Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#226 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 16 września 2010 - 21:33

Heh. Ludzie kupują SkullCandy ze względu na design. Nie ma czegoś takiego jak dobrze grające SkullCandy. Te słuchawki jak już wspomniałem to badziewnie grający sprzęt wsadzony w "ładną" obudowę. Nie sądzę by miało się to zmienić. Zresztą co tu dużo mówić - jeszcze nie widziałem by jakiś audiofil kupował słuchawki tej firmy i je chwalił.

#227 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 16 września 2010 - 21:58

Apple In Ear nabierają super brzmienia jak ustawimy w iphone equalizer na Hip-Hop. Zmiana jest ogromna!!

---------- Wpis dodano o 22:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:51 ----------

Sam mam, i szczerze mówiąc trochę się przestraszyłem jak je pierwszy raz założyłem, bo dźwiek nie miał basu ale po przestawieniu EQ grają o niebo lepiej :)

#228 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 17 września 2010 - 01:29

Wiem ze mowa o sluchawkach za okolo 100pln ale pozwolcie ze zbocze z tematu i zakomunikuje ze Denon wypuscil niedawno 2 nowe pary sluchawek przeznaczone dla iPhone. Obie posiadaja wbudowany pilot z przyciskami troche na styl iPhone 4 i wbudowanym mikrofonem. AH-C260R w cenie sugerowanej 199pln (jako ze to nowosc taniej raczej nie trafisz ale znajac Denona sluchawka warta ceny) Oraz o (ponoc - nie mialem okazji samemu przesluchac) swietnym stosunku ceny do jakosci AH-C560R za 399pln. Na te drugie wlasnie poluje - przesiadam sie z AH-C452 i moge wam powiedziec ze choc Denon jest w miare nowy na rynku sluchawek ogolnie to radzi sobie swietnie i wszystkie ich douszne sluchawki jakie mialem okazje przetestowac (jak AH-C710 czy AH-C360) bramia swietnie i naprawde warte sa swojej ceny ;)

#229 jedrulam

jedrulam
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2010 - 17:19

ja używam Scullcandy FMJ i byłem zadowolony do wczoraj gdy wtyczka się zniszczyła. Nie wiem co robić. Kupiłem je niedawno za 240zł i troche szkoda mi je wyrzucać z powodu wtyczki a nie zepsutej słuchawki. Może ktoś mi powie gdzie można wymienić wtyczke (sam nie umiem). A jeżeli nigdzie się nie da to jakie słuchawki polecacie (douszne, do 250zł, muzyka: głownie ROCK, może być pilot ale nie musi) Zastanawiam się nad ADDIEMami ale niektórzy piszą ze swietne, a niektórzy, że strasznie słaby dzwięk...:)

#230 Multiaplikator

Multiaplikator
  • 47 postów

Napisano 20 września 2010 - 19:33

A do mnie dzisiaj dojechały ZAGGsmartbuds i muszę przyznać, że to ciekawe słuchawki, szczególnie w aktualnej cenie. W połączeniu z 50% kodem zniżkowym wychodzą poniżej 100 zł za parę. Na pierwszy rzut ucha nie grają źle - wiadomo, że muszą się troszkę wygrzać aby objawiły o sobie całą prawdę. Na pewno są to basowe słuchawki - szczególnie w porównaniu do Soundmagic PL-30. Właśnie sobie słucham ich na zmianę i nie wiem które mi się bardziej podobają :). To, co mnie w ZAGGmartbuds urzekło, to wygoda. Niemalże same wchodzą w ucho :). No i ten system zawieszania ich na szyi. Pilot działa. Głośność na pilocie to prosty suwaczek działający niezależnie od głośności iPhone. Mi to nie przeszkadza bo ściszanie w słuchawkach Apple nie działało na moim iPhone 3G.

#231 radnym

radnym
  • 62 postów

Napisano 21 września 2010 - 18:54

Kolego gdzie w Polsce mogę kupić te słuchawki za 100zł o których piszesz (ZAGGsmartbuds)

#232 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 21 września 2010 - 19:30

Apple in ear nie mają basu - przerabiałem.

Kolejny mit... No chyba, że to były podróbki ;) Albo nie dobrałeś odpowiednich tipsów i brakowało właściwej izolacji. ADDIEM mają bas i to całkiem niezły, a brzmią naprawdę dobrze w tipsach piankowych Complyfoam.

MacAlly są z pilotem (brak głośności) wszystko fajne, ale się psują (2 pary przerobiłem). [...]
Chciałbym MacAlly w jakości wykonania Sennheiser.

Hmm, nie wiem o jakim modelu MacAlly piszesz, ale ja miałem (na szczęście krótko, szybko się ich pozbyłem) model TunePal dedykowany do iPhone'a i jedno co powiem: to najgorsze słuchawki jakie mialem w uszach!

Poza wymienionymi już przez innych słuchawkami NuForce z tańszych polecam Griffin TuneBuds. Swego czasu miał je na stanie sklep iSense.pl, niestety teraz nie widzę ich w ofercie :/

#233 Fearless

Fearless
  • 171 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 września 2010 - 19:38

Kolejny mit... No chyba, że to były podróbki ;) Albo nie dobrałeś odpowiednich tipsów i brakowało właściwej izolacji. ADDIEM mają bas i to całkiem niezły, a brzmią naprawdę dobrze w tipsach piankowych Complyfoam./

Prawda, a to co wyprawiają addiemy po "wygrzaniu" to czysta rozkosz dla uszu...

#234 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 21 września 2010 - 20:10

Prawda, a to co wyprawiają addiemy po "wygrzaniu" to czysta rozkosz dla uszu...

To armatury, więc nie ma co się wygrzewać... poza naszymi uszami ;) Ot, do sygnatury dźwięku tych (i nie tylko) słuchawek trzeba się przyzwyczaić. To naprawdę dobre dokanałowce.

#235 Multiaplikator

Multiaplikator
  • 47 postów

Napisano 21 września 2010 - 20:35

Kolego gdzie w Polsce mogę kupić te słuchawki za 100zł o których piszesz (ZAGGsmartbuds)

Nie napisałem, że w Polsce. W sklepie producenta - na zagg.com są w tej chwili w cenie 49,99 USD. Więc od tej ceny działa kod ZAGG. Przesyłka może już być dokonana za 3,49 USD pocztą lądową lub za 6 USD lotniczą. Licząc z przesyłką lotniczą wychodzi 30,99 USD a więc około 100 zł.

#236 Fearless

Fearless
  • 171 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 września 2010 - 20:57

To armatury, więc nie ma co się wygrzewać... poza naszymi uszami ;) Ot, do sygnatury dźwięku tych (i nie tylko) słuchawek trzeba się przyzwyczaić. To naprawdę dobre dokanałowce.

A miałem wrażenie, że po kilku dniach imilania życia skarpetkom w szufladzie brzmiały lepiej :D

#237 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 21 września 2010 - 21:12

A miałem wrażenie, że po kilku dniach imilania życia skarpetkom w szufladzie brzmiały lepiej :D

Hehe, ta szuflada w szafie? :) Jeśli tak, to sobie sprawiłeś ...szafę grającą "powered by Apple (headphones)" ;)

PS. NuForce NE-7M po 40-60 godzinach wygrzewania grają dopiero cudnie!

#238 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 22 września 2010 - 20:11

Po zmienieniu gumek z M, na S - wydaje mi się jakoby przybyło słuchawkom bardzo dużo basu. Widać weszły głębiej i poprawiła się izolacja. Teraz dopiero super brzmią.

#239 Non Adson

Non Adson
  • 94 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 września 2010 - 20:14

PS. NuForce NE-7M po 40-60 godzinach wygrzewania grają dopiero cudnie!

Jak je wygrzewałeś ? Puściłeś/słuchałeś po prostu muzyki obojętnie jakiej, czy puszczałeś coś specjalnego, z mocnym basem czy coś ? Bo różne szkoły wygrzewania są, a ja na ten temat zielonego pojęcia nie mam ; )

#240 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 25 września 2010 - 21:55

Jak je wygrzewałeś ? Puściłeś/słuchałeś po prostu muzyki obojętnie jakiej, czy puszczałeś coś specjalnego, z mocnym basem czy coś ? Bo różne szkoły wygrzewania są, a ja na ten temat zielonego pojęcia nie mam ; )

Różnie :) Większość czasu słuchałem po prostu muzyki, gust mam dość szeroki. Poza tym kilkadziesiąt godzin katowałem słuchawki dedykowanymi "utworami":
Burn-in wave
Bink Audio Test CD

#241 Non Adson

Non Adson
  • 94 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 września 2010 - 09:01

Ok, mam jeszcze jedno pytanko. Słuchasz ich na firmowych silikonach, czy może na piankach Comply ?

#242 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 26 września 2010 - 09:14

Na firmowych tipsach silikonowych. O ile Comply + ADDIEM to świetny duet, to w przypadku NE-7M pianki to pomyłka... Dźwięk strasznie płaski i zamulony, poza tym dość niewygodne z racji dużej średnicy dyszy którą Comply dodatkowo pogrubiają. Polecam za to silikonowe tipsy biflange, niestety w moich njuforsach (sprowadzanych z Holandii w styczniu 2008) ich w komplecie nie było jeszcze.

#243 Quatrix

Quatrix
  • 176 postów
  • SkądRuda Śląska, Poland

Napisano 26 września 2010 - 09:39

Od siebie dodam, jak już w kilku tematach - warto. Co do tych pianek, też chciałem kupić ale odpuściłem sobie. Standardowe silikony na początku bardzo mi nie podchodziły, i drażniły, pewnie dla tego że wcześniej używałem tylko senheiserów cx300 i właśnie tipsy z tych słuchawek były dla mnie świetne(odpowiednio miękkie oraz "gładko" się zasysały)

#244 Michau1906

Michau1906
  • 15 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 26 września 2010 - 12:02

Profesjonalne słuchawki (+/- 1000zł)

Tak jak w temacie potrzebuję kupić jakieś dobrze grające słuchawki. Najlepiej typu headphone ale takie, żebym nie wyglądał w nich jak kosmita (mam Technics'y RP-290 i powoli zaczynają mnie denerwować spojrzenia ludzi w środkach komunikacji miejskiej).

Wymagania z mojej strony:
- pilot z mikrofonem (jakby była jeszcze regulacja głośności to super :D),
- kabel normalnej długości, a nie 3m (jak w Technics'ach),
- naprawdę dobry dźwięk (bez trzeszczenia, dobra barwa na tonach niskich, średnich i wysokich),
- dobre wytłumienie otoczenia,
- wygodne.

Cena max to +/- 1k

Zastanawiam się nad Monster Beats Studio

[url=http://beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B3808]Beats by Dr. Dre – Headphones from Dr. Dre by Monster[/url]

i Solo HD

[url=http://beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B5800]Beats by Dr. Dre – Headphones from Dr. Dre by Monster[/url]

Domyślam się, że znalazło by się coś lepszego w tej cenie, więc proszę o rady.

#245 Ps3user

Ps3user
  • 90 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 września 2010 - 12:09

Sony MDR-EX38iP... Znajomy ma... Bardzo dobre słuchawki

#246 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 26 września 2010 - 12:16

Jeśli masz możliwość kupienia takich w USA, to kupuj. Ja bym wybrał Solo HD. Są zgrabniejsze.

#247 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 26 września 2010 - 12:30

tylko i wyłącznie - jak dla mnie 10/10 :)
pozdro

#248 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 26 września 2010 - 12:30

Denon HP-1000, albo D2000. Beyerdynamics 880 Pro AKG K601, Grado SR 325 is. Sporo tego jest, słuchawek szukaj raczej niekoniecznie w iSpotach ;)

#249 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 26 września 2010 - 12:37

Osobiście nie mam przekonania do sprzętu firmowanego nazwiskami artstów - więcej w tym marketingu niż zaawansowanej technologii. Poza wymienionymi wyżej markami (B&W, Grado, Beyerdynamics) poleciłbym jeszcze Ultrasone i Sennheisery. W prawie każdych chełmofonach będziesz wbudzać sensację na ulicy, dlatego ja delektuję się muzą w słuchawkach nausznych w domowym zaciszu, a w terenie w dokanałowych. Intymnie i wygodnie.

#250 Michau1906

Michau1906
  • 15 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 26 września 2010 - 12:39

Tak będę kupował w USA. Co do Bowers & Wilkins to mój znajomy takie posiada i rzeczywiście graja miodnie tylko gorzej już u mnie z wygodą i do tego zaraz mi się zsuwają z uszu :( A co sądzicie o Bose Around-ear? Dokanałowe mam już sennheiser'y i niestety byle gwałtowny ruch i już mi wypadają z uszu. Większość dokanałowych odpada bo są "za małe".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych