Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z przycięciem karty do microSIM

• Zamknięty Temat jest zamknięty
39 odpowiedzi w tym temacie

#26 KrispPL

KrispPL
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpnia 2010 - 17:23

Też mi template kazał ciąć po ścieżkach, ale przyciąłem przy samym chipie (równo z jego krawędzią) i działa.

#27 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 26 sierpnia 2010 - 17:27

Ja ciąłem na żywca i na oko dopasowując do microsima nowego którego dostałem. Nożyczki i pilnik do paznokci. 15min i działało :-)

#28 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 26 sierpnia 2010 - 18:54

najlepiej przycinać kartę która wygląda tak.. tzn. że złota płytka jest prostokątna a nie kwadratowa.

oto moja karta, zapasowa i do testów
[IMG][IMG]http://img651.imageshack.us/img651/1187/img0024zbt.th.jpg[/IMG][/IMG]

#29 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:57

Też mi template kazał ciąć po ścieżkach, ale przyciąłem przy samym chipie (równo z jego krawędzią) i działa.

I bardzo dobrze kazala, niektore karty maja szersze styki, ktore mozna bez zadnych obaw ciac, a wrecz nieraz trzeba, bo inaczej nie zadziala po wlozeniu.

#30 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 08:56

Ja miałem inny problem. Szerokość i wysokość karty pasowała do slota, ale była za gruba. Musiałem zeszlifować całą płaszczyznę, aby dobrze wchodziła do slota w iPhone 4. Czyli oryginalnie były jakieś czarne i pomarańczowe loga Orange teraz jest bielutka :-)

#31 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 sierpnia 2010 - 12:20

Wyciąłem swoją kartę, wygląda tak:
Dołączona grafika Dołączona grafika

Działa ale na razie sprawdzone tylko w adapterze do normalnej SIM ;)

#32 Bogdanus

Bogdanus
  • 166 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 sierpnia 2010 - 15:51

idż normalnie do salonu i niech ci wymienią normalnego Sima na microSIM... jest to bezpłatne:)

#33 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 sierpnia 2010 - 19:07

idż normalnie do salonu i niech ci wymienią normalnego Sima na microSIM... jest to bezpłatne:)

Nie mam w tej chwili takiej możliwości bo jak się ma komórkę na firmę to trzeba przynieść tyle papierów jakby chciało się milionowy kredyt wziąć ;)

#34 leli11

leli11
  • 12 postów

Napisano 10 września 2010 - 12:52

hej, może ktoś mi z was pomoże, otóż przyciąłem już 2 karty i nic, nadal w iphonie wyskakuje mi "brak karty sim"? czemu? jestem z małego miasta więc nie mam możliwości aby u mnie w jakiejkolwiek sieci czy to plus, era czy orange aby dostać microsim! Sprzedawcy dziwią się o co ja pytam, załamka

#35 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 września 2010 - 13:06

Ale jak mamy Ci pomóc? Wyciąć za Ciebie i Ci wysłać? Masz już na forum milion wzorów, porad, zdjęć, wyliczeń i cudów na kiju, w necie kolejne 100 milionów tego samego - dotnij tak jak trzeba i będzie działać. Innej rady nie ma.

#36 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 września 2010 - 13:12

Zadzwon do BOK i niech przysla dublikat karty, mikro sim.

#37 leli11

leli11
  • 12 postów

Napisano 10 września 2010 - 13:42

Bok się tym nie zajmuje, dzwoniłem babka powiedziała ze karty wydają w punktach itd, jeszcze jedno pytanie a czy iphone 4 mają blokade sim czy coś takiego, ponieważ mój telefon pochodzi z włoch dostałem go 2 dni temu, może coś jest zablokowane itd?

#38 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 10 września 2010 - 14:53

Bok się tym nie zajmuje, dzwoniłem babka powiedziała ze karty wydają w punktach itd, jeszcze jedno pytanie a czy iphone 4 mają blokade sim czy coś takiego, ponieważ mój telefon pochodzi z włoch dostałem go 2 dni temu, może coś jest zablokowane itd?

Normalnie iPhone 4 jak nie jest kupione w Apple store to ma Sim Locka'a z operatora u ktorego byl kupiony. Jednak chyba we Wloszech jest prawo ktore zabrania operatorom zakladanie simlocka. Sprawdz jak to jest na 100% w Googlach albo cos.

Pozdrawiam

#39 roback

roback
  • 109 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 marca 2012 - 08:10

Nie dalej jak wczoraj przyciąłem kartę z plusa, ciąłem wg wzoru i przyciąłem to co niektórzy boją się przycianać;) Działa aż miło, więc nie ma się co bac ciąć po blaszkach z ty, że delikatnie. A co do simlocka to za granica, mam wrażenie wszędzie go mają. Jedynie u nas jest ok, oprócz orange oczywiście. Jeszcze odnoście microsim w salonie, to w plusie kosztuje 50 pln netto. Duzo, niedużo...

#40 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 marca 2012 - 08:57

Zgodnie z regulaminem forum nie odświeżamy wątków starszych niż 6 miesięcy. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych