Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Jailbreak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dabi

Dabi
  • 22 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 20:33

Witam mam problem ze zmiana OS posiadam 3.1.2 JB. Chcialbym zmienic na OS4 z JB. A wiec sciagnalem iPhone1,2_4.0_8A293_Restore uruchomiem redsnOw 0.9.5b5-3 a dalej jak w instrukcji. Niestety po chwili i przejsciu paru paskow jest do klikniecia finish a na telefonie obrazek dysku i napis downloading jailbrek.. i to trwa 15 min po czym telefon sie uruchamia ponownie lecz soft sie nie zymienia ani nic wszystko pozostao jak bylo na poczatku. Jakies rady ?

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 23 czerwca 2010 - 20:49

Sprawdź z nowszym redsn0w'em redsn0w 0.9.5 BETA [iPhone Dev Team] na dole linki.

Twoje oprogramowanie na pewno ma 292MB?

Zrestartuj PC, zmień USB itp.

#3 Dabi

Dabi
  • 22 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:08

Sprawdź z nowszym redsn0w'em redsn0w 0.9.5 BETA [iPhone Dev Team] na dole linki.

Twoje oprogramowanie na pewno ma 292MB?

Zrestartuj PC, zmień USB itp.

Nic z tego wszystkiego probowalem i to samo. Jesli komus sie udalo moze napisac.

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:10

Coś musisz robić nie tak, restartuj telefon po nieudanych próbach. W końcu musi się zrobić. Pamiętaj w przypadku PC podłącz iPhone do tylnego panelu USB, nie przedni.

#5 Neologis

Neologis
  • 44 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:15

Witam mam problem ze zmiana OS posiadam 3.1.2 JB. Chcialbym zmienic na OS4 z JB. A wiec sciagnalem iPhone1,2_4.0_8A293_Restore uruchomiem redsnOw 0.9.5b5-3 a dalej jak w instrukcji.
Niestety po chwili i przejsciu paru paskow jest do klikniecia finish a na telefonie obrazek dysku i napis downloading jailbrek.. i to trwa 15 min po czym telefon sie uruchamia ponownie lecz soft sie nie zymienia ani nic wszystko pozostao jak bylo na poczatku.

Jakies rady ?

Mam podobny problem, czyli po zrobieniu instrukcji krok po kroku nie masz animacji jailbreaking, i ananasa tak? Czarne tło przez długi czas i soft bez cydii i funkcji multiskiningu itd?

@majkool
mój soft ma 299 097 KB, tyle powinien mieć czy jest zły?

#6 Dabi

Dabi
  • 22 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:18

Podlaczony pod tyl usb 2.0. Reset zrobilem i jeszcze raz probuje ale znowu paski przelecialy i finish a na ipku downloading jailbreak data... na dzisiaj koncze jutro sie pomecze

---------- Wpis dodano o 22:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:16 ----------

Mam podobny problem, czyli po zrobieniu instrukcji krok po kroku nie masz animacji jailbreaking, i ananasa tak? Czarne tło przez długi czas i soft bez cydii i funkcji multiskiningu itd?

@majkool
mój soft ma 299 097 KB, tyle powinien mieć czy jest zły?

dokladnie tak, moj ma 292mb[COLOR="Silver"]

#7 Neologis

Neologis
  • 44 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:20

Coś musisz robić nie tak, restartuj telefon po nieudanych próbach.
W końcu musi się zrobić.

Pamiętaj w przypadku PC podłącz iPhone do tylnego panelu USB, nie przedni.

Może podesłać linka do tego softu potrzebnego do jailbreaka? (ten co 292 MB)

[NICKMOD]majkool[/NICKMOD]
ipod.info.pl

#8 Dabi

Dabi
  • 22 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:22

nie pamietam skad go mam napewno to byla polska stronka, i do tego mam historie wylaczona... Ale poprawka jak wchodze prawy wlasciwosci to mam 292 a jak patrze pod ikana to tyle ile Ty napisales mam

#9 Neologis

Neologis
  • 44 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:27

Ale to jest dziwne, wiele osób bez problemów robiło JB, a ja nie mogę. Próbowałem go z 5 razy, przywróć, potem redsn0w i niby ma działać, a za każdym razem jest to samo, czyli niezłamany soft, nie wiem czy mam marnować czas czy czekać na inne narzędzie do JB.

#10 Dabi

Dabi
  • 22 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 21:32

Ale to jest dziwne, wiele osób bez problemów robiło JB, a ja nie mogę. Próbowałem go z 5 razy, przywróć, potem redsn0w i niby ma działać, a za każdym razem jest to samo, czyli niezłamany soft, nie wiem czy mam marnować czas czy czekać na inne narzędzie do JB.

Tak samo po raz kolejny to robie i nic.

#11 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 25 czerwca 2010 - 11:44

u mnie kurde tak samo ;/

#12 Dabi

Dabi
  • 22 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 13:16

u mnie kurde tak samo ;/

Półki co trzeba czekać może coś wyniknie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych