Tak wiem, 偶e dubel, ale to nie moja wina, 偶e nikt nie napisa艂 nic nowego.

No wi臋c zakupi艂em w ko艅cu s艂uchawki SoundMagic MP21 i podziel臋 si臋 z wami moj膮 opini膮.
Jako艣膰 d藕wi臋ku znacznie lepsza. Basy zyskuj膮 bardzo wiele. S膮 g艂臋bokie i wyraziste, a nie jak w Apple przymulone. W dodatku mo偶na us艂ysze膰 partie, kt贸rych w Apple prawie nie s艂ycha膰. Prawie wszystkie piosenki brzmi膮 lepiej, tylko nuekt贸re w wersji z basem mi si臋 nie podobaj膮, bo przyzwyczai艂em si臋 do ich normalnego brzmienia, ale to jest subiektywny minus.
No ale jest jeszcze jeden minus, ale te偶 subiektywny w dodatku zwi膮zany z ka偶dymi dokana艂owymi s艂uchawkami, a mianowicie problemy z wk艂adaniem ich do uszu.
3 dni zaj臋艂o mi wykombinowanie, co trzeba osi膮gn膮膰 by zyska膰 dobry/bardzo dobry bas. Ale opracowanie ,co jest celem to tylko po艂owa sukcesu i nadal wykonanie celu trwa 10 minut albo wi臋cej jak si臋 wkurz臋.xD Cho膰 i tak nie osi膮gam 100% potencja艂u tych s艂uchawek. My艣l臋, 偶e ok. 90%. Nie mog臋 po prostu u艂o偶y膰 prawej s艂uchawki idealnie i nie mam pomys艂u jak to zrobi膰. Kombinowa艂em z ka偶d膮 wielko艣ci膮 nak艂adek, ale i tak sko艅czy艂o si臋, 偶e domy艣lne pasuj膮 najlepiej.
Og贸lnie przez trudno艣ci wk艂adaniu, jako ,偶e lubi臋 wygod臋, mia艂em mieszane uczucia ale po trzech dniach s艂uchania muzyki na nich, dzisiaj w艂膮czy艂em sobie muzyk臋 na oryginalnych s艂uchawkach Apple i po prostu spotka艂 mnie szok. R贸偶nica w jako艣ci d藕wi臋ku mi臋dzy tymi s艂uchawkami jest kolosalna. Apple najzwyczajniej w 艣wiecie w por贸wnaniu z MP21 graj膮 beznadziejnie.