸w

Napisano 03 grudnia 2009 - 20:21

S艂uchawki AUDEO PFE poprawiona wersja 112 rev.1

Witajcie!
do zaoferowania mam s艂uchawki firmy PHONAK AUDEO PFE 112 rev.2 jest to poprawiona wersja co zapewne znawcy tematu juz wiedza :)

zainteresowanym proponuje do zagladniecia na strone:
[url=http://www.sklep.audifon.net.pl]Audifon Mr贸z Sp.j[/url] poniewaz mamy dosc ciekawa oferte przygotowana dla forum myapple.pl (cena ktora tam zobaczycie to cena za nowe sluchawki a wysylka kurierem gratis pod wskazany adres)

gwarancja 2 lata faktura lub paragon oczywiscie.Polecam!!
dziekuje za chwile uwagi :)
Oskar

#65 fartek

fartek
  • 53 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 22:06

cze艣c,
ja osobi艣cie polecam s艂uchawki Koss PortaPro.
艢wietny d藕wi臋k, do偶ywotnia gwarancja, i 艣wietnie siedz膮 na uszach.
Bardzo jestem z nich zadowolony, wi臋c st膮d moje kolejne pytanie:

Czy istnieje mo偶liwo艣膰 zakupu jakiej艣 przej艣ci贸wki, 偶eby moje s艂uchawki Koss PortaPro, dzia艂a艂y jak oryginalne s艂uchawki z mikrofonem od apple? Tzn mi艂y mo偶liwo艣膰 prowadzenia rozm贸w oraz sterowania ipodem.

Ostatnio przez jaki艣 czas nie mog艂em korzysta膰 ze swoich s艂uchawek, wi臋c by艂em zmuszony korzysta膰 z oryginalnych apple'owych i do tej funkcji jak膮 jest sterowanie ipodem i prowadzenie rozm贸w bardzo si臋 przyzwyczai艂em. Teraz chcia艂bym do moich koss贸w doda膰 tak膮 funkcjonalno艣膰. Oczywi艣cie 偶adne lutowanie nie wchodzi w gr臋.

A tak na marginesie, zauwa偶y艂em jeden b艂膮d w funkcjonowaniu pilota w s艂uchawkach od apple. Mianowicie, kiedy s艂ucham muzyki w opcji "Pomieszaj" i prze艂膮czam utw贸r na nast臋pny u偶ywaj膮c pilota, iphone automatycznie odtwarza nast臋pny utw贸r w kolejno艣ci alfabetycznej (lub wewn膮trz albumu, kolejny track) i dalej odtwarza ju偶 w wersji "po kolei" Czy te偶 to zauwa偶yli艣cie? Mo偶na sobie z tym jako艣 poradzi膰?
pozdrawiam!

#66 ferrari

ferrari
  • 818 post贸w

Napisano 04 grudnia 2009 - 18:55

SoundTalk ;) przejscowka z majkiem...

#67 fartek

fartek
  • 53 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 04 grudnia 2009 - 19:36

dzi臋ki. znalaz艂em jeszcze co艣 takiego.
Griffin Technology: SmartTalk - Use your favorite headphones with your iPhone or iPod
na macworld.com polecaj膮. i cena przyst臋pna w miar臋. co s膮dzicie?

#68 ferrari

ferrari
  • 818 post贸w

Napisano 04 grudnia 2009 - 21:31

no ja pomysli艂em;) mia艂o by膰 smarttalk ;)

#69 LeYahoo

LeYahoo
  • 22 post贸w

Napisano 05 grudnia 2009 - 13:32

Tak tylko wtr膮c臋, 偶e jeszcze bra艂em pod uwag臋 Sennheiser CX-200 STREET II. Maj膮 wtyk L-kszta艂tny i pilota. Gdyby kto艣 si臋 jeszcze zastanawia艂.. A co do bas贸w w SoundMagic si臋*zgodz臋, 偶e nie s膮 jakie艣 super. Ale ja lubi臋 wysokie tony, a te 艂adnie s艂ycha膰, wi臋c jestem zadowolony. :D

#70 audifon

audifon
  • 2 post贸w

Napisano 06 grudnia 2009 - 14:29

Tak tylko wtr膮c臋, 偶e jeszcze bra艂em pod uwag臋 Sennheiser CX-200 STREET II. Maj膮 wtyk L-kszta艂tny i pilota. Gdyby kto艣 si臋 jeszcze zastanawia艂..

A co do bas贸w w SoundMagic si臋*zgodz臋, 偶e nie s膮 jakie艣 super. Ale ja lubi臋 wysokie tony, a te 艂adnie s艂ycha膰, wi臋c jestem zadowolony. :D

Witam!
zapraszam do zakupienia s艂uchawek Audeo PFE 112 rev.1 (NAJNOWSZE POPRAWIONE WYDANIE)
[url=http://sklep.audifon.net.pl/s%C3%82%C5%82uchawki-audeo-mikrofonu-p-57.html?osCsid=b1e5b71cfcd80d3247971a43642bf665]S艂uchawki AUDEO PFE 112 bez mikrofonu - Audifon Mr贸z Sp.j[/url]

dziekuje za chwile uwagi :)

#71 Fokus

Fokus
  • 35 post贸w
  • Sk膮dGrodzisk M.

Napisano 06 grudnia 2009 - 15:39

Jestem w stanie dosta膰 jakie艣 s艂uchawki w miare dobre do 120z艂, nawet jak dostane za mniej to b臋dzie super.(Nie musz膮 posiada膰 mica ani pilota :) ). Je艣li tak to jakie :)

#72 Panicz

Panicz
  • 323 post贸w
  • Sk膮dZielona G贸ra

Napisano 07 grudnia 2009 - 17:43

Je艣li bez mic to polecam EP 630 w sklepie ok. 60-80z艂 na allegro nawet za 20-30z艂 kupisz, s膮 naprawd臋 kozackie, 艣wietna jako艣膰 d藕wi臋ku, lepszych nie kupisz chyba 偶e za 250z艂 ZEN;) Pozdro!

#73 3guard

3guard
  • 58 post贸w

Napisano 07 grudnia 2009 - 19:43

Cytuj臋:
Je艣li bez mic to polecam EP 630 w sklepie ok. 60-80z艂 (ale niewarte a偶 tyle) na allegro nawet za 20-30z艂 kupisz (podr贸by), s膮 naprawd臋 kozackie (ble!), 艣wietna jako艣膰 d藕wi臋ku (ble!), lepszych nie kupisz chyba 偶e za 250z艂 ZEN;) (kupi si臋 kupi, i to nie trzeba tak daleko szuka膰)

#74 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 08 grudnia 2009 - 12:23

Jak uwazacie, czy kupno akg k450 do iphona nie jest troche przerostem formy? Bo mam dylemat caly czas, mysle miedzy (na ten przyklad) 518dj a k450. K450 ladnie gra jednak nie slyszalem jeszcze zadnych ktore bylyby dobrze rozgrzane. 518 maja swoje mankamenty jednak uno cena nizsza do tego nie wiem czy jest sens wchodzic w k450 przy glownym odsluchu z iphona - moze niedlugo jakiegos classica ...

#75 3guard

3guard
  • 58 post贸w

Napisano 08 grudnia 2009 - 13:39

Moim zdaniem iPhone 3G jest lepszy sonicznie ni偶 Classic, a dobranie do niego akg k450 nie jest wcale takim z艂ym pomys艂em.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych